Lepiej dla nas żeby został jak najdłużej. Im bardziej zajedzie ich podstawowy skład, tym większe prawdopodobieństwo, że w pewnym momencie wysiądą i nikt już nie będzie miał szans tego skorygować.
-
-
[WIKTORIA] Górnik Zabrze - CRACOVIA 0 : 1
Kosanovic w 11 kolejki Canal+.
A "pan Sławek" właśnie O DZIWO zawyrokował, że za rękę Olkowskiego należał się karny :)
Szok - pan Sławek wypomniał też drugi błąd sędziego, tj brak karnego za faul Gancarczyka na Dudzicu.
.. i za faul na Dudzicu;]
Też byłem w szoku jak go słuchałem:-) a śmieszy mnie próba tłumaczenia zarówno komentatorów podczas meczu i znawców w studio, że piłka leciała daleko poza światło bramki więc... sprawy nie ma. Idąc ich rokiem rozumowania zawodnik górnika mógł złapać piłkę w dwie ręce położyć na ziemi i kontynuować grę:-)
No raczej;) Komentatorzy polscy niestety o przepisach coś słyszeli, nigdy jednak ich nie czytali. Strzelam że nigdy ich również nie widzieli.
Faul w obrebie pola karnego (w ktorego sklad wchodza linie) to karny - niezaleznie od tego gdzie w grze jest pilka. Moze ona byc poza polem karnym, na drugiej polowie boiska, czy pod druga bramka.
Tak mnie uczono gdy w 1970 r. zdawalem egzamin sedziowski. Z tego co sledze, to w tym zakresie nic sie w przepisach nie zmienilo.
Jaka liga tacy eksperci. Dla nich jest niepojetne ze taki Stawowy którego pare kolejek wstecz w programie wyśmiewali z powodu marzeń o LM ograł selekcjonera któremu prawie wszyscy wlezli do d...y(potem po tej d...e bedą go kopać)-sorry ale to nasz Trener i tylko my mozemy na Niego nadawac. I co pacany taki Wojtus zepsuł wam uroczystość .
luka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
[b]ale to nasz Trener i tylko my mozemy
na Niego nadawac.[/b]
Przypominam Ci że żyjemy w wolnym demokratycznym kraju, i każdy ma prawo do zdania. Niech się śmieją mnie to nie obchodzi..
luka Napisał(a):
> Jaka liga tacy eksperci. Dla nich jest niepojetne
> ze taki Stawowy którego pare kolejek wstecz w
> programie wyśmiewali z powodu marzeń o LM
> ograł selekcjonera któremu prawie wszyscy
> wlezli do d...y(potem po tej d...e bedą go
> kopać)-sorry ale to nasz Trener i tylko my mozemy
> na Niego nadawac. I co pacany taki Wojtus zepsuł
> wam uroczystość .
Nie trzeba się tak napinać na prowadzących program - red.red Tomasz Smokowski i Andrzej Twarowski mają taki styl bycia, zresztą nie tak dawno gościli Czesia Michniewicza (po naszym meczu z PBB) i robili sobie jaja o jego "przypuszczalnej" dymisji.Zresztą ich częste spory z Panem Sławkiem, też dodają koloryt temu programowi.
Aston1906 Napisał(a):
> A "pan Sławek" właśnie O DZIWO zawyrokował,
> że za rękę Olkowskiego należał się karny :)
>
> Szok - pan Sławek wypomniał też drugi błąd
> sędziego, tj brak karnego za faul Gancarczyka na
> Dudzicu.
Oglądałem i też byłem w lekkim szoku, dwa karne należały nam się jak byk! Nawet pan Sławek nie miał wątpliwości, ręka po strzale Władka ewidentna w dodatku nie przy ciele, a Dudzic faulowany przez Garncarczyka tego głupola bodajże który skoczył do Saidego po rzekomym staranowaniu bramkarza Zabrzan.
