W związku z tym że już paru forumowiczów zaczęło typować wyniki rozgrywek PLH to ja postaram się to ogarnąć i prowadzić. Wszystko jest jeszcze do ustalenia i do obdagania.
Proponuję typy wysyłać do mnie za pomocą prywatnych wiadomości, w temacie nr kolejki a w treści wyniki. Można podawać wyniki np. Cracovia - Toruń 8:0 albo samych zwycięzców Cracovia -Toruń Cracovia.
[url=http://www.uploader.pl/file/282745/typujemy.xlsx.html]LINK[/url]
-
-
Typujemy
Cracovia - Toruń 5:1
Unia - Zagłębie 2:0
Katowice - Sanok 2:3
Jastrzębie - Tychy 4:2
Fachowcem od hokeja nie jestem ale zabawa w typowanie - zawsze:)
Cracovia - Toruń 4;3
Unia - Zagłębie 4;1
Katowice - Sanok 1;3
Jastrzębie - Tychy 1;2
Cracovia - Toruń 5:2
Unia - Zagłębie 4:1
Katowice - Sanok 1:3
Jastrzębie - Tychy 2:2
Carcovia - Toruń 7:1
Unia - Zagłębie 3:2
Katowice - Sanok 3:2
Jastrzębie - Tychy 3:4
to ja, żeby ciekawiej było:
Cracovia - Toruń 3:1
Unia - Zagłębie 3:4
Katowice - Sanok 2:1
Jastrzębie - Tychy 1:3
Może by dodawać bonus 3, 2 i 1 punkt dla najlepszych w kolejce, albo w całej rundzie?
Cracovia - Toruń 6:2
Unia - Zagłębie 2:1
Katowice- Sanok 1:5
Jastrzębie - Tychy 2:1
Cracovia - Toruń 4:2
Unia - Zagłębie 5:2
Katowice- Sanok 3:6
Jastrzębie - Tychy 2:4
Cracovia-Toruń 6:1
Katowice - Sanok 2:4
JKH - Tychy 2:3
Cracovia - Toruń 5:2
Unia - Zagłębie 4:1
Katowice- Sanok 1:4
Jastrzębie - Tychy 2:3
Żółta Kaczko - bardzo fajny pomysł na punktację!
wanek Napisał(a):
> Żółta Kaczko - bardzo fajny pomysł na punktację!
A dziękować :) Arkusik w excelu już jest gotowy, dane wpisane są na bieżąco. Dziś wieczorem/w nocy wrzucę wyniki po pierwszej kolejce. Co Wy na pomysł Ascalona? Można dodawać dla najlepszych, jak w MVP, 3 2 1 punkt za każdą kolejkę, albo na koniec za sumę punktów z danej rundy? Albo 3 2 i 1 za kolejkę i 6 4 2 albo 6 5 4 3 2 1 za rundę, byłoby ciekawiej?
Temat się rozbudowuje przestrzennie i może rzeczywiście przerzucić w osobny wątek?
Cracovia-Toruń 3:2
Unia-Zagłębie 3:2
Katowice-Sanok 2:3
Jastrzębie-Tychy 3:2
Ja od siebie także chętnie dorzucę typy :)
Cracovia-Toruń 8:3
Unia-Zagłębie 2:5
Katowice-Sanok 3:2
Jastrzębie-Tychy 1:4
Typy na kolejność sezonu zostawiłem w starym temacie
Żółta Kaczko jak mógłbyś swoje typy i propozycję punktacji tu przekleić byłbym wdzięczny
qss także skopiuj swoje typy
jak kogoś pominąłem przepraszam i upominać się :)
Cracovia-Toruń 6:2
Unia-Zagłębie 5:2
Katowice-Sanok 2:5
Jastrzębie-Tychy 2:2
Co do mini typerka to może być fajna zabawa, jako że 1 dzień do startu został, to ja się społecznie zobowiązuję, jak to kolega MSC ładnie określił, wyniki zbierać do kupy i trzymać klasyfikację, to w sumie jeden prosty arkusik w excelu i samo się będzie liczyć. Szczegóły dogramy. Może, żeby uniknąć ustaleń w stylu "jak ten tego to ja tego" i zachować jakąś poufność wyników, żeby typy do staru kolejki były zasłonięte, to założymy jakąś skrzynkę mailową, gdzie to się będzie wysyłać - tak by było nawet łatwiej niż przekopywać się przez kolejne strony forum, zwłaszcza, że to by zaśmieciło strasznie - jak myślicie? Punktację też jakoś opracujemy, ja proponuję 1 punkt za trafnie wytypowanego zwycięzcę i 3 pkt za trafny wynik, bez dodawania tego jednego, po prostu jak trafisz wynik to masz 3 pkt. To daje max 12 pkt na kolejkę. Żeby się ładnie i równo liczyło, to może za wszystkie 4 trafne wyniki 3 pkt bonus to da max=15 pkt , z tym że tego i tak przez cały rok pewnie nikt nie złapie :P więc może po prostu lepiej nasz mecz punktujmy x2, czyli za trafnego zwycięzcę 2 pkt, za wynik 6 pkt. Zostaje jeszcze kwestia remisów i potem dogrywek/karnych, ale żeby nie robić zamieszania i wątpliwości może typujmy wynik po 60 min, czyli można zatypować remis? Łatwo i prosto. Taki mój pomysł, do dyskusji:
3 mecze po 1 pkt za trafnego zwycięzcę/remis, a 3 pkt za dokładny wynik i 1 mecz za 2 pkt za zwycięzcę remis lub 6 pkt za dokładny wynik.
Ale żeby już się kręciło, bo punktację możemy pozmieniać (można pododawać że nasze mecze typujemy np też poszczególne tercje, albo strzelca pierwszej bramki jak to kiedyś było, wielkiej różnicy w liczeniu nie będzie, ale chyba przejrzyste i prostsze zasady=większy udział...), ale mecze polecą, to na razie tu i na start:
Cracovia - Toruń 4:1
Katowice - Sanok 2:5
Jastrzębie - Tychy 2:1
Cracovia - Toruń 2:1 po karnych
Unia - Zagłębie 5:2
Katowice - Sanok 1:7
Jastrzębie - Tychy 2:3 po dogrywce
Nie ma przeniesionych moich typów.
Cracovia - Toruń 3:2
Unia - Zagłębie 3:0
Katowice - Sanok 1:5
Jastrzębie - Tychy 3:4
Z mojego punktu widzenia tabelka wygląda następująco
[url=http://www.uploader.pl/file/282769/typujemy.xlsx.html][color=#FF0000]LINK[/color][/url] - excel
[url=http://www.uploader.pl/file/282770/typujemy.pdf.html][color=#FF0000]PDF[/color][/url]
Jeśli wystąpił jakiś błąd to przepraszam i proszę o tym wspomnieć. Punktacji jeszcze nie naniosłem ale to kwestia czasu. Wartosci [b]pogrubione[/b] oznaczają trafienie zwycięskiej drużyny a kolorem [color=#FF0000][b]czerwonym[/b][/color] trafiony wynik.
Brałem pod uwagę wyniki po 60min gry.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)