Caly rok nie potrafilismy ustawic linii defensywnej a to co widzialem to masakra...
-
-
Wojciech Stawowy - treningi, sparingi, taktyka...
Zapewne w meczach ligowych będziemy musieli strzelać o jedną bramkę więcej aby wygrać mecz. Przeciwnicy praktycznie w każdym meczu nam coś ustrzelą. Z obrony jakiś drobny zwiastun przyzwoitej gry zaprezentował nam nowy zawodnik Wełna (warunki znakomite)
Panie Stawowy jest Pan ślepy? Niewidzi Pan co gra Kosanovic? Niech już on idzie gdzie chce tylko zdala od Cracovii. KUPNO STOPERA TO OBOWIĄZEK!!!
Rywal Pasów nie musi wystawiać napastników, zagrożenie Cracovia stwarza sobie sama. W meczu z Legią Żytko strzelił swojego drugiego i trzeciego gola w sezonie, Kosanović może sobie przypisać tylko jednego, ale za to spektakularnego, bo przy drugiej bramce Manu popełnił w jednej akcji dwa juniorskie błędy. No ale nie ma się czemu dziwić. Młody obrońca, nim pojawił się w Krakowie, był podstawowym obrońcą klubu, który spadł z drugiej ligi serbskiej, tracąc 61 goli w sezonie. Partnerem Kosanovicia na środku obrony od początku tego sezonu jest Żytko, pozyskany, a jakże, ze spadkowicza ? Polonii Bytom, która w poprzednim sezonie straciła 45 bramek, ledwie dwie mniej niż Cracovia.
Skoro pozyskuje się obrońców ze spadkowiczów, to trudno walczyć o coś więcej, niż utrzymanie. Dwóm kołkom na środku obrony towarzyszy inny tegoroczny transfer ? Nykiel, który od Mierzejewskiego lepszy jest tylko w tym, że nie ciągnie się za nim korupcyjny smród. Do tego Słoweniec Struna, sprawiający wrażenie wystraszonego, oraz niepewna pomoc. W takiej konfiguracji nawet bardzo przyzwoity bramkarz Kaczmarek nie pomoże.
Stara mądrość ludowa głosi, że drużynę buduje się od tyłu. Cracovia buduje, buduje i zbudować nie może
Żytko gra bardzo dobrze ale przy takim partnerze jak Kosanovic trzeba bedzie drżeć cały sezon. pewnie Wojtkowi przypowina SkrzynTSkiego stąd ta stara miłość się odrodziła i przeszła na Kose
Dla mnie tylko Kuś coś prezentuje w obronie, Szeliga, Saidi dno, na plus tylko Straus, Berhardt i Dawid Nowak (szkoda że pomocnicy nie potrafią mu posłać porządnych prostopadłych piłek. Jedno zagranie Zejdlera to trochę za mało)
Mecz się fajnie oglądało z obydwu stron :) Tak jak mówiłem Stępniowski (bramkarz), Nowak(10, kapitan w środku) i Cholewiak (w ataku) w Puszczy najlepsi. Gdyby nie Perdjic to coś na pewno by Cholewiakowi weszło bo pare strzałów ładnych oddał, a schodził sobie na te strzały z jedny zwodem co świadczy o tym jaką mamy obrone. I gdyby testowany Biel trafił z metra do bramki to byłoby 2-2. Puszcza będzie mocna w tym sezonie w 1 lidze.
cholewiak cienki jak dupa węża. na plus tylko Ogórek(?) i Janik ale ten drugi to kundelek
Mierzejewskiemu to jeden i drugi mogą buty nosić!
Kiedyś była jazda po Polczaku i Wasiluku / obaj młodzi- niedoświadczeni//,ale chciałbym takiego Polczaka /bogatszego o doswiadczenie/ w drużynie.
