Najserdeczniejsze gratulacje !
-
-
Juniorzy CRACOVII
Gratulacje! :)
Brawo!!!
Gratulacje !!!
nie tylko czytajcie, ale również gratulujcie - Ci młodzi chłopcy to czytają. (GLOS)
Gratulacje ! Cracovia PANY !
Decydująca dla losów niedzielnego spotkania była zmiana, którą trener Krzysztof Krok dokonał w 71. minucie meczu. Wtedy to Wojciecha Słomkę zastąpił Karol Buraczek i minutę później Cracovia prowadziła 1:0 właśnie po trafieniu Buraczka - Gol padł dzięki chirurgicznej precyzji Buraczka. Piłka była wrzucana z prawej strony i akcję zamknął właśnie Buraczek idealnie trafiając przy słupku - mówi trener Krok.
Mecz 12. kolejki Małopolskiej Ligi Juniorów Młodszych można opisać jednym słowem - walka. Od samego początku obie drużyny nie zamierzały odpuszczać przeciwnikowi przez co nie oglądaliśmy zbyt wielu klarownych sytuacji. Dużo było natomiast fauli, a co za tym idzie rzutów wolnych, jednak ani gospodarzom, ani Cracovii nie udało się stworzyć z nich zagrożenia.
- Mieliśmy dziś troszkę szczęścia, ale najważniejsze, że punkty są nasze. Mam nadzieję, że za tydzień w spotkaniu z SMS-em Kraków będzie więcej gry - ocenił trener Krok.
MKS Trzebinia-Siersza - Cracovia 0:1 (0:0)
0:1 - Buraczek 72.
Cracovia: Smoleń - Dudek (75. Łabuński), Dukała, Szczepański, Mik - Ożóg (65. Wiśniewski), Słomka (71. Buraczek), Sroka - Gawle, Szklarz (55. Pieprzyca), Malinowski (46. Pietrzyk)
Brawo dla naszych wszystkich drużyn młodzieżowych! :)
Już w 10. minucie Cracovia wyszła na prowadzenie. Dawid Surma dostał dobre podanie z środka pola, złamał akcję schodząc na środek i uderzył lewą nogą tak, że piłka wpadła tuż przy słupku bramki Wisły. Goście odpowiedzieli 15 minut później wykorzystując rzut wolny. "Pasy" jednak nie załamały się takim obrotem sprawy i już 120 sekund później ponownie prowadziliśmy! Wprowadzany z drużyny juniorów młodszych Bartosz Czarnecki wykorzystał prostopadłe podanie i w pojedynku sam na sam z golkiperem nie dał mu najmniejszych szans. Niestety Wisła również nie zamierzała rezygnować i tuż przed przerwą doprowadziła do remisu. W naszym polu karnym stworzyło się ogromne zamieszanie po tym jak goście mieli rzut rożny i jeden z wiślaków w gąszczu nóg wepchnął piłkę do bramki Cracovii.
Druga połowa zaczęła się bardzo dobrze dla podopiecznych trenera Pawła Zegarka. W 53. minucie Hubert Król zdecydował się na wrzutkę, Czarnecki nie trafił jednak w piłkę czym totalnie zmylił bramkarza gości i futbolówka wpadła do bramki Wisły po raz trzeci! Goście później mocno naciskali dążąc do remisu, ale bez zarzutu spisywał się blok defensywny Cracovii i ostatecznie to nasi młodzi piłkarze mogli zakrzyknąć po końcowym gwizdku: CRACOVIA PANY!
Cracovia - Wisła Kraków 3:2 (2:2)
Bramki dla "Pasów": Surma, Czarnecki, Król.
Cracovia: Wilk - Mielcarek, Piekarski, Chochołek, Król - Czubaj (71. Skiba), Poznański (78. Studnicki), Kiebzak - Surma (66. Leśniak), Czarnecki, Pawlusiński.
Dobry dzień naszej młodzieży tak trzymać .Brawo !
Tak trzymać. Brawa!
gratulacje dla trenera i zawodników ! CRACOVIA PANY
Pełna kolejka i tabela w clj
http://www.90minut.pl/liga/0/liga7571.html
Piękna sprawa - brawo młodzi :)
szuwarek napisał(a):
--------------------------------
>Cracovia: Wilk - Mielcarek, Piekarski, Chochołek, Król - Czubaj (71. Skiba), Poznański (78. Studnicki), Kiebzak - Surma (66. Leśniak), Czarnecki, Pawlusiński.
Ok. 60 min. Czarneckiego zmienił Żaba
Gratulacje chłopaki, tak trzymać i walczyć jak dzisiaj.
Powodzenia w Kielcach.
Brawo, gratulacje!
Szacun! :))
Emocje po wczorajszym meczu już powoli opadają, czas na pewne analizy z meczu-
W drużynie Cracovii w wczorajszym meczu wystąpiło tylko 3 zawodników z ostatniego finału MPJ - Król, Kiebzak i Surma.
W drużynie GTS wystąpiło ich aż 7 - MZając, Bartosz, Gulczyński, Janur, Kuczak (strzelił nam przy Kałuży 3 bramki) Wąsikowski i Marszalik.
Z 14 zawodników GTS, którzy przewinęli się w wczorajszym meczu tylko 2 nie zagrało jeszcze w rezerwach GTSu, a tacy zawodnicy jak Gulczyński, Kuczak czy Mordec zagrali we wszystkich meczach rezerw ,za wyjątkiem sobotniego aby zasilić juniorów w derbach.
Natomiast z drużyny Cracovii epizody w IV lidze zaliczyli - Surma (3 mecze- 72 min) Piekarski(1 mecz-10min) oraz w ubiegłym sezonie w meczu z Jaskowicami (naprawdę nie miał wtedy kto grać) Mielcarek 90min, Skiba 30 min i Leśniak 20 min
Analizują powyższe ciśnie mi się na usta - Czy musiało dojść do tej katastrofy przy Kałuży ?:X, na to pytanie powinni sobie odpowiedzieć osoby z pionu koordynacyjno-trenerskiego.
PS
Na stronie oficjalnej PZPN, oraz na stronie portalu Sportowetemo - bramkarz GTS Mateusz Zając wystąpił w spotkaniu sobotnim (90min) przeciwko Poronin Poroniec, oraz w niedzielnym (90min) przeciwko Cracovii - czy to zgodnie z przepisami PZPN? . Chyba, że portal Sportowetempo żle podało? bo w pomyłkę PZPN nie chce mi się wierzyć (pamietam go z potyczek przeciwko nam)
A mnie ściska pewien dylemat myślowy. Skoro " zwisła" w tak
mocnym składzie , to co na to decydenci i czym na ten ważny
mecz odpowiedzieli. Potencjalnie 5-6 aktualnie mocniejszych
(co do kadry) nieobecnych. Bogu dzięki, że ten mecz tak się
szczęśliwie ułożył, bo też liczenie minut i sekund, nie było nam
jako kibicom obce w końcówce. Natomiast duże pochwały dla
tych co wystąpili za ambicje ,determinacje itd. Dla mnie pochwała
dla nr 33 (chyba Król) - chłopak zupełnie dla mnie nieznany.
Chyba nr.1 w naszym zespole.
pzdr.
znany, znany grał w ubiegłym sezonie przeciwko Widokowi Lublin, Stali Rzeszów. W ćwierćfinale przeciwko Ruchowi (Wielicka) i półfinale przeciwko Pogoni (epizod-wyjazd) i tym finałowym z GTS (Kałuży).
PS
o Hubercie Królu pisałem po meczach juniorów młodszych ( gdzieś tam na forum jest, ale nie chce mi się grzebać)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)