gratulacje Diabel wygranej i do zobaczenia w przyszłym sezonie.
-
-
TYPER TYPER - 2022/2023 !!!
Gratulacje dla Zwyciezcy.
Dzieki Panowie :)
Mialem cieplo w 33 kolejce, ale ostatni jej mecz dal mi komfort na finiszu, */- bo Izbika oddech czulem na karku ;) a jak widac czolowka byla dosc mocna i cisnela do konca. :)
Dziekuje rodzinie, zonie i psu za wsparcie w trakcie calego sezonu.
Rowniez profesorowi Filipiakowi ze moge sie w to bawic biorac cieply prysznic.
Gratulacje!
Gratulacje
Też bym Cię pocisnął Diable ale co najmniej 5 kolejek zapomniałem zatypować 😉
Gratulacje!
[quote]#post1578061 Też bym Cię pocisnął Diable ale co najmniej 5 kolejek zapomniałem zatypować 😉[/quote]
5 to duzo opuszczonych kolejek - ja opuscilem 1 kolejke ale i tak bylo by ciezko dogonic Diabla. Za to dobrym przykladem jestem ,kiedy opusci sie kolejke czy 2 to wciaz warto grac a nie rezygnowac - bo szanse na podium sa wciaz duze jak widac.
Walczyłem, walczyłem, chciałem do 10 wejść ale końcówkę miałem słabą
Diable gratulacje.
W tym roku żadnej nie opuściłem, ale w zeszłym 2-3 chyba.
5 to dużo, tak 15-25 punkcików...albo więcej, ale przyjmuję średnie-przyzwoite typowanie jako odnośnik.
Nie pamiętam już dokładnie, ale w tym roku w pewnym momencie miałem stratę kilkunastu punktów do lidera, co jakimś cudem dało się odrobić.
Gratulacje👹
8 dni później
Zakończyła się [b]18[/b] edycja pasiastego typera ligowego.
Ostateczna klasyfikacja typera za sezon 2022/2023
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2023-06/image-png-74477408.png[/img]
Gratulacje dla Diabła za wygraną.
Przez jakąś część nawet prowadziłem, ale ostatnie kolejki typowałem fatalnie i zjechałem na 8 miejsce.
Podziękowania dla wszystkich, którzy wyTRWALI do końca rozgrywek :)
6 dni później
koziołek odpiął temat od działu.
- Edytowany
Gratulacje - dla zwycięzcy i tych, którzy typowali w każdej kolejce. Sam odpuściłem bo zbyt wiele weekendów pomijałem..
Osobne gratulacje dla organizującego zabawę, wytrwałości :)
Temat tymczasowo odpinam.
34 dni później
Ale tu cicho
- Edytowany
Ze względu na problemy techniczne nie jestem w stanie prowadzić typera.
Ktoś kumaty musiałby to ogarnąć.
😥 do dupy. Ja nie jestem kumaty w tym, ani żadnym temacie....Jedyne co mi przychodzi do głowy to zewnętrzny typer -kiktyp albo coś innego, jak się znajdą chętni możemy pomyśleć.
Santo jest dobry w tabelkach...
czyli w tym sezonie nici z typera
309 dni później
- Edytowany
Dzień dobry koleżankom i kolegom. Słuchy takie mnie doszły, że podobno typer zaszwankował i prośbę dostałem taką mejlem, żeby się zainteresować. Jam co prawda bardziej drób hokejowy, ale przede wszystkim jednak "pasiasty". No więc wychodząc z założenia, że "szanujące się Forum szanującego się Klubu zabawę w typowanie wyników ligi posiadać powinno", a przy tym "zaszczyt obecności w tej lidze" sobie zapewniliśmy, to jeśli byłaby grupa chętnych koleżanek i kolegów - ja tego typera w przyszłym sezonie poprowadzić mogę.
Nieskromnie napiszę że doświadczenie jakieś tam mam, 12 lat hokejowego prowadzę, zarówno ligowego jak i międzynarodowego i (w zakresie samej zabawy i pomiędzy uczestnikami) bez większych sporów i kontrowersji od 2012 zarówno Cracovia Typer Hokejowy, jak i Międzynarodowy Typer Hokejowy działają nieprzerwanie.
