Zibiland Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> sterby Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Gratulacje Maciek!
> > Dałeś rady, pewno niewielu wie, że tylko
> twój
> > upór i bezkompromisowość w parciu do celu
> > (wbrew wszystkim przeciwnościom i wbrew
> "pomocy"
> > wiadomego towarzystwa) doprowadziły do
> końcowego
> > sukcesu.
> >
> > Nie zapominaj jednak o tym, że to dopiero
> > początek, a znając wolty naszego
> > Wszechwiedzącego, czekają Was jeszcze
> niejedne
> > trudne chwile.
>
> Wiemy!!!! ;)
KMTW!! ;)
-
-
Akademia Mistrzów CRACOVIA :)
Jeśli mogę coś nieśmiało powiedzieć...
Nie bierzcie mnie za hipokrytę, bo ja o Kmicie i Malcu mam zdanie chyba jeszcze gorsze niż większość tego forum i nie raz je manifestowałem (bardziej w "realu" niż w necie).
Ale teraz nawet temat o tak zajebistej inicjatywie sprowadza się do rozmowy o nich.
Może lepiej faktycznie ich ignorować, ewentualnie podejmować działania (ja podejmuję) prowadzące do marginalizacji tych ludzi?
Jim- najszczersze gratulacje!
Do dziś opowieść z naszego wspólnego wyjazdu do Poznania (7-8 lat temu?) potrafi rozruszać niejedną pasiastą imprezę.
Brawo Kolego! (jestem dumny, że mogę Cię tak nazywać).
Zobaczycie, że jeszcze będziemy mieć swoich Rybusów i Koseckich...
... a nawet jeśli nie, to ta inicjatywa pełni funkcję społeczną, może nawet ważniejszą.
Maciek, WIELKIE BRAWA!
Choć to dopiero początek prawdziwej pracy, ale ten pierwszy krok też ktoś musiał zrobić. I choć następne nie będą łatwe, to ufam, że powoli statek o nazwie "Cracovia" zaczyna wypływać z mielizny.
Gratulacje dla tych co wybrali właściwą stronę mocy. Dla tych co w końcu dali się przekonać też. TYLKO SZKOLENIE MŁODZIEŻY!!!
Teraz tylko kilka boisk by się przydało i kilku rozsądnych trenerów, których nie strach puścić do dzieci.
passover Napisał(a):
> Gratulacje dla tych co wybrali właściwą stronę
> mocy. Dla tych co w końcu dali się przekonać
> też. TYLKO SZKOLENIE MŁODZIEŻY!!!
> Teraz tylko kilka boisk by się przydało i kilku
> rozsądnych trenerów, których nie strach
> puścić do dzieci.
Na konferencji podano m.in, że -
w przyszłym roku w Cichym Kąciku oddane zostanie boisko ze sztuczną nawierzchnią - pełnowymiarowe
na Wielickiej zostanie przeprowadzony drenaż głównego boiska i zainstalowane sztuczne oświetlenie
Co do trenerów to myśle ze doświadczenia warszawiaków się przydadzą ....2 ch wychowanków gra w E!
Gratulacje dla JIM-a i trenera Kępy!!!W końcu moze zdolniejsze dzieciaki przestaną odchodzic do innych klubów i zaczną się powroty...
Zibiland Napisał(a):
> passover Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Gratulacje dla tych co wybrali właściwą
> stronę
> > mocy. Dla tych co w końcu dali się przekonać
> > też. TYLKO SZKOLENIE MŁODZIEŻY!!!
> > Teraz tylko kilka boisk by się przydało i
> kilku
> > rozsądnych trenerów, których nie strach
> > puścić do dzieci.
>
> Na konferencji podano m.in, że -
> w przyszłym roku w Cichym Kąciku oddane zostanie
> boisko ze sztuczną nawierzchnią -
> pełnowymiarowe
> na Wielickiej zostanie przeprowadzony drenaż
> głównego boiska i zainstalowane sztuczne
> oświetlenie
>
> Co do trenerów to myśle ze doświadczenia
> warszawiaków się przydadzą ....2 ch
> wychowanków gra w E!
Gdyby zlikwidowali to chore wynajmowanie boiska i balonu to już byłby sukces.
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/region/miasto-krakow/sport-krakowski/1252490-chca-ksztalcic-mistrzow.html
Jimowi nikt nie odbierze jego zasług:)
100 % poparcie dla pomysłodawców i wykonawców tej fantastycznej idei ! Wiedzcie ,że zaczeliscie coś co może wspiąć nas na piedestał Polskiej piłki i uczynić Pasiaste marzenia realnymi, nie myślę tu tylko o piłce ligowej ale o europejskich pucharach - taka szkółka to wielka inwestycja w przyszłość, aż serce rośnie jak człowiek czyta że Cracovia tworzy baze skautów i klubów satelickich ! Tak właśnie tworzy się wielkość Klubu - wielkość Cracovii !
