Jeżeli atak jest w stanie zrobić 2 : X (do tego słupek i poprzeczkę) a mecz i tak się przegrywa to zdecydowanie coś nie tak jest z obroną. Dwie bramki powinny wystarczać spokojnie na zwycięstwo...
-
-
(GLOS) CRACOVIA - Piast Gliwice, 21.07 g. 18.00 (niedziela)
Siemion , mocno poturbowany psychicznie?
Santo, pseudoznawco, wiem że zamilkniesz, ale ten mecz w wykonaniu Żytki powinieneś oglądnąć 100 razy, zanim nastepnym razem zaczniesz się wypowiadać i karmic to forum swymi bredniami o jakości naszych stoperów.
Kosanovic jeszcze wnosi coś do zespołu, jest młody i przy dobrym stoperze mógłby podnieść poziom, ale Żytko do natychmiastowego wy.....nia.
jakie 10118 !?
i- brak biletów
d- brak biletów na reszcie w 80 % wypelnione :O
Zytko nie zmienil sir od meczu z Korona na inauguracje 2 lata temu. ale nasz genialny trener tego nie widzi. moze bo go czochra. za tydzien w plecy od Lecha. po 6 kolejkach mamy nowego trenera. szkoda tylko tych -18 pkt.
jeszcze jedno. w 1 lidze wystarczylo strzelic 2 by wygrac (tracilismy frajersko 1) teraz trzeba 4 :-)
konserwa Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Santo, pseudoznawco, wiem że zamilkniesz, ale ten
> mecz w wykonaniu Żytki powinieneś oglądnąć
> 100 razy, zanim nastepnym razem zaczniesz się
> wypowiadać i karmic to forum swymi bredniami o
> jakości naszych stoperów.
> Kosanovic jeszcze wnosi coś do zespołu, jest
> młody i przy dobrym stoperze mógłby podnieść
> poziom, ale Żytko do natychmiastowego wy.....nia.
Żytko gra dobrze na prawej obronie więc nie do wyjebania tylko to nie jest stoper. Nie zauważył tego Jurij, teraz nie widzi tego Stawowy.
Gra byla dobra, naprawde dobra. Przynajmniej z przodu. Niewidoczny Wladek, Edi wymiekl, a obrona, przynajmniej Zytko tragedia. Ale perspektywa na przyszlosc jest. I na koniec - nie rozumiem czemu chcecie wywalac Stawa skoro w koncu nasze Pasy zaczynaja cos grac..
Dla mnie Cracovia ten mecz zremisowała !! jak to jest że 10 tys. widzi ewidentną ręke w polu karnym a sędzia 2 metry dalej nie ?!!!!! kpina,a stracone bramki po dośrodkowaniach to dla mnie żadna nowość,właśnie tak traciliśmy gole w 1 lidze,a w sparingu z Koroną co dośrodkowanie kotłowało się pod bramką,Stano z łatwością wygrywał pojedynki główkowe,dlatego z wielkimi nadziejami nasłuchiwałem wieści o transferze Yago bo mógł wprowadzić troche spokoju no ale cóż nie ma go u nas więc musi przyjść ktoś inny kto będzie trzymał tą naszą linie obrony i ją ustawiał.Gra do przodu jak najbardziej na + chodź jeszcze widać że kilku zawodników nie jest w optymalnej formie np.motor Straus,jestem jak najbardziej zadowolony z postawy drużyny,oby tak dalej tylko Koniecznie trzeba pracować nad grą w obronie.No i jeszcze doping,jak na tyle osób w młynie był taki sobie..Stać nas na znacznie Więcej!!!! Z Chorzowem będzie lepiej piłkarsko i kibicowsko :)
Duży plus za gre, na prawdę w końcu zacząłem być z nich dumny, wiadomo błędy przy pracy się zdarzają ale walka była i to do końca, szkoda wyniku, szkoda niepodytkowanego karnego w końcówce za ewidentny ruch ręką w stronę piłki (doskonale to było widać z młynu), przy trzeciej bramce chyba zawalił lekko Pilarz ale mogę się mylić :P
Na minus kolejki do kołowrotków, mimo że byłem 17:20 dokładnie pod stadionem to wszedłem już po bramce dla Cracovii :/ ale dobrze się bawiłem, gardło zdarte także nie mogę się doczekać meczu z Ruchem :)
... trzy wrzutki trzy bramki , pierwsza to faktycznie Żytko zawalił, owszem krył gościa tylko nie od bramki. Druga to chyba Edkowi Zboźień uciekł, a przy trzeciej już sam nie wiem kto spier... . Ogólnie przy tych rożnych krycie strefą to jakiś dramat, gość wbiega ładuje bramę a nasi się patrzą na siebie co się stało, nie wiem,ale wygląda to jakby pierwszy raz kryli strefą, zresztą w pierwszej lidze było to samo. Czy nie można ich na krycie indywidualne przestawić ??
