Stawowy jakoś daleko od doprowadzenia do spadku też nie jest. Podstawowy zarzut do Stawowego, to kompletny brak elastyczności. Od jakiegoś czasu kompletnie nie idzie, a Stawowy nie robi nic by to zmienić. Dobrego trenera poznasz po jego decyzjach i reakcjach na niepowodzenia. Jak oceniać decyzje trenera, skoro nie ma ich wcale. To jakby Stawowy chciał przepłynąć rzekę (powiedzmy Odrę, żeby nie pisać wulgaryzmów) ale aby wylądować w odpowiednim miejscu nie ma ochoty dostosować swojegu kursu i rytmu do nurtu rzeki, tylko oczekuje, że rzeka dostosuje swój nurt do jego techniki pływania. Nic dobrego z tego nie będzie.
-
-
Giełda trenerów
A pamietasz jak po sparingu z Zagłębiem sosnowiec piałes tutaj z zachwytu nad Puzigacą dzięki czemu genarał nam go zafundował?
Pokaż mi takiego któremu na tym sparingu Puzigaca się nie podobał a potem mędrkuj .Wielu naszych grajków tych obecnych jest od niego słabsza a zaangażowaniem ,ofiarnością bił na głowę wszystkich zawodników .Miał też inne walory dobre dośrodkowanie czy wyrzut piłki z autu na wręcz niewiarygodną odległość .
Puzigaca większość kariery grał jako lewy pomocnik a u nas został zrobiony z niego lewy obrońca .Jako lewy obrońca się nie sprawdził .Jako lewy pomocnik mógł grać nadal bo mamy słabszych -Dudzica ,Zejdlera .
a propos Podolińskiego i....
Cecherza ;)
http://www.weszlo.com/news/19662-Analityk_furiat_i_elegant_-_tych_trzech_panow_chcemy_wkrotce_w_Ekstraklasie
Karvin poczekam na Cecherza w ekstraklasie .A na razie niech uratuje 1 ligę Kolejarzowi (bo to wcale nie takie pewne).Bliżej mu do 2 ligi niż do esktaklasy .
Jest to barwna postać ale nie jako trener tylko właśnie na konferencjach jako krzykacz i pieniacz .
Poza tym ile wart jest ten ranking jak jest tam Moskal który jako trener nic z nikim nie ugrał .
Złośliwi powiedzieliby, że ugrał awans Cracovii;)
Jeśli z Fornalikiem to prawda to już serdecznie mu współczuję- obejmować stanowisko trenera w klubie, w którym wiatr w oczy jest z przydziału :)
Ktoś wyżej dobrze napisał, że sam trener nic nie zrobi bez wzorowej współpracy z ds i resztą a na to u nas się nie zanosi.
Nie ma co się podniecać Foralikiem jutro Piast ogłosi że jest ich trenerem a w sobotę nas pogrąży.
Zeby nie bylo ze to Fornalak, a nie Fornalik.
Nie uwierze dopoki nie zobacze
Właśnie w wiadomościach sportowych w "Trójce" powtórzyli plotkę o Fornaliku w Cracovii.
Na pasku Orange sport również pojawiła się ta informacja, ale na tymże pasku, nie dalej jak pół roku temu pojawiła się informacja ,że Szwoch jest o krok od podpisania kontraktu z nami...
Nie uwierzę dopóki nie zobaczę ,a pierdnięciami szmaciarzy z Wzeszło się nie przejmuje.
Ja pamiętam jak 95 procent na forum się brandzlowało przy tym jak miał przyjść do nas Ulatowski, że taki zdolny, młody, wykształcony. Ja stawiam tezę, że smutny Waldemar o ile do nas przyjdzie to bedzie katastrofa.
Pożyjemy zobaczymy, ale zapamiętajcie te słowa.
maaciek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja pamiętam jak 95 procent na forum się
> brandzlowało przy tym jak miał przyjść do nas
> Ulatowski, że taki zdolny, młody, wykształcony.
> Ja stawiam tezę, że smutny Waldemar o ile do nas
> przyjdzie to bedzie katastrofa.
> Pożyjemy zobaczymy, ale zapamiętajcie te słowa.
Wernyhora... :)
Jak nie dostanie lepszych grajków to będzie katastrofa.
maaciek Napisał(a):
Zgadzam się, na potwierdzenie tej tezy proponuję, żeby sprawdzić, jaki zespół trenuje w tej chwili np. .... Paweł Janas http://www.90minut.pl/kariera.php?id=674 oraz , co robił w przeszłości :http://pl.wikipedia.org/wiki/Pawe%C5%82_Janas#Sukcesy_trenerskie
Rooberto niech Ci będzie - może Filipiak podpisze kontrakt ze Stawowym na 30 lat z opcją przedłużenia na jego wnuki...
mam nedzieję, że info o Fornaliku to zwykły pierd.
jakos nie wierzę w "polską mysl szkoleniową"
marzy mi się taki futbolowy Rohacek. może zamiast płacic krocie smutnemu Waldkowi to Prof wykupi Kociana ;)
maaciek Napisał(a):
Ja trzymając się poetyki napisze. Są ludzie, którym kolejne żenujące porażki i triumfalny marsz w kierunku spadku nie przeszkadza brandzlować się przy myślech o Stawowym i jego mesjanistycznej roli w Cracovii. I oby nikt nie musiał wspominać moich słów.
Ulatowski nigdy nic nie zbudował. Stroił się tylko w piórka fachowców z którymi miał szczęście współpracować. Wielu na to nabrał nim szydło wyszło z worka. Fornalik to inna para kaloszy. W Ruchu sam zbudował swój sukces mimo bidy i systematycznej wyprzedarzy wykreowanych gwiazd. Oczywiście nie ma pewności, że w Cracovii mu się uda, ale jest to realne.
Grzej się Waldek,wchodzisz!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)