To już prędzej ujrzymy tam galerię z meczów Stali Rzeszów :D
-
-
Akademia Mistrzów CRACOVIA :)
Piątka Pasów z Hutnikiem
[sportowetempo.pl]
A wczoraj rocznik 1998 trenera Woźniaka wygrał 2-1 z Wieczystą, co tym bardziej cieszy, że rodzice tego drugiego zespołu zostali chyba mocno pokąsani przez pchły i obrażali naszych zawodników.
Cichcem podpisano umowę o współpracy akademii piłkarskich Cracovii i Sandecji. Może teraz Korzymy i Janczyki będą trafiać do nas a nie dio jakichś cwks-ow
Jakim cichcem? Przed sparingiem u nas z Sandecją wszyscy obecni na stadionie o tym usłyszeli. Dziś powtórzyliśmy to samo w Sączu przed meczem Sandecji z Arką. Na stronie Młodej Cracovii można było o tym wtedy przeczytać i teraz też będzie można. Będą też zdjęcia i chyba materiał wideo z wypowiedzią prezesa MZPN Ryszarda Niemca.
ok. przed sparingiem usłyszałem zapowiedź podjęcia współpracy. Ale oficjalnego potwierdzenia do dziś nie było. To moje powyższe info to efekt telefonu od kumpla z Sącza. Niemniej, może rzeczywiście niezbyt uważnie śledziłem
Na sparingu była nie zapowiedź współpracy, a informacja o rozpoczęciu współpracy.
W Sączu mieliśmy być potem w niedługim czasie, ale się to troche przekładało, a potem padło właśnie na 27.04, bo i władze MZPN wizytyowały Sandecję.
Sandecja dołączyła do Rodziny Cracovii !!!
http://www.mlodacracovia.com/
no i pięknie :)
wbrew kłódkom rzucanym pod nogi - Akademia się rozwija. Mam nadzieję, że parę talentów z Sącza trafi do nas ;)
Witam,
Koledzy Pasiacy mam pytanie:
otóż mój prawie już 6 latek (2007) zapałał miłością do piłki kopanej i chciałby spróbować pograć w naszych ukochanych barwach :)
Niestety nijak nie mogę znaleźć kontaktu (może już wzrok nie ten), (email z "Młodej Cracovii nie odpowiada )
Czy posiadacie jakiś kontakt ? Będę wdzięczny i z góry dziękuję
Pozdrawiam
priw
5 dni później
13-letni Kacper Ostrowski, uważany za jeden z największych talentów ostatnich lat w Małopolsce, w sierpniu zostanie zawodnikiem Legii. Środkowy pomocnik trafi do stolicy z Tarnovii Tarnów. Utalentowany gracz już teraz trenuje z piłkarzami starszymi od niego o trzy lata. Reprezentant małopolskiej kadry wojewódzkiej został zauważony przez skauta warszawskiej drużyny, Radosława Kucharskiego. Ostrowski pozytywnie przeszedł testy przy Łazienkowskiej i dzięki temu latem na dłużej pozostanie w akademii.
Piłkarzem interesowały się także inne kluby jak Lech Poznań czy Wisła Kraków, do której z Tarnowa zawodnikowi byłoby najbliżej. O tym, że młody pomocnik przeniesie się do Warszawy, zdecydowała renoma stołecznej akademii oraz przedstawiona rodzicom zawodnika wizja rozwoju dla ich syna.
W Mielcu gra Michał Domański ( 15 lat ) podejrzewam że będzie kolejnym zawodnikiem którego ściągnie Warszawka ...
@Teodor, life is brutal, można się zżymać, że Małopolanie uciekają do Warszawy, ale trzeba popatrzeć jak tam podchodzą do szkolenia. Może czas pomyśleć, że zawodnik w klubie to trochę cała jego rodzina na głowie. Żeby to dobrze działało ktoś musi pilnować szkoły, ten ktoś musi mieć pracę itp. No i kasa: ile w klubach przeznacza się na szkolenie?
Turniej jakiego na Cracovii i w Polsce jeszcze nie było :
http://www.mlodacracovia.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1815:turniej-dwoch-miast-zapowied&catid=77:-aktualnoci-dla-wszystkich-rocznikow-&Itemid=123
,,Celem tego turnieju jest rywalizacja bez punktowa, wymiana doświadczeń sportowych i kulturowych."
W takim razie jak się odbędzie finał na Cracovii , na jakiej zasadzie zostaną wyłonieni półfinaliści?
SŁODKI KOSTEK Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ,,Celem tego turnieju jest rywalizacja bez
> punktowa, wymiana doświadczeń sportowych i
> kulturowych."
>
> W takim razie jak się odbędzie finał na
> Cracovii , na jakiej zasadzie zostaną wyłonieni
> półfinaliści?
twój guru będzie czochrał kapitanów drużyn, kapujesz teraz SŁODKI MAĆKU ?
W finale najprawdopodobniej wystąpi Cracovia jako gospodarz przeciwko "reszcie Świata" składającej się z najlepszych zawodników z poszczególnych drużyn/krajów
squier strat - przynajmniej w tym wątku mógłbyś Sobie darować.
Turniej super inicjatywa ! ! ! BRAWO AMC ! ! ! A wiadomo coś dokładniej o tym turnieju ?? :)
A tu kolejne BRAWA DLA AMC ! ! ! WYZNACZAMY NOWE SZLAKI W MŁODZIEŻOWEJ PIŁCE ! ! !
[url=http://ksppolonia.pl/news,8830-polonia-bedzie-wspolpracowala-z-cracovia.html][CRACOVIA&POLONIA][/url]
Ze względów marketingowych wszystkie potwierdzone newsy będą upublicznione w pierwszej kolejności na Młodej Cracovii - www.mlodacracovia.com., także proszę o wyrozumiałość.
Nieoficjalnie napiszę, że w połowie przyszłego tygodnia powinien pojawić się filmik/spot promujący turniej . AMC i Instytut bł Jana Pawła II negocjują również relację z finału z jednym z liderów TV.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)