jestem tu stosunkowo krotko, wiec nie znam tej historii do konca, GzT czytam bardzo sporadycznie, po postach w HP czy sekcji pilkarskiej nie wydaje mi sie aby Ro Man kogos obrazal, czy lamal notorycznie netykiete (jesli w ogole), jedyne co mi sie rzuca w oczy to ze sporo osob wkurza skutecznie :) ale to jest raczej powod do ignora a nie do bana, wrzucanie go do tego samego worka co " redaktor" i ten kolega noszowy notorycznie nadajacy w jednym watku to chyba gruba przesada
a co oceny jalowosci, jakosci wpisow itd, no bez hec, to nie jest szkola, nikt tu laurki nie dostaje, sa pewne zasady, a potem kazdy czyta kogo chce, dyskutuje z kim chce itd..
pzdr :)
-
-
odbanowac RoMana!!
Željezničar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Posty opisane przez knura W PORÓWNANIU z "LGKSz"
> podczas minuty ciszy... Niech sobie każdy sam
> wyrobi zdanie.
> Tyle ode mnie w tym temacie.
Ty się dobrze czujesz, czy ostatnio wzorem pottera często rzygasz? Minuta ciszy i lgksz na stadionie złamały regulamin forum? Sugerujesz, że knur ma zbanować młyn?
Diabel Napisał(a):
> (...) wrzucanie go do tego samego worka co
> " redaktor" i ten kolega noszowy notorycznie
> nadajacy w jednym watku to chyba gruba przesada (...)
WRONG
Ban jest za łamanie regulaminu, koniec, kropka. Forum to nie jest sąd powszechny i nie ma tu miejsca na rozwodzenie się, kto jakim jest człowiekiem, czy wnosi coś na forum, czy ma ciekawe poglądy itd itp. Łamiesz regulamin - odpoczywasz. Łamiesz notorycznie - wylatujesz na amen. Proste.
Sam kiedyś dostałem bana za złamanie regulaminu, tj niewybredne określenie nt możliwości intelektualnych Experta'11 (co całkowicie zakłóca paradygmat rzeczonemu Expertowi, gdyż bana wlepił mi knur, który ponoć tworzy ze mną "kółko wzajemnej adoracji", w dodatku w opozycji do ww Experta).
Jeśli amnestia - to dla wszystkich. Wraca nie tylko RoMan, ale Vojnar, lopez, Mateczny, Yaguarundi i inni zbanowani na amen. Ja nawet byłbym za. :D Po miesiącu czasu, większość "obrońców uciśnionych" skamlałaby za powrotem do przestrzegania regulaminu forum w obecnym kształcie (nb dość liberalnego).
Wolność dla pikusia...Uwolnić wszystkich ostatni raz :) http://www.youtube.com/watch?v=gfxcGenetPU
Aston1906, panie regulaminowy - napisałeś dwa kolejne posty obok siebie, zamiast użyć edycji, czym łamiesz regulamin. Powinieneś wylecieć ?
Ahh, nie, nie ma tego w regulaminie, to tylko netykieta na każdym forum, zignoruj więc tego posta :)
Aston1906 Napisał(a):
Minuta ciszy i lgksz na
> stadionie złamały regulamin forum? Sugerujesz,
> że knur ma zbanować młyn?
A jednak muszę odpowiedzieć. Nie, nie złamały regulaminu forum, ale pokazały dobitnie jakie zachowania przechodzą ku powszechnemu zadowoleniu w naszej społeczności. W tym kontekście czepianie się Ro Mana za teksty o tym, że "gazeta polska zacznie pisać jak to w Polsce Tuska giną kibice" to absurd.
Vojnar bardzo dziękuje na bana.Serdeczne podziękowania dla Knura
najgorsze jest to że przez takiego RoMana który drażnil wiekszość część forum dochodzi do sprzeczek...zamknąć to w pizdu :)
Željezničar Napisał(a):
> A jednak muszę odpowiedzieć. Nie, nie złamały
> regulaminu forum, ale pokazały dobitnie jakie
> zachowania przechodzą ku powszechnemu zadowoleniu
> w naszej społeczności.
Społeczność w tym przypadku jest, delikatnie rzecz ujmując, mocno podzielona. Była też, a jakże, na ten temat dyskusja na forum, ale, jako, że budziła zbyt wiele niezdrowych emocji, została przystopowana (oczywiscie przez "złych" modów).
> (...) W tym kontekście
> czepianie się Ro Mana za teksty o tym, że
> "gazeta polska zacznie pisać jak to w Polsce
> Tuska giną kibice" to absurd.
Nie ma żadnego kontekstu.
Kolejny raz muszę złamać postanowienie nie pisania...
Na forum nie ma demokracji - decyzja administratora jest ostateczna jeśli jest ban dla RoMana to jest ban dla RoMana - czy na młynie jak Radson zarzuca Jej oddałem serce swe to podejmujecie dyskusję i głosowanie nad tym czy ma być to czy hej Pasy gol?
nie nie podejmujecie bo na młynie nie ma miejsca dla demokracji
tak samo na forum
dziękuję za uwagę skończyłem
To jest sprawa między Knurem a RoManem i to RoMan może przekonywać Knura żeby go odbanować - nie publiczna debata
A Roman pod postacią eplv śmieje się knurowi prosto w twarz.
