w tv nie wygladalo zle to sedziowanie. nie strzelilismy 3 bramek to i nie wygralismy :(
-
-
Żałośni Polscy sędziowie ...
Matthias89 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A mnie ciekawi granie przez obrońców Zagłębia
> w piłkę ręczną :) W drugiej połowie były 3
> takie kontrowersyjne sytuacje, z czego na pewno
> jedna była dla mnie ewidentna, a siedzę na
> sektorze B, więc trochę daleko. Swoją drogą
> przepisy o ręce w polu karnym powinny być
> doprecyzowane, bo mnie irytuje jak np.
> komentatorzy, po ewidentnych rękach, mówią, że
> nie ma mowy o karnym, bo ręka została - i tutaj
> można wymieniać: nabita, była zbyt mała
> odległość i zawodnik nie mógł schować rąk,
> bo była przypadkowa itd., itd.. Wkurzające, bo
> dla mnie ręka to ręka, jak piłka leci w
> kierunku bramki i przeciwnik zablokuje taki
> strzał ręką, obojętnie czy to przypadek,
> nabicie, cokolwiek, jeśli po prostu ręka
> zwiększa powierzchnię ciała, to dla mnie to
> jest karny. Ktoś powinien zrobić w końcu
> porządek z przepisami, bo taki bajzel powoduje,
> że każdy sędzia interpretuje sobie rękę w
> polu karnym jak mu się podoba.
Bo ręka to ręka. Koniec, kropka. Nabita, zbyt mała odległość itd. to wymysły naszych podwórkowych "ekspertów" i komentatorów. Podobnie jak teorie, że "bramkarz jest nietykalny w polu bramkowym" i tym podobne brednie. :)
Nad faulem Polczaka bądź jego brakiem nawet nie ma się co rozwodzić, bo wcześniej i tak jest spalony. Generalnie wczorajsze sędziowanie to kryminał (co zresztą zauważył sam Zieliński).
Niektórym radzę przeczytać przepisy przed krytykowaniem ekspertów. W przepisach jest mowa o rzucie wolnym bezpośrednim tylko w przypadku [b]rozmyślnego[/b] zagrania ręką.
Ogladalem mecz w tv i do podyktowania karnego raczej nie mam zarzutow. Ot pechowy , Polczak dal powod do odgwizdania go - taki karny ktory jeden sedzia podyktuje a drugi nie gwizdnie...
Skandalem jest dla mnie ,ukaranie Bartka zolta kartka kiedy byl lapany, popychany i skrobniety po piecie przez Lubinianina !
Ta sytuacja mogla przeciez byc podobnie potraktowana jak pechowa interwencja Polczaka ! .....ale Bartkowi slepy buc dal zoltko.
Takie tam teorie spiskowe
http://futbolplus.pl/kraj/item/5973-tak-sie-msci-prezes-boniek-niepokorna-na-zjezdzie-pzpn-cracovia-ukarana-w-mecz-z-zaglebiem-lubin
Sędzia też się w drugą stronę mylił, przynajmniej jedna kartka dla Zagłębia (ta Tosika), jak nie więcej, totalnie dziwne
Ale ze zdjęć w tym 'spiskowym' artykule wynikają faktycznie 2 rzeczy:
1. nogi Zejdlera i Piątka są prawie na tej samej linii, ale Piątek jest wychylony całym ciałem w stronę bramki, Zejdler odwrotnie. Sędzia mógł, nawet powinien sygnalizować spalony.
2. na drugim zdjęciu Piątek wykonuje ewidentny ruch ręką do piłki, co sygnalizował Deleu.
Nota bene obaj sędziowie liniowi w tym spotkaniu byli wprost beznadziejni - podyktowany korner przeciw nam po czystym nabiciu zawodnika Lubina przez Zejdlera, podobnie aut po nabiciu przez Polczaka, a w 60 którejś minucie kuriozum - główny przyznaje nam aut wbrew liniowemu - po interwencji technicznego!!! Ta ekipa już nie powinna nigdy razem "pracować".
