Stawowy przecież wyraźnie powiedział, że piłkarzy ma wystarczająco dobrych, tylko za mało. Zatem wg niego wykonawcy są OK. To co szwankuje?
-
-
4 kolejka - Lechia Gdańsk - Cracovia 10.08 g. 18.00
Cracovia Stawowego jest ligowym średniakiem? Przecież z czymś takim co prezentuje Stawowy czeka nas wpiernicz za wpierniczem przerywany z rzadka co jakiś czas heroicznie lub szczęśliwie wywalczonymi punktami.Da się to oglądać?
ddarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Stawowy przecież wyraźnie powiedział, że
> piłkarzy ma wystarczająco dobrych, tylko za
> mało. Zatem wg niego wykonawcy są OK. To co
> szwankuje?
Bo Stawowy nigdy tak się nie wypowiada o swoich piłkarzach, jak n.p. Smuda ostatnio o Chavezie.
Wzmocnienia są w obronie konieczne, a że życie to nie Football Manager to przekonaliśmy się ostatnio na przykładzie Portugalczyka i Hiszpana.
Kajak Napisał(a):
> Cracovia Stawowego jest ligowym średniakiem?
> Przecież z czymś takim co prezentuje Stawowy
> czeka nas wpiernicz za wpierniczem przerywany z
> rzadka co jakiś czas heroicznie lub szczęśliwie
> wywalczonymi punktami.Da się to oglądać?
Tak da się to oglądać, w przeciwieństwie do tego co graliśmy za Pasieki, Kafarskiego czy Pasjonata
Lubicie oglądać porażki?
Taką grą narażamy się na śmieszność.
pawlus17 Napisał(a):
>
> Tak da się to oglądać, w przeciwieństwie do
> tego co graliśmy za Pasieki, Kafarskiego czy
> Pasjonata
Zgadzam sie. Gramy tak naprawde otwarty footbol, co znaczy ze z kazdym mozemy wygrac i z kazdym mozemy przegrac. Odemnie tylko tyle, ze rozgrywac powinien Wladek albo Danielewicz/Dabrowski( Szeliga na lawke ) i potrzeba 4 obroncow ktorzy dobrze graja w powietrzu i sa szybcy. Moze w koncu Welna i Wasiluk cos zagraja. Licze ze na dzisiejszym meczu z Borkiem cos pokaza.
Dziwnym trafem wszyscy chcą oglądać nasze mecze - zawsze się coś dzieje.
Pasiak_od_1979 Napisał(a):
> Trener na konferencji jak zawsze nie zawiódł.
> Ochy i achy nad przeciwnikiem i jego grą,
> "gratuluję Ci Michałku" , my przej.eba.liśmy bo
> cóż, bo "niefortunnie rozpoczęliśmy tak
> pierwszą jak i drugą połowę" - acha, no tak,
> wszystko jasne teraz, i rzecz jasna - "musimy
> wyciągnąć wnioski".
> Po jaki c.h.u.j się złamałem i to oglądałem?
> A taka ładna niedziela się zapowiada...
Hłe, hłe.. :)
Ja już od dłuższego czasu nie czytam (słucham) wypowiedzi Stawowego, ani żadnego z piłkarzy. Wyjątek zrobiłem po awansie.
A tak, to po co miałbym tego słuchać ? Konferencja przed meczem, konferencja po meczu, zaraz będzie konferencja w przerwie meczu. Ochy, achy, gratulacje, rozpierduchy, musimy to, musimy tamto, nie da się tak grać, zagraliśmy dobrze, ale nam nie wyszło. Co mi z tego gadania przyjdzie...
Zgadzam się z 3lvis.
Nic nie da zmiana trenara a w szczególności teraz. Jeśli dostaniemy się do pierwszej ósemki to wykona powierzone mu zadaniei trzeba mu gratulować. Wg mnie drużyna robi mimo wszystko postępy i tak jak przedmówcy wspomnieli, małymi kroczkami i do przodu.
Tak samo większość z Was pisała przed awansem, że awansu nie będzie. Gdy już był awans to, że zadowoleni będziecie ze środka tabeli. Póki co jest to zapewnione.
Ocenimy drużynę po końcu rundy bo nie da się ukryć, że w pierwszej części mamy trudniejsze mecze.
Kolejny wpis o "małych kroczkach" i "zapewnionym środku tabeli".
A dlaczego te kroczki nie mogą być duże lub co najmniej średnie?
Skąd to przekonanie o "zapewnionym środku tabeli"? Rozumiem, że mówimy o miejscu 8, a jesteśmy póki co na 10 , a pewnie spadniemy na 11.
Ale kto pisze o zapewnionym środku tabeli? Brakuje Ci argumentów to znowu bajki tworzysz?
Na dzień dzisiejszy mamy środek tabeli o czym przez lata mogliśmy tylko pomarzyć. Nie wiadomo co będzie dalej. A piszemy o małych krokach bo po latach ciągłego schodzenia w dół, prosto na dno cieszą mnie choć małe kroki w przód. Choć awans wcale taki mały nie był.
