dla mnie bramkarz powinien byc aktywny w 5, a Perdic jest. Ja go wole od Pilarza....
-
-
Matko Perdijić- WITAMY!!!
nie no, bez jaj, Perdijić w ogóle nie potrafi grać nogami i jedyne właściwe określenie jego poziomu w tym aspekcie to właśnie [b]tragiczny[/b].
druga bramka na pewno na jego konto.
zobaczymy jak pokaże się w następnym meczu, jeśli faktycznie będzie żył na przedpolu (a dziś tego nie było widać), to może się do niego przekonam. Na linii (poza bramkową sytuacją) dobrze, na podobnym poziomie co Pilarz.
empe ...jakim sposobem 2ga bramka na konto Matko...? W którym momencie miał szansę złapać piłkę? Przeciąć lot to nie miał szans- lob ....A kto miał blokować dośrodkowania?
Zastanawiam się, w jaki sposób Matko miał wybronić strzał niekrytego zawodnika z trzech metrów. Prawie się udało, tak samo jak z pierwszą. Pilarz by wpuścił jeszcze ze dwie.
na jego konto, przynajmniej przyjmując system ocen Nzg ;)
piłka leciała wprost w niego, a on ją sobie wbił do bramki. Nie wiem kto dopuścił do dośrodkowania, ale co to ma do rzeczy? Równie dobrze czerwień nie jest zasługą ani Pilarza, ani sędziego, tylko Żytki, bo nie utrzymał linii.
poza tym empe, pisales w ocenach ze czerwona to blad sedziego, no wez, kartka tak ewidentna, w c+ nawet nie dyskutowano...
Diabel Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> poza tym empe, pisales w ocenach ze czerwona to
> blad sedziego, no wez, kartka tak ewidentna, w c+
> nawet nie dyskutowano...
jak dla mnie żadnej czerwieni nie powinno być. Nie było ruchu łokciem, nie było zastosowania łokcia jako narzędzia. Po prostu zderzyli się w walce o piłce, gdzie Pilarz miał wyciągniętą rękę, po części pewnie żeby się chronić, a wyszło jak wyszło. Sam na sam też Cetnarski by nie wyszedł.
Pół szczęścia nie ma Pilarz, którego ma Matko. Niemniej z dwóch klocków drewna chyba lepszy ten, który ma szczęście.
Empe, powiedz proszę, że żartujesz:)
Druga bramka była do wybronienia(kiepski strzał) jednak potrzeba było do tego szczęścia/umiejętności poza ekstraklasowych. Tego zabrakło. Strzał wpisałbym na konto Matko, gdyby był oddany z większej odległości. Szczerze mówiąc, nie wiem czy Pilarz w tym sezonie zaliczył tak dobry występ, niezależnie od tego kto mu strzelał.
Nzg Napisał(a):
> Bardziej wydaje mi się,
> że obrońcy przyzwyczaili się do sytuacji w
> której bramkarz nie wychodzi do dośrodkowań.
jak sie przyzwyczaili to nie nazywaj ich obrońcami tylko tylko poborcami
Jakby jednego czy drugiego staranował to by się szybko odprzyzwyczaili ;) a tak to będziemy mieć masakrę z tyły w meczu z Piastem
Recydywa Napisał(a):
> Nzg Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Bardziej wydaje mi się,
> > że obrońcy przyzwyczaili się do sytuacji w
> > której bramkarz nie wychodzi do dośrodkowań.
>
> jak sie przyzwyczaili to nie nazywaj ich
> obrońcami tylko tylko poborcami
Nazwałbym ich wręcz statystami, bardziej posługiwałem się ich pozycją na boisku, nie postawą.
Quentin, bardzo możliwe. Może Perdijicowi brak tego charakteru, nie wiem. Może w kolejnym meczu tak zrobi, nie wiem. Bramkarz jest o tyle istotną pozycją, że zaufanie, zgranie, doświadczenie, charyzma odgrywają tu największą rolę. Są inne bardzo ważne charakterystyki, jednak te, są kluczowe. Doświadczenie? Jest. Charyzma? Ciężko powiedzieć. Zaufanie i zgranie? Nie ma. Może się to wkrótce zmieni, ciężko powiedzieć.
empe Napisał(a):
> Diabel Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > poza tym empe, pisales w ocenach ze czerwona to
> > blad sedziego, no wez, kartka tak ewidentna, w
> c+
> > nawet nie dyskutowano...
