Szanowny Panie Wojtku,
Życzę aby Pan się nie poddawał i przetrwał trudną współpracę z Profesorem, bo wiele osób wie z czym się Pan musi mierzyć na co dzień . A nikt z nas kibiców nie jest ślepy i widzi jak wielu już skreślonych piłkarzy, którzy aktualnie grają w Cracovii podniosło swoje umiejętności lub potrafi w końcu wykorzystać swój potencjał. Zasługa w tym tylko Pana a nie zarządu Cracovii. Potrafił Pan dotrzeć do piłkarzy jak mało kto i przekonać ich do swojej filozofii gry. Teraz to widać gołym okiem, że samych piłkarzy ta gra cieszy i widzą jej efekty na boisku. Oczywiście jest wiele jeszcze mankamentów w grze obronnej ale nie od razu Rzym wybudowano i wierzę głęboko, że z każdym meczem może być tylko lepiej !!!!
Na dzisiaj uważam, że nigdy nie mieliśmy tak oddanego trenera i trzeba mu pozwolić spokojnie pracować i dać tylko odpowiednie narzędzia do rąk, a wyniki będą jeszcze lepsze !!!
A Pan Panie Profesorze, niech przestanie się obruszać i zachowywać jak dziecko w przedszkolu tylko prawdziwy Prezes Cracovii !!! Pan wie i ja wiem, że z tą kadrą żaden inny trener by nic dobrego nie zrobił! To, że Sebastian Steblecki gra aktualnie jak gra to zasługa Trenera Stawowego !!! Budziński i Nowak mają szansę rozegrać najlepszy sezon w swojej karierze i to też zasługa Stawowego. Niech Pan tego nie niszczy tylko postara się choć trochę wesprzeć to co daje pozytywy a nie szukać na siłę dziury w całym... Bo już raz Pan zwolnił Wojtka z pracy i każdy wie jakie były skutki...w efekcie spadliśmy do ligi niżej i mieliśmy sześciu trenerów - nie dwóch tylko 6 !!!! Niech Pan się lepiej obudzi i zajmie prawdziwymi problemami w klubie i zwolni tego nieudacznika Burlikowskiego !!!!
-
-
WOJTEK STAWOWY NAJLEPSZY TRENER LIGOWY !!!
Myślę, że Profesor bardzo dobrze wytrzymał ciśnienie stworzone przez antagonistów trenera Stawowego i mimo trudnych chwil przeżywanych przez zespól Pasów nie podejmował pochopnych decyzji! To raczej media i malkontenci na naszym forum stwarzali atmosferę jakoby dni trenera Stawowego były policzone!
oho, zaczyna sie politykowanie i gierki.
Po co ten wątek? Po co te posty? W kosmos to wszystko. Cieszmy się ze zwycięstw zamiast filozofować.
Gwoli ścisłości stawotalibie-Wojtek nie został zwolniony tylko sam p.ierdolnął robotą chcąc zaszantażować profa
żeby ten zapłacił za trzeci obóz przygotowawczy w Turcji.Dymisja została przyjęta.
Chcąc trochę ostudzić panujący na forum entuzjazm i bałwochwalstwo,pragnę zwrócić uwagę że jest to dopiero
PIERWSZY mecz w jesieni wygrany bez tzw. farta(11 na 10 we Wrocku,wielbłądy bramkarzy Zagłębia i Ruchu).
Pracownicy klubu wreszcie należycie wykonują pracę za którą od dawna pobierają duże pieniądze.
Z oceną ich pracy poczekam do wiosny przyszłego roku mając w pamięci fatalne przygotowanie tej wiosny.
A i w jesieni pozostało jeszcze kilka kolejek do rozegrania.
Narazie bardzo się cieszę z wczorajszej wygranej.
:):):)
Zróbmy zrzutę na koronę dla Wojtka i wręczymy mu ją przed następnym meczem ale tylko i wyłącznie przy komplecie publiczności.
" KING OF KRAKAU" - to już drugi po Klichu :) ,jeszcze chwila i braknie miejsca dla Prezesa :)
temat do wywalenia, są lepsi.
