Hokeiści "Pasów" nie mają chwili wytchnienia. Po dzisiejszej wygranej w Krynicy już za niespełna 48 godzin zmierzą się z bytomską Polonią! Mecz ten odbędzie się na lodowisku im. Adama "Rocha" Kowalskiego przy ul. Siedleckiego 7 w Krakowie.
W dalszym ciągu walczymy o miejsce w "czwórce" dające nam prawo gry w turnieju finałowym o Puchar Polski!
Do boooju Cracovia!
-
-
[ 16 ] CRACOVIA vs Polonia Bytom | niedziela, 27.10.2013, godz. 18:30 - 6:3!
wczesniej się nie dało ?wszyscy już grają od 17!dla mnie nie ma większego problemu (mam nie daleko )ale wiem ze są tacy którzy mają kłopoty z powrotem do domu po meczu !!
gratulacje ...
i choć za moim rotterdamskim oknem wieje i leje ...
to dawno już nie miałem tak udanego weekendu ...
:)
Myślałem, że po wyczerpującym meczu będzie dzisiaj tzw. klepanka, żeby tylko zagrać i wygrać jak najmniejszym nakładem siła, a tu proszę bardzo szybki i ciekawy mecz przez całe trzy tercje, brawo chłopaki ! :) I brawa dla Polonistów za ambicję i dotrzymanie kroku naszym !
Przyjemny dla oka niedzielny hokej.
Cieszyło mnie długie przebywanie na lodzie IV ataku, który akurat na tle Polonii prezentował się przyzwoicie.
Brawa dla Bytomia za ambicję i walkę do końca.
I sędzia jakby dzisiaj był lepszy :)
A co to za nowa świecka tradycja, że się klaska zawodnikowi, który dostaje karę??? (w domyśle osłabia swoją drużynę i narażą na utratę zdrowia rywala)
[b][large][align=center][url=https://picasaweb.google.com/jafffoto]Foto![/url][/align][/large][/b]
[img]https://lh6.googleusercontent.com/-YsrgeK0fkKY/Um2IPS3LMjI/AAAAAAAAZyU/NoAPtv_BdCQ/s800/aDSC_4279.jpg[/img]
Witowski kontuzja mięśni brzucha
A tak w ogóle gdybym nie wiedział i ktoś kazałby mi zgadnąć kto był jedynym reprezentantem Polski na lodzie, to mógłbym zgadywać i zgadywać i baaaardzo długo bym nie zgadł...
żółta kaczka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Witowski kontuzja mięśni brzucha
>
Aha, czyli dlatego zaczynali mecz na 4 piątki, a kończyli na 3 pary obrońców i 4 ataki. Witowski dołącza do kontuzjowanego Zielińskiego, a nie grał wczoraj też Sznotala.
Generalnie to dość słaby nasz mecz, ale liczą się 3 punkty. GRATULACJE.
Jak można tego bramkarza z Bytomia do reprezentacji powoływać.... Choć to jedno wyjście za bramkę miał w stylu Przemusia. Widać nauki od niego bierze.
Sznotala zdrowy, po prostu Lehmann go sportowo wygryzł ze składu. Jakby nie było mamy w końcu 5 par obrońców!
Ten bramkarz w reprezentacji to jakies totalne nieporozumienie - no ale madra glowa masazysty wymyslila to niech sprawdza.
ciekawi mnie tylko czy to kwestia sprawdzania zawodnikow czy juz optymalizowania skladu, no ale...przynajmniej kontuzji nie bedziemy mieli :)
co do wczorajszego meczu, to jak dla mnie byl to radosny hokej przez 1 tercje z obu stron - bez wiekszej dyscypliny w obronie, brawo dla Polonii za walke, a dla naszych za zwyciestwo.
Mnie najbardziej cieszy, ze Kostourek sie rozruszal, bo moze sie okazac ze dlugo zaskakiwal ale w koncu zaskoczy i bedzie z niego duzy pozytek :)
Kasturek to "hokejarsko" grojek jakiego od dawna u nas nie było.
O ile dojdzie do siebie to będzie w tej lidze wymiatał nieprawdopodobnie.
Khalid
Oby tylko nie został kolejnym niespełnionym obcokrajowcem...
no fakt...dawno nie było takiego, co by unikał starć ;)
oby grał jak najlepiej, bo za to mu się płaci.
marcin_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> no fakt...dawno nie było takiego, co by unikał
> starć ;)
> oby grał jak najlepiej, bo za to mu się płaci.
Bo to nie hokejarz Kostourek tylko rekonwalescent Kostourek.
Natomiast popatrz się jak jeździ i co z krążkiem robi i jak podaje.
Czy będzie jeszcze kiedyś grał na ostro i na wysokim poziomie...oczywiście nie wiem.
To takie samo ryzyko jak z zatrudnieniem Nowaka. Na takiego napadziora "bez przejść zdrowotnych" nigdy by nas nie było stać.
Dodałbym jeszcze odnośnie Milana, że ma bardzo dużo przejęć krążka od przeciwnika.
Jak Kostourek może grać na ostro !?
Przecie on mniejszy od Fojtika-chodzi mi o gabaryty.
To taki kieszonkowy pancernik.
no dobra..ocenę artystyczną ma wysoką ;)
W ojczyźnie by go do 3 ligi dali po takich występach, a oni tu się ślizgać przyjeżdżają.
Dobrze płatna impreza i tyle...
Czy może ktoś wytłumaczyć sytuację z karnym w tym meczu?! Karny był a kary nie! To za co ten karny?
albo karny, albo kara.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)