Sparing to tylko sparing - nikt nikomu w nogi nie wjedzie, a do tego nie trzeba grać na 100%. Mecz środowy byłby o wiele większym ryzykiem dla zdrowia.
-
-
Juniorzy CRACOVII
ian thorpe zgadzam się z Tobą, aczkolwiek myślę że trener Zegarek powinien dostać szansą rehabilitacji i zająć się trampkarzami i z nimi coś stworzyć
Fakty
sezon 2012/2013 - Cracovia zajmuje 3 miejsce mistrzostw Polski juniorów starszych - Trener Zegarek
sezon 2013/2014 - Cracovia zajmuje 2 miejsce mistrzostw Polski juniorów starszych - Trener Zegarek (w tym przegrana w finale 10:0 z gts)
Wnioski forumowiczów:
1. "Zegarek powinien dostać szansą rehabilitacji i zająć się trampkarzami"
2. "Za zasługi dla Cracovii, w odpowiednich proporcjach ówczesnych możliwości klubu, ma Zegarek podziękowania i pamięć w wielu Pasiastych sercach, ale rozwój klubu musi się opierać na fachowcach - fajnie by było, gdyby można to połączyć, na dzisiaj jednak takich możliwości nie widzę"
3. "Zegarek był trzecioligowym piłkarzem, trenerem na razie jest A-klasowym".
4. "Jako stały obserwator występów Naszej młodzieży mogę z przykrością stwierdzić,że praca pionu młodzieżowego jest mało profesjonalna,aby nie powiedzieć,że bardzo słaba."
5. "to wina trenera i całego pionu sportowego w Cracovii, którego pewnie nie ma. Dokładnie tak to widzę. Zawodnik to ostatni element w dodatku taki, który najłatwiej wymienić, szczególnie w takich kategoriach wiekowych."
6. "Młodzieżowymi grupami powinni się zajmować trenerzy z pasją a nie z przypadku.
Co z tego że P. Zegarek to pasiak jak nie potrafi poprowadzić drużyny. w finale tak pomagał i podpowiadał swoim zawodnikom, że chyba przez tydzień nie będzie mógł mówić. Trener powinien żyć w czasie meczu i być z chłopakami na boisku duchem a nie stać z założonymi rękami bez słowa."
Szczerze mi żal, że nauka pisania nie idzie w parze z nauką myślenia i szacunku do innych ludzi.
Gratulacje dla trenera Zegarka i całej drużyny. W przyszłym roku będzie ZŁOTO!
Bartoss:
fakty: przegrana w finale z gts, na własnym boisku, 0:10
Czy w ogóle można sobie wyobrazić większy koszmar na zakończenie rozgrywek? Czy po czymś takim można powiedzieć "nic się nie stało, chłopaki"? Czemu do tego doszło: czy wszyscy zawodnicy poprzedniego dnia pili do północy, czy doznali zbiorowego zatrucia pokarmowego, czy wszyscy jeszcze raz jechali poprzedniego dnia do Szczecina i z powrotem?
Ja nie jestem w stanie w takiej sytuacji gratulować wicemistrzostwa.
docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Bartoss:
>
> fakty: przegrana w finale z gts, na własnym
> boisku, 0:10
>
> Czy w ogóle można sobie wyobrazić większy
> koszmar na zakończenie rozgrywek? Czy po czymś
> takim można powiedzieć "nic się nie stało,
> chłopaki"? Czemu do tego doszło: czy wszyscy
> zawodnicy poprzedniego dnia pili do północy, czy
> doznali zbiorowego zatrucia pokarmowego, czy
> wszyscy jeszcze raz jechali poprzedniego dnia do
> Szczecina i z powrotem?
> Ja nie jestem w stanie w takiej sytuacji
> gratulować wicemistrzostwa.
To nie gratuluj. Nie podzielam twojego stanowiska ale rozumiem. Nie rozumiem natomiast jak można skreślać trenera Zegarka w świetle tego co osiągnął z Juniorami. w dwóch ostatnich latach.
12 dni później
..... rozsierdzony finałową porażką w tzw CLJ z GTSem, prezes Cracovii prof Filipiak rozpędził cały pion szkoleniowy-koordynacyjny odpowiedzialny za pracę z młodzieżą. Decyzja miała zapaść z chwilą końcowego gwizdka i obowiązywać od zaraz........ (sportowetempo-R.Niemiec)
Jaśniej szuwarku. Wiadomo, co to oznacza?
stach Napisał(a):
> Jaśniej szuwarku. Wiadomo, co to oznacza?
