A w Ekstraklasie to niby drużyny nie grają siłowo tylko ładnie i technicznie? :)
-
-
Wojciech Stawowy musi odejść!!!!!!!!
Na pewno jest większa "kultura gry"i chyba nie zaprzeczysz.Nawet jeśli weźmiemy pod uwagę "waleczną"Koronę.
Nawet Korona ma piłkarzy, którzy nakrywają technicznie czapką całą drugą ligę.
Nesta i KamilloLce, - nie rozśmieszajcie mnie :D
ja się nie poddaję. Nie twierdzę też, że WąSa trzeba zmienić teraz (twierdziłem, że powinien dostać dyscyplinarkę po 2 porażkach ze słabeuszami - bo mimo "wiosennej serii" i Stomil i Ząbki to słabe, choć waleczne drużyny. Zwłaszcza, że wtedy nowy trener miałby 2 tygodnie na ogarnięcie sytauacji).
jeśli awansujemy (w co wciąż wierzę) - to zasługą Stawowego będzie to najwyżej w 20%. Reszta to będą: szczęśliwy terminarz i fart polegający na wpadkach rywali.
Ile ludzi tyle opinii, wiadomo. Ale z drugiej strony Suramie - ciągle narzekaliśmy w Ekstraklasie że nasza gra jest bezbarwna. Teraz w końcu trener wraz z zawodnikami próbują coś stworzyć, fragmentami nasza gra wygląda naprawdę dobrze. No i śmiem twierdzić, że taki Zejdler radziłby sobie lepiej w Ekstraklasie, warunkami fizycznymi pasuje idealnie do gry kombinacyjnej a nie do przepychanki przecież. Jak dla mnie trzeba pozwolić WSowi się wykazać, ale ewidentnie zmienić trenera od przygotowania fizycznego, bo jak to możliwe, że po 60 minutach wszyscy nasi piłkarze oddychają rękawami? Może czas założyć temat "Piotr Jankowicz musi odejść!"? :D
nie miałbym nic przeciwko temu, gdyby była jeszcze taktyka B (może nieefektowna, ale efektywna - tak jak gra np. Flota Rzeźników) a trener przełączał taktyki A i B w zależności od sytuacji i potrzeb. Ale obawiam się, ze nauczenie się jakiejkolwiek innej taktyki go przerasta
a co do "specjalisty" od "przygotowania fizycznego" - zupełna zgoda. Niemniej - jeśli trener widzi, że wybrany przez niego "fachowiec" coś ewidentnie spieprzył - to reaguje. A tu cisza - wytłumaczalna tylko jednym: Jankowicz przygotował ich dokładnie tak jak mu kazał trener./
Z drugiej strony co do Jankowicza to czytałem w którymś temacie, że Jankowicz sympatyzuje z gorszą stroną Błoń - wtedy to by miało ręce i nogi, przecież przygotowywał też z tego co pamiętam Pogoń, a ona tragicznie nie wyglądała.. Co do WSa i taktyki B - tu na pewno się zgodzę, podoba mi się pomysł trenera żeby grać jednym stylem non stop i narzucać go rywalom, tylko że to raczej niewykonalne. Czasem po prostu trzeba zagrać z kontry, innej opcji nie ma. Zagraliśmy tak mniej więcej z Bogdanką - skończyło się 0:2, więc jak widać się da. Jak to będzie w przyszłości, się okaże.
to ciagle liczenie ze cos sie zmieni, ze gosc sie zmieni, smutnawe. Przed sezonem mial u mnie pelen kredyt zaufania.
Wychodzi ze gosc jest niereformowalny, na co ewentualnie mozna by przymknac oko jesli dowiodl by geniuszu i wygral ta lige w cuglach. Ale wychodzi, ze poza sezonem na drodze do spektakularnego spieprzenia gosc jest niekompetentny i nieprofesjonalny - absurdalne zmiany, uparte stawianie na drewno Zielinskiego - i sprowadzenie go w ogole, odsuniecie od skladu Lacica, blizniacze bledy, nieumiejetnosc mobilizacji druzyny, debilne wywiady, zupelny brak (poza przeblyskami pojedynczymi) opracowanych stalych fragmentow, granie skkrzydlami obroncami nie umiejacymi wrzucic jednej porzadnej pilki, nieprzygotowanie fizyczne... Cracovia to nie prywatny folwark!
Gosc jest szkodnikiem i dla takich ludzi nie powinno byc miejsca na naszym stolku trenerskim. Fanboje, obudzcie sie z tego snu i przejrzyjcie na oczy.