Szkoda bo jeszcze do przodu jako tako to wygląda, oczywiście widać,że to już trochę inna bajka niż zaplecze ekstra... nie ma tyle miejsca, pressing , lepsi zawodnicy a naszym też nogi czasem drżą i nie mają tej "pewności" siebie.
Musimy dokoptować jakichś obrońców, choć tak naprawdę przegraliśmy przez nie umiejętne ustawienie się przy rzutach rożnych całej drużny.
Czekam na stopera, który będzie potrafił ogarnąć to od tyłu, Żyto z Kosą nawet nie potrafią wydrzeć sie porządnie i poustawiać resztę w obronie .. ot takie cipki .. tam nie trzeba wirtuozów tylko dwóch zabijaków a nie panienki.
Zobaczymy jak to będzie, pierwszy mecz więc nie ma co wyrokować, ale trzeba szybko poprawić tyły i ciułać punkty bo w każdym meczu będzie o nie bardzo bardzo ciężko.
dla mnie wynik meczu to remis bezwątpienia!
kolejny raz sędzia wypacza wynik, szkoda , stoi 4 metry od sytuacji i nie widzi ewidetnej ręki!
druga sprawa, pomoc mamy dobra, chlopaki potrafia grac, błedem jest to ze wciaz nie umieja nauczyc sie ze nie wolno stracic pilki w srodku pola bo idzie odrazu kontra!!
i najwazniejsze to gramy bez obrony a zwlaszcza bez jednego obroncy!
Zytko to 1 ligowy obronca nic wiecej!!!!!!
niech wkoncu trener i zarzad to zrozumie ze potrzebujemy obroncow!!!
za tydzien oczywista sprawa ze przegrywamy
tak wiec 0pkt po dwoch meczach i sie zaczna nerwy
zal tez sytuacji ze moglismy byc przed rzeką , a brakowalo naprawde tak nie wiele...
No cóż - oglądając wszystkie jak do tej pory mecze Ekstraklasy można odnieść wrażenie, że jako jedna z niewielu drużyn faktycznie gramy w piłkę.
W ofensywie (co było do przewidzenia) wyglądało to przyzwoicie. Jednak ciągle za mało ruchu. Przy 1:0 mogliśmy przynajmniej 2 razy wyjść z bardzo groźnymi kontrami, ale "chłopcy" woleli spowolnić grę i zakończyć nieźle zapowiadającą się sytuację.
W obronie było kiepsko (co za niespodzianka!). Klasyka gatunku czyli stały fragment gry x2. A zakaz wybijania piłki, o którym mówił Św. Wojciech na konferencji prasowej idealnie dał znać o sobie znać przy pierwszej bramce dla gości, gdzie Marciniak zamiast wypierniczyć piłkę w cholerę nogą, zdecydował się na efektownego szczupaka, który suma summarum zakończył się bardzo efektywnie. Efektywnie dla Piasta oczywiście...
Wynik nie jest dla mnie jakąś niespodzianką. Graliśmy z bardzo dobrze jak na Polskie warunki poukładaną drużyną, która bankowo będzie w górnej części tabeli w tym sezonie.
1.Karny - OCZYWISTY
2.Zmiany Stawowego spóźnione - OCZYWISTE
3.Dzisiejsza gra Żytki na stoperze - OCZYWISTA
Do przodu super!! Słupek, poprzeczka, setka Nowaka, dwie bramki, znacznie lepiej byc przeciez nie moze.
Ale obrona maskara! Każdy po kolei! Kuś kilka razy całą prawą stronę pozostawil odkrytą, to samo Marciniak (+ zawalona bramka), Żytko to tykająca bomba, a Kosa zawalił 3 bramke chyba przy roznym.
Nesta Napisał(a):
> dla mnie wynik meczu to remis bezwątpienia!
> kolejny raz sędzia wypatrza wynik, szkoda , stoi
jeśłi już to "wypacza".
Dobrze się oglądało mecz bo było sporo akcji i błędów w obronie szczególnie naszych,brakło troszkę szczęścia ale ponoć szczęście sprzyja lepszym,
WStyd....
KruszynaKSC Napisał(a):
> Mialo byc jak nigdy skonczylo sie jak
> zawsze:(:(:(
I tego właśnie nie jestem w stanie pojąć.
Skąd u licha pojawiły się u Was przesłanki, że "miało być jak nigdy"?
Sny? Zaklęcia? Posty Trapeza?
Ja rozumiem miłość do klubu, ale, na Boga żywego, nie aż tak przesłaniająca rzeczywistość :D
PS. Czy tylko mi wynik 2-3 u siebie coś przypomina?...
Aston1906 Napisał(a):
>
> PS. Czy tylko mi wynik 2-3 u siebie coś
> przypomina?...
nie tylko ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)