Nie ma jak. Jedni podziemni drudzy odkrywkowi.
-
-
l liga i ligi nizej.....Informacje, wyniki.
Chyba śmiać jednak.
[quote]#post1538664 Gargamel
Jakim cudem mecz Ruch - Skra określasz jako derby??? [/quote]
Bo zarówno Chorzów jak i Cz-wa leżą w województwie śląskim; stąd moje określenie jako "derby regionu"
No właśnie nie bo Częstochowa mimo ze została przypisana do województwa śląskiego nie jest częścią Śląska, zdecydowanie bliżej jej do Małopolski.
W żadnym razie mecz Ruch - Skra nie może być nazwany Derbami
Nawet przy błędnej (kretyńskiej) konstrukcji myślowej o jakiś derbach regionu
Derby to mecz miedzy drużynami z tego samego miasta
Wszystko inne to wymysły (łącznie ze śmiesznym gran derbi)
party pooper
Wieczysta na zgrupowaniu w Austrii zagra m.in. z Realem Mallorca i Fc Genoa,
takich rywali to nam Biedak przez 20 nie załatwił
https://gazetakrakowska.pl/wieczysta-krakow-znow-szokuje-real-mallorca-genoa-i-mecz-z-uczestnikiem-mundialu/ar/c2-16450259
Artykuł o Stalowce..Niestety trafny..
Piłkarze „Stalówki” rozpoczęli wakacje. W ostatnim swoim występie w sezonie 2021/22 „zielono-czarni” pokonali w finale wojewódzkim Pucharu Polski Karpaty Krosno, ale było to zwycięstwo już tylko na otarcie łez. Głównego celu, a był nim awans do II ligi, Stal Stalowa Wola PSA nie zrealizowała.
Siódme miejsce, które zajęła na koniec rozgrywek i strata 21 punktów do mistrzowskiej Siarki, są najlepszym podsumowaniem dokonań „Stalówki” w sezonie 2021/22.
Siarka wywalczyła mistrzostwo zasłużenie i w bardzo dobrym stylu, i z klasą. A przede wszystkim z dużą pokorą, popartą ciężką, konsekwentną i profesjonalną pracą zarządu, sztabu trenerskiego i piłkarzy. Dariusz Dziedzic, prezes tarnobrzeskiego klubu nie wymachiwał przed rozpoczęciem sezonu szabelką, jak to robili włodarze „Stalówki” na czele z prezydentem miasta Lucjuszem Nadbereżnym, nie obiecywał gruszek na wierzbie, nie mamił kibiców baśniami z mchu i paproci, i nie szastał też pieniędzmi na lewo i prawo, a i nie kupował piłkarzy na youtube, tylko skupił się na konkretnej robocie, i skupił wokół siebie odpowiedni sztab ludzi. Ludzi, którzy znają się na rzeczy i dlatego dzisiaj może odbierać gratulacje, i świętować sukces.
Ile kosztowała minuta gry Vitora Baraty?
A Stal…? Tyle już o niej napisano i powiedziano w ostatnim czasie, a szczególnie od momentu, kiedy większościowym udziałowcem stała się Gmina Stalowa Wola, że niczego nowego, a tym bardziej sensownego, a przede wszystkim pozytywnego powiedzieć nie można. Klub, który za rok obchodzić będzie 85-lecie istnienia, z roku na rok stacza się coraz niżej na każdej płaszczyźnie; sportowej, strukturalnej i organizacyjnej, i tylko czekać kiedy sięgnie dna, o ile już teraz nie trzeba go tam wypatrywać. Ale są też po tym sezonie wygrani w Stali Stalowa Wola. To kilku piłkarzy, którzy za grę na czwartym poziomie rozgrywkowym w Polsce otrzymywali takie wypłaty, jakie dostają piłkarze I ligi, a może nawet Ekstraklasy. Największymi wygranymi są ci z tak zwanego zimowego zaciągu.
Vitor Barata zagrał 306 minut. Jeżeli zarabiał 2 tys. Euro na miesiąc – bo w takiej walucie Stal płaciła Portugalczykowi – to niech sobie każdy policzy, ile Euro kosztowała minuta jego gry. Hladik zarabiał jeszcze więcej za 60 sekund biegania po zielonej murawie, a Marchewka trochę mniej.