Kosanovic Polczaka wciąga nosem, Zytke tez.
http://i.iplsc.com/-/0000RMSRULCXPQKN-C116.jpg
Nieważne kto kogo wciąga. Polczak, Wasiluk, Żytko - to zespół Dauna. Nie interesuje mnie jak sobie cwaniaczek Polczak, który nie wyobrażał sobie grac w I-ligowej Cracovii radzi na Wschodzie, chwd. Interesuje mnie to aby Kosanovic, Marciniak, Żytko i Filipiak ze Stawowym znowu nas nie wciągneli do I ligi. Dyletanci. Bo póki co to ofensywa transferowa jak w AS Monaco;) - za friko Kuś i Nowak, za grosze Żurek i trochę większe grosze Dąbrowski i Zejdler. Panowie: nie oszukujmy się - za darmo to asiorów i drużyny się nie buduje. Wierzę w utrzymanie i wygraną w derbach. Na więcej nas nie stać z takim zarządzaniem klubu, polityką transferową i wizją gry. Dziękuję, cieszy mnie to co realne - przy tym prezesie marzenia mam na Playstation.
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,14250826,Wojciech_Stawowy__Na_tym_etapie_nie_interesuje_mnie_.html
[i]W pierwszej połowie chcieliśmy jak najdłużej utrzymywać się przy piłce, a w drugiej poćwiczyć grę z kontrataku. [b]Nie zwracaliśmy tak bardzo uwagi na grę defensywną[/b] - dodaje trener Cracovii.[/i]
Czyli, nie ważne, że mogliśmy przegrywać po pierwszej połowie kilkoma bramkami...
Defensywa dramat. Kosanovic schowany, rozgrywa Zytko z Szeliga ;/
Swietnie zagral Bernhardt i bardz dobrze Rok, Kus i Nowak. Reszta pozytywnie, podobal mi sie tez Welna ( pare pilek miodzio). Reszta raczej na swoim stalym poziomie. Najbardziej zawiodl mnie Budzik i Saidi. Straszne braki w dynamice i szybkosci. Steblecki jak zwykle o 1 kiwka za duzo, pelno chaosu i przypadkowe kiwki.
Co ciekawe Bojan ogladal ten sparing w samotnosci z dawnego Red Boxa. Szkoda mi chlopa bo gra w I lidze zasluzyl sobie na szanse a co z nim bedzie to chyba tylko Filipiak i Stawowy wiedza ?
Nie no wypowiedź Stawa "The Best". "Chcieliśmy poćwiczyć grę z kontrataku" i najlepsze "nie interesuje mnie gra w defensywie"... Załamka totalna.
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Żytko gra bardzo dobrze
Co robi Żytko?!?!?
Zawodnicy Puszczy kręcili go jak barana...
Bardzo ładnie krył też pierwszego strzelca bramki!
Chyba nie widziałeś, więc podpowiem- gość strzelił z metra nie pilnowany...
Santo, czy mógłbyś być nieraz obiektywny> - meczu z Puszczą nie widziałem, ale ostatnia runda pokazała, że niestety Żytko z trudem nadaje się nawet do 1 ligi, a przed nami mecze w ekstraklasie...Fajny chłopak, no, ale fajnością nie zawojuje się ekstraklasy.
ja widze obiektywnie a nie przychodze na mecz z opaską na oczach i wytycznymi z forum. Straus pottero szrot wiec nawet jak zagral 10 minut to trzeba bylo go wysmiac ze 'z interu'. moda na jechanie po stoperach-to sie jedzie nie widząc że Żyto gra bardzo dobrze. Potem babol w meczu z Lechem w którym i tak grał przyzwoicie i co mecz jazda po nim chociaż jest naszym wiodącym zawodnikiem.
mało tego powiem, że to chyba najlepszy stoper jakiego widziałem w Cracovii (z wyłączeniem Kazka) od 2001 roku. dokupic mu partnera, który potrafi biegać i ma zwrotność i nie będzie problemu. wcale nie musi być stary i doświadczony, może być małolat bo Żyto go będzie ustawiał. natomiast by ktokolwiek grał trzeba zrobić wszystko by sprzedać Kosanovica a nie mówić w wywiadach, że nie wyrazi sie zgody na transfer. jest SKOŃCZONY FRAJER który chce go kupić to pocałować w rączke o nic nie pytać i zadzwonic nawet po mnie to odwioze na Balice na swój koszt by nikt mi nie powiedział że nic nie zrobiłem dla Cracovii
SaNtO Napisał(a):
> cholewiak cienki jak dupa węża. na plus tylko
> Ogórek(?) i Janik ale ten drugi to kundelek
i tu muszę się zgodzić.
