Pasiak_od_1979 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kurde, zaczyna mnie Romek już mocno wkurzać :(
Ja bym powiedział tak: to jest porządny facet i stara się po prostu być zbyt uczciwy i "przedobrza". Każdy, kto interesuje się hokejem, wie, że Cracovia to jego klub, on w Polsce nie grał nigdy w żadnym innym (ilu jest hokeistów którzy w Polsce grali przez całe życie tylko w jednym klubie?) i zapewne nie chce, by ktoś powiedział, że komentuje stronniczo z punktu widzenia Cracovii. Oczywiście, ogólnie tak powinno być, bo jest to transmisja ogólnopolska, a nie na stronie Cracovii - zazwyczaj inni sportowcy w komentarzu się tym nie przejmują, Pan Roman się przejmuje i to dobrze o nim świadczy. Tyle, że niestety on przesadza... Gdy jest ewidentne skrzywdzenie Cracovii, to jakby bał się tego powiedzieć... I jakby bał się w jakikolwiek sposób wyrazić swoich sympatii (jakie są, my wiemy) i też tu jakby starał się za bardzo...
-
-
[WIKTORIA]Puchar Polski 2013[WIKTORIA]
Piękny mecz a sędziowie momentami oślepli (niestety podobno jutro ci sami sędziują finał)
Gratulacje dla drużyny i trenera.
ps: Seba jak czytasz to przekaż tacie ,że NAPRAWDĘ PRZESADZA Z TĄ SZTUCZNA "POLITYCZNA POPRAWNOŚCIĄ".
Jak jedzie nasz sam na sam , jeden obrońca hakuje, potem drugi uderza łyżwę i zaraz potem już skutecznie
hakuje to pomijając już ewidentnego karnego przynajmniej 2 minuty się należą. Naprawdę aż prosiło się o komentarz ,że sędziowie chyba oślepli...i nikt do komentatora nie mógłby mieć "żadne ale".
Agnan Napisał(a):
> Każdy, kto interesuje się hokejem,
> wie, że Cracovia to jego klub, on w Polsce nie
> grał nigdy w żadnym innym ([b]ilu jest hokeistów
> którzy w Polsce grali przez całe życie tylko w
> jednym klubie?[/b]) i zapewne nie chce, by ktoś
> powiedział, że komentuje stronniczo z punktu
> widzenia Cracovii.
Sorki, za wtręt, ale tak mnie naszło, że np. Czerkawski. Bo w Polsce poza Tychami przecież nie grał. A jak komentował finał Pasy - Tychy, to był tak "bezstronny", że nasi nie wytrzymali i na Siedleckiego został oficjalnie uznany "persona non grata". Podobno nawet telewizji wóz na wjeździe przetrzepywali wtedy, czy Maria cichaczem na halę nie wwożą. Swoją drogą nie wiem czy to nie jest jedyny persona non grata w całej naszej pasiasto-hokejowej historii.
Zaś co do Pana Stebleckiego - o ile się orientuję, to wie, że już ostatnio były uwagi wobec jego komentowania wśród "swoich" i trochę mu przykro było chyba nawet, ale tak mu wewnętrzne poczucie uczciwości nakazuje, żeby był "za sprawiedliwy na wszelki wypadek". Jak Bóg da spotkać przy jakiejś konferencji na lidze, postaram się o jakiegoś wywiada, to się na pewno wypowie w temacie - ostatnio wstępnie się zgodził na małą rozmowę dla kibiców, więc pewnie nie będzie problemu...
Ja mogę napisać tylko tyle: :D Nie przypuszczałem, że pokonamy zdecydowanego faworyta, ale irracjonalnie obstawiłem u buka Naszą wygraną.
Aczkolwiek, dziś z Sanokiem, to będzie absolutnie super trudna przeprawa, zwłaszcza przy Naszej, radosnej obronie.
W walce o puchar nie ma srebrnego medalu.
Dlatego w kontekście celu tej rywalizacji
to dopiero jutrzejszy mecz nada rangę zwycięstwu nad Tychami.
Dzisiaj w Sanoku byli nasi Przyjaciele z Tychów . Z tego co słyszałem bilety ok. 50 załatwił ich klub lub władze miasta, a u nas ....
kubus1384 Napisał(a):
> Dzisiaj w Sanoku byli nasi Przyjaciele z Tychów .