Jak ja to widzę, może w punktach:
- KONIECZNIE musiałaby być "przyzwoita" liczba chętnych, hokejowy ciągniemy przy 9 uczestnikach raptem (ostatni sezon), ale piłka to większy potencjał, powiem wprost - jeśli jest Was 15 osób, to jest sens to robić
- nie jestem biegły w programowaniu, nie jestem informatykiem, nie wskrzeszę tego w takiej wersji jak było, no nie ma szans. Mogę to poprowadzić tak jak "hokejowe", czyli w excelu
- typy zatem siłą rzeczy albo w privach, mogą być maile, smsem, przekazane przez kogoś... o tym "jak" decyduje typerowicz, nie ja, dla mnie każdy skuteczny sposób jest dobry
- pojawiają się oczywiście kwestie... nazwijmy to "uczciwości" - cóż, w hokeju od 12 lat z żadną aferą "w tej kwestii" problemu nie mieliśmy i nie mamy po dziś dzień. Trochę kwestia zaufania, trochę uczciwości. Dzień przed kolejką, czy w dniu rozgrywania kolejki rano publikuję zawsze listę już otrzymanych typów (zanonimizowanych) i uczestnikom jak dotąd to wystarcza. Ja tutaj innego pomysłu nie mam, ale gdyby ktoś miał to oczywiście jestem otwarty na pomysły
- publikacja wyników po każdej kolejce, no to jest chyba oczywistość
- NIE zaakceptuję żadnych kryteriów wykluczających lub ograniczających kogokolwiek. Jeśli ktoś nie jest na Forum, ale chce typować - dla mnie proszę bardzo. Jak ktoś będzie dostarczał typy nie w wiadomościach czy postach na Forum, ale "poza Forum" - dla mnie będzie takim samym pełnoprawnym typerowiczem jak każdy Forumowicz (sam zresztą pierwsze swoje posty wiele lat temu stawiałem jako uczestnik 1go, nieistniejącego już typer hokejowego - tam się jeszcze typy na tercje dawało i strzelca 1szej bramki). Typer prowadzony byłby tutaj, ale jeśli ktoś nie ma loginu, nie chce (obojętne czy "jeszcze" czy "już") uczestniczyć w aktywnej wymianie poglądów, ale chce sobie potypować i typy dostarczać będzie - ja tego kogoś przyjmuję i w klasyfikacji uwzględniam i nie będę na nikim wymagał, że musi przechodzić jakieś rejestracje, akceptacje, czy cokolwiek. Prosty układ - ja oczekuję od typerowiczów zaufania, więc ja swoich typerowiczów także obdarzam zaufaniem. To jest NIENEGOCJOWALNE
- typer prowadzony tutaj, ale istnieje kanał komunikacji rezerwowej, na wypadek awarii technicznych (siłą rzeczy tam gdzie jest hokejowy)
Ja ze swojej strony gwarantuję, że zabawę doprowadzę do końca, tutaj jestem pewien, że tych kilku typerowiczów hokejowych może zaręczyć, że sytuacja "w połowie sezonu się dowiemy, że jednak nie pykło i zabawa została urwana w połowie" po prostu nie wchodzi w grę. O punktacji nie piszę, rozumiem, że jakąś "tradycyjną / histroyczną" macie i ja ją akceptuję jakakolwiek ona jest. Chyba że jest oczekiwanie jakiejś zmiany - spox, dla mnie nie ma różnicy. Ustalimy przy akceptacji większości deklarującej chęć zabawy "jakie zasady punktacji mają być" - i takie będą.
Dwa konkretne pytania mam:
1. czy faktycznie jest zainteresowanie, czy też wyrwałem się jak Filip z konopi? (wtedy przepraszam za zamieszanie i się znikam)
2. pytam teraz bo podobno tradycyjnie bywały typery związane z Mistrzostwami Świata i Europy, a te drugie mają niebawem być i jeśli jest potrzeba to można zrobić już "rozruch w praktyce" i zacząć od typera ME. Co prawda na tydzień w jego czasie zniknę, ale to nie uniemożliwiłoby przeprowadzenia zabawy. Tak? Nie?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)