witam,
tym razem nieco wcześniej zakładam komentatorski temat o kończącej jesienne rozgrywki 17 kolejce I ligi, jest o czym porozmawiać
[b]Cracovia gra z Miedzią Legnica u siebie w sobotę o 18[/b]
będziemy już znać wynik wcześniejszego meczu otwierającego w południe kolejkę - a zarazem [b]hitu I ligi - spotkania[/b] w Niecieczy gdzie druga w tabeli [b]Termalika zagra z[/b] liderującą [b]Flotą[/b]
tak więc te dwa mecze ustalą kolejność na zimę w czubie I ligi (Miedzi Legnica pozostaje jeszcze zaległy mecz u siebie z Dolcanem, więc niewykluczone nawet że zimę spędzi na pozycji wicelidera)
transmisje w Orange Sport jeszcze nie ustalone, w programie nie figuruje transmisja z sobotniego meczu Cracovia-Miedź ale jej zapowiedź można zobaczyć na stronie www. Tymczasem zapowiedzi Termalika-Flota nie ma, ale w programie widnieje transmisja, najprawdopodobniej też w niedzielę stacja pokaże mecz z Łodzi, gdzie ŁKS pokopie gałę z Arką
z ciekawszych meczy w innych parach ułatwione zadanie ma Zawisza (gra z ostatnią Polonia Bytom) a w naszej Małopolsce elektryzować będę regionalne derby między Sandecją a Kolejarzem,
[b]sobota, 17 listopada[/b]
Termalica Bruk-Bet Nieciecza - Flota Świnoujście, 12:00
Stomil Olsztyn - Olimpia Grudziądz, 13:00
Bogdanka Łęczna - GKS Tychy, 13:00
Zawisza Bydgoszcz - Polonia Bytom, 17:00
[b]niedziela, 18 listopada[/b]
Dolcan Ząbki - GKS Katowice, 12:15
Łódzki KS - Arka Gdynia, 12:30
Warta Poznań - Okocimski KS Brzesko, 12:30
Kolejarz Stróże - Sandecja Nowy Sącz, 13:00
let's talk about it
pzdrw
-
-
Ostatnia 17 kolejka jesieni - inne mecze
oto najbardziej niekorzystna tabela dla Cracovii po rundzie jesiennej (zakładam zwycięstwa Zawiszy, Bruk-Betu, Tychów oraz dwukrotne Miedzi Legnica):
1. Flota Świnoujście 40
2. Termalica Bruk-Bet Nieciecza 35
3. Miedź Legnica 34
4. GKS Tychy 32
[b]5. Cracovia 32[/b]
6. Zawisza Bydgoszcz 32
Co do transmisji to chyba jednak są ustalone. Wczoraj w futbol raporcie pokazywali co tam mają transmitować i przy naszym meczu była uwaga, że transmisja na orangesport.pl, czyli w necie. Szkoda, bo bym sobie nagrał i wieczorem obejrzał na spokojnie.
A co do kolejki, to MUSIMY wygrać. poza tym remis w Niecieczy i kończymy rundę jako wicelider.
Dla równowagi Bardziej optymistyczna i chyba też bardziej realistyczna ewntualna tabela na koniec rundy:
1. Flota 41
2. Cracovia 35
3. Nieciecza 33
4. Zawisza 32
5. Miedź 31
6. GKS Tychy 30
7. Olimpia 29
Zmieniłem tabelką po słusznej uwadze Miszcza. Umknęło mi. Choć jak słusznie zauważył "wypadki chodzą po ludziach", ale nie zakładam porażki miedzi z Dolkanem, choć im tego życzę
leszeczek, zakładasz że Miedź nie wygra 25 listopada w Legnicy w zaległym meczu z Dolcanem?
kilka dni temu zdemolowali u siebie Wartę 5:2, ja bym jednak dla pewności dopisał te 3 punkty... czyli w tej Twojej tabeli mieliby już 31 pkt i pewne 5 miejsce
My i Arka też mieliśmy wygrać z Dolcanem ;)
owszem, ale my graliśmy na wyjeździe w Ząbkach a Areczka jest w tym sezonie przeraźliwie słaba jak na swój potencjał, więc i przegrała z Dolcanem
Miedź znacznie lepsza chociaż w bezpośrednim meczu w Gdyni to Arka wygrała z Miedzią 1:0
tak więc zgoda, ciekawie może być, ale jednak obstawiam że Miedź jest na fali i będą chcieli wykorzystać szansę
pzdrw
dla odmiany dla poprzedniej kolejki obstawiam zwyciestwo:
Termalici, GKSu Tychy, Zawiszy
oraz przegrana Cracovii.
Wg. ekspertów tygodnika "Piłka Nożna" czołówka tabeli I ligi na koniec rundy ma wyglądać następująco :
1. Flota 40 pkt
2. Termalica 35
3. Cracovia 33
4. Tychy 32
5. Zawisza 32
6. Miedż 32
czyli typują remis Cracovii z Miedzią
Jak na to wpadłeś Holmsie?
Moim zdaniem najbardziej prawdopodobne jest nasze zwyciestwo i wygrana brukbetu. Skoro miedz gra otwarta pilke a u siebie nie mamy z tym klopotow - patrz mecz z Zawisza - to czemu mamy nagle przerwac dobra passe?
Wiele zależy od tego, jak poradzi sobie Budzik na defensywnym. Wciąż nie odzyskał formy.
Ale Miedź wcale nie musi zagrać u nas otwartej piłki. Przecież to by było samobójstwo. Będzie więc autobus, a Miedź ma zawodników, którzy prędzej wykorzystają sytuacje po kontrach niż np Stomil, który by z nami wygrał gdyby miał lepszych zawodników z przodu.
Wręcz wątpie żeby Miedź grała otwartą piłkę. Wyjazdowy punkt z Pasami to niezłe osiągnięcie(jakiego jeszcze nikt w tym sezonie nie dokonał) i na ich miejscu ustawiłbym się dobrze w defensywie i liczył na kontry i błysk starych wyjadaczy.
Mam pytania do zorientowanych.Czy Bogusław "przekręt" Baniak będzie jutro w swoje słynnej kamizelce?Czy zastosuje w taktyce jeden ze swoich diamentów?Czy po ewentualnym emocjonującym meczu trafi do szpitala?Ostatnie pytanie-kiedy w końcu ta ochlejmorda trafi do Wrocławia,bo on powinien tam trafić w pierwszej kolejności.Chyba,że ma być przysłowiową wisienką na tym zgrabnym torciku?
leszeczek, jestem Holmes'em i wpadłem również na to, że mecz Pasy-Miedź odbędzie się w Krakowie, w sobotę o 18,
nie pytaj mnie skąd to wiem, po prostu wiem
szacun:)
;)
zazdroszczę , nie ma to jak być qmatym ;)
Już grają w Niecieczy mecz na szczycie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)