> Z tego co słyszałem bilety ok. 50 załatwił ich
> klub lub władze miasta, a u nas ....
Raczej władze miasta bo na trybunie VIP siedział prezydent Tychów.
Bramki z meczu Cracovia vs GKS Tychy - [url=http://www.tvp.pl/krakow/aktualnosci/sport/comarch-cracovia-w-finale-hokejowego-pucharu-polski/13475290]KLIK! [tvp.pl/krakow][/url]
Icku, jak chcesz cos przekazac Romkowi, to nie wyreczaj sie synem tylko pojdz na hokej i znajdz Romka na trybunach, jest prawie na kazdym meczu.
ja bardzo lubie sluchac komentarza Romka i nie przeszkadza mi ta naduczciwosc.
Zolta Kaczko, kto byl na pamietnym wieczorze z Romkiem w Enigmie wie, jaki szacunek do kibicow ma ta nasza legenda.
Jak dziś wygramy to pod lodowisko jak w zeszłym roku czekamy na autobus!!!
skupcie się na meczu a nie komentowaniu, mi bardziej przeszkadza realizacja i kamerzyści bez refleksu.
Nie jest zadaniem komentatora pianie nad swoją drużyną, ani wydawanie osądów.
Jak robią inni, to jest afera że nieobiektywny, a wymaga się od Romka żeby pajacował, na antenie ogólnopolskiej.
Wytłumaczy mi ktoś ocb w przepisie pt. "sześciu na lodzie".
Wielokrotnie widziałem na Siedleckiego sytuacje, kiedy przy zmianie piątek, na tafli lodowiska było 6-7-8, a nawet dziewięciu zawodników jednej drużyny i nie było to gwizdane.
A wczoraj duet Pachucki - Marczuk gwizdali to dwa razy.
wg mnie również nie ma się co czepiac, Pan Roman wybrał bycie bardzo obiektywnym i chwała mu za to ze trzyma się jednej drogi, a nie co rusz zmienia zdanie.
zresztą jak wygrywamy to mi żaden komentarz nie przeszkadza ;)
gorzej z sędziowaniem - bo jak tacy partacze dostają nagrody (oreły) to nie wiem czy się smiać czy płakać, jak jest ich 4 i nie mogą policzyć czy tych w jednych koszulkach jest 6, a potem mieli trochę latwiej bo w dogrywce było po jednym mniej i tez im liczydlo nie zatrybilo, gość jedzie sam na sam, zaczepiany, podcinany - rozlozone rece pana orla- to co my się czepiamy komentarzy, które nas nie krzywdzą.
co do grupy z Tychów i biletów, to sam dopytywałem tu o bilety, Ukraina napisał żeby zadzwonić do klubu(Sanoka) - zadzownilem przed 15 - powiedzieli ze bilety sa i nie wygląda na to żeby miały się wszystkie sprzedać(na półfinał, bo na finał nie było), wiec pojechałem i faktycznie były i spokojnie bez kolejki ok 18 można było kupic.
z ciekawostek to siedziałem miedzy wielkimi znawcami hokeja - dobre 10 minut w trakcie pierwszej tercji się zastanawiali gdzie jest drui z braci Laszkiewiczów ;) potem było ze Cracovia tak słaba, ze na pewno nic nie strzeli i przegra, a na koniec wielka radość ze wygraliśmy bo dziś będą mieli latwiej w finale ;)
był tez gość zakochany w rzece - miejscowy komediant ;)
i powiem szczerze, ze widok sanockich kibiców siedzących na A3 - bijących brawo po interwencjach Radzika i strzałach Arona zrobil na mnie pozytywne wrażenie :)
marczek Napisał(a):
>
> z ciekawostek to siedziałem miedzy wielkimi
> znawcami hokeja - dobre 10 minut w trakcie
> pierwszej tercji się zastanawiali gdzie jest drui
> z braci Laszkiewiczów ;) potem było ze Cracovia
> tak słaba, ze na pewno nic nie strzeli i przegra,
> a na koniec wielka radość ze wygraliśmy bo
> dziś będą mieli latwiej w finale ;)
W Sanoku znawców wielu jest parę lat temu jeszcze na Torsanie na tak zwanych VIPach stał koło mnie koleś który cały mecz wyklinał sędziego że nie gwiżdże podania przez 2 linie - przepisu który znieśli z 10 lat wcześniej.
