Ale wracając do ocen z wczorajszego meczu to zazwyczaj pamiętamy strzelców bramek. Zapominamy o piłkarzach od tz "czarnej roboty" a takimi w wczoraj byli Poznański i Piekarski. Ci młodzi piłkarze choć najstarsi rocznikowo (1996) grali b.mądrz, żadnych wykopów na oślep, w destrukcji praktycznie bez błędni (GTS nic nam nie strzelił z akcji) a jak i była potrzeba to inicjowali akcje - dzięki Mateusz i Marcin.
Apeluje do sztabu trenerskiego, proszę korzystać z usług w/w piłkarzy (Poznański na 10 meczy zagrał w 6, i to żaden w pełnym wymiarze) nam są potrzebni "walczaki" tacy jak w wczorajszym meczu(GLOS)
-
-
Juniorzy CRACOVII
Widocznie wyskoczył nad horyzont postępu, tak jakby
za szybko -czyż byłem aż nadto ślepy. Mogłem być też
nieobecny. A jeśli to ten co w sławetnym finale na lewej
obronie, to nić innego jak coś co znamionuje cud.
pzdj
KMPasa1 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Widocznie wyskoczył nad horyzont postępu, tak
> jakby
> za szybko -czyż byłem aż nadto ślepy. Mogłem
> być też
> nieobecny. A jeśli to ten co w sławetnym finale
> na lewej
> obronie, to nić innego jak coś co znamionuje
> cud.
> pzdj
Skład: Damian Kobyłka Patryk Moskal Michał Bartosz Krzysztof Barczuk Kacper Kapera (46' Hubert Król) Tomasz Dudek Mariusz Panek (46' Szymon Kiebzak) Dawid Gala Krzysztof Szewczyk Eryk Ceglarz (46' Marcin Szymczak) Dawid Surma (62' Sebastian Klimczyk)
No to zwracam honor. Moje zapytanie i nic poza to., więc do
żadnej to insynuacji się nie poczuwam Na szczęście, bo też
tym to sposobem nie będzie obciążony nikt z zaszłościowym
ciężarem. Bo też ta pierwsza połowa , jako ta iluzoryczna w
temacie praprzyczyna
pzdr
I to mi się podoba!!!;)
szuwarek Napisał(a):
> Emocje po wczorajszym meczu już powoli opadają,
> czas na pewne analizy z meczu-
> W drużynie Cracovii w wczorajszym meczu
> wystąpiło tylko 3 zawodników z ostatniego
> finału MPJ - Król, Kiebzak i Surma.
> W drużynie GTS wystąpiło ich aż 7 - MZając,
> Bartosz, Gulczyński, Janur, Kuczak (strzelił nam
> przy Kałuży 3 bramki) Wąsikowski i Marszalik.
> Z 14 zawodników GTS, którzy przewinęli się w
> wczorajszym meczu tylko 2 nie zagrało jeszcze w
> rezerwach GTSu, a tacy zawodnicy jak Gulczyński,
> Kuczak czy Mordec zagrali we wszystkich meczach
> rezerw ,za wyjątkiem sobotniego aby zasilić
> juniorów w derbach.
> Natomiast z drużyny Cracovii epizody w IV lidze
> zaliczyli - Surma (3 mecze- 72 min) Piekarski(1
> mecz-10min) oraz w ubiegłym sezonie w meczu z
> Jaskowicami (naprawdę nie miał wtedy kto grać)
> Mielcarek 90min, Skiba 30 min i Leśniak 20 min
> Analizują powyższe ciśnie mi się na usta - Czy
> musiało dojść do tej katastrofy przy Kałuży
> ?:X, na to pytanie powinni sobie odpowiedzieć
> osoby z pionu koordynacyjno-trenerskiego.
>
> PS
> Na stronie oficjalnej PZPN, oraz na stronie
> portalu Sportowetemo - bramkarz GTS Mateusz Zając
> wystąpił w spotkaniu sobotnim (90min) przeciwko
> Poronin Poroniec, oraz w niedzielnym (90min)
> przeciwko Cracovii - czy to zgodnie z przepisami
> PZPN? . Chyba, że portal Sportowetempo żle
> podało? bo w pomyłkę PZPN nie chce mi się
> wierzyć (pamietam go z potyczek przeciwko nam)
Zgodne z przepisami. Bramkarze mogą.
Apel do trenerów pp Zegarka i Palczewskiego
Panowie trenerzy, proszę na sobotni mecz w Kielcach NIE ZABIERAĆ ze sobą juniorów z rocznika 1998, gdyż tenże rocznik to juniorzy młodsi, którzy w niedziele zagrają być może, jeden z najważniejszych meczy jesieni z SMS Kraków. Wygrana w tym meczu praktycznie pozwoli im grać baraż z przeciwnikiem z grupy nr 1 MLJM. Stawką jest gra w CLJM, a wiec drugi raz z rzędu, znależli by się w ścisłej 32 w Kraju. Na mecz z Koroną możecie Panowie posiłkować się zawodnikami z rezerw I zespołu. Rezerwy grają z słabiutkim Sieprawiem - dadzą radę. Czekam na nie mniej udany weeken, aniżeli ten ostatni.(GLOS)
Szkoda, ze np. taki imc Szuwarek nie jest tzw. ogarniaczem, spolecznym pasiastym skautem-doradca ds. grup juniorskich... Zeby chociaz mial telefony do kilku osob albo zeby miec pewnosc, ze ktos go czyta... np. jakis inny etatowy ogarniacz a la Ignacy Ksiazek...
