koziołek Napisał(a):
>
> Pomijam kwestie, że anulowali kartkę (nawet do
> końca nie widziałem za co dostał) ale co innego
> "atak" na sędziego a co innego oddanie rywalowi.
> To większy kaliber i w takim przypadku wszelkie
> anulowania kar od ręki nie wchodzą w grę.
kpina, to nie był atak na sędziego, tylko na zwykłego przestępcę.
kilka dni później Trochimiuk w kajdankach pojechał do Wrocławia.
nie powinna to być okolicznosć łagodząca dla Suvorova ?
Aston czujny, poprawione :)
-
-
[WIKTORIA] Górnik Zabrze - CRACOVIA 0 : 1
Kartka dla czarnego była niesłuszna. Latynos symulował.
Tempo odwołania też OK.
Nie OK jest co innego. Górnik , Legia , Wisła , Ruch , może jeszcze Lech załatwią sobie taki "tryb przyspieszony"...
inni nie...są tzw. "równi";) i to własnie jest syf Polskiego futbolu
squier strat Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> kpina, to nie był atak na sędziego, tylko na
> zwykłego przestępcę.
> kilka dni później Lyczmański w kajdankach
> pojechał do Wrocławia.
> nie powinna to być okolicznosć łagodząca dla
> Suvorova ?
Trochimiuk nie Lyczmański.
koziołek Napisał(a):
> >
> >
> > Ja mam takie pytanie...
> >
> > Suworow 2 lata temu pchnął sędziego po
> > niesłusznie nieuznanej bramce i dostał pół
> > roku, skrócone po paru miesiącach. Dlaczego
> tego
> > nie rozpatrywano przed następnym meczem
> > Cracovii?
> >
> > O proteście w sprawie zamknecia stadionu już
> nie
> > mówiąc... Chyba zresztą do tej pory MSW
> bada
> > sprawę ... :D
>
>
> Pomijam kwestie, że anulowali kartkę (nawet do
> końca nie widziałem za co dostał) ale co innego
> "atak" na sędziego a co innego oddanie rywalowi.
> To większy kaliber i w takim przypadku wszelkie
> anulowania kar od ręki nie wchodzą w grę.
Nic o tym nie wiem, by sprawa nagłego odwoływania zależała od jakiegoś kalibru... Ale jeśl tu się zbierają w tej sprawie, to tam też powinni - choćby po to by stwierdzić, ze to własnie większy kaliber i odwołanie nie wchodiz w grę... Kartka czerwona automatycznie wyklucza zawodnika z następnego meczu. Jeśli tu dali radę zebrać się [b]natychmiast[/b] po wpłynięciu odwołania (z tego co czytam, wpłynęło o 11, mecz o 18 - fajna komisja, zbiera się na każde żadanie0 - to powinni to robić w przypadku każdego odwołania... Zwłaszcza że były czerwone kartki "dziwniejsze". Nie widziłem tego zdarzenai, ale z tego co czytam, to ówże Nakoulma zaczał dusić czy też p[rzyłożył przeciwnikowi. Tamtem go sprowokował? To nie jest usoprawiedliwienie do duszenia... Tak samo, żeby było jasne, Suworow nie miał prawa pchać sędziego i należała mu się kara, choc oczywiście nie taka jaką dostał - po tym, co zrobił sędzia.
Czy ta komisja w tak krótkim czasei zdołała sprawę dokładnie zbadać? Smiem wątpić... zazwcyzaj woła sie na wyjaśnienia zawodników, sędziego...
Żeby było jasne - to nie jest źle że jest taka możliwość odwoławcza, zdarzają się kartki neisłuszne. Ale wtedy należy karę ZAWIESIĆ do wyjasnienia (tak jak UEFA w sprawie stadionu Ukrainy). A poza tym tu, jesli on dokonał rękoczynów, to minimum 1 mecz pauzy się należy.
Jednak Nakouma był w kadrze i co? :P
No, no, ładnie, ładnie ! :) Wielkie gratulacje chłopaki ! :)
ja cały czas odnoszę wrażenie,że ich wszystkich ktoś podmienił w przerwie derbowego meczu,bo od tej drugiej połowy zmiany nie do poznania,naprawdę wielkie gratulację za te ostatnie mecze dla piłkarzy i trenera,ale pamiętajmy,że sezon jeszcze baaardzo dłuugiii,pozostaje trzymać kciuki,aby to wszystko nadal szło jak idzie dotychczas,naprawde pieknie się te nasze mecze teraz ogląda
klawiatura stawia opór - spacyfikowałem wredna.
po ilu piwach dostaje się bana?
Zuberg - byłem Twoim bratem w krytyce Stawowego.
Myliłem się.
Boże jak ja kocham mylić się.!!
Gramy super, najlepiej od niepamiętnych czasów, jestem zachwycony
Ale dla zasady i żeby nam zbytnio woda sodowa do głowy nie uderzała dwie uwagi:
1) Górnik grał dziś bardzo przeciętnie. Gdyby zawsze tak grali, to nie byliby wiceliderem i zwycięstwo nad nimi takl bardzo by nie rajcowało
2) Nasza skuteczność byłą delikatnie mówiąc nie rewelacyjna. Jeśli się nie mylę, to nie mieliśmy sytuacji bramkowej z gry zakończonej celnym strzałem, poza akcją Kity w ostatnich minutach (nie liczę gola Saidiego, bo to był prezenta Górnika, a nie nasza akcja).