Mecz dobry, nasi defensywnie, tak jak zmuszała ich do tego sytuacja, była chwila grozy jak Tychy wyszły na 3-2 ale dobrze się skończyło, a widzę z przebiegu meczu na forum że wpisy jakbyśmy z siódemkę dostawali... :)
Przypierdzielanie sie do komentarza naszej 17 pozwala latwo zdiagnozowac lekkie uposledzenie umyslowe.
Przypomne tylko komentarze Krzoski,Czerkawskiego czy innego komedianta po ktorych WAM przeszkadzalo ze sa tak stronniczy i ze tak byc nie powinno bo SIE TEGO SLUCHAC NIE DA.
Gdy Romek zasiada jako komentator ZLE!!! Bo nie pieje z zachwytu nad SWOIM klubem tylko bezstronnie wskazuje bledy,krytykuje niedokladnosci czy innego rodzaju nieporadnosci.
Ludzie ochloncie i zimny oklad na czolo.
A jak macie pretensje do niego to miejcie JAJA a nie wydmuszki i podejdzcie na meczu w Krakowie i mu to powiedzcie w twarz a nie prezcie sie przed klawiatura.
Rufus T. Firefly Napisał(a):
> Icku, jak chcesz cos przekazac Romkowi, to nie
> wyreczaj sie synem tylko pojdz na hokej i znajdz
> Romka na trybunach, jest prawie na kazdym meczu.
> ja bardzo lubie sluchac komentarza Romka i nie
> przeszkadza mi ta naduczciwosc.
> Zolta Kaczko, kto byl na pamietnym wieczorze z
> Romkiem w Enigmie wie, jaki szacunek do kibicow ma
> ta nasza legenda.
kurka Rufus czy Ty koniecznie musisz pomędrkować i innych pouczać? ;) na jaki hokej mam iść? nie wiesz , że liga nie gra? to pora się dowiedzieć :D
Nie rozumiem o co chodzi z komentarzem P. Romana. Komentuje mecz dwóch drużyn jako bezstronny komentator i tyle. To bardzo trudne zachować obiektywizm gdy komentuje się mecz swojej drużyny, czego przykłady już tu były przytaczane, więc może czasem za bardzo jest "bezstronny" i tylko tyle. Mnie to nie przeszkadza. Bardziej przeszkadzał mi np komentarz Rutkowskego po meczu, kiedy komentował słowa Rudiego nie wiedząc wogóle o co biega i że to nie o ten mecz chodzi.
Pan Roman komentuje mecz hokejowy dwóch drużyn i taka jest jego rola. Ma być obiektywny , gdyby komentował mecz tylko dla kibiców Cracovii pewnie by sobie pozwolił na sentymentalne wypowiedzi w stosunku do swojej drużyny. Jedyne o co można mieć pretensje to to iż nie robi tego w stylu Tomasza Zimocha.
Majstra ostatniego zdobywaliśmy w kilka dni po urodzinach Rudolfa Rohaczka ,dziś urodziny obchodzi Andrzej Pasiut -WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ,w tym zdobycia Pucharu Polski !!!
Khalid Napisał(a):
> Rufus T. Firefly Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Icku, jak chcesz cos przekazac Romkowi, to nie
> > wyreczaj sie synem tylko pojdz na hokej i
> znajdz
> > Romka na trybunach, jest prawie na kazdym
> meczu.
> > ja bardzo lubie sluchac komentarza Romka i nie
> > przeszkadza mi ta naduczciwosc.
> > Zolta Kaczko, kto byl na pamietnym wieczorze z
> > Romkiem w Enigmie wie, jaki szacunek do kibicow
> ma
> > ta nasza legenda.
>
> kurka Rufus czy Ty koniecznie musisz pomędrkować
> i innych pouczać? ;) na jaki hokej mam iść? nie
> wiesz , że liga nie gra? to pora się dowiedzieć
> :D
coz, starzeje sie...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)