na to wygląda że Polacy dzisiaj bez Lewandowskiego i z Kapustką zamiast Piszczka na prawej obronie...idiotyczny pomysł ale co ja tam wiem
-
-
Bartek Kapustka
Kuwa na prawej obronie ?!
LOL. Ale wbrew pozorom, wcale nie taki głupi ten pomysł.
Tyle, że zamiast mieć szansę na strzelenie bramki czy coś, przy każdym błędzie w obronie będą mu psiurskie trybuny cisnąć.
Obrona luz, jakby go Nawałka na bramkę wstawił, to w końcu dałbym się przekonać forowiczom, że Nawałka powołuje zawodników Cracovii, żeby im krzywdę zrobić i zaszkodzić klubowi :)
Oficjalnie: Fabiański - Kapustka, Glik, Cionek, Wawrzyniak - Krychowiak, Błaszczykowski, Mączyński, Grosicki, Starzyński - Milik
Ja bym go widział obok Krychy, zamiast miauczynskiego.
Trzeba być kretynem żeby wystawić taki skład :D
... ostatni mecz przed Euro, a ten kundel eksperymentuje
dangorka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> na to wygląda że Polacy dzisiaj bez
> Lewandowskiego i z Kapustką zamiast Piszczka na
> prawej obronie...idiotyczny pomysł ale co ja tam
> wiem
Z jednej strony sparingi są od tego, by na nich eksperymentować, ale z drugiej, jeśli selekcjoner decyduje się na aż tak szalony eksperyment na kilka dni przed rozpoczęciem turnieju, to wygląda to na desperację i brak pomysłu na szkielet drużyny (w tym przypadku linii obrony).
Widać, że Nawałka siedział za długo na słońcu.
Aston1906 Napisał(a):
> dangorka Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > na to wygląda że Polacy dzisiaj bez
> > Lewandowskiego i z Kapustką zamiast Piszczka
> na
> > prawej obronie...idiotyczny pomysł ale co ja
> tam
> > wiem
>
> Z jednej strony sparingi są od tego, by na nich
> eksperymentować, ale z drugiej, jeśli
> selekcjoner decyduje się na aż tak szalony
> eksperyment na kilka dni przed rozpoczęciem
> turnieju, to wygląda to na desperację i brak
> pomysłu na szkielet drużyny (w tym przypadku
> linii obrony).
Może i tak. A może liczy na to, że trzeba będzie zagrać szybką kontrę do przodu :)
Co za debil.
Aston1906 Napisał(a):
> dangorka Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > na to wygląda że Polacy dzisiaj bez
> > Lewandowskiego i z Kapustką zamiast Piszczka
> na
> > prawej obronie...idiotyczny pomysł ale co ja
> tam
> > wiem
>
> Z jednej strony sparingi są od tego, by na nich
> eksperymentować, ale z drugiej, jeśli
> selekcjoner decyduje się na aż tak szalony
> eksperyment na kilka dni przed rozpoczęciem
> turnieju, to wygląda to na desperację i brak
> pomysłu na szkielet drużyny (w tym przypadku
> linii obrony).
jakims wytłumaczeniem jest to że wypada przez kontuzję Rybusa zmiennik Piszczka (Jedrzejczyk zmuszony do gry na lewej obronie) i zostajemy bez nominalnych prawych obrońców no ale dosłownie każdy byłby lepszy tutaj niż Kapustka (już nawet Cionek, Wawrzyniak czy Salamon)
Dla mnie prosty wniosek - trener nie przewiduje dla Bartka żadnego odpowiedniego zadania na Euro, tylko głęboką ławę.
Jakby wystawił najmocniejszy skład, każdy by pisał "ostatni sparing przed Euro, a on ryzykuje kontuzje".
Dajcie spokój malkontenci, Bartek w pierwszym składzie, na nowej pozycji - na tym się skupcie, bo to nie jest temat o reprezentacji Polski na mistrzostwach Europy.
szuwarek Napisał(a):
> Dla mnie prosty wniosek - trener nie przewiduje
> dla Bartka żadnego odpowiedniego zadania na Euro,
> tylko głęboką ławę.
głęboka ława????? na tę chwilę Kapustka jest pierwszym ofensywnym zawodnikiem do zmiany, albo za Błaszczykowskiego albo za Zielińskiego (w momencie gdy zaczynamy w bardziej ofensywnym ustawieniu) a przy dobrej postawie na treningach ma również jakieś szanse nawet na wyjściową jedenastkę w meczu z Irlandią
Rafi
Jak najbardziej odpowiedni wątek. Piszemy o Bartku !!!
Dagnorka
Pożywiom, uwidim.
Tak szuwarku chłopak, który ostatnio w każdym meczu kadry wchodzi z ławki przeważnie jako pierwszy = głęboka ławka, no chyba że gabarytowo na Reymonta zmierzyłeś te ławki :D
szuwarek Napisał(a):
> Dla mnie prosty wniosek - trener nie przewiduje
> dla Bartka żadnego odpowiedniego zadania na Euro,
> tylko głęboką ławę.
Nie Szuwarku- nie i sie pewnie mylisz .....Jezeli mysli na postawienie Bartka na prawej obronie ( co uwazam za nie madry pomysl) to mysli .ze szybki pomocnik z dobra technika moze dac mu pewna opcje w razie kontuzji i kartek na prawej obronie. To tylko swiadczy ,ze Bartek jako rezerwowy - ktory moze wchodzic w drugiej polowie jest powaznie traktowany do I skladu.
Bartka znam od 7 lat, nigdy nie miał inklinacji do gry obronnej
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)