Czy my nie mozemy byc normalnym Pasiackim Narodem.... Piszcie Poematy dydaktyczne na czesc Wojtka - ale po udanym sezonie!
Kolego,, jeszcze wciaz nic nie osiagnelismy , gramy ladnie dla oka - i za to gratulacje dla Wojtka ,ale przed nami jeszcze dluuuuga droga do sukcesu.
Pierwszy post przesunac do "Wnioskow do Profesora" a temat zamknac.
Nie zgadzam się z tytułem...bo Wojtek pracuje na swoje nazwisko dopiero a wyżej cenię jako trenerów ligowych Oresta Lenczyka i Waldemara Fornalika ale efekty pracy Wojtka są imponujące już z marnym składem gramy dobry futbol i zaczynamy zdobywać punkty !
Uważam że mimo pewnych błedow Profesor jest genialnym strategiem !!! ma to o czym marzył "produkcje piłkarzy netto" nigdy pod tym wzgledem nie było tak dobrze...jako własciciel i Prezes ma prawo sie wkurzać na Wojtka ale chyba wyciągnął wnioski z karuzeli trenerów...
Brawo Generał ! Brawo Wojtek ! ale teraz Panowie trzeba myśleć co dalej ?
[quote]To, że Sebastian Steblecki gra aktualnie jak gra to zasługa Trenera Stawowego !!! Budziński i Nowak mają szansę rozegrać najlepszy sezon w swojej karierze i to też zasługa Stawowego. [/quote]
Padłem :D Nic głupszego nie czytałem. Seba grał lepiej za Kafarskiego, Budzik też wtedy miał genialną formę, chyba nawet lepszą niż teraz. Dawid jest jednym z lepszych zawodników w tej lidze, nie osiągnął wiele z powodu kontuzji.
Niechże ktoś zamknie i wywali ten wątek w kosmos. Po każdym wygranym meczu będzie kolejny? Wątków z imieniem i nazwiskiem naszego Trenera w tytule jest wystarczająco dużo, ten będzie kolejnym, gdzie będą się spierać frakcje pro i anty.
Ja tylko widzę co się dzieje. To było czwarte spotkanie z rzędu w którym jesteśmy lepszym zespołem od przeciwnika. I takie są fakty. A, że jeszcze nie wszystko wychodzi to też fakt. Ale nie pamiętam, kiedy wcześniej na Śląsku któraś z drużyn w pierwszych pięciu minutach gry miała trzy - dwie 100% sytuację bramkowe a potem następne. Zwisła w meczu derbowym nie zrobiła nic i była tłem dla nas i to też fakt. Popełniamy błędy jako zespół bo takie mamy indywidualności. Większość piłkarzy Cracovii nie potrafi grać lepiej ale nadrabia to teraz ambicją ...bo może zrozumieli, że filozofia nakreślona przez trenera Stawowego daje efekty i z każdym w tej lidze można wygrać jak się tylko chce !!!!
Oczywiście każdy może mieć swoje zdanie. Ja pochwalam wykonaną pracę Stawowego a ktoś inny nie i tak już jest i będzie. Czas pokaże kto miał lub ma rację. Wim jedno, Pan Stawowy ma patent na sukces i w niego wierzę. O Rudolfie Rohaczku przypominam, że też wielu pisało, że trzeba go zwolnić i zmienić, bo się już wypalił... Dzisiaj nikt sobie wyobraża hokeja w Cracovii bez niego !
To już czwarty wątek z Wojtkiem w tytule.
Modzi, wywalcie 3 kosmos i zostawcie tylko "Stawowy, treningi i taktyka"
W derbach Wisła K. grała lepiej w pierwszej połowie, my w drugiej. Gdyby nie zrobiła nic, nie strzeliłaby nam gola.
