Nie znam sprawy i nie mam pojęcia kto ma rację, aczkolwiek zabawnie brzmią te wszystkie górnolotne zwroty o jajach, honorze itd w ustach trenera Stacha, gdy przypomnimy sobie, co wyprawiał będąc grajkiem.
-
-
l liga i ligi nizej.....Informacje, wyniki.
W Widzewie będzie grać...Tsubasa:)
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W Widzewie będzie grać...Tsubasa:)
Widzew i ich "trenera" pogonią z grona pierwszoligowców Sączersi w najbliższy weekend :D
[quote]W Widzewie będzie grać...Tsubasasmiling smiley[/quote]
Pamiętam go. Przekozak był :D
[img]http://images.tinypic.pl/i/00638/802u0or8bgcy.jpg[/img]
eee tam tsubasa. najlepszy był bakabajaszi ten bramkarz tylko nie wiem jak się pisze;) albo Kodziro hehe tsubasa to dwa odcinki leciał do bramki w powietrzu:)
to byli bracia toszibana hehe
Apropos Tsubasy - interwencja Krzyśka Pilarza w meczu z Lechem (odbicie się od słupka) przypomniała mi legendarnego bramkarza Wakashimatsu :)
Czyli jednak nie będzie LM? :( : http://www.90minut.pl/news/247/news2471222-Licencja-Widzewa-zawieszona.html
Komisja Licencyjna Polskiego Związku Piłki Nożnej zawiesiła Widzewowi Łódź licencję na grę w pierwszej lidze.
Zgodnie z Podręcznikiem Licencyjnym klub ma obowiązek na siedem dni przed startem rozgrywek rundy wiosennej przesłać do PZPN zgodę na organizację imprez masowych, czego nie uczynił. Decyzja ma rygor natychmiastowej wykonalności. Widzewowi przysługuje odwołanie do Najwyższej Komisji Odwoławczej PZPN.
i znowu "Wojtkowi" nie dadzą popracowac? Ma chłop pod górę
DiegoKSC Napisał(a):
> zubereg Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > W Widzewie będzie grać...Tsubasa:)
>
>
> Widzew i ich "trenera" pogonią z grona
> pierwszoligowców Sączersi w najbliższy weekend
> :D
Ze 3:0 dla Sandecji przewiduje ;)
Żle typujecie - mecz się nie odbędzie!
No ma WS pecha, najpierw miał do czynienia z najbardziej "pechowym" prezesem w ekstraklasie (J. Filipiak), a teraz ma do czynienia z najbardziej nieudacznym prezesem w 1 lidze.
gaudeamus Napisał(a):
> No ma WS pecha, najpierw miał do czynienia z
> najbardziej "pechowym" prezesem w ekstraklasie (J.
> Filipiak), a teraz ma do czynienia z najbardziej
> nieudacznym prezesem w 1 lidze.
Czyli czas na drugą ?
Cacek: "To, co wyrabia się w Komisji Licencyjnej, to zwykły bandytyzm"
O decyzji Komisji do spraw Licencji Klubowych Polskiego Związku Piłki Nożnej wypowiedział się właściciel i prezes Widzewa, Sylwester Cacek.
"Jeszcze nie ochłonąłem i nie ochłonę przez najbliższą godzinę czy dwie dlatego, że to, co wyrabia się w Komisji Licencyjnej, to zwykły bandytyzm i trudno to inaczej określić" - ostro skrytykował członków Komisji Cacek. "Jeżeli przewodniczący uzasadnia, że musi mieć 7 dni wcześniej decyzję [Widzewa - przyp. red.], bo Sandecja nie wie, dokąd ma przyjechać, to to są bzdury, bo od dłuższego czasu miejsce rozegrania meczu widnieje w systemach PZPN. Drugi powód tej decyzji to to, że zgoda burmistrza Byczyny na organizację imprezy masowej nie dotarła do momentu rozpoczęcia głosowania. Siedzą tu wszyscy na sali i mówię im, że decyzja jest już wydrukowana i idzie do nich, a przewodniczący mówi, że już za późno. To tak dba się o piłkę nożną? Tak się pomaga klubom?" - właściciel Widzewa nie krył swojego rozgoryczenia. "Tym bardziej, że od 1,5 godziny mieli formalne pismo z Poddębic mówiące o tym, że jest decyzja pozytywna i potrzeba tylko czasu na jej wypełnienie. To są zupełnie niezależne od klubu sprawy. Dla mnie decyzja o tym, że nie mamy licencji na najbliższy mecz, jest decyzją praktycznie kończącą dla nas sezon."
