jezuuuu.... :) on sobie jaja robi po prostu za każdym razem.Wszyscy wiedzą jak było :)
-
-
Wojciech Stawowy - treningi, sparingi, taktyka...
Wywiadu ze Stwowym nie oglądałem, bi nie mam czasu na słuchanie bajoków, ale uważam, że to dobrze, że Stawowy ma takie buńczuczne plany. Mamy mieć w planie MP i LM i starać się to osiągnąć. Czy są szanse by się to udało - inna sprawa - ale ja śpiewała WGB "Wy wyżej, wyżej dąż i dalej niż ci co się wyzbyli marzeń"
I całkowicie się zgadzam z Santo, że buraki w studio (jeśli wierzyć waszym opisom, a wierzę, bo te półgłówki często się tak zachowują) są po prostu mało profesjonalni. Wręcz niegrzeczni wobec osoby, którą zapraszają do studia. A Ci, którzy im tutaj klakują, tak naprawdę godzą się na robienie sobie żartów z Cracovii na forum piłkarskiej Polski. Bo możemy Wojtka lubić bądź nie, możemy na tym forum go krytykować, podawać w wątpliwość jego warsztat, śmiać się z buńczucznych wypowiedzi. Ale przyklaskiwanie, że jakieś kibicujące legii pseudodziennikarzyny smieją się w żywe oczy z Cracovii, którą w ich oczach stać co najwyżej o walkę o 8 miejsce jest poniżej krytyki.
Na dnie mojego kibicowskiego serca jest nadzieja, że 31-08-2013 o godzinie 22.30 to my i Wojtek będziemy się śmiali.
Dokładnie leszeczek. Dokładnie tak.
leszeczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Na dnie mojego kibicowskiego serca jest nadzieja,
> że 31-08-2013 o godzinie 22.30 to my i Wojtek
> będziemy się śmiali.
Ja tam bym wolał się śmiać (cieszyć) 31-05-2014 ok. godziny 19-tej ;)
Ja wcale nie odniosłem wrażenia że Smokowski i Twarowski we wczorajszej lidze + ekstra byli niegrzeczni, śmiali się z Cracovii albo odwalili buconade jak napisał Santo.
Zapytali Stawowego czy na prawdę wierzy że za 3 lata zagra z Cracovią w LM-podkreślali wyraźnie 3 lata.
Każdy zdrowo myślący człowiek wie że przy naszych warunkach, zwłaszcza nakładach finansowych nie jest to możliwe-obecny w studio red. Bugajski też o tym wspomniał.
Wąs jednak w swoim stylu brnął w brednie które sam sprokurował, bo ta LM w perspektywie 3 lat to jego teza.
Można i należy mieć wielkie marzenia, zarażać optymizmem drużynę ale trzeba też twardo stąpać po ziemi bo na chwilę obecną Cracovie stać co najwyżej na pierwszą 8 w TME i w ciągu 3 lat nie będzie jej stać na LM.
btw. Uważam że dziennikarze z C+ prowadzą swoje programy profesjonalnie, a do tego z jajem.
W przeciwieństwie do TVP gdzie o piłce mówią redaktorzy rodem z telewizji śniadaniowej typu R.Patyra
Pieniądze na boisku nie grają. LM nie można kupić (przynajmniej legalnie).
ronnie79 Napisał(a):
> jezuuuu.... :) on sobie jaja robi po prostu za
> każdym razem.Wszyscy wiedzą jak było :)
sorry, nie załapałem:)
Smokowski i Twarowski to dwójka najlepszych komentatorów i analityków piłkarskich w Polsce. W porównaniu do np. lansującego się na alfę i omegę Borka, którego nie trawię to już w ogole nie ma lepszego duetu. Tym bardziej martwi mnie że uważają tak, a nie inaczej bo to jedynie moze zwiększać obawy, które i tak tkwią w wielu z nas. W zasadzie wymieniona dwójka przedstawia zdanie podobne do części użytkowników tego forum, jedynie różniące się tym że oni nie mówią tego z prespektywy kibicowania Cracovii. I tym że każdy z nas chciałby tego LM dla Cracovii za trzy lata, niemniej większość z nas stąpa twardo po ziemi i wiemy jak jest.
program byl spoko :) Stawowy jest postacia dosc kolorowa, ma swoje akcje. Wiec nie dziw ze az prosi sie o pewne pytania i konfrontacje.
Smokowski z Twarowskim probowali go troche podpuszczac, zartobiliwie, ale Wojtek sie nie dal :)
Niezly z niego sztywniak w sumie hehe.
Ogolnie pozytywny program powiedzialbym, ale tak jak Aston wspomnial, nic nowego :)
ps. szeryfowski look, ta koszula, hit. pare smiesznych momentow. Coz, medialni jestesmy ;)
Ja nie mogłem słuchać Stawowego... nawet przy konkretnych pytaniach sadził takie frazesy, że uszy bolały... a sam fragment o fazie grupowej LM był dla mniej najmniej irytujący, a co najwyżej lekko humorystyczny. Tydzień temu Stokowiec wypadł znacznie lepiej... konkretny gość... niemniej udział w lidze+ekstra jest dla mnie nieistotny, ważne żeby były punkty i gra przekonująca... póki co mamy sporo szczęścia, ale patrząc jak wystartowali mocniejsi (wydawałoby się) od Nas, to 4 punkty w 3 pierwszych kolejkach trzeba brać za niezły rezultat.