Ogołocili kasę i usłyszeli podziękowania od prezydenta
Ale to nie do piłkarzy trzeba mieć pretensje o to, że byli przepłacani, że zarabiali w Stalowej Woli tyle, ile nikt w tej lidze by im nie zapłacił. Bo to nie oni decydowali o wysokości swoich kontraktów. Nie. Byliby chyba głupi, gdyby przed złożeniem podpisu, powiedzieli; nie to stanowczo za dużo, nie zasługuję na tyle, proszę wpisać kwotę o połowę niższą. To nie ich należy piętnować, lecz osoby, które zgadzały się na warunki stawiane przez menedżerów tychże piłkarzy.
Tymczasem, ci którzy plądrowali klubową kasę bez opamiętania i żadnej logiki, usłyszeli od prezydenta Nadbereżnego podziękowania za swoją pracę, a nowemu prezesowi klubu, którym od połowy maja jest Wiesław Siembida, zostawili niemały dług.
Siarka do Poznania, a Stal do… Wiązownicy?
W połowie lipca Siarka podejmie na inaugurację 2 ligi Znicz Pruszków, a tydzień później pojedzie do Poznania na mecz z rezerwami mistrza Polski Lecha Poznań. W tym czasie Stal będzie się „zbroić” do pierwszego meczu w 3 lidze. Gdzie zainaugurują stalowcy nowe rozgrywki. U siebie, a może w Połańcu, albo w Sieniawie, a może na boisku beniaminka z Wiązownicy?
Nieważne zresztą na kogo trafi „Stalówka” na inaugurację sezonu 2022/23. Najważniejsze, żeby Stal nie pękała, bo wystarczy, że po tym sezonie pęka z niej pół piłkarskiej Polski. Ze śmiechu…
Wigry Suwałki ogłosił upadłość i wycofał się z rozgrywek 2 ligi. W tym wypadku Hutnik utrzymal sie w lidze
[quote]#post1539021 Wigry Suwałki ogłosił upadłość i wycofał się z rozgrywek 2 ligi. W tym wypadku Hutnik utrzymal sie w lidze[/quote]
A w naszej 3 lidze utrzymała się Wisła Sandomierz
Fajny mecz się szykuje. ;-)
Wieczysta - Nieciecza.
http://strims.top/WieczytaKrakowTermalica2.php
10 dni później
Stal Stalowa Wola już trenuje. Podopieczni Łukasza Surmy wrócili do zajęć po urlopach. Na pierwszych zajęciach pojawiło się kilku zawodników testowanych m.in. Grzegorz Janiczak z KS-u Wiązownica, Patryk Marut z Sokoła Nisko oraz Bartosz Grasza z Texom Sokoła Sieniawa.
[i]W przerwie letniej opuściło nasz zespół aż piętnastu zawodników. Cięzko mi jest teraz wszystkich wymienić. Czekają nas duże zmiany. Musimy to mądrze poukładać, bo zmiany są drastyczne. Przede wszystkim dlaczego aż tylu zawodników odeszło? Kadra była za bardzo rozbudowana. Około 10-12 graczy nie było w ogóle wykorzystywanych[/i] - powiedział Surma po pierwszych zajęciach.
[i]Po raz pierwszy w życiu spotkałem się z tym, że kadra zespołu liczy 32 osoby. Nie było fizycznej możliwości, aby korzystać z tych zawodników. Budżet będzie mniejszy i do tego budżetu musimy dopasować zawodników. Chciałbym, aby trzon drużyny w poprzedniego sezonu został. Kluczowi zawodnicy muszą dogadać się z klubem, a ja nie wiem czy tak się stanie. Liczę, że w klubie nadal będą grać Przemysław Stelmach, Sławomir Duda, Volodymyr Khorolsky, Daniel Świderski, Bartłomiej Olszewski oraz Oskar Wojtysiak[/i] - dodał Łukasz Surma.
[i]Z resztą nie podjęliśmy rozmów. Przyczyn było wiele, ale przede wszystkim nie było jak ich wykorzystać. Trzeba pamiętać, że Stal Stalowa Wola nie jest przeciętnym klubem. Jeśli byłby to inny klub to ja bym się tak nie denerwował. Natomiast [b]to jest "Stalówka" i nie możemy być przeciętni[/i][/b] - zakończył opiekun Stali Stalowa Wola.
10 dni później
- Edytowany
Oglądnąłem dziś Sandecję na R20.
W pierwszej połowie i jakieś 10 minutach drugiej Sandecja zdecydowanie lepsza.
Potem nastapiła tak przerażajaca kopanina czasem w piłke ale i w kości ,że doceniłem ekstraklapę;)
Sandecja zupełnie nie wiem dlaczego częściej kartkowana.
