Kiedy będzie ten plan szkolenia młodzieży bo wszystko czekają i pytam co z pensjami dla trenerów, zwrotami za delegacje sędziowskie(trenerzy nie mają pensji od października).
-
-
Akademia Mistrzów CRACOVIA :)
Dość tych kłamstw. Do tej pory milczałem, ale się skończyło.
Poprzedni prezes zawarł z trenerami umowy na okres od 31 sierpnia 2012 do 31 października 2012. Podobno dlatego, że nie wiedział, czy nowy prezes będzie chciał z nimi współpracować. Wyjątkiem był trener Piotr Górecki, który jako jedyny miał umowę do 30 czerwca 2013 r., choć wiadomo było, że na stanowisku kordynatora nastapi zmiana. Na dzień dobry dostałem pasztecik w prezencie.
Część trenerów nie otrzymała wynagrodzenia za grudzień, bo w 2012 roku dotacja z UMK była na śmiesznie niskim poziomie.Trenerzy wiedzą, że wyrównanie otrzymają po wpłynięciu pierwszej transzy dotacji za 2013 r. Podobnie jest z zaliczkami.
Polityka finansowa, delikatnie mówiąc, była chaotyczna. Nie przekazywano w ogóle do księgowości np. faktur z sekcji hokejowej. Obieg dokumentów... nie było go. Dostaję wezwania do zapłaty za niezapłacone rachunki z początku zeszłego roku.
Plan szkolenia nie obejmuje rocznika 1998. Ten rocznik za kilka miesięcy trafi do juniora młodszego. Znowu panowie Chochołek i Pułczyński będą razem. Ale w MKS'ie sobie nie porządzą. Zatroskani rodzice rocznika 1998 z Niepołomic będą zawiedzieni.
Tyle lat nie było planu szkolenia, ale jakoś to nikomu nie przeszkadzało. Spokojnie, jest, tylko w pierwszej kolejności dostaną go trenerzy młodszych roczników. Ostatnio zostały zakupione materiały szkoleniowe, które dostaną trenerzy.
Na razie napisałem bardzo ogólnie. Nie jest dobre dla Cracovii pranie brudów publicznie. Ale są ludzie, którzy dobro Cracovii mają za nic.
"Plan szkolenia nie obejmuje rocznika 1998. Ten rocznik za kilka miesięcy trafi do juniora młodszego. Znowu panowie Chochołek i Pułczyński będą razem. Ale w MKS'ie sobie nie porządzą. Zatroskani rodzice rocznika 1998 z Niepołomic będą zawiedzieni."
A o ile wiem to oni są razem i przynajmniej za swoją kasę i niektórych rodziców szatnie wyremontowane klub nie pomógł a szczególnie
Pan i jeszcze kładzie kłody. Kiedyś, podobno miał Pan szansę pomoc i olał młodzież.
No i jeszcze jedno gdyby nie oni i ich awantura to by Kapuski nie było a teraz jeden z z nich pomógł nam ściągnąć reprezentanta polski rocznik 98.
tutaj rmszar nie może adminom kazać kogoś usunąć. ale moge to zrobić sam z siebie, jeśli "wypociny" mają polegać wyłącznie na praniu brudów MKS i atakowaniu Radomira.
swoja droga niepolomice6 ban jest dla osoby nie dla nicka, a jesli dobrze pamietam to Twoja osoba Bana juz dostal, dobrze pamietam ?
Niewiem własnie czemu służy publicznie pranie brudów, szerzenie plotek, ploteczek - na pewno nie dobru Cracovii, czyli pozostają prywatne interesy. Przecież ciągle jazgoty niewychodza od kibiców Wisły k., tylko naszych, którzy mienia sie kibicami Cracovii. Smutne to i tyle Wam powiem, bo mnie szlak trafia. Trzeba zadać sobiepytanie, czy przed przyjsciem szaranca w Cracovii było lepiej, niż teraz? Wg. Mnie gorzej, nie wszystkie sprawy zostały rozwiazane, ale widac powiew nowej jakości. JESZCZE RAZ POWIEM, SZLAK MNIE TRAFIA JAK NIEKTORYCH CZYTAM!
knur Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> tutaj rmszar nie może adminom kazać kogoś
> usunąć. ale moge to zrobić sam z siebie, jeśli
> "wypociny" mają polegać wyłącznie na praniu
> brudów MKS i atakowaniu Radomira.