Co będzie dalej z Widzewem? "Nie wiem, jeszcze zastanowimy się w gronie zarządu, ale ja bym optymistą raczej nie był, bo ja już mam dosyć tego całego bałaganu. Będzie komunikat - nie chcę mówić dzisiaj na gorąco i w nerwach".
Prezes Widzewa był niezadowolony z atmosfery i z tego, jak został dzisiaj w siedzibie PZPN przyjęty. "Jak się można czuć w Związku, jeżeli człowiek przyjeżdża na godzinę 11, Komisja ma go w du... i nawet nie poproszą, żeby dać wody, nie powiedzą, o której mogą go wezwać i traktują jak śmiecia. Muszą się zastanowić, po co tutaj w PZPN-ie siedzą."
Prezes zapytany o to, co będzie z jutrzejszym meczem, odpowiedział "Prawdopodobnie Sandecja nie przyjedzie. Siedzą pewnie teraz w Nowym Sączu i się cieszą. Nie wiem, o co w tym wszystkim chodzi, ale na pewno nie o fair play. Siedzi tam 15 nieodpowiedzialnych osób na sali, ale oni muszą sobie zdać sprawę z tego, że ta ich dzisiejsza decyzja będzie miała dużo większe konsekwencje, niż im się wydaje" - zakończył Cacek.
hank, 1 liga jest dla WS max.
kiedyś Cacek powiedział, szkoda ŁKS ale prawa trzeba przestrzegać. Nie rozumiem więc, tego dzisiejszego jego wzburzenia
ian thorpe Napisał(a):
> kiedyś Cacek powiedział, szkoda ŁKS ale prawa
> trzeba przestrzegać. Nie rozumiem więc, tego
> dzisiejszego jego wzburzenia
Wszystko wraca, prędzej czy później.
nie chcem, ale muszem.
Stawowy zagra, ale...
[i]Komisja postanowiła dopuścić do gry Klubu Widzewa Łódź na stadionie w Byczynie do końca rundy rewanżowej sezonu 2014/2015, pomimo niespełnienia wszystkich wymogów infrastrukturalnych przez ten stadion i jednocześnie nałożyć na Klub sankcję regulaminową w postaci odebrania punktów w sezonie 2015/2016 w wymiarze: 3 punkty i dodatkowo po jednym punkcie za każdy mecz rozegrany w rundzie rewanżowej sezonu 2014/2015 na stadionie niespełniającym obowiązkowych wymogów infrastrukturalnych. [/i]
w przyszłym sezonie LM zrobi mu pod górkę. Na starcie -3 plus kilka dodatkowych minusów (co wynika z w/w cytatu)
Jak tu grać, panie trenerze, jak tu grać?
Diabel Napisał(a):
> i znowu "Wojtkowi" nie dadzą popracowac? Ma
> chłop pod górę
A co jeżeli po sezonie zakończonym "awansem" do 4 ligi, odejdzie szkielet drużyny Bernhardt czy Straus? Oj ciężkie jest życie trenera...
Jak ŁKS dogorywał i był relegowany bredził coś o przestrzeganiu przepisów mimo że te są brutalne. Zatem Cacek niech przestanie pajacować bo wszystko wygląda tak jakby sobie dobrze to wymyślił tylko szukał ofiary, na którą zwali upadek Widzewa. Cacek wszędzie widzi teraz wrogów w Warszawie, w Łodzi i nawet o zgrozo w Nowym Sączu. Ciekawe czy kibice z Łodzi też tak widzą tą pokrętną rzeczywistość cackową.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)