Diabel - jasne, że każdy przypadek jest inny, ale te wszystkie przypadku mają dwa punkty wspólne: po pierwsze syf, jaki tu robili (i wszystko znikało jak ręką odjął po banie), a po drugie, że na żadnego permanentny ban nie spadł jak grom z nieba. zawsze było ostrzeżenie i każdy wiedział, za co dostał bana ostrzegawczego. a przynajmniej powinien wiedzieć, bo to było tłumaczone. a czy dotarło - no niekoniecznie, ale to już trudno.
no i jeszcze sprawa trzecia, ktora ich łączy - żaden nie uznaje, że ban się należał. i tu widzę prawidłowość. bo jak ktoś przegnie, dostanie bana, a potem jakoś daje znać, że rozumie, za co ten ban, to po odwieszeniu problemów z reguły nie ma. a tu mamy samych ciemiężonych, pokrzywdzonych. a RoMan najbardziej.
RoMan pisał tak, by wkurwić "połowę" forum. nie wiem, czy to było zamierzone, czy inaczej nie potrafi, ale to już jest drugorzędne. uprawiał tu namiętny trolling, który skutkował wieloma pyskówkami. uwielbiał toczyć wojenki z forum, w których brak argumentów nadrabiał prymitywną erystką i napuszonym stylem. i nie potrafił wyhamować. gdy ktoś mu dawał znać, że przesadza i przegina pałę, to go jeszcze bardziej nakręcało. ban nie działał otrzeźwiająco, tylko jeszcze bardziej go nakręcał.
wszystkie podnoszone w tym wątku argumenty w jego obronie czytałem i po pierwszym "definitywnym" banie, i po drugim. ja wyciągam wnioski, i widzę, że w tym przypadku sprawa jest beznadziejna. w związku z czym nie ma tematu, a upominanie się o RoMana jest wyłącznie biciem piany. miał już niejedną szansę. nie widzę żadnych przesłanek, by kolejnym razem miało być inaczej.
edit:
isaac Napisał(a):
> najgorsze jest to że przez takiego RoMana który
> drażnil wiekszość część forum dochodzi do
> sprzeczek...
już wcześniej chodziło mi po głowie to skojarzenie, a ten post mi o tym przypomniał. otóż nieodparcie mi się to kojarzy z Asteriksem "Niezgoda" i postacią Tuliusza Destrukcjusza. kto czytał, ten łapie analogie, a kto nie, temu polecam tego i inne Asteriksy.
Nagle tak go wszyscy lubią?
Jak jest na forum, to regularnie każecie mu "wypierdalaćz tego forum", "więcej, już nic nie pisać", "zająć się wypisywaniem żydowskich kłamst w wyborczej".
Moja prywatna opinie- Roman by mógł być na forum i pisać, gdyby forum było inteligentniejsze. Ale nie jest i raczej nie będzie. Tak więc on się samozadowala, wygrywając polemiki słowne z różnymi "przeciwnikami".
Z jego poglądami się nie zgadzam, ale cenię jego wiedzę i obycie.
lubia? Tesknia za Nim.Brakuje Go....
"Samozadowolenie" w mojej ocenie słowo klucz.
prośba do modów o zamknięcie tego tematu
isaac Napisał(a):
> prośba do modów o zamknięcie tego tematu
Niby dlaczego? Dlaczego wszystko co niewygodne musi być zamknięte, zmiecione, schowane, skasowane.
Temat sam się wyczerpał i umarł śmiercią naturalną, chyba, że przynosi to wstyd Cracovii w internecie, to zamykajmy i kasujmy, żebyś nie musiał się wstydzić.
biorac pod uwage wyniki rywali odbanowanie Romana nie jest konieczne ;)
Pasuje mi sie tez wypowiedziec - skoro taki ruch w temacie.
Nie mam nic przeciwko RoManowi , choc jest czesto wkurzajacy. Przesadza ,prowokuje i unosi sie gdy nie ma racji( patrz- problemy z wejsciem na stadion i oskarzenia z tym zwiazane) ale generalnie nie mozna za wszystko go winic - ,ze panuje niesprawiedliwosc na swiecie....
Wielu forumowych kolegow podejmuje sie niepotrzebnej dyskusji z Nim a jak wiemy wejsc w dyskusje z RoManem to jak otworzyc puszke Pandory :).
Ja nie daje sie wciagac w te dyskusje - czasem czytam (jak nie za dlugi post) i przechodze obok.Bardzo rzadko reaguje i to tez polecam kolegom. Posty bez reakcji same sie wykruszaja . RoMan promienieje na Forum kiedy ma liczne grono przeciwnikow w dyskusji , a pioro czy klawiatura z uwagi na wykonywany zawod to jego orez ....Wniosek nasuwa sie sam - nie wchodzic w dyskusje lub ignorowac jak denerwuje i bedzie po problemie. Do tego nie trzeba Bana .
eplv Napisał(a):
> isaac Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > prośba do modów o zamknięcie tego tematu
>
> Niby dlaczego? Dlaczego wszystko co niewygodne
> musi być zamknięte, zmiecione, schowane,
> skasowane.
> Temat sam się wyczerpał i umarł śmiercią
> naturalną, chyba, że przynosi to wstyd Cracovii
> w internecie, to zamykajmy i kasujmy, żebyś nie
> musiał się wstydzić.
chłopie jak masz bana to nie pisz pod innym nickiem...
jak dziecko...
a zamknąć dlatego,bo ten wątek nie prowadzi poprostu do niczego...nie odbanują Cię i bardzo dobrze...koniec...
ponownie prosze o zamknięcie...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)