Nikt tu nie atakuje tylko próbuje ustalić fakty. A co ze składkami jest 200 dzieci a składki
po 80 zł . O ile wiem to wszystkie roczniki mają grać jak pierwszy zespół. Umów z trenerami też nie ma ale jak coś stanie dzieciakowi to będzie trener siedział.
czyli wychowywanie w pasiastym duchu to patronat psa wiślackiego tak? ja juz odbiegam od faktu, że częścią wychowania musi być conajmniej niechęć do rzeki. Patronat psa całkowicie temu przeczy, ośmiesza akademie i Kępe
Ja pierdolę. Niechęć do rzeki jest sprawą tak naturalną, że każde inteligentne dziecko samo ją sobie przyswoi. To jest sprawa nas, kibiców, a nie Klubu. Klub NIE MOŻE uczyć nienawiści, musi być ponadto.. Zwłaszcza taki Klub jak Cracovia.
no ale nie musi uczyc milosci do rzeki? przeciez to jest kompletne przeciwienstwo tego co maja nauczac. tak walczyliscie o zdjecie psa na stadionie a teraz nagle ani mru mru gdy sytuacja jest powazniejsza bo dotyczy wychowania dzieci
Cracovia - Garbarnia Kraków 7-1 (3-0)
1-0 Wdowiak 1
2-0 Moskal 10
3-0 Panek 20
4-0 Gala 26
5-0 Panek 38
6-0 Ropski 44
7-0 Wdowiak 45
7-1 Gawor 46
Sędziował Bronisław Mazur
CRACOVIA: Damian Drzewiecki, Dariusz Maciejowski - Mateusz Wdowiak, Patryk Moskal, Szymon Słowiak, Sebastian Klimczyk, Krzysztof Ropski, Dawid Gala, Mariusz Panek, Daniel Dębowski, Tomasz Dudek, Bartosz Bieszczanin. Trener: Paweł Zegarek.
GARBARNIA: Jakub Zawartka, Bartłomiej Bruzda - Jakub Kopeć, Piotr Ropek, Grzegorz Torba, Piotr Śwituszak, Sebastian Kokoszka, Jan Zygmunt, Bartosz Gawor, Jędrzej Zegarek, Michał Homoncik, Mateusz Krajewski, Jan Barabasz, Mateusz Ząbczyk, Tomasz Chmura. Trener: Robert Włodarz.
willusz bardzo cieszy wysokie zwycięstwo starszych juniorów ale to nie jest A.M.C.
@SaNtO, rozumiem,że tonący brzydko się chwyta, ale miej litość. Można Błaszczykowskiego nie lubić, ale ucząc chłopaków gry w piłkę trudno udawać, że ktoś taki nie istnieje. Zwłaszcza, że to kapitan reprezentacji kraju. Dużo na jego przykładzie można się nauczyć: że można pochodzić z Koziej Wólki i się wybić, że może się życie ułożyć kijowo i wyjść na ludzi, że nie trzeba w internacie trzymać z palantami tylko ciężko pracować. Myślę, że jako "patron dnia" znalazł się w tym planie jako zawodnik BVB i kapitan reprezentacji, a nie były zawodnik tego klubu. Że mógł być to ktoś z KSC? No pewnie mógł, tylko dla młodych ludzi to strasznie odległe czasy.
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> no ale nie musi uczyc milosci do rzeki? przeciez
> to jest kompletne przeciwienstwo tego co maja
> nauczac. tak walczyliscie o zdjecie psa na
> stadionie a teraz nagle ani mru mru gdy sytuacja
> jest powazniejsza bo dotyczy wychowania dzieci
Bredzisz SaNtO,
Wychowanie dzieci nie ma w swym zakresie nienawiści.
Cracovia jest klubem SPORTOWYM, a nie miejscem kształtującym sfrustrowanych degeneratów.
Dzieciaki mają chcieć "umierać za Cracovię" ale nie na ulicach, tylko na boisku
Ale po meczu, w szatni podać rękę, podziękować za walkę NIEZALEŻNIE od wyniku.
Poza tym, nikt nie mówi o miłości do kogokolwiek poza Cracovią, ale rywala - sportowego - należy szanować i tego trzeba nauczyć tych dzieciaków.