W końcówce wszedł jakiś Perejra (podobno asior jak na Polska 1 ligę) i Sandecja pierwszy raz w meczu zaczeła mieś poważne kłopoty... i wtedy "geniusze zza bramki";) przyszli z pomocą i przerwali mecz na ~10min. Gospodarze już nie odzyskali inicjatywy.
Generalnie z przebiegu meczu piłkarze Sandecji musza czuć DUŻY niedosyt co i zresztą ich stoper po meczu przyznał.
Miejscowych zaś publiczność po meczu wygwizdała dość mocno.
Po tym słabiutkim "widowisku sportowym" 🤣 z ulgą jednak wracam do ekstraklapy .
GTS 1 pkt bliżej utrzymania.
2 punkty mniej od awansu...
- Edytowany
Jeszcze jeden, dwa takie mecze i kibole ubeccy zaczną intensywny ostrzał ubek areny jak ruski Ługańska😂
Co przepisy stanowia o przerywaniu meczu, dwukrotnie. Udalo sie komus znalezc jakis link do najnowszych przepisow?
To ze kare dostana to pewnik, ale co dalej.
(wszedzie o tym teraz, ale ten watek chyba najwlasciwszy)
- Edytowany
Wyręczę Gargamela bo ważny News a nie wkleja
http://www.90minut.pl/news/320/news3206971-Adam-Zadka-testowany-w-Pogoni-Nowe-Skalmierzyce.html
- Edytowany
[quote]#post1541843 Wyręczę Gargamela bo ważny News a nie wkleja
http://www.90minut.pl/news/320/news3206971-Adam-Zadka-testowany-w-Pogoni-Nowe-Skalmierzyce.html[/quote]
Ty.. stary...dobrze ze mi przypomniałeś
Stalówka wygrywa w sparingu z JKS-em Jarosław, 4-0. Pierwszym wzmocnieniem SSW będzie Łukasz Soszyński(eks. Zagłębie Lubin czy Arka Gdynia) ; testowanym zawodnikami w SSW był Kosei Iwao (Wigry Suwałki). Na celowniku Zielono-Czarnych są: Jakub Kowalski (Podhale; dawniej m.in.Arka, wstydzew czy śmierdziele) ; Paweł Kucharczyk, Mariusz Szuszkiewicz (obaj Górnik Polkowice)
PS. Większość kibiców ma kompleks gts-u i ten wątek będzie żył (wystarczy zobaczyć ilość postów sprzed ok.3-4 lat a obecnie) :(
Jak mnie drażni to szafowanie słowem kompleks (nawet w tym wyimaginowanym znaczeniu, polecam poczytać czym kompleks tak naprawdę jest) - to żaden kompleks nie jest - to jest zupełnie naturalna niechęć połączona z zainteresowaniem związanym z najbliższym rywalem, co więcej to zjawisko jest wbrew temu co próbuje się wmawiać wszystkim naokoło silniejsze po drugiej stronie Błoń, ich nienawiść i zainteresowanie nami jest o wiele większe -j a np. mgliście znam ich skład i transfery, znajome psy z pracy próbowały mi dopiec tym że Pelle odchodzi, czyli zdecydowanie się bardziej nami interesują, a sięgając w czasy historyczne, pamiętam z opowieści Taty, że jak w 86 nasze piłkarki ręczne grały z Titogradem, psy przyszły dopingować Jugolki w hali Hutnika, i potem ich płacze że my kibicowaliśmy ich rywalom w piłce w pucharach - takie to zakłamane plugastwo. Więc nie Gargamelu to nie kompleks, to naturalne zainteresowanie i wiara w to, że hydra na pozostanie na kolanach jak najdłużej, ale tak jak już Ci pisałem, przy całej sympatii i szacunku, pewnych kwestii nie będąc z Krakowa nie zrozumiesz w pełni
Pozdrawiam :)
Dołoże i ja swoje tezy grosze . Kompleksy - nigdy wobec nich ich nie miałem i miec nie bedę . Bo ja kibicowałem od zawsze i do swojego końca bedę kibicował Cracovii a nie tej milicyjnej i oszukańczej kupie łajna !
Z Cracovia przechodziłem lata przecietne , lata chude i tragiczne , teraz znów takie sobie , czasem człowiek od żalu czy smutku przechodził do euforii lub odwrotnie . Ale sumienie jest czyste , nie to co po drugiej stronie Błoń . I z tego jestem dumny , dumny jako człowiek i dumny jako Pasiak !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)