Sędziowanie było tragiczne, po prostu. Dawno nie widziałem w meczu Ekstraklasy tak niepewnego występu sędziego, a w każdej kolejce staram się obejrzeć sporo spotkań. Raczkowski nie wiedział co zrobić w takich ewidentnych sytuacjach jak aut, gdzie ewidentnie piłka była zablokowana przez piłkarza Zagłębia, to i tak Zagłębie dostawało rzut z autu. Nie wspominam nawet o kontrowersji z karnym (Polczak nie dotknął moim zdaniem nawet Piątka, obejrzałem powtórkę z Super Piątku w C+ i moim zdaniem Polczak kopnął powietrze, dodatkowo dochodzi do tego kontrowersyjny spalony i wcześniejsze zagranie ręką zawodnika Zagłębia). Mam nadzieję, że będę świadkiem już tylko lepszego sędziowania.
Dawno nas tak sędzia nie przekręcił........
Powinno funkcjonowac cos takiego jak wymiany sędziow jak cos spierdolil do wyjebac go do 2ligi a za niego najlepszego z tamtad, bylaby rotacja, sedziowe by sie starali, a nie kurwa taki chuj bedzie bezkarny i chuja mu zrobia, powinno sie robic cos zeby to szlo w strone obiektywizmu a nie subiektywizmu zdania sedziego.
Z perspektywy trybun Raczkowskiemu życzyłem jak najgorzej.
Myślałem, że przekręca nas, żeby cwelka mogła odskoczyć, teraz czytam, że to wpływ Bońka.
Tak czy tak mecz w dupę.
Raczkowskiemu wybaczam, ale gdy go spotkam dam w ryj bez ostrzeżenia.
Docencie ten out ktory przyznal nam glowny to chyba jedna z bardziej prawidlowych decyzji jego, bo liniowy bedac tak blisko akcji sygnalizowal skandaliczna decyzje przyznajac rzut z autu Zaglebiu. Oni jacys slepi byli anyway. ..
leszeczek Napisał(a):
>
> Żółta kartka dla Kapustki to kuriozum. Podczas transmisji nie próbowali nawet dyskutować o tej sytuacji ani sytuacjach gdzie nasi zawodnicy sugerowali zagrania ręka. Podejrzewam więc, że także w Lidze+ Ekstra się tym nie zajmą.
A kiedy miał Kapustka dostać kartkę - trzy mecze do Legii a ma tylko dwie kartki. Czwartą dostanie w Poznaniu. Nie zdziwię się jak jeszcze Deleu i Jaroszyński na żółto z Poznania wrócą. Jakby taki ruchliwy Kapustka nie wystąpił z Ruchem lub Lechem - to kiedy mu te dwie kartki dadzą? Spółdzielnia 100 Lat Wielkiej Legii ma rozpisany plan działania - i na razie realizacja bez zarzutu.
Powinniśmy się odwołać od tej kartki!!!
W tym przypadku sprawa wydaje mi sie prosta. Klub powinien zlozyc odwolanie od tej skandalicznej decyzji sedziego . Kartka nie nalezala sie Bartkowi !
Te skróty na ekstraklapa.tv są gts warte. Poobcinane, pomijane kontrowersje...
pawlus17 Napisał(a):
> Powinniśmy się odwołać od tej kartki!!!
...każde odwołanie kosztuje - Cracovia nie jest rozrzutna ;)
Ongiś odwołaliśmy się od identycznych kartek Gizy i Bojarskiego w Bełchatowie i zostały one anulowane.
Aston ale sugerujesz ze potrafimy? Sam przeciw wszystkim? Lepiej sie czyta wpisy ze nie będziemy płacić. Kuriozum. Przekręt nagrany ale co tam niech będzie szkoda grosza.
Jeżeli tylko jest materiał udowadniający bład "warsiawskiego czornego" to na 100% wystąpimy o anulowanie kartki, chyba ,że Kapustka będzie niezdolny w środę do gry (ale podobno to zaledwie stłuczenie)
Naprawdę daliby sobie niektórzy spokój z rypaniem przy każdej okazji po Cracovii...
ps: co do czornego to zaraz po meczu dostałem sms z Warszawy: "tak właśnie się sędziowało za Fryzjera".
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)