>
>
> jak dla mnie żadnej czerwieni nie powinno być.
> Nie było ruchu łokciem, nie było zastosowania
> łokcia jako narzędzia. Po prostu zderzyli się w
> walce o piłce, gdzie Pilarz miał wyciągniętą
> rękę, po części pewnie żeby się chronić, a
> wyszło jak wyszło. Sam na sam też Cetnarski by
> nie wyszedł.
Dokładnie, o żadnej czerwieni nie mogło być mowy. Dziwi mnie to co mówi w C+ pan Sławek bo sam sobie przeczy. Raz powie, że jest czerwień, innym razem w takiej samej sytuacji sędzia da żółtą to Sławek powie, że dobrze zrobił. On po prostu zawsze broni sędziów, chyba że jest sytuacja, w której nie ma kontrowersji tylko oczywisty błąd i bronienie sędziego byłoby wtedy kompromitacją.
A co do drugiej bramki to wg mnie Matko nie miał raczej szans tego obronić ale gdyby to samo było z Pilarzem mam wrażenie, że Nzg zapisałby bramkę na jego konto :D
Gdyby chodzilo o Pilarza to obydwie bym wpisal na jego konto;)
Matko zagrał kolejny dobry mecz , wiadomo błedów się nie ustrzegł ale bronił dobrze . A co do czerwonej była ewidentna , 2 sprawa gdby Krzys nie był przylepiony do lini bramkowej to by zdążył do tej piłki wcześniej i nie było by ani kartki ani faulu . A tak gość walio z łokcia w głowe gdzie nawet nie ma zamiaru atakować na piłke tylko leci na zawodnika nie może być innej decyzji jak czerwona
Matko powinien byc lepiej ustawiony przy drugiej bramce. Skrocil kąt maksymalnie choć byl obronca przy widzewiaku i piłce!!!
nic do powiedzenia nie mial Pilarz w kielcach przy golu korzyma. Wczoraj Matko sie rozpedzil, poszedl na raz i łodziak mial pusta bramke.
takie są fakty
Ja mam kompletnie inne obserwacje niż ssj. Matko bronił bardzo chaotycznie dobre interwencje mieszał z pustymi przelotami, a czerwona kartka dla Pilarza była dyskusyjna. Nie twierdzę, że zupełnie niesłuszna, ale nie była ewidentna. W mojej ocenie normalna gra o piłkę w powietrzu i cały wątek z atakiem łokciem jakiś wydumany. Moim zdaniem łokieć był w naturalnej pozycji, trudno, żeby wyskakując do piłki, którą chciał trafić głową łokieć zostawił na trawie:)
Może i był naturalny ale uderza przeciwnika w głowe co wg przepisów jest czerwoną kartką . Zresztą bardziej realną ocene Matko będzie można stwierdzić po 2 następnych meczach , bo narazie wszedł w cięzkiej sytuacji i nie można powiedzieć , że zawiódł
Stary w jakiej ciężkiej sytuacji????
w ciężkiej sytuacji wszedl Tytoń na euro 2012. Wszedl z lawki i obronil karnego!
Matko jest zmiennikiem wiec zAWsze ma byc gotowy do wejścia.
czerwona kartka niesluszna gdyż byl obronca jeszcze przed pilka. Zolta kartka max. Odwolanie od czerwonej kartki i anulowana.
bramkarz nigdy nie będzie mial naturalnie ulozonych rąk bo gra rekami!!
Akcja była poza polem karnym, więc rękami nie grał, ale i pisząc, że miał ręce naturalnie ułożone uważałem, że nie robił nic by trafić Cetnarskiego w głowę, a za takie coś mógł dostać czerwoną kartkę. Pilarz zrobił wyskok do piłki i wygrał walkę w powietrzu, a że skoczył wyżej od Cetnarskiego to ją wygrał. Gdyby to Cetnarski uderzył piłkę, a Pilarz wpadł z niego to wtedy byłby w mojej ocenie faul.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)