Wielkie brawa i gratulacje!
Szkolenie to jedna z najbardziej zaniedbanych w Polsce spraw związanych z futbolem i bardzo cieszy taka inicjatywa. Jakiekolwiek wymierne korzyści przyjdą pewnie za jakieś 10 lat, ale tyle czasu musi to zająć:)
Powodzenia!
Ja jestem ciekawy czy ta cała akademia to będzie tylko dla ludzi bogatych czy szary obywatel też będzie mógł posłać tam swoje dziecko:/?
Cracovia nie jest organizacją dobroczynną.
Powinny być proste zasady: jeżeli rodzic chce aby jego dziecko zostało piłkarzem i zarabiało duże pieniądze to niech płaci za treningi ( tak jak w innych dyscyplinach np tenis, narty itd ) - to nic innego jak inwestycja w dziecko.
Zwolnienia z opłat powinny być wyłącznie dla najzdolniejszych oraz dla ubogich pod warunkiem że byli by b.zdolni i rokowali dobre perspektywy na przyszłość.
bzdura,
pamiętam moje czasy, buty z klubu były zAWsze, trampokorki, a potem za wyniki skórzane bizony, a płaciło się tylko miesięczną symboliczną opłatę, i to wystarczyło,
każdego chłopaka było stać - niezależnie z jakiej rodziny pochodził - żeby mógł trenować
nie dla bananów wożonych suvami na treningi przez spiacych na pieniadzach tatuskow. tak dla patologii w potarganych trampkach która da się pociąć za klub.
p.s Jim dzięki za zaproszenie
A co Ci Santo przeszkadzaja banany jak beda dla całej drużyny?
Ale ja nie o tym.
1. Uważam ,że niezależnie od różnicy w poglądach na inne sprawy projekt jako arcyważny dla przyszłości Pasów powinien byc pod ochrona nas wszystkich kibiców (dlatego nie podoba mi się postawa niektórych moich wieloletnich znajomych dla których jest ważniejsze , że Szaraniec to czy tamto... Panowie Jima i Akademię Pasiak po prostu powinien popierać. KROPKA.)
2. Jim-e rozpropagujcie jak najszybciej i możliwie szeroko KRS na który bedzie mozna wpłacać 1% podatku na Akademię. Myśle ,że setki naszych właśnie tam wyśla swoje pieniądze.
Święte słowa kolego Khalid -podpisuje się pod twoim postem .
Dodam tylko że liczę na szeroką akcję propagującą 1% podatku na Akademię .
Czasu jest sporo by dotrzeć do ogromnej ilości naszych kibiców .
Myślę że nie było by problemu by poprosić o ten 1% piłkarzy ,hokeistów ,prezesów ,kibiców Vip .
bzdura,
pamiętam moje czasy, buty z klubu były zAWsze, trampokorki, a potem za wyniki skórzane bizony, a płaciło się tylko miesięczną symboliczną opłatę, i to wystarczyło,
każdego chłopaka było stać - niezależnie z jakiej rodziny pochodził - żeby mógł trenować
I dlatego nie mieliśmy długo swoich wychowanków,właściwie do tej pory.
piszesz o Cracovii czy Prokocimiu?
El Duce Napisał(a):
> bzdura,
>
> pamiętam moje czasy, buty z klubu były zAWsze,
> trampokorki, a potem za wyniki skórzane bizony, a
> płaciło się tylko miesięczną symboliczną
> opłatę, i to wystarczyło,
>
> każdego chłopaka było stać - niezależnie z
> jakiej rodziny pochodził - żeby mógł trenować
Warto dodać że mówisz o klasie B a nie o klubie aspirującym do polskiej czołówki.
Mamy być profesjonalnym klubem z profesjonalną akademią piłkarską a nie drugim ośrodkiem Siemachy.
Albo dziadostwo albo profesjonalizm - wybierajcie.
Jeżeli ktoś w potarganych trampkach będzie naprawdę dobrze rokował na przyszłość to zwolnienie z opłat i jeszcze stypendium a jeżeli średni poziom to opłaty albo OUT.
To samo tyczy się dzieci bogatych rodziców - jeżeli będą słabi to pomimo opłat i kasy rodziców - OUT bo będą zaniżać poziom.
Moj syn ma 3 lata.
Wiec gdzie i kiedy mam go przyprowadzic.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)