Kilka lat temu odeszliśmy od kibiców-działaczy . Czasem myślę , że szkoda .
Piłkarski weekend Cracovii czas zacząć JS na wyjeździe do Kielc, a JM na bardzo ważnym meczu u siebie w niedziele z drużyną SMSu. Juniorzy już w pełnym składzie bo do treningów wrócił Tymoszuk na którego bardzo liczą w niedzielnym spotkaniu (głosy z klubu) do dyspozycji mamy też 'Kiebziego' który już trenuje od dłuższego czasu, także nasz szpital praktycznie opustoszał i mamy 100% gotowych chłopaków na mecze, nic tylko wpadać mimo słabej pogody na mecz naszych juniorów, mają szansę grać o awans do ligi MAKRO!!!
Nie za szybko skreśliłeś Kacpra Kapere? chłopak zmaga się z ciężką kontuzją (bez pomocy klubu)
Brawo Piotrek Górecki za wypatrzenie i sprowadzenie do klubu Ceglarza i Kapustki
lucky Napisał(a):
> Brawo Piotrek Górecki za wypatrzenie i
> sprowadzenie do klubu Ceglarza i Kapustk
Jednym z pierwszych, którzy znalazł się w Cracovii, był ówczesny junior Bartek Dudzic (Unia Oświęcim. Obecnie w większości juniorzy starsi, to zawodnicy Piotra Góreckiego. Trener Podoliński twierdzi, ze niebawem zaskoczy nas następnym powołaniem juniorskim?
Lista zawodników powołanych na mecz:
Korona Kielce - MKS Cracovia SSA Kraków
Zawodnicy którzy byli na dzisiejszym treningu.
Czyżby trener PZegarek szykował tajemniczy skład na Koronę :)
Jeż i Szymczak na ten mecz w JS, chyba za Czarneckiego i Żabę (oni na JM) także JM w najmocniejszym składzie, Ceglarz na jutrzejszy mecz rezerw! Szuwarku masz rację zapomniałem o Kaperze, niestety on operacja dopiero chyba w lutym albo styczniu... ZDROWIEJ CHŁOPAKU!
KORONA KIELCE - CRACOVIA 1 : 2 (1 : 0)
1:0 - ? 22.
1:1 - Czubaj 57.
1:2 - Król 68
Gratuluje! (Hubert drugi mecz z rzędu i bramka - no nic,tylko gratulować, i pomyśleć, że to środkowy obrońca, niczym Kosanović:))
Brawo chłopaki!
Gratulacje .
Juniorzy starsi nie zwalniają tempa i po ubiegłotygodniowym zwycięstwie w derbach z Wisłą, tym razem ich łupem padła Korona Kielce. Sobotnie spotkanie było jednak bardzo zacięte, zwłaszcza w pierwszej połowie.
- Ta część była wyrównana, walka toczyła się głównie w środkowej części boiska - potwierdza trener Paweł Zegarek. W tym okresie Cracovia stworzyła sobie dwie klarowne sytuacje bramkowe, jednak za pierwszym razem piłka zatrzymała się na słupku, z kolei za drugim obronną ręką wyszedł bramkarz gospodarzy. Nieco skuteczniejsza okazała się Korona, która w efekcie schodziła na przerwę z jednobramkową zaliczką.
Po zmianie stron Cracovia podeszła wyżej do przeciwnika i to się opłaciło. W 57. minucie gola zdobył Przemysław Czubaj, z kolei w 68. Hubert Król. Obie bramki padły po zespołowych akcjach i przy obu asystował Dawid Surma
- Cieszy zwycięstwo. Mecz mógł zakończyć się naszym wyższym zwycięstwem, bowiem stworzyliśmy sobie jeszcze kilka dobrych sytuacji. W drugiej połowie graliśmy tak, jakbym sobie mniej więcej życzył - przyznaje trener Zegarek.
KORONA KIELCE - CRACOVIA 1 : 2 (1 : 0)
1:0 - ? 22.
1:1 - Czubaj 57.
1:2 - Król 68.
Cracovia: Kobyłka - Mielcarek, Piekarski, Chochołek, Król (78. Skiba) - Czubaj (55. Leśniak), Poznański, Szymczak - Pawlusiński, Kiebzak, Surma (85. Studnicki).
-Ja ze swej strony dziękuje drużynie i sztabowi trenerskiemu. (trenerom zwłaszcza za nie osłabienie juniorów młodszych - chodzi o rocznik 98)
wystarczy jutro wygrać z SMS Kraków i gramy baraż z Garbarnią - trzymam za was kciuki
M PKT BR Z R P dom wyjazd
1 Cracovia 12 26 43-15 8 2 2 6 13 22-7 4 1 1 6 13 21-8 4 1 1
2 Sandecja Nowy Sącz 13 25 51-15 8 1 4 7 18 34-6 6 0 1 6 7 17-9 2 1 3
3 Dunajec Nowy Sącz 13 24 45-17 7 3 3 6 16 22-5 5 1 0 7 8 23-12 2 2 3
4 MKS SMS Kraków 12 22 28-11 7 1 4 6 10 18-7 3 1 2 6 12 10-4 4 0 2
5 TS Wisła Kraków 13 21 28-23 7 0 6 7 12 15-9 4 0 3 6 9 13-14 3 0 3
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)