Krakowskie centrum terapii. Kibice terapeutycznie korzystają z forum, trener z dziennikarzy i gazet, a prezes/właściciel ze szklaneczki whisky. Wariatkowo.
-
-
Wojciech Stawowy - treningi, sparingi, taktyka...
Ale płaczek z tego Wojciecha. Nie pasuje, to papa.
Sam zaczął gówno warte pierdolenie w mediach na wszelkie możliwe tematy. Jak widział mikrofon to mu jaja się gotwały, żeby coś powiedzieć. Na dodatek przeważnie nie były to rzeczy mądre. Sam pierwszy wyciągnął szabelkę do machania przed nosem Filipiaka. I nie mówię tutaj o ostatnich akcjach ale o całokształcie jego "medialności" w naszym Klubie.
Z mojej strony bon voyage.
i o OK.
Pewnie dostał już propozycje pracy.Oby nie była to jakaś drużyna z która będziemy dopiero grac.
Stawowy pracował w Cracovii w latach 2002-2006, a obecnie prowadzi Pasy od czerwca 2012 roku. Podczas pierwszej kadencji wprowadził krakowian rok po roku z III ligi do ekstraklasy, a teraz dźwignął ich z zaplecza ekstraklasy z powrotem do najwyższej klasy rozgrywkowej już w rok po spadku.
Nie kłamią też liczby. Stawowy jest najskuteczniejszym trenerem Cracovii trwającej od 2002 roku ery Comarchu. Ma najwyższą średnia punktową w ekstraklasie i w ogóle w rozgrywkach ligowych oraz najwyższy procent wygranych spotkań ligowych. (SF)
znowu wywiad rzeka a miało już nie być polemiki, rozumiem że trener nie ma nic przeciwko by dalej pracować w Cracovii nie chce tylko by to się odbywało na obecnych zasadach? czyli co koniec z wywiadami? nie wierze ...
Dziękuje i powodzenia. Jestem bardzo ciekaw pracy trenera w innym klubie. A... niech weźmie ze sobą jeszcze Boljevicia i Dudzica :)
tym bardziej, że to turbokozaki
[i]Nie po to coś wspólnie robiliśmy, żeby teraz to zostawić[/i]
[i]- Nie zostawię drużyny. Nie powiem chłopakom, że czuję się obrażony, bo nie czuję się obrażony.[/i]
Idze idze bajoku, już żeś raz pokazał jak się z Cracovii odchodzi z dnia na dzień.
Na TP już chyba odświeżają wiadomy artykuł.
Diego - to jest Twoja interpretacja, chyba że masz jakieś dowody na "gotujące się jaja" i wiesz coś, czego my nie wiemy :D
Nie jestem jakimś super zwolennikiem Stawowego, wiele razy mnie wkurzał swoim oślim uporem i dziwnymi nielogicznymi decyzjami, zbyt wielkim przywiązaniem do wąskiej grupy zawodników, ale uważam, że generalnie chłop bardzo się poświęca swojej pracy, podchodzi do tego rzetelnie i faktycznie coś tam przez te półtora roku wypracował. Mając Nowaka, Saidiego i Budzika oraz Edka w formie, ta gra wyglądałaby zupełnie inaczej. Zresztą sami pamiętacie, jak wyglądała jesienią.
Ja wiem, że będąc kibicem Cracovii, nie potrafimy popatrzeć realistycznie na obecny stan posiadania, przeliczyć sił na zamiary, i najchętniej bilibyśmy się co rok o Ligę Mistrzów. Tymczasem uważam, że po latach w których o wiele mocniejsza kadrowo drużyna grała wiele poniżej REALNYCH możliwości, sezon gdy gramy plus minus na miarę stanu posiadania (a czasem lepiej) to jednak JEST jakiś krok do przodu.
A że Stawowy mówi? Praktycznie co tydzień jest konferencja prasowa, po każdym treningu są rozmówki, nieraz jeszcze dziennikarze dzwonią wieczorami. Tak wygląda życie trenera. KAŻDEGO trenera i jeśli o tym nie wiesz, to znaczy że urodziłeś się wczoraj. Te same słowa keiruję też do Diabla - to jest element pracy szkoleniowca. Dziennikarze zadają różne pytania, padają różne odpowiedzi. Dla mnie to są normale sprawy, dla Ciebie "g*no warte pier**enie", za które nawiasem mówiąc na wielu forach dostałbyś bana.
Paweł Jaroszyński występuje regularnie? LOL, jaki Kmita :)
Dalsze wywody można skwitować krótko: Ktoś, kto ma honor następnego dnia zaniósłby swoją rezygnację do siedziby klubu bez słowa, a nie latał po mediach. I tyle.
Można widzieć w trenerze sporo wad, ale odpowiedzcie mi na jedną kwestię - znajdźcie kogoś lepszego, kto do Cracovii przyjdzie na stanowisko trenera. Szczególnie po ostatnich wywiadach. Wydaje mi się, że lepszego od trenera Stawowego nie ma, i w czerwcu trzeba zacząć od nowa..
Akurat Boljevic poza mocnym strzałem nigdy nic nie prezentował, powiedz mi ile Władek ma bramek ?? (chyba 1) a strzałów pewnie ok. 80 więc skuteczność ma boską...
Nie dziwię się Profesorowi, że ma pretensje do WS o pupilów, bo Władek na pewno nie gra lepiej od Kity a jednak starszy i na dodatek gość z Czarnogóry ma palmę pierwszeństwa u trenera.
Akurat chyba rozumiem o co chodziło prezesowi bo moim zdaniem prawie w każdej wypowiedzi miał rację, aczkolwiek nie zmienia to faktu, że nie powinien tego mówić w mediach tylko porozmawiać z trenerem.
Czasem trzeba schowac honor do kieszeni. Nie po to od 1,5 roku tłucze z pykaczami swoje pomysly zeby teraz nie sprawdzic jaki to da skutek.
Ja trzymam kciuki - moze sie okazać, że w koncu zatrybią, wskoczymy do 8ki albo skonczymy na miejscach 9-10 i wtedy Filipiakowi bedzie troche łyso, że mu Staw pokazuje Faka w czerwcu.
KamilloLce Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Można widzieć w trenerze sporo wad, ale
> odpowiedzcie mi na jedną kwestię - znajdźcie
> kogoś lepszego, kto do Cracovii przyjdzie na
> stanowisko trenera. Szczególnie po ostatnich
> wywiadach. Wydaje mi się, że lepszego od trenera
> Stawowego nie ma, i w czerwcu trzeba zacząć od
> nowa..
nie ma, na swiecie sa tylko papierosnicy i nieudacznicy, zawod trenera to gatunek wymierajacy
lol wtf?
czekam na pottera i jego apokaliptyczne wizje ery "po Wojtku"
The moon doesnt care for barking dogs
Diabel Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> czekam na pottera i jego apokaliptyczne wizje ery
> "po Wojtku"
Ja natomiast czekam jak wy - pieniacze - podkulicie ogony.
Wojciech Stawowy: W czerwcu odchodzę i nigdy do Cracovii nie wrócę
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,15662439,Wojciech_Stawowy__W_czerwcu_odchodze_i_nigdy_do_Cracovii.html
:(
trzymamy za slowo! Panie HONOROWY!
ufff i z głowy...
Nie wiem czy jest się z czego cieszyć. Najlepszymi polskimi trenerami na dzień dzisiejszy to Smuda i Lenczyk. Przyjście jednego z nich graniczy z cudem. Jako następcę Stawowego widziałbym trenera Góreckiego ewentualnie Pawła Zegarka. Żadne Hajty
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)