Jak i tego, że derby są najważniejszym meczem w sezonie. Ale porażka w nich nie jest końcem świata, bo czasami rywal jest po prostu lepszy,
Aspekty AW MUSZĄ zostać na trybunach.
jeszcze raz czytanie ze zrozumieniem się kłania. nie mówie o AW a mówie o unikaniu gloryfikacji PSA w programie pasiastego wychowywania dzieci mogli wybrac patronem np Lewandowskiego
błasczykowski to pies bez względu na to jakim jest człowiekiem ( z innych dyskusji wiadomo, że go szanuje za to jak do tego doszedl ) nie powinno sie w ogole o nim mowic na obozie. ja nie mowie zeby mowic dzieciom ze to pies i rzucac lotkami do jego zdjecia. ale skad sie wzial temat PSA na naszym obozie. odrzuccie na chwile sympatie do Radomira, Kępy Jima akademii i zastanówcie sie jak to jest mozliwe.
to jest skandal i ośmieszenie jednego z NAJWAŻNIEJSZYCH założeń.
p.s AW ma zostać na trybunach a Knur kiedys nas przekonywał, że szkółka jest poto by wychować kibiców bo prawie nikt z nich nie bedzie gral w pilke w naszym klubie tylko zostana na trybunach
Zatem nie zrozumiałem. Przepraszam.
Błaszczykowski grał w Wiśle ale nie jest jej wychowankiem, podobnie jak Żurawski czy choćby Melikson (czy Żyd pasowałby do Cracovii :) ? )
Koleś jest kapitanem reprezentacji POLSKI - czyli jak mniemam i Twojej i tych chłopaków
Za to należy mu się szacunek.
Gdyby Cracovia miała jakiegoś wybitnego reprezentanta Polski - też byłbym przeciwko. Ale nie ma. I jakoś musimy z tym żyć.
Każdy z reprezentantów jest kimś komu można by przyczepić łatkę. Dla mnie może być - niech chłopaki zobaczą że jak się chce, to można.
> mówie o unikaniu gloryfikacji PSA w programie pasiastego wychowywania dzieci mogli wybrac patronem np Lewandowskiego
Błaszczykowski został patronem DNIA. DNI w roku jest 365 (zazwyczaj). To więcej, niż wybitnych piłkarzy w historii naszego rodzimego sportu.
to jadą na obóz na 365 dni? z tego co widziałem to kazdego dnia jest mowa o inny kraju i innym patronie dnia. jest tylu gości do wyboru i wybór akurat padł na PSA. moze jeszcze niech wręczą jego fotki z podpisem? albo w ramach wychowania w pasiastym duchu niech koszulki wiernośći pod meczówke zakładają jak ich patron :)
przeciez to jest kpina. co z tego ze nie jest wychowankiem? a ubecki jest? jednen i drugi się spsił i nie ma co do tego wątpliwości. Błaszczykowski to PIES - PIES patronem dnia na obozie CRACOVII -
wyobraźmy sobie. Totti patronem dnia u dzieciaków z Lazio. Iniesta patronem dnia u dzieciaków z Realu. Rooney patronem dnia u dzieciaków z Machesteru City. przykłady można mnożyć. nikt by sobie na to nie pozwolił. tylko my się ośmieszamy a kibice jeszcze robią Kępie klask klask za przemycenie gtsu do Cracovii.
Zorganizuj może dla dzieciaków z akademii warsztaty ze śpiewu WTSK, na pewno rodzice przyklasną.
> Rooney patronem dnia u dzieciaków z Machesteru City.
A czy Błaszczykowski gra obecnie w Wiśle? Bo Rooney wciąż gra w MU. Tutaj pasuje Christiano Ronaldo, a to jak najbardziej jestem w stanie sobie wyobrazić.
no i co brakło Ci argumentów, że piszesz o czymś o czym ja nie dyskutuje? nie kaze spiewac wtsk ani ze Blaszczykowski tsk tylko mowie ze trzeba bylo wybrac innego neutralnego patrona dnia a nie PSA z krwi i kości członek skwk wpłacający ciągle bułe na ultrasów.
Ronaldo to najemnik grający pare sezonów do tego Portugalczyk - pudło. próbuj dalej i nie traktuj mojego postu wybiórczo powiedz czy widzisz Tottiego w roli patrona dnia na obozie dzieciaków Lazio i czy znalazłby się i tak jakiś kretyn by to wymyślić i na to pozwolić?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)