Ogrodnik na razie testowany w Niepołomicach, więc brać bo gosć ma pojęcie, no i ten Janik...stary już u nas kopał, więc i jemu dałbym szansę :)
Wełna na prawdę ma papiery, trza brać :)
jaki ten Santo dobry hhehe benzyne poswieci ....Zytke tez wez, bedzie Ci razniej
Bucky Nome Napisał(a):
> Dlaczego znowu na niebiesko??? Ileż można o tym
> pierdzielić? Czy naprawdę wszystkim obojętne w
> jakich strojach gramy??
Bylem wsciekly jak zobaczylem Pasy w Stanach na sparingu grajacych w czarnych strojach.
Pralnie na kazdym rogu,PZPN-u nie bylo a i tak nie grali w pasiakach bialo czerwonych.
Ktos decydujacy w klubie o tych rzeczach nie ma serca w Pasy.
Żytko rzeczywiście grał bardzo dobrze jak był ustawiany na prawej obronie. Teraz w parze z Kosanoviciem tworzą obronę - kabaret i żaden z nich nie nadaje się na podstawowego stopera. Kosanović potrafi jednak ładnie crossem wyprowadzić piłkę i strzelić z dystansu i jest młody więc może coś z niego będzie i nieważne, że na forum jest moda żeby po nim jechać. Żytko zostawić ale na prawą obronę. Z tego wynika, że trzeba pozyskać dwóch stoperów albo będzie bardzo ciężko.
SaNtO Napisał(a):
> cholewiak cienki jak dupa węża. na plus tylko
> Ogórek(?) i Janik ale ten drugi to kundelek
W takim razie jak Cholewiak jest cienki to jakim cudem oddał 5 strzałów z tego 4 w światło bramki które z trudem wydarł Perdjic ? Jaka jest nasza obrona Santo, jesli Cholewiak dostaje piłke na 40m od naszej bramki i idzie z nia na 25 metr i uderza sobie a nikt mu w tym nie przeszkadza.
Jankes nie jest wcale aż taki dobry :) Bo dla mnie na plus Lewiński zagrał, którego chce i tak podobno obrażony Wujo odpalić z Puszczy :D
Cyryl i Księżol odeszli to opaske przejął Nowy, który czyścił nieźle środek. I dalej uważam, że Puszcza będzie mocna w 1 lidze bo są poukładanym zespołem.
A co do Nowaka, kapitana Puszczy Niepołomice, na ręce ma wydziarane chińskie znaczki w tłumaczeniu na język polski - Miłość, wiara, walka.
Ale to tylko taka ciekawostka :)
Po meczu Stawowy oprócz innych złotych myśli powiedział m. in.:
"W pierwszej połowie chcieliśmy jak najdłużej utrzymywać się przy piłce, a w drugiej poćwiczyć grę z kontrataku. [b]Nie zwracaliśmy tak bardzo uwagi na grę defensywną[/b] - dodaje trener Cracovii."
To ja zapytam, kiedy [b]będziecie[/b] zwracać uwagę na grę defensywną? [b]Liga rusza za 9 dni![/b]
Jak WS będzie dalej swoją teorię wcielał w życie, to coś czuje niedługo pogra w Cracovii. A ja o naiwności myślałem, że może coś chłop zmądrzeje po wpadkach i nagonce przez całą zeszłą rundę.
tyle lat nie zmadrzal, a w jedna runde mial to zrobic ?
docent Napisał(a):
> Po meczu Stawowy oprócz innych złotych myśli
> powiedział m. in.:
> "W pierwszej połowie chcieliśmy jak najdłużej
> utrzymywać się przy piłce, a w drugiej
> poćwiczyć grę z kontrataku. Nie zwracaliśmy
> tak bardzo uwagi na grę defensywną - dodaje
> trener Cracovii."
> To ja zapytam, kiedy będziecie zwracać uwagę na
> grę defensywną? Liga rusza za 9 dni!
Defensywna gra jest domeną sabeuszy - oni to mogą ćwiczyć
Cracovia ma grać na TAK czyli ciągy atak...i to mnie się podoba..
