rmszar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Taka piłkarska miernota jak Mandrysz powinna
> trenować jakiś LZS w C klasie.
widocznie są kluby, które chcą aby ich trenowali "miernoty", a nie "gwiazdy":)
-
-
l liga i ligi nizej.....Informacje, wyniki.
W omawianej w tym wątku lidze takich klubów jest 17.
9 dni później
Jozef Kostelnik odchodzi z Sandecji: http://www.90minut.pl/news/239/news2399441-Jozef-Kostelnik-odchodzi-z-Sandecji.html
Bytovia wygrywa z Sandecją aż 6-1
I v-ce lider też nie dał rady Niecieczy
Stomil - Termalica 0-0
ale za to Dyzma Nieudacznik Kafarski dał radę Geniuszowi
(Kafarski - Stawowy 3:0)
Wina mikroklimatu w Świnoujściu.
Ciąg dalszy "tfórczości" Geniusza Karpat.
Dobry trener? - tylko wyników brak
Mysle,ze zamilkna zwolennicy WSa...w koncu po takim meczu jak na Kaluzy dzisiaj .........(WIKTORIA)
Arka odbija się od dna. Wygrywa z Płockiem 1-0
Piotr Stach nowym trenerem Sandecji: http://www.90minut.pl/news/240/news2403509-Piotr-Stach-nowym-trenerem-Sandecji.html
Stach... nasz ex-grajek, którego pamiętamy nie ze względu na epizodyczne występy, tylko jako członka haniebnego "staszowskiego trio".
Teraz dla odmiany mierny szkoleniowiec.
Źle się dzieje w Sandecji...
e tam, źle. okupanta nie ma, nikt ich nie dyma. cieszą się wolnością ;)
Prawdziwą wolnością to się cieszą na Konwiktorskiej, klub się rozwija, wyznacza sobie kolejne cele sportowe, np najbliższy to wyprzedzić kilkanaście drużyn, odrobić szesnastopunktową stratę do Radomiaka, wygrać baraż i awansować na trzeci szczebel rozgrywkowy.
o tak, tam to już pełnia szczęścia. rację mieli mędrcy, którzy kazali nie zwracać uwagi na pozycję finansową we wszelkiej maści rankingach. "tylko wynik sportowy się liczy" - mówili. i mieli rację! w ostatnich sezonach Polonia w górnej części tabeli, teraz może trochę słabiej, też są wyżej od nas. a która liga? to już mniej istotne.
muszą jednak uważać, bo już Comarch się pcha ze swoimi brudnymi łapskami i jeszcze brudniejszą kasą. najlepiej, żeby spojrzeil na nas i jak najszybciej pogonili dziada-Filipaka, tak, jak to zrobili w Monachium ;)
Z tą prawdziwą wolnością na Konwiktorskiej to też nie do końca tak.
Pastwicie się potwornie nad "niedymanymi" ;)
knur Napisał(a):
. "tylko wynik sportowy się liczy" -
> mówili.
Kto pisał, że "tylko"?
Stosunkowo łatwo za to znaleźć przykłady brandzlowania się stabilnymi finansami.
Wynik sportowy nie poparty stabilnymi finansami jest trudny do osiągnięcia.
Stabilne finanse bez chęci wygrywania oraz bez profesjonalnego zarządzania [color=#FF0000]nigdy[/color] nie dadzą wyniku sportowego.
p.s.
Piecze dalej?
Podobno są dobre maści chłodzące ;)
gtx Napisał(a):
> knur Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> . "tylko wynik sportowy się liczy" -
> > mówili.
>
> Kto pisał, że "[b]tylko[/b]"?
np. niejaki sterby:
[i][b]sterby[/b] [ Odpowiedz prywatną wiadomością ] [ignoruj wpisy]
Re: Wnioski do Prezesa Filipiaka!
16 lip 2014 - 15:40:00
[b]Jako kibica sportowego interesuje mnie [b][u]wyłącznie[/u][/b] miejsce w kategorii "sportowo".[/b]
Resztę zostawiam pasjonatom i obrońcom skrzeczącej rzeczywistości.[/i]
tudzież tegoż
[i]Re: Wnioski do Prezesa Filipiaka!
22 sie 2014 - 14:17:
(...)A co mnie, jako kibica piłki i hokeja, interesuje czy płacimy na czas? To jest relacja między pracodawcą, a pracobiorcą. (...)[/i]
> p.s.
> Piecze dalej?
> Podobno są dobre maści chłodzące ;)
piecze, zwłaszcza po wygranych derbach. derby wygrane pod okupacją pieką podwójnie.
a skoro już pojawił się (wywołany pośrednio przez gtx'a) temat sterbego, to wrócę do jeszcze jednego jego posta. kiedyś pytałem o konkretne pomysły na uzdrowienie sytuacji w MKS, na co sterby odpisał, że "[i]Sorry, ale konkretów nie proponuje się na publicznym forum[/i]". czyli rozumiem, że działa "w kuluarach". ok. było to pół roku temu, więc myślę, że już można pokornie prosić o wskazanie efektów tych działań? (odpowiedź może być w innym wątku, np. do Filipiaka, ale wolałbym nie na priw).
No skoro jestem wywołany do tablicy, potwierdzam, dla mnie jako kibica liczy się wynik sportowy.
Nigdzie nie napisałem, że ten wynik sportowy ma być osiągnięty za wszelką cenę, bo chyba tak p. Knur interpretuje sobie moje [i]tylko[/i]
Podobnie drugi zarzut jest "z czapy". Przecież nikt, przy zdrowych zmysłach, nie przychodzi na stadion, aby wykrzyczeć swoją radość z tego, że jacyś goście dostają wypłatę na czas, czy, że trawa jest równo przystrzyżona.
Ale rozumiem, z braku osiągnięć sportowych trzeba sobie znaleźć jakiś substytut.
Ciekawe jak sobie radzą z tym kibice w innych klubach, pytanie tylko, czy są gdzieś inne kluby, które nie mają celów sportowych?
"Okupacja" trwa już ponad 11 lat. A my już wygraliśmy trzecie derby. W latach 1950-2003, czyli w czasach największej degrengolady, wygraliśmy 15 razy. 0,272 do 0,283 wygranych derbów na rok.
Zaiste niezwykły "postęp".
Odnośnie pieczenia, to specjalistą nie jestem, ale 0:10 juniorów z gts-em czy 1:5 seniorów z Piastem, że o reszcie nie wspomnę, wywołują u mnie pewien dyskomfort.
A odnośnie efektów działań, to napiszę tak. Praca u podstaw trwa i będzie trwać jeszcze długo bo "Nasz naród jak lawa. Z wierzchu zimna i twarda, sucha i plugawa".
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)