W sumie to się cieszę że "igrzyska" dalej trwają - hokeja z emocjami nigdy ci dość. ;)
Po I tercji 4 mecz przy stanie 3-1 dla Cracovii pomyślałem szkoda ..... nieciekawy finał a tu.... takie emocje.
Wczorajszy mecz - przed meczem najazd kamera na zawodników Cracoviii a w boksie a tam radosne usmiechy żarciki - pomyslałem mecz przegrany i nie myliłem się.
Normalnie to są słabsi i powinni przegrać - wyszli naładowani na pierwsze 3 mecze i niespodzianka
Pomyśleli luzik ..... fuks zaczął sprzyjac Jastrzębiu i dostali po du...pach i co teraz ?
Ano albo sie wezną w sobie i przy odrobinie szczęścia się uda, albo się całkowicie rozkleją jak ba..by i po zawodach.
Myslę że teraz trudna sprawa też będzie z Zagłebiem juz chyba uwierzyli( jak Cracovia w czesniej) że wygrają ... i może byc rozprężenie.
W pierwszej tercji siąść na nich strzelić z 2 brameczki i mamy ich ...
W co wierzę...
No chłopy stawiam jakiegoś grosza na was u buków, nie zawiedzcie mnie.... bo inaczej nie bede miał za co napic się za wasze zdrowie..;)
-
-
(GLOS) PLAY - OFF 2013 (temat zbiorczy) - Gramy o złoto! (GLOS) | Daniel Laszkiewicz prosi o fanatyczny doping!
Jak widzę nasze grane z uporem maniaka "[b]wstrzel i[/b] (nie do)[b]goń[/b]" to moje sece bardzo tęskni z Mihalikiem. Zwłaszcza w przewagach, subiektywne spojrzenie i może i błędne, ale dużo bardziej podoba mi się wjechanie w tercję przytrzymanie krążka i rozprowadzenie, Józek tak pięknie to potrafił, że szok...
Trapez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Myslę że teraz trudna sprawa też będzie z
> [b]Zagłebiem[/b] juz chyba uwierzyli( jak Cracovia w
> czesniej) że wygrają ... i może byc
> rozprężenie.
> W pierwszej tercji siąść na nich strzelić z 2
> brameczki i mamy ich ...
Chodziło Ci o Jastrzębie?
A Jastrzębie, Sokoły.... co za różnica, nasze gołąbki "zadziobią" ich i tak....;)
A chodziło o Jastrzebie oczywista oczywistość - fakt......
W meczach z Sanokiem i w trzech pierwszych z Jastrzębiem nasi zawodnicy wygrywali [b]nie tylko[/b] umiejętnościami. W trzech ostatnich spotkaniach przegrali bo w grę wchodziły [b]tylko[/b] umiejętności.
Jest jeszcze 7 mecz i każdy wynik jest możliwy. Musi wrócić tylko TO.........
Tak się zastanawiam czy przy tym kuriozalnym golu nie było aby zagrania wysokim kijem, czy czegoś takiego.
Dobra, widzimy się w Jastrzębiu. Małżonka ma mnie wyklnie ;)
Boję się sędziowania - "związek partnerski" ;) Kępy z Rokickim nam nie służy w tym sezonie.
Sa gdzies bramki z meczu?
Swoje już zrobili i tak jest to ponad stan ,szkoda czwartego meczu w Jastrzębiu i wczoraj tej głupiej bramki Radzika oraz niepotrzebnej kary Fojcika bo moment wczesniej mogło być 2-0 .W piątek kazdy scenariusz jest mozliwy i choć chciałbym aby naszym sie udało to raczej czarno to widzę.
Ale DO BOJU CRACOVIA !!!
