Posty pp. Zibilanda i Szpetoty przywróciły mi nadzieję w człowieka. :)
Nic nie wiemy o zadaniach dyr. Burlikowskiego, ale jedno wiemy na pewno.
Z funkcji chujołapa wywiązuje się perfekcyjnie.
-
-
Burlikowski dyrektorem sportowym
to po co on jest skoro jego praca jest by nie robic nic ?
po co woogle szwajcar go zatrudnial skoro nic nie wymaga od niego ?
jakie jest jego zadanie ? sciaganie zawodnikow 4 ligowych? czy z druzyny rezerw legii?
Zibiland kasa nie zarządza racja, graczy nie szuka, nic nie robi. Podejrzwam, ze Wawrzynkiewicz sam się zgłosił bo z Krk ma blisko do domu,piłka na tak, klub stabilny finansowo. Bartkowa na testy trafił prędzej przez Daniego i Dabro niż przez dzialanie dyr. sportowego. Zostaje jeden gośc na cała runde pracy+plus kontrakt z Pilarzem(gośc gra, jest dojrzały) nie był trudny do podpisania, Szewczyk, Kita z takimi chlopakami Tabisz by sobie poradził. Burdel panuje. Zamiast podpisywac już na początku rundy, bazowac przy podpisaniu na nierównej formie, ekstraklasowym niedoswiadczeniu, negocjowac, gadac. To gośc bredzi, że 3/4 druzyny ma sobie zasłuzyc grą w ostatniej rundzie na nowy kontrakt. Mało oni zrobili awans do ekstraklasy, nowa piłka na polskiej ziemi. Duże szanse na utrzymanie już na start(po tym jak wygląda sytuacja w Widzewie, jak słabe co sezon jest Podbeskidzie, Korona) .
Wolałbym, młodego Pasiecznego wysłac do Brazyli,Argentyn, Urugwaju,Chile na 3-4 miesiąc niech chodzi na mecze 1,2,3 ligi i probuje 2,3 wyszarpac co runde( zakładam, że nie dostawał tyle co aktualny). Filipiak dużo by nie dołozył. Kontrakty wziałby Tabisz i tyle. Skautingu w Polsce nie chcemy robic, to co tu mówic o Bałkanach. Nie dostaniem w Europie goscia dla nas do pierwszego skladu przy Fellipowskich wymaganiach. Stanowisko dyr. sportowego w naszym klubie to fikcja, nie powinna ona istniec. Lepiej zatrudnic jednego młodego"pomagacza" sportowego za 2kzł ,niech mu Tabisz pomaga. Klub zaoszczędzi i będzie cacy.
Jeżeli nie masz budżetu zatwierdzonego przez właściciela oraz zapalonego "zielonego" światła to sobie możesz negocjować...
Jest kilku obiecujących młodziaków (m.in.Szewczyk,Kapustka) i tymi ma grać WS.Spólka inwestuje obecnie w 3Maja i nie ma na nowe kontrakty jak i nowych grajków. Tak jak kilku kolegów napisało,że jednoosobowym dyr. sportowym ,tym prawdziwym a nie tytularnym jest facet ,który większość swojego czasu spędza w Szwajcarii. Dajmy spokój Burlikowskiemu,każdy ,a przynajmniej większość, w tej sytuacji działałby w myśl zasady:" byle się nie wychylać ( wysilać ;) )" . Kiedyś WS raz podskoczył i poszedł na banicje...;)
Skoro nic nie może to po co nam figurant z zapewne czterocyfrową pensją? I na dodatek blokuje jedno miejsce w hotelu.
Cthulhu Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Skoro nic nie może to po co nam figurant z
> zapewne czterocyfrową pensją? I na dodatek
> blokuje jedno miejsce w hotelu.
Co racja to racja, w jego miejsce mógł jechać Mateusz Wdowiak, nie dośćże piłkarz to jeszcze prawdziwy pasiak
Cthulhu Napisał(a):
> Skoro nic nie może to po co nam figurant z
> zapewne czterocyfrową pensją? I na dodatek
> blokuje jedno miejsce w hotelu.
Nie wiem po co wam, wystarczy, że pracodawca jest zadowolony.
Swoją drogą czterocyfrowa pensja to m.in. najniższa krajowa.