To nie ma być gra pt. padnięcie na kolana i autobus na 16 metrze
Atat, atak, pernamentny atak i miazga z przeciwnika...;)
Ale się będzie dzialo.......
no działo się wczoraj, ominąłeś ten mecz, czy z powodu ciągłych ataków zawodników Puszczy pomyliły Ci się zespoły? :D
do momentu jak będziemy strzelać o jedną bramkę więcej nie widzę problemu, tyle że My tych bramek za wiele nie strzelamy stąd moje obawy
Toż najlepszy trener ligowy rzekl iż kosztem wyniku nusi przeprowadzić trening odpowiedniej taktyki...
Zapewniam cię iż zmiana sposobu wbijania gwoździa do deski może nie wychodzić od razu.... należy to przecwiczyć czasem efektem jest ubity palec..
Ale później można być mistrzem ciesielstwa..
w mniemaniu swoim czy postronnych? bo to dość ważny aspekt bycia mistrzem :)
Ciesielstwo -> drewno. Idealne podsumowanie wąsa i wybrańców.
Trapez Napisał(a):
> Toż najlepszy trener ligowy rzekl iż kosztem
> wyniku nusi przeprowadzić trening odpowiedniej
> taktyki...
>
> Zapewniam cię iż zmiana sposobu wbijania
> gwoździa do deski może nie wychodzić od
> razu.... należy to przecwiczyć czasem efektem
> jest ubity palec..
>
> Ale później można być mistrzem ciesielstwa..
Idz powiedz Stawowemu to moze, Bernhardt, Ntibazonkiza, Boljevic i Kosanowic zaczna cwiczyc strzaly z dystansu i rzuty wolne
Tajemnicze spotkanie jest transmitowane na SPORTOFE FAKTY (LIVE) pomiędzy Cracovią a Limanovią, Rezerwowy skład Cracovii !!!
eee...a po co strzały z dystansu?Przecież my mamy grać piłką i ewentualnie wjeżdżać z nią do bramki.Na razie jesteśmy na etapie podań do 20 metra. :/
Cracovia - Limanovia LIVE
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/wydarzenie/19961
Za obecnym trenerem nie przepadam, ale ponieważ zostaje to otrzymał ode mnie czystą kartkę na zbliżające się zmagania Ekstraklasowe. Raz na ruski rok zgadzam się z Santo i wychodzi na to, że było to właśnie wczoraj ;) Według mnie Żytko grał dobrze i wyróżniał się na plus, natomiast jest on "ofiarą" grania w parze z Kosanovicem, który wczoraj znów zagrał słabo i popełnił wiele błędów. Tych co zawsze zresztą. Wydaje mi się, że taki mecz na Wielickiej to trener winien obserwować z tego podestu na którym jest kamera ;) Bo taki akurat Kuś obydwie połowy grał od strony budynku klubowego. I jak dla mnie to albo starał się trochę nie przemęczyć, albo koledzy jeszcze niechętnie mu podają. A z miejsca w którym stał trener ciężko to zapewne było dostrzec. Inna rzecz, ze gdy tylko panu Kusiowi się chciało to widać było, że chłop ma potencjał i jest do grania od zaraz i na wysokim poziomie.
A tak na marginesie - bardzo przyjemnie oglądało się meczyk na Wielickiej mogąc sobie a to usiąść na trawce, a to pospacerować "po koronie"... Może zagralibyśmy tam z Piastem? ;)
Wg relacji zlinkowanej przez szuwarka z Limanovią gra Bruno Żołądź. Czyżby zrezygnowali z wypożyczenia do Sandecji?
Prowadzimy w sparingu, bramka Kity
Przemysław Kita i jest 1-0 ! (przepraszam za nadużywanie znaków, ale nie mogę się powstrzymać)
Kita po raz drugi i 2-0
Wygląda, że jednak mamy dobrą tą młodzież, przynajmniej po relacji tekstowej. Fajnie byłoby, jakby za parę lat właśnie piłkarze o nazwisku Szewczyk, Kapustka, Jaroszyński itd. byli piłkarzami Cracovii grającej w Lidze Mistrzów. :) Eh, marzenia..
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)