Ja bym tylko przypomniał, że Kępa to jest dokładnie ten "sprawiedliwy", który w 2009 po bójce Leszka Laszkiewicza z Teddym da Cośtam, ówcześnie w Zagłębiu, po meczu wpuścił Adama Bernata do szatni dał mu protokół, biernie patrzył jak ten go potargał, a potem pozwolił mu, czyli prezesowi zainteresowanego klubu, napisać nowy zgodnie z którym to Leszek tylko był stroną aktywną, do tego zaatakował biednego Teddy'ego da Cośtam głową (to ważne bo za atak głową jest wieeeelka dyskwalifikacja), a w międzyczasie Rudolf robił za strażaka i polewał trybuny wodą z bidonu, zaś któryś z naszych hokeistów (bodajże Daniel, ale nie pamiętam na 100%) okładał biednych i niewinnych kibiców Zagłębia kijem jak pan niewolnika. Oczywiście wszystko to były bzdury, ale właśnie Kępa złożył potem dokładnie ten protokół, w wersji stworzonej przez Bernata, do PZHL i gdyby nie zdumiewająca swoją drogą, postawa Jacka Chadzińskiego to na podstawie tego protokołu byśmy oberwali niewąsko.
Jako ciekawostkę dodam, że jako liniowi Kępy, w tamtej farsie uczestniczyli Tomasz Radzik i Tomasz Przyborowski, ja nie wiem jak bardzo niesamowity jest to przypadek, ale ten drugi będzie liniowym również w piątek! Zdumiewające!!!
[b][u]I to coś nie tylko dalej sędziuje, ale do tego jest wyznaczone na decydujące spotkanie!!! a Klub milczy...[/u][/b]
Tak... Będzie też Rokicki - sławny analityk zapisów video, co to raz widział co innego, a później co innego.
Klub, o ile pamiętam, protestował przeciwko wyznaczaniu tych łaskawców na nasze mecze, ale PZHL oczywiście nic zrobił.
Także w przegranym 4:5 meczu z JKH, padła przecież ta dziwna bramka, gdy to Prochazka stoi w naszym polu bramkowym za Radzikiem (!) i - niewykluczone, bo dokładnie nie widać - potrąca mu kij (?). Kto bramkę uznaje ? Oczywiście Kępa.
suram Napisał(a):
> kinder Napisał(a):
> > wez sie chlopie opanuj bo
> > przykro czytac takie wpisy jak Twoje
>
> i kto to mówi? Ja - owszem czepiam się pewnego
> trenera, tyle że skopanego, ale hokeistów zawsze
> bronię i chwalę. A teraz ośmieliłem się jeden
> raz coś "nie po linii" zauważyć i od razu mam
> ochłonąć? A może niech lepiej ochłonie ten,
> co hokeistów czepia się bez przerwy, ot choćby
> tak:
>
>
> kinder 05 mar 2013 - 20:34:06 Zarejestrowany: 7
> l. temu
> Posty: 415
> dramat i kompromitacja...ale trzeba wierzyc dalej
>
> kinder 23 lut 2013 - 20:05:44 Zarejestrowany: 7
> l. temu
> no i sie zesrało...
>
> kinder
> 28 gru 2012 - 21:46:19 Zarejestrowany: 7 l. temu
> przeciez oni nie maja sily ...Sanok jezdzi w
> naszej tercji jak chce
>
> kinder
> 09 wrz 2012 - 20:20:59 Zarejestrowany: 7 l. temu
> caly mecz Sanok robil z nami co chcial ....te trzy
> bramki to efekt rozluznienia na koniec i nic
> wiecej. Nasze przewagi to tragedia.
>
> kinder
> 09 wrz 2012 - 19:04:51 Zarejestrowany: 7 l. temu
> nie da sie tego ogladac w ogole..zamykaja nas w
> tercji jak mamy przewage ...heheheh
>
> kinder
> 14 mar 2012 - 20:14:48 Zarejestrowany: 7 l. temu
> Jednak troche wstyd ...5-1 ....i nie piszczcie ze
> srebro to max co moglismy osiagnac, przegrac z
> takimi burakami ..@#$%& jaki jestem zły.
>
> kinder
> 14 mar 2012 - 18:30:40 Zarejestrowany: 7 l. temu
> dramat dramat dramat..trzecia przewaga a my sie
> bronimy ....hehehehehehehehehehe
>
> kinder
> 14 mar 2012 - 18:16:30 Zarejestrowany: 7 l. temu
> idzcie w pizd....z takimi z obroncami
>
> kinder
> 13 mar 2009 - 19:53:44 Zarejestrowany: 7 l. temu
> bezmyslnosc glupota...bram mi slow ....
