Od 4 lat nie piłem (nie jestem z AA) poprostu niechciałem. Od wczoraj jestem nawalony i wiecie co? Nie żałuje?
Moja Krakowska Barca.
Pasy ponad wszystko.
-
-
[WIKTORIA] Górnik Zabrze - CRACOVIA 0 : 1
Ja tam piję zawsze, bez względu na to jak gra Cracovia.
Korba Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Od 4 lat nie piłem (nie jestem z AA) poprostu
> niechciałem. Od wczoraj jestem nawalony i wiecie
> co? Nie żałuje?
>
Obawiam sie, ze bedziesz jednak zalowal:). Szkoda Ci bedzie tych 4 lat. Lepiej "wroc do przeszlosci". (Sorry za moralizatorski ton, ale to ze szczerej zyczliwosci).
pasy22 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Korba Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Zuberg - byłem Twoim bratem w krytyce
> Stawowego.
> > Myliłem się.
> >
> > Boże jak ja kocham mylić się.!!
>
> Jeden co posypuje głowę popiołem. A reszta
> gdzie?
Tutaj jestem. Też należałem do krytyków naszego trenera i bardzo się cieszę, że sie myliłem. Tak trochę tonując nastroje fascynuje mnie przyczyna tych zwycięstw (a zwłaszcza dobrej gry). Czym różni się ta drużyna od składu z przed roku, czy też z przed kilku miesięcy wstecz. Ktoś powie zgraniem - ok, dobrym przygotowaniem fizycznym do sezonu - ok, może zrozumieniem filozofii gry Stawowego - ok, a może poziomem przeciwników (to już gra bardziej techniczna, a nie pierwszoligowa młócka). Bo przecież nie wzmocnieniem składu (z całym szacunkiem dla Nowaka)! To chyba jakiś fenomen symbiozy Stawowego i Cracovii razem wziętych. To w tym (i tylko w tym) klubie Stwawowy osiąga wynik. Z tymi ludźmi, których w jakiś sensie sobie mentalnie dobrał, i w tej konkretnej chwili (tak samo było w pierwszym sezonie po poprzednim awansie, też wtedy było czuć powiew zwieżości naszej gry w tym skostniałym towarzystwie)! Przed nami jeszcze długa droga do zakończenia sezonu i paradoksalnie każdy zdobyty punkt zbliża nas jako beniaminka do utrzymania (czytaj awansu do górnej połowki tebeli)! O czymś więcej będzie można zacząć myśleć późną wiosną (i tutaj kolejny plus dla Stawowego za tonowanie nastrojów)! Mnie niepokoi coś innego. Ta dobra nasza gra , poparta zdobytymi punktami, nie może właścicielowi ( zarządowi) pozwolić zapomnieć, że ta drużyna w dalszym ciągu potrzebuje rozsądnych wzmocnień (nie uzupełnień) np na pozycji stopera. Należy również zrobić wszystko, aby utrzymać ten skład. Zwłaszcza kiedy większości zawodników kończą się kontrakty. Wymiana zbyt dużej ilości zawodników cofnie nas do punktu wyjścia!!! Mam takie dziwne przeczucie, że znaleźliśmy się w takim momencie w którym mądre decyzje mogą zapewnić nam ulokowanie się na następne sezony w górnej połówce tabeli (z perspektywą wlączenia się do walki o miejsce medalowe). Powtórzenie poprzednich błędów lub grzech zaniechania przywróci demony przeszłości. Tych MĄDRYCH DECYZJI ŻYCZĘ SOBIE I WSZYSTKIM PASIAKOM!!!
Nie żałuje. Zaznaczam nie mam problemu z piciem. Nie miałe okazji do picia.
Gdy oglądłem Moją Cracovie z Górnikiem viceliderm tabeli. Stwierdziłem to jest okazja.
Tu zaznacze, że byłem w latach 80-tych na meczu w Zabrzu gdzie prowdziliśmy do przerwy 2-0 a w drugiej połowie było 3-2 i zlecieliśmy do 2 ligi, i się zaczeła mizeria.
To zwycięstwo jest symboliczne - potwierdza że skończyły się czasy czarnowidztwa. Teraz pytamy z kim wygramy, kto nas zatrzyma, dawniej pytaliśmy z kim możemy wygrać.
[quote=Korba]
To zwycięstwo jest symboliczne - potwierdza że skończyły się czasy czarnowidztwa. Teraz pytamy z kim wygramy, kto nas zatrzyma, dawniej pytaliśmy z kim możemy wygrać.
[/quote]
Ja dalej się nie mogę przestawić. Patrząc w terminarz ciągle podświadomie szukam spotkań gdzie może uda się wygrać zapominając, iż w tej chwili gramy najlepszą piłkę w Polsce i możemy ograć właściwie każdego.
Przed nami seria zwycięstw !
Znak zapytania dopiero przy meczu z Ległą.
I właśnie o to chodzi. Z mnetalności porażki wchodzimy w mentalność zwycięscy.
Kiedyś szukaliśmy z kim możemy wygrać teraz kto może nas pokonać.
W ciągu kilku tygodni Staw dokonał rzeczy nie możliwiej - uczynił z nas zwycięsców.
Nawet (co mu nie życzę) jak odejdzie będzie wyznacznikiem bo każdy następca usłyszy za Stawa się dało??
Przechodzimy ze strefy dla osób biadolących że jest tak źle do osób biadolących że może być lepiej.
Kibic Cracovii biadolić musi po wygranej z Realem, Barcą przeczytam na tym forum. Powinniś my wygrać nie 3-ma ale 5 bramkami. Trener aut i pół drużyny. Taki mamy charakter.
Jesteśmy zwycięscami i niech tak pozostanie!!!!
No i jeszcze Korba na forum, normalnie cuda ludzie, cuda....
Może Wojtek im zaserwował na "YOUTUBIE" - JESTEŚ ZWYCIĘZCĄ :) :):)
kim jesteś? ;)
JESTEŚ ZWYCIĘZCĄ! ;)
:D
Szatnia mogłaby podłapać klimat, w Koronie się przyjęło;) http://www.youtube.com/watch?v=o2jPQAmXMa8
Zwolniliśmy kolejnego trenera :D . Za wp.pl:
[quote=wp.pl]
- Od 30 października Adam będzie tylko trenerem reprezentacji Polski - zdradził prezes PZPN.
[/quote]
Wczorajszy mecz był ostatnim Nawałki w Górniku. Kolejny pożegnany trener. ;)
EDIT: Ehh, 7 sekund za późno ;)
Widocznie "kiełbasa z grilla" była "nieświeża"
No to zwolniliśmy Michniewicza i Nawałkę, pora na Marcina Brosza za 2 tygodnie!?
A później Rumaka:)
zwolnijmy Franca najlepiej i będzie git,
Franc do derbów dawno będzie juz zwolniony po tym jak gts zacznie spadać w tabeli w dół i przegrywać mecz za meczem!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)