Przeciwko Lechii na wyjeździe 1 punkt będzie dobrym wynikiem, a Zagłębie trzeba najzwyczajniej ordynarnie puknąć.
WS sam ich do takiej reakcji sprowokował. Wg mnie i tak z nim postąpili w miarę delikatnie. Nic to wracam do mojej pracy opowiadać że za trzy lata będę tu prezesem,:) Marzyć warto ale trzeba też siły mierzyć na zamiary. Ją też z kumplami przy pismu lubię pogadać co mi się marzy:)
spq1906 Napisał(a):
> Podzielcie się linkiem, jak ktoś znajdzie!
[url=http://www.youtube.com/watch?v=vYr5-_0mtlc]>>Liga+Ekstra<<[/url]
Dla mnie Wąs się zagalopował. Mógł przecież powiedzieć, chcę za trzy lata mieć zespół walczący realnie o puchary i po ich wywalczeniu (jak Piast) walczący o wejście do grupy LE. Wiadomo że finansowo nie przebijemy Legii i Lecha w najbliższych latach. Ale 3 miejsce czy PP możemy śmiało zdobyć. W tym nie ma nic śmiesznego, to jest realne.
Natomiast LM to insza inszość. Wielkie nakłady finansowe jak Legia czy Lech (wcześniej sąsiadka) nie dają żadnych gwarancji. Tym bardziej nie mając takich pieniędzy nic nie ugramy. Zostawmy marzenia o LM.
Czy Stawowy nie może mieć normalnych marzeń typu - miejsce na pudle, wygrane derby, zdobyty PP? Tylko ośmiesza siebie i Cracovie takimi pomysłami o LM.
Z tym zdobywaniem PP już pokazali jak mogą go zdobyć.
SR 71 Napisał(a):
---------------------------zdobył
-------------------------
> Dla mnie Wąs się zagalopował. Mógł przecież
> powiedzieć, chcę za trzy lata mieć zespół
> walczący realnie o puchary i po ich wywalczeniu
> (jak Piast) walczący o wejście do grupy LE.
> Wiadomo że finansowo nie przebijemy Legii i Lecha
> w najbliższych latach. Ale 3 miejsce czy PP
> możemy śmiało zdobyć. W tym nie ma nic
> śmiesznego, to jest realne.
>
> Natomiast LM to insza inszość. Wielkie nakłady
> finansowe jak Legia czy Lech (wcześniej
> sąsiadka) nie dają żadnych gwarancji. Tym
> bardziej nie mając takich pieniędzy nic nie
> ugramy. Zostawmy marzenia o LM.
>
> Czy Stawowy nie może mieć normalnych marzeń
> typu - miejsce na pudle, wygrane derby, zdobyty
> PP? Tylko ośmiesza siebie i Cracovie takimi
> pomysłami o LM.
Czy uważasz, że Ruch miał takie nakłady jak zdobył 2 miejsce
a jakby nie przekręt na stoczni to byłby Mistrzem Polski?
No dobrze, niech Stawowy zdobędzie MP najpierw, zgoda? :)
Sezon gdzie Malinowi zdobyli MP był jednym z takich który zdarza się raz na 10 lat. Słaba Legia i gubienie punktów w Gdańsku, słaby Lech... Skorzystali inni. Ale dobrze, zgodnie z tym co piszesz jeśli Stawowy nie zdobędzi MP w ciągu 3 lat (Ruch był blisko) to znaczy słabiak i frajer? Wierzysz w to? Niech najpierw zdobędzie to 3 miejsce chociarz a nie odwala wielkiego wizjonera.
Ruch wtedy miał dobrą pakę (Piech, Jankowski w formie, młodszy Zieńczuk.)
Naprawde nie wiem na jakiej podstawie bronicie jego idiotyczna wypowiedz.
Wolę trenera który mówi o LM niż patałacha który chce tylko się utrzymać....
Wybitne jednostki siegają tam gdzie innych miernot nawet wzrok nie sięga.....:)
Trapez Napisał(a):
> Wolę trenera który mówi o LM niż patałacha
> który chce tylko się utrzymać....
>
> Wybitne jednostki siegają tam gdzie innych
> miernot nawet wzrok nie sięga.....:)
Taaa dla mnie wizje Stawowego to snucie wizji o podboju kosmosu kiedy się nie ma kanalizacji w domu i chodzi do wychodka za stodołę:D
Wolę twardo stapających realistów pragmatyków niż mitomanów marzycieli. Od marzeń o LM mamy już Profesora.
(najpierw kanalizacja potem gwiazdy, taka kolejność)
To nie o to chodzi czy ja wierzę czy nie...
On nie powiedział, że to musi zrobić,
to jest jego marzenie i daj mu Boże,
żeby się spełniło:);)
Jeżeli teraz celem jest ósemka i to zrealizuje
to w drugim roku co będzie? Trójka?
Jeżeli to też zrealizuje to jaki cel będzie
w trzecim roku? ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)