A ja mysle,ze Filipiak i Stawowy powinni ruszyc swymi glowami i sprobowac dac jakies premie dla pilakrzy Olimpii i Bogdanki za wygranie.O Bogdanke w sumie sie nie martwie, bo stawiam w ciemno,ze Flota straci tam punkty(oby 3), ale jesli chodzi o Grudziadz, nie bylbym tego pewny. Mozecie gadac ze powinnismy patrzyc na siebie, ale prawda jest taka, ze musza nam pomoc druzyny trzecie. My musimy zdobyc komplet punktow. Najbadziej boje sie o mecz z Miedzia, bo moga nam utrzec nosa. Ale jesli Zawisza i Flota pogubia punkty, a mynie wygramy to oznacza ze Stawowy jest kompletnym tepakiem. Niech sobie teraz pluje w brode, ze nie kazal pilkarzom strzelic bramke Kolejarzowi na 3-1 i Flocie na 2-0. Przez te mecze mozemy nie wejsc... To najwazniejsze 3 tygodnie dla nas w tym sezonie..
-
-
Walka o AWANS :)
Podejrzewam, że gdyby nawet wydarzył się nieoczekiwany cud nad cudami i na trzy kolejki przed końcem zarówno Termalica jak i Flota wycofałyby się z rozgrywek - oddając trzy ostatnie mecze walkowerem i dokonując samodegradacji o dwie klasy niżej - to i tak nasz "geniusz trenerski" pozwoliłby się jeszcze wyprzedzić Ząbkom i zająłby z zespołem co najwyżej trzecie miejsce za Zawiszą i Dolcanem.
knur Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> wychodzi na to, że są to (kolejno, wg
> oszacowanego prawdopodobieństwa straty
> punktów):
>
> Kolejarz - Termalica 66,87%
> Bogdan K. - Flota 63,68%
> Legnica - Cracovia 60,66%
> Sandecja - Cracovia 55,80%
> Flota - Kolejarz 50,25%
> Termalica- Grudziądz 47,05%
> Grudziądz - Zawisza 46,49%
> Cracovia - Tychy 46,46%
> Bytom - Zawisza 27,65%
> Cracovia - Bytom 22,58%
>
ja bym upatrywał szansy w meczu Olimpii z Zawiszą i Termalicą w tym sezonie zdobyli 11/18 punktów w meczach z czołówką, zdobywając:
4/6p w meczach z nami
3/6p w meczach z Flotą
i do tego zremisowali z Termalicą i pokonali Zawiszę
Flota Świnoujście Olimpia Grudziądz 1:0
Olimpia Grudziądz Cracovia 2:0
Olimpia Grudziądz WKS Zawisza Bydgoszcz 1:0
Olimpia Grudziądz Termalica Bruk-Bet 0:0
Olimpia Grudziądz Flota Świnoujście 2:1
Cracovia Olimpia Grudziądz 0:0
podobne zestawienie w przypadku Bogdanki (która ma tylko mecz z Flotą), oni z kolei zdobyli tylko 6/21p w meczach z czołówką:
0/6 p z nami
2/6 z Zawiszą
4/6 z Termalicą
i zaliczyli porażkę 3:1 na wyjeżdzie z Flotą
Cracovia Bogdanka Łęczna 2:0
WKS Zawisza Bydgoszcz Bogdanka Łęczna 1:1
Bogdanka Łęczna Termalica Bruk-Bet 1:0
Flota Świnoujście Bogdanka Łęczna 3:1
Bogdanka Łęczna Cracovia 0:2
Bogdanka Łęczna WKS Zawisza Bydgoszcz 1:1
Termalica Bruk-Bet Bogdanka Łęczna 1:1
pociesza fakt że gdyby tabela zawierała tylko mecze u siebie, Bogdanka zajmowałaby czwarte miejsce z 1p straty do Cracovii/Termalici/Floty, więcej zwycięstw od niej na własnym terenie zaliczyła tylko Termalica i Flota.
na koniec najbardziej prawdopodobne rozstrzygnięcia wg rzeczonej strony.
Kolejarz Stróże - Termalica Bruk-Bet x
Termalica Bruk-Bet - WKS Zawisza Bydgoszcz 1x
Termalica Bruk-Bet - Olimpia Grudziądz 1
Flota Świnoujście - Termalica Bruk-Bet X
6-8 pkt.
Bogdanka Łęczna Flota Świnoujście x
Flota Świnoujście Kolejarz Stróże 1
WKS Zawisza Bydgoszcz Flota Świnoujście 1
Flota Świnoujście Termalica Bruk-Bet X
8 pkt.