Przytoczyłem kilka zdań z felietonu R.Niemca z portalu sportowetempo.pl
Wchodzę na 90minut, a tam oczom ukazuje mi się coś takiego:
http://www.90minut.pl/liga/0/liga7571.html
Kolejna reforma rozgrywek juniorskich? Według mnie takie zmiany są korzystne, jednak nie słyszałem o tym wcześniej. Jak będą wyglądały awanse/spadki do tej ligi?
Ok znalazłem:
http://sportowetempo.pl/sportowa_malopolska/artykul/36953_Reorganizacja_III_ligi_przesunieta_o_rok_duze_zmiany_w_CLJ
", bo od sezonu 2014/2015, ma być natomiast zreformowana Centralna Liga Juniorów. O zmianach ma przesądzić Zarząd PZPN na posiedzeniu 22 listopada br."
Niby fajnie , tylko czy Filipiak finansowo wydoli ? :D
A tak mimo chodem - zastanawia mnie ta wypowiedz ktora cytuje na gorze .
Jak to rozgrywki sie zaczna a uchwala pozniej ?
To jest artykuł z 2013 roku. ;)
To co straszysz? :D
nic nie wspominają o geograficznym przydziale miejsc w clj, ciekawe o tyle że może dojść do sytuacji że niektóre związki (szczególny przypadek to 2 po pierwszym roku) mogą już po sezonie 2014/2015 nie mieć swojego przedstawiciela a po 2 latach już 4 oczywiście to skrajny przypadek, ale hmm no 1 drużyna z danego województwa raczej powinna mieć miejsce w clj, chociaż jest oczywiste że to najlepsi powinni grać w lidze, mam tylko nadzieje że pary barażowe o awans będą losowane co roku a nie ustalone raz na zawsze
W PZPN nic się nie zmieni bo i po co. W zeszłym roku manipulowali, w tym roku manipulowali i w przyszłych latach tez będą manipulować.
A oto terminarz grupy wschodniej
http://www.pzpn.pl/public/system/files/articles/1741/720-Terminarz%20CLJ%20Gr%20II%20Wschodnia%20jesien%202014%202015.pdf
O "grzebaniu" w regulaminie wspomniał również dr Majewski
http://www.pzpn.pl/rozgrywki-klubowe/centralna-liga-juniorow/aktualnosci/2014-07-03/stefan-majewski-obralismy-bardzo-dobry-kierunek
[url=http://mzpnkrakow.pl/info/505-Zmiany+w%C2%A0ligach+m%C5%82odzie%C5%BCowych+w%C2%A0sezonie+2014-2015]mzpnkrakow.pl[/url]
A tu zmiany wprowadzone przez małopolski związek piłki nożnej w rozgrywkach młodzieżowych. Wprowadzone chyba tylko po to, żeby upchać dwie drużyny AS PROGRES w małopolskiej lidze juniorów młodszych . . .
pasiasty_krakus Napisał(a):
> mzpnkrakow.pl
> A tu zmiany wprowadzone przez małopolski związek
> piłki nożnej w rozgrywkach młodzieżowych.
> Wprowadzone chyba tylko po to, żeby upchać dwie
> drużyny AS PROGRES w małopolskiej lidze
> juniorów młodszych . . .
Jerzy Dudek mocno działa:)
Zasadniczo chyba wyłącznie po to. Zresztą żebyście wiedzieli jakie były kombinacje w sprawie innych lig i działanie w interesie innych klubów...
No jest to śmieszne . . . Ja bym po prostu w meczach z takimi drużynami jak AS PROGRES czy AP 21 poddawał mecz walkowerem. Dopiero byłyby jaja jakby te drużyny awansowały do makroregionalnej ! Czy gra z tymi drużynami będzie przynosić jakieś korzyści szkoleniowe drużynom przeciwnym ?? Nie sądzę . . .
To jest skandal. wiślacką ap21 tez awansowali do najwyzszej ligi , ja sie pytam jakim prawem??? Bo w zwiazku dzialaja preznie czlonkowie ap21 a wszyscy trenerzy kadr mlodziezowych to ludzie z progresu?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)