3-4 letnie kontrakty są ryzykowne. Chłop dostanie 4 letni kontrakt a później zaliczy zjazd sportowy. Trzeba jednak dalej mu płacić.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
pietruhaaa Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A co oni maja z tymi półrocznymi czy
> półtorarocznymi umowami i tymi jakimis
> smiesznymi prezedłuzeniami o rok czy dwa....
> Czy nie nauczyli sie na piłkarzach typu, Bernhard
> czy Danielewicz... I nie sa w stanie podpisac
> kontraktu na 3-4 lata normalnego i miec spokój,.
> Tymbardziej, ze mamy do czynienia z młodymi
> perspektywicznymi piłkarzami, na ktorych stracic
> w takim okresie jest trudno :)
> Za jakis czas bedzie powtorka z rozrywki jak teraz
> czy w czerwcu z kontraktami
Wystarczy ruszyć głową dlaczego, a powód u Rakelsa jest prosty. Gość się nie sprawdził totalnie w Zagłębiu i przychodzi do nas z łatką niepokornego, którego może być problem opanować. Jeżeli się sprawdzi mamy opcję przedłużenia o dwa lata, jeżeli nie to wypad i dziękuję. Jeżelibyśmy od razu zaproponowali mu kontrakt na 4 lata, a okazało się, że wiosną zagra dwa mecze a później pójdzie na melanż, to kto takiego zawodnika wziąłby od nas? Płaciłbyś mu pensje za siedzenie na ławce, w kolejnych sezonach?
Bardzo dobra decyzja zarządu w jego przypadku.
Jak dla mnie obecnie podpisywane kontrakty (Wawrzynkiewicz, Rakels) są dobre dla obu stron - Rakels dostaje pół roku próby po czym może zostać na dłużej, Wawrzynkiewicz ma na pokazanie się więcej czasu ale jak wypali to podpisuje naprawdę długi kontrakt. Tutaj akurat ja bym się nie czepiał niczego.
Akurat półroczny kontrakt dla Rakelsa jest dobrym wg mnie rozwiązaniem bo może być i tak ,że całkiem nie wypali więc po co mu płacić dłużej za nic.....a jak będzie ok to sie przedłuży......
izbik Napisał(a):
> Jakos tak bez wielkich emocji podchodze do
> transferu Rakelsa ,za to cos sie dzieje..
> Byle wiecej chlopa z podstawowego skladu nie
> odeszlo.
Dokładnie tak. Cieszę się że sie w Cracovii DAŁO. Mam nadzieję że - primo - coś jeszcze wypali, secundo - strat zimą już nie będzie.
EDIT - literówka
chłopak w piłkę grać potrafi. w Lubinie nie jeden się spalił.
zewsząd słychać szloch katowiczan, którzy liczyli na powrót Ralelssa w obliczu walki o awans.
to o czyms swiadczy.
Przy kontrakcie z Rakelsem niczym nie ryzykujemy, gosc musi pokazac i udowodnic swoja przydatnosc co wyjdzie wszystkim na plus. Bedzie w koncu jakas rywalizacja w ataku i nie bedziemy skazani tylko na Nowaka, ktory nie zawsze bedzie gotowy do gry, a Dudzic jest dla mnie bardziej skrzydlowym niz rasowym napastnikiem.
Co do Rakelsa - widzę same plusy tej sytuacji. Wzrasta konkurencja i pole manewru w ofensywie dla trenera, a poza tym poszerza się kadra.
Transfer jak dla mnie obarczony jest niewielkim ryzykiem. Bierzemy gościa lepszego niż Dudzic i Zieliński razem wzięci, a młodszego i wziąż perspektywicznego. Ma 22 lata, a już na koncie sporo ligowych trafień.
Obserwuję go, odkąd trafił do Polski i choć nie odpalił na trudnym lubińskim terenie, to widać że ma to coś. Charakter, zadziorność, ciąg na bramkę. Wiadomo, że Rooney z niego nie jest, ale uważam że przy odpowiednim prowadzeniu i zmotywowaniu ten koleś może się nam przydać. Jeśli nie wykorzysta szansy, sam będzie sobie winien. Teraz to on powinien coś udowodnić wielu osobom, a Cracovia wyciąga do niego rękę dając szansę na pokazanie się na arenie Ekstraklasy.
Co do Wawrzynkiewicza, to zupełnie nic o nim nie wiem. Muszę się wybrać na jakiś sparing, bo chcę zobaczyć, jak koleś radzi sobie w akcji z piłką przy nodze. Mam nadzieję, że bardziej przypomina Mierzejewskiego, niż Kuliga ;)
Jeśli to transfer za wiedzą i aprobatą WS, to będzie OK; jeśli zaś to autorski pomysł i wykonanie PB, to będzie nie OK.
Jak narazie w transferach mamy 3 strzaly w dziesiatke .
- 300 k euro za Kose
- mlody utalentowany obronca ( Wawrzynkiewicz )
- mlody utalentowany napastnik ( Rakels )
Wildberry Napisał(a):
> Jak narazie w transferach mamy 3 strzaly w
> dziesiatke .
> - 300 k euro za Kose
> - mlody utalentowany obronca ( Wawrzynkiewicz
> )
> - mlody utalentowany napastnik ( Rakels )
Nie chwal dnia przed zachodem slonca ....
Co myślicie o takiej kandydaturze
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=9615
Zalepa? Nie lepszy od Wasiluka.
A co o nim sądzicie? http://www.90minut.pl/kariera.php?id=23998. W meczu lechii z nami 4 grudnia bardzo mi się podobał (jego gra). Wg Skarbu Kibica Ekstraklasy w czerwcu kończy mu się kontrakt.
Wildberry Napisał(a):
> Jak narazie w transferach mamy 3 strzaly w
> dziesiatke .
> - 300 k euro za Kose
Jednak chyba nie.
Może złotych?
transfer "padl" w okolicach 200 tys .euro - wiec i tak nie ma co narzekac...Kosy nie ma mamy innych....
SZTOPERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
^^ :P
[img]http://www.stoperan.pl/images/packshoty/packshot_6.png[/img]
Zboro Napisał(a):
> ^^ :P
> http://www.stoperan.pl/images/packshoty/packshot_
> 6.png
:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)