Słusznie, chodziło mi o pięciocyfrową
Jakiej by nie miał - mogę go zastąpić, z pocałowaniem ręki. Podejrzewam, że przy takiej intensywności pracy jaką prezentuje pseudo dyrektor sportowy, mógłbym swobodnie godzić obowiązki pracy, ze studiami dziennymi. Taka sztuka na moim kierunku, nie jest łatwa do ogarnięcia, w tym wypadku wydaje mi się to łatwiejsze niż miałbym zostać sprzedawcą w sklepie.
Jedno,a nawet dwa pytania, Panie Burlikowski. Co Pan robi w klubie? Za co Panu płacą? :)
1. Plażuje na koszt klubu.
2. Za bycie idealnym chujołapem.
Zbiera autografy Smolarka;)
3lvisie, nie mogę znaleźć już Twojej wypowiedzi, ale Leszeczek później dobrze skwitował. Świadomość poszła w górę. Jak pisałem wcześniej, zwolennikiem Burlikowskiego nigdy nie byłem a i pewnie nikt inny na jego miejscu nie spisałby się ani lepiej ani gorzej. Jak była marność, tak i marność będzie, niezależnie od chęci samej osoby DS.
Chujołapem ale tylko forumowym.
W realu czyli na stadionie tą funkcję pełni trener.
[quote=Cthulhu]
Chujołapem ale tylko forumowym.
W realu czyli na stadionie tą funkcję pełni trener.
[/quote]
Każdy ma swoją rolę do spełnienia. Filipiak głupi nie jest. Rzuca nam co jakiś czas owieczkę na pożarcie a sam siedzi zadowolony w Szwajcarii.
[quote=Nzg]
3lvisie, nie mogę znaleźć już Twojej wypowiedzi, ale Leszeczek później dobrze skwitował. Świadomość poszła w górę. Jak pisałem wcześniej, zwolennikiem Burlikowskiego nigdy nie byłem a i pewnie nikt inny na jego miejscu nie spisałby się ani lepiej ani gorzej. Jak była marność, tak i marność będzie, niezależnie od chęci samej osoby DS.
[/quote]
Ok, ja wiem że świadomość poszła w górę (choć też głównie ta forumowa) ale Burlikowski jest tak beznadziejny, że nie da się go w jakikolwiek sposób wybronić. Facet zamiast przynajmniej udawać, że pracuje i szuka tego stopera czy negocjuje z agentami naszych piłkarzy przedłużenie kontraktów to siedzi na urlopie w Turcji i pogaduchy sobie urządza ze Smolarkiem. Bo niby do czego on tam jest potrzebny? Filipiak zatrudnia coraz większych parchów bo widzi, że na kolejnego Rząsę już się nie nabierzemy. Ciekawe kto będzie po Burlikowskim?
Kto zatrudnił Burlikowskiego? Po co? Dla destrukcji? To był straszny błąd!
Jeśli został zatrudniony [b]dla destrukcji[/b], to jest wart wszystkich pieniędzy
Zatrudnienie go to prawdziwy majstersztyk - zatrudniającego...;)
Przewrotność Tabisza?
Cthulhu Napisał(a):
> Chujołapem ale tylko forumowym.
[b]> W realu czyli na stadionie tą funkcję pełni
> trener.[/b]
I tu się włącza instytucja elit politycznych. Stadion może się zwrócić przeciw innemu chujołapowi albo nawet przeciw samemu Szwajcarowi pod warunkiem że Młyn tak zarządzi. chyba wszyscy pamiętamy gdy cały stadion skandował "Jakub Tabisz musi odejść" prawie 1/2 osób na Młynie nie miało pojęcia kto to jest JT i o co w ogóle chodzi ale byli gotowi wyzywać go od chujów przez 90 min a nawet dłużej.
Człowieku,rób coś albo idź w PEACE DOO najlepiej na drugą stronę Błoń,tzn do Myślenic.
Zastanawia mnie czy Burlikowski ma związane ręce przez Prezesa w sprawie transferów ,czy naprawdę jest takim nieudacznikiem . Bo skoro ma związane ręce to po co utrzymywać takiego faceta.Sprzedać zawodnika to nawet Tabisz potrafi a pozyskaniem nowych może zajmować się Stawowy i wtedy będzie odpowiedzialny za transfer danego zawodnika. Póki co winą za brak transferów mogą obarczać siebie nawzajem a tak będzie jedna osoba odpowiedzialna i będzie brała na siebie winy. Pensja Burlikowskiego może być przeznaczona do wypłaty [color=#FF0000]STOPERA[/color].Bo naprawdę [color=#FF0000]FIGURANTÓW[/color] nam nie potrzeba w klubie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)