Korba Napisał(a):
> Zuberg - byłem Twoim bratem w krytyce Stawowego.
> Myliłem się.
>
> Boże jak ja kocham mylić się.!!
Jeden co posypuje głowę popiołem. A reszta gdzie?
świętuje zwycięstwo? pytanie co Ty świętujesz?
DZIĘKUJĘ!!! I proszę o więcej! :)
W sobotę zdzieramy gardła i jedziemy z Koroną na maxa!
DO BOOOOOOJUUU CRACOOOVIA!!!!!!
antyk Napisał(a):
> Gramy super, najlepiej od niepamiętnych czasów,
> jestem zachwycony
>
> Ale dla zasady i żeby nam zbytnio woda sodowa do
> głowy nie uderzała dwie uwagi:
>
> 1) Górnik grał dziś bardzo przeciętnie. Gdyby
> zawsze tak grali, to nie byliby wiceliderem i
> zwycięstwo nad nimi takl bardzo by nie
> rajcowało
>
> 2) Nasza skuteczność byłą delikatnie mówiąc
> nie rewelacyjna. Jeśli się nie mylę, to nie
> mieliśmy sytuacji bramkowej z gry zakończonej
> celnym strzałem, poza akcją Kity w ostatnich
> minutach (nie liczę gola Saidiego, bo to był
> prezenta Górnika, a nie nasza akcja).
ad 1. Górnik grał na tyle, na ile mu pozwalaliśmy
ad 2. Skuteczność dziś bardzo dobra na dwa strzały celne jeden gol.
:D
Kojot99
Strzały były trzy:)
a to przepraszam. to zmienia postać rzeczy.
Pasiak_krk Napisał(a):
> ja cały czas odnoszę wrażenie,że ich
> wszystkich ktoś podmienił w przerwie derbowego
> meczu,bo od tej drugiej połowy zmiany nie do
> poznania,naprawdę wielkie gratulację za te
> ostatnie mecze dla piłkarzy i trenera,ale
> pamiętajmy,że sezon jeszcze baaardzo
> dłuugiii,pozostaje trzymać kciuki,aby to
> wszystko nadal szło jak idzie dotychczas,naprawde
> pieknie się te nasze mecze teraz ogląda
Mam dokładnie takie same odczucia. I połowa derbów nie była zła, ale jeszcze nie odbiegała zbytnio od wcześniejszych meczy. W II połowie nastąpiła diametralna zmiana sposobu gry wsparta determinacją i zaangażowaniem i to trwa od tamtego meczu aż do dziś. COŚ WSPANIAŁEGO. Od 1982 roku, odkąd chodzę na Pasy czekałem na tak grający zespół i się doczekałem. Niech to trwa i niech się rozwija. Przecież gdyby nie mega-pechowa porażka z Pogonią i brak farta w derbach mielibyśmy dziś 28 pkt i współliderowalibyśmy .
Wielki szacunek dla trenera, w którego przestałem wierzyć pod koniec I-ligowego sezonu. Czapki z głów przed piłkarzami, którzy przecież nie są gwiazdami a w znacznej części tymi samymi którzy nas irytowali swą grą rok i 2 lata temu.
Cieszę się, że się myliłem co do możliwości tej drużyny i jej trenera, cieszę się, że Filipiak wytrzymał presję i cieszę się na to co przed nami, bo choć przyjdą porażki, babole i obniżki formy, to nie ma potrzeby przeprowadzać żadnych rewolucji. Mamy podstawy pod walkę o mistrzostwo. Mamy drużynę w której są gwiazdy (Saidi i Nowak), grupa młodych i utalentowanych (Steblecki, Budziński, Danielewicz, Kosa, Dąbrowski, Bernhardt) i wreszcie grupę równie utalentowanych juniorów, którzy za 2-3 lata mogą stanowić o sile Cracovii (Kita, Kapustka, Żurek, Jaroszyński)
Teraz potrzeba nam tylko utrzymać skład, wzmocnić się stoperem i prawym obrońcą i jest pieknie, ba, MOŻE BYĆ PRZEPIĘKNIE :)
Z tym młodym, 27-letnim Bernhardtem Cię chyba poniosło. ;) W całej linii pomocy/ataku starsi są tylko Nowak i Szeliga.
W Polsce to i 27 latek jest młody perspektywiczny;) Bernhardt nie jest jeszcze może gwiazdą tej drużyny, jest jednak jednym z ważniejszych zawodników i jego brak jest bardzo szkodliwy. Bardzo mnie ciekawi jakie wyniki osiągalibyśmy z Edim w formie:)
No fakt, poniosło ;)
Ale w tej mozaice brakowało kategorii "dojrzali i ukształtowani gracze w swym najlepszym okresie". Do tej grupy chyba można zaliczyć Bernhardta, Boljevica i Roka.
Zważając na to, ze okradli nas w meczu z Pogonią (przez brak publiczności ) , mieliśmy w sumie wygrany mecz z Piastem i piłkę kończącą Saidiego w derbach bylibyśmy na czele tabeli. Ale cóż i tak jest pięknie :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)