Po rzeczywistym staranowaniu bramkarza Zabrzan, tyle, że to sam Gancarczyk go staranował. Wyjątkowo cyniczne zachowanie, chciał chyba w Saidim wzbudzić jakieś poczucie winy.
szuwarek Napisał(a):
> luka Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Jaka liga tacy eksperci. Dla nich jest
> niepojetne
> > ze taki Stawowy którego pare kolejek wstecz w
> > programie wyśmiewali z powodu marzeń o LM
> > ograł selekcjonera któremu prawie wszyscy
> > wlezli do d...y(potem po tej d...e bedą go
> > kopać)-sorry ale to nasz Trener i tylko my
> mozemy
> > na Niego nadawac. I co pacany taki Wojtus
> zepsuł
> > wam uroczystość .
>
> Nie trzeba się tak napinać na prowadzących
> program - red.red Tomasz Smokowski i Andrzej
> Twarowski mają taki styl bycia, zresztą nie tak
> dawno gościli Czesia Michniewicza (po naszym
> meczu z PBB) i robili sobie jaja o jego
> "przypuszczalnej" dymisji.Zresztą ich częste
> spory z Panem Sławkiem, też dodają koloryt temu
> programowi.
A gdzie ja coś napisałem o prowadzących program? Chodzi mi o zupełnie inne osoby. Obiektywizmem to one rzadko smierdza-np.dla mnie bramka ze spalonego i nie odgwizdanie karnego to jednak wypaczenie wyniku derbow.W demokratycznym i wolnym kraju także obowiązuje kindersztuba -nie urządza się drwin z zaproszonego wcześniej gościa,szczególnie wytykając mu to co powiedział prawie rok wcześniej. Zreszta jednego eksperta to już tam mieli- okazało się potem ze ten sprawiedliwy był umoczony po uszy.
Gancarczyk to rzeczywiście niezły kołek. ;)
Ale trudno się dziwić, wszak życiowym osiągnięciem tego gościa w piłce było podarowanie historycznego awansu na MŚ reprezentacji Słowacji :D
Kraj nie może być Demokratyczny... Kraj to może być nad Rzeka i tp. Demokratyczne to może być Państwo :)
A Demokracja jak sama nazwa wskazuje to rządy obywatelskie. Próbując rozszyfrować państwa skróty myślowe dochodzę do wniosku że Wolny demokratyczny kraj to w waszym rozumieniu Rzecz Pospolita Polska. Czyli państwo gdzie coś tam pisali o Demokracji w konstytucji, ale w rzeczywistości w Polsce system sprawowania rządów to System Reprezentacyjny, Gdzie każdy uprawniony może wybrać sobie swojego reprezentanta jeśli ten uzyska odpowiednią liczbę głosów. Co zabawne nie jest on w żaden sposób zobowiązany do podzielania i reprezentowania poglądów osób które na niego głosowały. A możliwości rządzenia lub wpływu na procesy legislacyjne w RP są raczej słabe a i torpeduje się je z każdej możliwej strony. co pokazują prośby obywateli o przeprowadzenie referendum.
Wg portalu piłkarskiego 2x45 , najlepszy sędzią 14 kolejki to Marcin Borski (Górnik-Cracovia), pomimo nie przyznania nam dwóch rzutów karnych (wg fachowców zostaliśmy pokrzywdzeni). Przy najbliższej okazji, gdy będzie nam sędziował, trzeba będzie się upomnieć - a najlepiej gdy by to było w meczu z GTSem.
Nie wiem co to za portal, ale skoro wg nich sędzia nie dyktujący dwóch karnych sędziował najlepiej w całej kolejce, to oznacza, że za redaktorów robią tam aktorzy kabaretowi :D
161 dni później
walas83 Napisał(a):
> JESTEŚ ZWYCIĘZCĄ! ;)
Dokładnie!
Ferencvaros Napisał(a):
> walas83 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > JESTEŚ ZWYCIĘZCĄ! ;)
>
>
> Dokładnie!
Nie podoba mi się.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)