Mnie ten facet przeraza!
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nawet Korona ma piłkarzy, którzy nakrywają
> technicznie czapką całą drugą ligę.
Fakt ale to tym bardziej świadczy, że możemy sobie nie poradzić w Ekstraklasie bo te drużyny wcale nie grają mniej fizycznej piłki. Grają tak samo agresywnie i twardo lecz dodatkowo są lepsi technicznie. Z drugiej strony jeśli awansujemy to nikt nie będzie przeciwko nam stawiał autobusu w polu karnym i może rzeczywiście będzie się lepiej grało.
Diabeł....a po co wrzutki na pole karne od obrońców,komu? Bojlevicovi - 170cm czy Edgarowi - 174 cm.....:(
Już nawet nie o wzrost chodzi,bo można mieć przysłowiowe metr pięćdziesiąt w kapeluszu ale można sobie całkiem dobrze radzić w polu karnym przy wrzutkach.Przykładów można podać kilka(np.Piech,Frankowski.Saganowski też nie należy do wielkoludów).Tyle,że to są NAPASTNICY,którzy mają sposób poruszania się po boisku i w polu karnym we krwi.Ich piłka sama szuka...wiedzą kiedy zejść na dośrodkowanie itp.Stawowy z pomocnika,który nigdy(prawdopodobnie)nie grał w "przodzie"zrobił napastnika.Idealnym rozwiązaniem w zimie mogło być ściągnięcie Kowalczyka ale przecież nie pasował do koncepcji...
koncepcja jest taka, że NIKT nie może panu wuefiście podskoczyć. Stąd do koncepcji pasują potulne, niewysokie czochracze. Idealna byłaby np. skarżypyta Kosecka, ale nas niestety na nią nie stać.
Broń Boże zadziory jak Kowalczyk, czy nawet ta k..a małpecka.
Tymczasem w drużynie musi być przynajmniej jeden taki zakapior, co to krzyknie, poderwie do walki, a w razie czego nawet opier.doli klolegów na boisku. Tyle, że o tym uczą dopiero trenerów. Wuefiści są na niższym stopniu edukacji ;)
"Cracovia to nie prywatny folwark! " Diable piszesz w tym momencie głupoty.
Zespół jest źle przygotowany.
Diabel Napisał(a):
> to ciagle liczenie ze cos sie zmieni, ze gosc sie
> zmieni, smutnawe. Przed sezonem mial u mnie pelen
> kredyt zaufania.
> Wychodzi ze gosc jest niereformowalny, na co
> ewentualnie mozna by przymknac oko jesli dowiodl
> by geniuszu i wygral ta lige w cuglach. Ale
> wychodzi, ze poza sezonem na drodze do
> spektakularnego spieprzenia gosc jest
> niekompetentny i nieprofesjonalny - absurdalne
> zmiany, uparte stawianie na drewno Zielinskiego -
> i sprowadzenie go w ogole, odsuniecie od skladu
> Lacica, blizniacze bledy, nieumiejetnosc
> mobilizacji druzyny, debilne wywiady, zupelny brak
> (poza przeblyskami pojedynczymi) opracowanych
> stalych fragmentow, granie skkrzydlami obroncami
> nie umiejacymi wrzucic jednej porzadnej pilki,
> nieprzygotowanie fizyczne... Cracovia to nie
> prywatny folwark!
> Gosc jest szkodnikiem i dla takich ludzi nie
> powinno byc miejsca na naszym stolku trenerskim.
> Fanboje, obudzcie sie z tego snu i przejrzyjcie na
> oczy.
> Mnie ten facet przeraza!
100% racji!
a możecie przestać?
zostały niecałe 2 tygodnie do finału.
żadne zmiany nie są mozliwe. po co robić atmosfere katastrofy?
ma to jakiś sens?
Khalid Napisał(a):
> a możecie przestać?
>
> zostały niecałe 2 tygodnie do finału.
> żadne zmiany nie są mozliwe. po co robić
> atmosfere katastrofy?
> ma to jakiś sens?
może po to żeby nie przyszło nikomu do głowy zostawiać tego nieudacznika na następny sezon obojętnie co się wydarzy
Dziś o 12-tej jest mecz juniorów starszych na Wielickiej. Na pewno będzie trener Stawowy, przyjdż na ten mecz i powiedz to trenerowi prosto w twarz.
Musi, ale po zakończeniu tej rundy, jeszcze tylko 2 tyg.
Pierwsza drużyna miała dziś trening na Kałuży, zatem trener Stawowy nie mógł być na meczu juniorów. Dajcie na luz.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)