>
> chciałeś kinderbalu? to masz :P
no to mi pojechałes...az mi wstyd buhahahah
p.s. jesli jestes w stanie zauwazyc to są spostrzezenia dotyczace ogladania meczów gdzie kazdemu udzielaja sie emocje po nieudanym zagraniu czy okersie gry, natomiast nigdy ale to nigdy nie insynuuowalem niczego imiennie czy w domyśle ( jak Ty to teraz robisz) w stosunku do naszych hokeistow. Rozumiem ze Ty zawsze bijesz brawo podczas ogladania meczu i nigdy ale to nigdy nie przeklinasz pod nosem jak cos nie idzie?
Cos Ci srednio wyszło z tą ripostą....natomist teorie masz przednia...
Pozdrawiam
Przegraliśmy przez to, że Kosowski jest w gazie i wyciągał im mecz. Do tego słabsza forma Czechów. O sędziach już nie będę mówił bo szkoda się ponownie wku#$%^@.
Trzeba koniecznie poprawić grę w przewadze.
W Jastrzębiu będzie bardzo ciężko, ale jest szansa do póki jest gra, może Kosowski będzie mieć słabszy dzień, a Czesi udany?
Wiara umiera ostatnia, trzeba wierzyć i liczyć, że jednak mistrzostwo przyjedzie do Krakowa.
wszystko byłoby pięknie, gdyby nie to, że H...sik wyznaczył na ostatni mecz K...ę i R. Jeśli naszym uda się pokonać ten duet - to pokonanie Jastrzębia będzie już małym pikusiem
Jeśli w piątek przegramy to; nie przegramy!!! złota, tylko wygramy!!! SREBRO
Tradycyjnie jest lepiej niż spodziewano się po sezonie zasadniczym, więc nie powinniśmy mieć powodów do narzekań nawet jeśli w piątek nie zdobędziemy mistrzostwa. Szkoda tylko roztrwonienia tej przewagi 3:0 w meczach. Już byliśmy w ogródku już witaliśmy się z gąską .... Lepiej byłoby gdyby na zmianę były wygrane i przegrane. Świadomość ewentualnej porażki mniejsza i radość z ewentualnego zwycięstwa większa. Podczas końcówki gdy krążek sunął po tafli na naszą pustą bramkę, lecz ostatecznie minimalnie ją ominął, to zawodnik Jastrzębia jadący za nim ze 3 metry myślał, że wpadnie i nie przyspieszył czy przyspieszył i nie zdążył? Zagapiłem się na krążek i przestałem zwracać uwagę na tego zawodnika.
Nie będzie o co płakać. Zapiszemy się w historii hokeja bardziej niż jak bysmy wygrali. Pierwsza ekipa która nie dała rady prowadząc 3-0.
Hrabia Napisał(a):
> Tradycyjnie jest lepiej niż spodziewano się po
> sezonie zasadniczym, więc nie powinniśmy mieć
> powodów do narzekań nawet jeśli w piątek nie
> zdobędziemy mistrzostwa. Szkoda tylko
> roztrwonienia tej przewagi 3:0 w meczach. Już
> byliśmy w ogródku już witaliśmy się z gąską
> .... Lepiej byłoby gdyby na zmianę były wygrane
> i przegrane. Świadomość ewentualnej porażki
> mniejsza i radość z ewentualnego zwycięstwa
> większa. Podczas końcówki gdy krążek sunął
> po tafli na naszą pustą bramkę, lecz
> ostatecznie minimalnie ją ominął, to zawodnik
> Jastrzębia jadący za nim ze 3 metry myślał,
> że wpadnie i nie przyspieszył czy przyspieszył
> i nie zdążył? Zagapiłem się na krążek i
> przestałem zwracać uwagę na tego zawodnika.
Nie przyspieszył bo myślał, że wpadnie. Szkoda, ze to się nie zemściło :/ Ja zza drugiej bramki od razu mówiłem, że to nie wpadnie tylko leci na słupek!
Z mojej perspektywy, a byłem na środkowych sektorach, wyglądało to jakby krążek leciał wprost do bramki i byłem bardzo mile zaskoczony, że jednak nie wpadło :)
W piątek wszystko zależy od Radzika, jak zabroni może być dobrze:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)