Burkina Faso wygra dziś z klasą :)
Tfu, to znaczy z Togo.
-
-
Puchar Narodów Afryki
Prezes dzisiaj pierwszy raz na boisku, nawet był dość aktywny.
A Słonie jak zwykle wpierdol, oni nigdy już chyba nic nie wygrają, na kontynencie afrykańskim są odpowiednikiem Argentyny.
No i proszę - sympatyczny "Prezes" zagra w finale PNA!!!
Dzisiaj grał od pierwszego gwizdka aż do końca (czyli aż 120 minuty), był bardzo aktywny, strzelił nawet bramkę, chyba jednak słusznie nieuznaną przez sędziego (rozpychał się i "powiesił się" na obrońcy).
W ogóle niedoceniana reprezentacja Burkina Faso była zdecydowanie lepsza od faworyzowanej Ghany, miała więcej sytuacji i powinna wygrać w regulaminowym czasie lub w dogrywce (sędzia skrzywdził ich dyktując bardzo naciąganego karnego dla Ghany i nie dyktując ewidentnego pod koniec dogrywki dla BF).
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
(sędzia
> skrzywdził ich dyktując bardzo naciąganego
> karnego dla Ghany i nie dyktując ewidentnego pod
> koniec dogrywki dla BF).
i przy okazji wywalajac w efekcie 2-zoltej kartki (za symulowanie) jednego z ich lepszych grojkow ;) (mam nadzieje ze jest mozliwe odwolanie od tej kartki i zagra w finale)
nie ogladalem calego meczu, ale zaskoczony bylem dominacja BF, tak na papierze Ghana brzmiala grozniej ;) BF bez kompleksow :)
to Prezes jak jak zdobędzie puchar to "będzie go zjadł" :D
Gdy przelaczylem na Ghana:BF pomyślałem ze są jakieś zakłócenia, tyle tych moskitów czy nietoperzy fruwalo nad boiskiem...
Emocje dobrze podsumował komentator Eurosportu:
"w Burkina Faso średnia długość życia to 49 lat, po tym meczu może się zmniejszyc"
Heh, warunki były ekstremalne. Nie dość, że te tysiące fruwających owadów, to jeszcze "murawa", na której jest tyle piasku, że w momencie kopnięcia piłki, wślizgu, czy nawet biegu, rozbryzguje się on niczym kałuże wody :)
Ale przyznam się, że lubię taki trochę już zapomniany klimacik. ;) Wszystkie imprezy na świecie grane są na samych równych jak stół zieleniutkich murawach, totalna monotonia.
Gratulacje dla Nigerii! Bramka Mb'i niczego sobie :)
3264 dni później
- Edytowany
Witamy w 2022
:) jakiegos admina prosze o zmiane tytulu poprzez skasowanie 2013...
dziekuje z gory @koziolek ?
13 dni później
Nie oglądałem jeszcze żadnego meczu w tym roku. Z tego co widzę, jutro o 20.00 w półfinale gra Burkina Faso z Senegalem, a pojutrze o 20.00 w drugim półfinale Kamerun z Egiptem 🙂
Dyskusja wrze :)
[quote]#post1520768 Nie oglądałem jeszcze żadnego meczu w tym roku. Z tego co widzę, jutro o 20.00 w półfinale gra Burkina Faso z Senegalem, a pojutrze o 20.00 w drugim półfinale Kamerun z Egiptem 🙂 [/quote]
Czyli Mane kontra Salah .😉
- Edytowany
Nie nie, Mane to Senegal.
W Kamerunie Aboubakar, 6 bramek jak dotad.
Ogladalem sporo. Egipt po bardzo slabym starcie (przeszli w mekach i mieli sporo szczescia) sie rozkreca i gra coraz lepiej, co powinno dac ciekawe starcie.
Ja kibicuje czarnej Afryce, wiec licze na final Kamerun-ktos (tu kopciuszkiem jest Burkina Faso, ale bidny Senegal nigdy jeszcze nie wygral PA)
Jasne , dlaczego zmieniłem mu narodowość ? Może dlatego, że fajnie było by ich zobaczyć grających przeciwko sobie .
No to Mane juz czeka, mam nadzieje ze sie nie doczeka ;)
Skrocik pierwszego polfinalu:
https://www.youtube.com/watch?v=n-JDXzJLqLk
czyli znowu Chelsea zgarnia kolejne trofeum na to wychodzi
- Edytowany
No tak, jak ty wygrasz puchar osiedlowy to tez Chelsea go zgarnia :)
No i masz co chciałeś Hanku, nie da się wygrać konkursu karnych jak się je strzela jak jełopy.
Żeby jeszcze w niedzielę padł taki wynik jakiego chcę .
Gratulacje dla finalistów .
Finał w niedzielę o 20.00 między Egiptem i Senegalem, a mecz o 3 miejsce w sobotę o 20.00 między Burkina Faso i Kamerunem 🙂 Trzymałem w półfinałach za Burkina Faso i Kamerunem, cóż ... 🙂
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)