Kucharski odpowiada Zibiemu w sprawie Bartka :
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/561290/kucharski-odpowiada-bonkowi-prezes-gada-glupoty
Widać chciwość nie zna granic ! ::o
-
-
Bartek Kapustka
[i]Doradzałbym mu pozostanie w Cracovii do czerwca i korzystanie z gry w ekstraklasie. Cały czas się rozwija[/i].
Przecież nie powiedział nic zdrożnego. Po ME szanse na zatrzymanie Kapustki oceniam na 5% i to tylko wtedy gdy zdobędziemy MP.
Aż sprawdziłem, bo coś mi nie pasowało w faktach.
Z wymienionych przez Kucharskiego piłkarzy tylko Glik, Krychowiak i Milik wyjechali w wieku 19 lat. Szczęsnego nie liczę, bo on wyjechał jeszcze jako junior. Piszczek, Lewandowski, Błaszczykowski i Lewandowski wyjechali w wieku około 22 lat.
Widać u Kuchara parcie na monetę, czemu trudno się dziwić jeśli to ostatni sezon, kiedy może na Bartku zarobić.
Z drugiej strony widać, że został trochę wyruchany, bo uważam, że jego udział w wypromowaniu Bartka nie jest mały.
na linii Kucharski Boniek iskrzy już od jakiegoś czasu.
https://www.youtube.com/watch?v=fPN9CE_aMWI
jest też coś o Bartku :)
Widac ze zalezy mu zeby Kapustke sprzedac bo to ostania jego szansa na zarobieniu na nim. To Bartek musi miec na uwadze gdy Kucharski bedzie mu dawal "madre rady" odejscia.
Dla mnie Bartek powinnien u nas dograc ten sezon i ewentualnie po Euro i drugiej polowie sezonu zdecyduje czy jest gotowy na mocniejszy klub.
A to nie jest tak że decydujący głos w sprawie sprzedaży ma klub/Filipiak-Tabisz/???
Zależy jak jest skonstruowana nowa umowa - czy jest zapis o odstępnym.jeżeli jest to wszystko zależy od Bartka ale jestem przekonany że dla swojego dobra zostanie do lata chyba żeby......nie chce tego kończyć..
ma, chyba że Kuchar wepchnął kwotę odstępnego do nowego kontraktu (a ja być na jego miejscu to zrobił)
Bobo Kaczmarek dość ciekawie o kadrze, Kapim[url=http://sport.lovekrakow.pl/aktualnosci/oby-kapustka-nie-byl-jak-meteoryt-ktory-szybko-sie-pojawia-ale-jeszcze-szybciej-znika-rozmowa_11415.html]sport.lovekrakow[/url]
Oj może się chłopakowi zakręcić w głowie:. Jak podaje 2x45.info
"Fenerbahce kolejnym chętnym na Kapustkę. Transfer teraz, odejście latem?"
Wydłuża się lista klubów z którymi łączony jest pomocnik Cracovii, Bartosz Kapustka. Tym razem pisze się o zainteresowaniu Fenerbahce, a cena za reprezentanta Polski może wynieść nawet 5 mln euro.
Z kolei transfering.pl spekuluje, że ze względu na Euro 2016 piłkarz nie zdecyduje się na odejście zimą, choć możliwy byłby wariant, że podpisałby kontrakt już wtedy, ale do końca sezonu grał dla "Pasów" na zasadzie wypożyczenia".
Turcja to obecnie b. ciekawy kierunek :-)
mam nadzieję, że Bartek twardo stąpa po ziemi i błędu Klicha nie powieli, zarówno co do wyboru klubu jak i czasu transferu, mam podobne zdanie co Zubereq, cieszmy się nim tak szybko odejdzie :D niech nam da co może w tym sezonie, potem w świat i trzymamy kciuki ;)
ps. ma się rozumieć opcja zostaje po MP jest najlepsza ;)
Śniło mi się, że Bartek został z nami do końca sezonu, żeby zagrać na Euro, ale wywalczyliśmy mistrzostwo, więc obiecał zostać aż odpadniemy z eliminacji. Potem został MVP na Euro, gdzie przegraliśmy finał po tym, jak Mączyński przestrzelił karnego. Na jesieni nie miał jak odejść, bo awansowaliśmy do Ligi Mistrzów. Sen się na tym urwał, ale czekam na ciąg dalszy.
Ważne też żeby w klubie nie bawili się w coś takiego, że podpiszą z jakimś klubem umowę o sprzedaży już teraz, a finalizacja nastąpi po zakończeniu sezonu, tzn. że Bartek by u nas grał na wiosnę, ale właściwie transfer, suma sprzedaży, klub, byłoby już wszystko zaklepane. To byłby błąd, bo jeśli dalej będzie się w takim tempie rozwijał, na wiosnę nadal będzie wiodącą postacią w naszym zespole, pojedzie na Euro, coś tam zagra, (a kto wie może będzie odkryciem? tego nie da się wykluczyć), to jego wartość będzie pewnie dwa razy większa niż dzisiaj. Dziś pewnie udałoby się dostać za Bartka 3,5-5mln euro, finalizując transfer po mistrzostwach, ta suma może być nawet w okolicach 8mln, tak więc niech w klubie nikt się nie podpala kasą, nawet jeśli Borussia będzie chciała nam dać teraz 5mln, to niech nikt nie podpisuje żadnych umów, trzeba czekać do końca Euro. Oczywiście jest kwestia tego co jest w kontrakcie, czy nie ma jakiegoś odstępnego (niestety bardzo prawdopodobne...), wtedy sytuacja się zmienia i pozostaje mieć nadzieję, że Bartek podejdzie do wszystkiego z chłodną głową i sam stwierdzi, że powinien jeszcze tę jedną rundę u nas zostać.
podstawowa sprawa jest taka, że jeżeli ktoś chce go teraz i chce nam go zostawic na pół roku znaczy, że nie jest dla nich na tyle ważny. ważne dla Bartka żeby sprzedać go do klubu, który od razu będzie w nim upatrywał materiału na zawodnika, który wspomoże ich zespół. jeżeli myślą "a kij tam niech zostanie" to traktują to jako inwestycję bez ryzyka. przyjdzie a nuż odpali a jak nie to zawsze pogra w rezerwach. dla Borsusi czy Fenerba 5 baniek to jak dla nas transfer za 100 tys zl.
Byli bysmy glupcami pozbywac sie Bartka przed Euro!
Po Euro tylko jego wartosc moze wzrosnac
A tak na marginesie - ja nie chce sie go pozbywac - niech zostanie jak najdluzej u nas.
czy to rzeczywiście prawda, że umowa Kapustka - Kucharski wygasa w styczniu 2016?
http://sport.interia.pl/klub-cracovia/news-kowalczyk-tyle-straci-cracovia-jesli-sprzeda-teraz-kapustke,nId,1926547
squier strat Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> czy to rzeczywiście prawda, że umowa Kapustka -
> Kucharski wygasa w styczniu 2016?
> http://sport.interia.pl/klub-cracovia/news-kowalcz
> yk-tyle-straci-cracovia-jesli-sprzeda-teraz-kapust
> ke,nId,1926547
tak jest !
Media dopisują Inter do listy klubów zainteresowanych Bartoszem Kapustką. Wcześniej pomocnika Cracovii łączono już z Borussią Dortmund, Romą, Juventusem, Udinese, Fenerbahce i Lille.
źródło: Fakt
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)