Żadnych argumentów mi nie brakuje. A o zapewnionym środku tabeli Szanowny Forumowicz nad moim wpisem raczył był powiadomić.
Staram się pisać tutaj w sposób wyważony, przynajmniej od jakiegoś czasu i nie dać się ponieść emocjom Kolego 3lvis'ie , zatem daruj sobie napastliwy ton i niczym nie poparte sugestie w rodzaju "znowu bajki tworzysz"...
Bajki są dobre, zazwyczaj kończą się mądrym morałem....
[b]Zaraz posypią się na mnie gromy, ale trudno.... Cracovia jest ważniejsza !!![/b]
1) Jak mogliśmy liczyć na COKOLWIEK w ekstraklasie skoro gramy praktycznie takim samym składem jak w 1 lidze w której nie zasłużyliśmy na awans ???
2) Dlaczego pan prezes kompromituje Cracovię od kilku sezonów ??? (każdy powie, że ma firmę i nie ma czasu itd. ale wyniki są mu znane, opinie także)
Nie zasłaniajcie go podwładnymi, bo to on wykłada kasę i decyduje ile można wydać (my wzięliśmy same odpadki)
3) Dlaczego kiedy nasz klub jest kompromitowany trybuny milczą na to co robi prezes, stawowy i cała ta zbieranina ??????????????????
W tamtym sezonie słyszałem głosy, że to nie przystoi kibicom Cracovii ..... To pytam lepiej pozwalać spadać klubowi na dno ??????????
Może kiedyś niektórzy uwierzą, że kiedy przez kilka meczów trybuny zgodnie wyrażają swoje niezadowolenie to ,,panowie z góry się budzą" i niech nikt nie pisze tu o potrzebie dopingu, bo od tamtego sezonu widać, że nikt z ,,wielkich" a także trener i kopacze tego nie doceniają !!!
Wielu kibiców klubów które mają piłkarzy i wyniki w ostatnich latach wiele lepsze od naszych nie zastanawiały się ani chwili np:
Lech Poznań:
DOŚĆ POŚMIEWISKA WY..... Z BOISKA !!!
http://www.youtube.com/watch?v=U19z8ce3ShA
Zagłębie Lubin:
Trzeci mecz przegracie, wp ... macie !!!
http://zaglebie.przegladsportowy.pl/Pilka-nozna-Zaglebie-Lubin-kibice-grozili-pilkarzom,artykul,177057,1,728.html
W przeciwieństwie do zawodników tych klubów, naszym piłkarzom brakuje umiejętności (i odpowiedniej do nich taktyki), nie woli walki. Do tego nie przegrali jeszcze nawet w Ekstraklasie dwóch meczów pod rząd.
ddarek Napisał(a):
> W przeciwieństwie do zawodników tych klubów,
> naszym piłkarzom brakuje umiejętności (i
> odpowiedniej do nich taktyki), nie woli walki. Do
> tego nie przegrali jeszcze nawet w Ekstraklasie
> dwóch meczów pod rząd.
Tamten sezon też był świetny i transfery taktyka w tym są idealne ???
To co piszesz to jest świetne usprawiedliwienie (przekonałeś mnie ;) ) , więc brawo piłkarze, brawo prezes, brawo trener ..... jest super, jest super, więc o co tu chodzi ????????????????
Więc ani "dość pośmiewiska" kierowane do piłkarzy, ani "trzeci mecz przegracie" nie mają tu racji bytu.
ddarek Napisał(a):
> Więc ani "dość pośmiewiska" kierowane do
> piłkarzy, ani "trzeci mecz przegracie" nie mają
> tu racji bytu.
Oczywiście, bo takie błędy jakich nie popełniają nawet zawodnicy w III lidze w Cracovii są dozwolone ..................... żenada ..................
Obejrzyj jeszcze raz mecz z betonami ...............
Czemu jest tak źle, skoro jest tak dobrze ???
nie maja racji bytu, bo nie ma tragedii (nie gramy o mistrza i nic nie wygralismy (Lech), nie gramy o podium i nic nie wygrywamy (Zaglebie))
nie maja racji bytu, bo juz to przerabialismy i skutek byl odwrotny, do oczekiwanego.
wsparcie calego stadionu ma lepsze skutki.
kkk_84 Napisał(a):
> nie maja racji bytu, bo nie ma tragedii (nie gramy
> o mistrza i nic nie wygralismy (Lech), nie gramy o
> podium i nic nie wygrywamy (Zaglebie))
> nie maja racji bytu, bo juz to przerabialismy i
> skutek byl odwrotny, do oczekiwanego.
> wsparcie calego stadionu ma lepsze skutki.
To dla Ciebie możemy być zawsze mierni i plątać się między ligami ???
Komuna dawno się skończyła, stadion, kasę, zaplecze mamy, a psy i tak wyżej (na szczęście tylko piłkarsko)
Oglądasz teraz mecz Lecha ???
Czy nie poskutkowało ??? (i nie ma znaczenia o co tu się gra, chodzi o honor Cracovii ! )
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)