Nie popadajmy w hurraoptymizm, ta drużyna gra dobrze teraz, ale potrzeba poprawić wiele mankamentów:
1/gra obronna,
2/stałe fragmenty gry: rzuty rożne, wolne,
3/ skuteczność,
4/ no i chyba ostatni mankament jaki widzę teraz u Stawowego: u niego grają nazwiska, a nie ten piłkarz, który akurat jest w formie ( patrz: Straus, Bojlevic, Dudzic).
Za Kafarskiego był w lepszej formie i grał lepiej Budzik i Steblecki...człowieku to ty wypisujesz głupoty i nie masz pojęcia o piłce nożnej...Gdzie jest teraz Kafarski i jego asystenci ???? I ile punktów zdobyliśmy za jego kadencji ??? Gdzie są Teraz - Płatek, Białas, Pasieka, Ulatowski i Majewski ??? Orest Lenczyk był w Cracovii jeden sezon i co osiągnął ? Reszta Szwenda się gdzieś i nikt już o nich nie pamięta !!!!
Wojtek ma też swoje minusy, ale przytocz mi jakiś sezon w Ekstraklasie gdzie na początku rozgrywek mieliśmy już tylko punktów na koncie i za czyjej kadencji ???? Wróć kolego wstecz i wtedy się wypowiadaj.
Po odejściu Wojtka z Cracovii mieliśmy nawet ośmiu trenerów a nie sześciu jak wcześniej napisałem i co wtedy osiągnęliśmy ? Wielkie nic.
Wrócił Wojtek i z tymi samymi piłkarzami co spadli z Ekstraklasy potrafił wywalczyć w jeden sezon awans a teraz gra z najlepszymi w lidze jak równy z równym.
Skladam uniżenie wniosek do Knura o zamknięcie WSZYSTKICH wątków o Wojtku poza:
[b]Wojciech Stawowy - treningi, sparingi, taktyka...[/b]
Przecież tak się nie da !!! w 4-ch wątkach (a i w kilku innych częściowo) dyskutuje się o tym samym.
Dokładnie. Niedługa na Forum będą same wątki poświęcone WS-owi...
Żeby być sprawiedliwym w pierwszym sezonie po odejściu Stawowego, Majewski z drużyną osiągnął bodajże 4 miejsce w ekstraklasie i gdyby nie wpadł na pomysł by pozbyć się Gizy drużyna nie zaczęłaby pewnie pikować w dół tabeli!
Fakt! Czasami już się gubię w tym, co kto w jakim wątku napisał!
[quote]Gdzie jest teraz Kafarski i jego asystenci ????[/quote]
Chociażby w Olimpii Grudziądz? Może nic Ci ta nazwa nie mówi, ale to wiceliderzy I Ligi. W tamtym roku otarł się o awans we Flocie. Faktycznie, tragiczne wyniki.
[quote]Po odejściu Wojtka z Cracovii mieliśmy nawet ośmiu trenerów a nie sześciu jak wcześniej napisałem i co wtedy osiągnęliśmy ? Wielkie nic. [/quote]
Czwarte miejsce w lidze. Awans do Intertoto. Wielkie nic.
[quote]Wojtek ma też swoje minusy, ale przytocz mi jakiś sezon w Ekstraklasie gdzie na początku rozgrywek mieliśmy już tylko punktów na koncie i za czyjej kadencji ???? Wróć kolego wstecz i wtedy się wypowiadaj.
[/quote]
Sezon 2006/2007. Stefan Białas i Stefan Majewski. 0+3+0+3+1+0+1+0+1+3+3. 15 punktów
[quote]Wrócił Wojtek i z tymi samymi piłkarzami co spadli z Ekstraklasy potrafił wywalczyć w jeden sezon awans a teraz gra z najlepszymi w lidze jak równy z równym. [/quote]
Skład z ostatniego meczu - pogrubieni podstawowi, kursywą grywający.
Krzysztof Pilarz Marcin Kuś [i]Milos Kosanović[/i] [b]Mateusz Żytko[/b] Adam Marciniak [b]Marcin Budziński[/b] Damian Dąbrowski Rok Straus [b]Saidi Ntibazonkiza[/b] [i]Sebastian Steblecki[/i] Dawid Nowak
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)