WKS Zawisza Bydgoszcz Olimpia Grudziądz 1
Termalica Bruk-Bet WKS Zawisza Bydgoszcz 1x
Polonia Bytom WKS Zawisza Bydgoszcz 2
10-12
Cracovia Polonia Bytom 1
Sandecja Nowy Sącz Cracovia 2
Cracovia GKS Tychy 1
Miedź Legnica Cracovia x
10 pkt.
ostateczna punktacja:
Termalica Bruk-Bet Nieciecza 65-67
Flota Świnoujście 66
Zawisza Bydgoszcz 66-68
Cracovia 65
podpórki (dawałem tam, gdzie różnica między zwycięstwem a remisem była poniżej 15 pkt. proc.) wprowadzają troche zamieszania, ale w kluczowej kwestii wszystko jasne: jeśli pójdzie wszystko zgodnie z "oczekiwanymi oczekiwaniami" ;) buków, to nie awansujemy.
knur Napisał(a):
> podpórki (dawałem tam, gdzie różnica między
> zwycięstwem a remisem była poniżej 15 pkt.
> proc.) wprowadzają troche zamieszania, ale w
> kluczowej kwestii wszystko jasne: jeśli pójdzie
> wszystko zgodnie z "oczekiwanymi oczekiwaniami" ;)
> buków, to nie awansujemy.
dzięki Bogu ci sami bukmacherzy wystawili kurs 9.0 na naszą wygraną w derbach w Sosnowcu kilka lat temu :)
nie orientujesz się gdzie można obstawić drużyny które awansują? Unibet oferował takie zakłady (kurs na nas równe 2.0, bodajże w okolicach 19 kolejki, na Flotę było coś koło 1.8) ale odkąd zaczęły się jaja z zaległymi meczami to wycofali te zakłady
niestety nie kojarzę. wiem, że przed sezonem kursy na awans wystawiło dwoch buków, ale już nie pamiętam, którzy to byli.
pora na najciekawszy i najbardziej dramatyczny scenariusz :D niech ktoś mnie tylko poprawi jeśli się pomyliłem, ale jeśli Termalica, my i Flota będziemy mieć taką samą liczbę punktów w tabeli, to w przypadku zwycięstwa Floty z Termalicą to my będziemy na najwyższym miejscu, w pozostałych przypadkach tabela będzie wyglądała tak : Termalica/Cracovia/Flota
i od razu scenariusz uwzględniający taką sytuację:
Kolejarz Stróże - Termalica Bruk-Bet 2
Termalica Bruk-Bet - WKS Zawisza Bydgoszcz 2
Termalica Bruk-Bet - Olimpia Grudziądz 1
Flota Świnoujście - Termalica Bruk-Bet 1
6p
Bogdanka Łęczna Flota Świnoujście 2
Flota Świnoujście Kolejarz Stróże X
Flota Świnoujście Termalica Bruk-Bet 1
7p
WKS Zawisza Bydgoszcz Olimpia Grudziądz 1
Termalica Bruk-Bet WKS Zawisza Bydgoszcz 2
Polonia Bytom WKS Zawisza Bydgoszcz 2
12p
Cracovia Polonia Bytom 1
Sandecja Nowy Sącz Cracovia 2
Cracovia GKS Tychy 1
Miedź Legnica Cracovia X
10p
1. Zawisza 68
2. Cracovia 65
3. Termalica 65
4. Flota 65
dangorka Napisał(a):
> Warta gra w najbliższej kolejce z Sandecją,
> jeśli ją pokona to Sandecja będzie na 5
> punktów nad strefą spadkową (właściwie na
> cztery, bo przy równym bilansie punktowym z
> Wartą będzie pod nią w tabeli) i w przyszłą
> środę mogą chcieć przypieczętować utrzymanie
> aby zapewnić sobie spokojną końcówkę sezonu i
> jednocześnie utrudnić nam walkę o awans.
Jeszcze raz- Warta o nic nie walczy. Nie ma pieniędzy w kasie, nie ma sponsora, nie ma perspektyw.
Jeśli ktoś myśli , że Bogdanka , Kolejarz czy Olimpia będą w tych meczach walczyć do upadłego to jest frajerem takim samym jak Stawowy. Jak strasznie będzie walczył z zespołami z czołówki , pokazał już Kolejarz w Bydgoszczy. Można pitolić farmazony na konferencji prasowej dla osłody kolejnych frajerskich strat punktowych ale prawda jest taka , że jesteśmy bardzo bliscy kompromitacji a głównym winowajcą jest nie kto inny jak nasz niedorobiony trener. U siebie gramy trochę lepiej niż na początku sezonu więc jest szansa na 6 punktów. Na wyjazdach gramy tragicznie , zresztą jak wszystkie zespoły prowadzone przez Stawowego , do tego w Sączu zawsze było ciężko a Miedź jest jednym z trudniejszych przeciwników więc przy dobrych wiatrach 2 punkty a w sumie 8. Czy tyle wystarczy? A w ogóle to jestem wkurwi....nym optymistą...
Baylay Napisał(a):
> , do tego w Sączu zawsze było ciężko a Miedź
> jest jednym z trudniejszych przeciwników więc
> przy dobrych wiatrach 2 punkty a w sumie 8. Czy
> tyle wystarczy? A w ogóle to jestem wkurwi....nym
> optymistą...
Dla kogo było ciężko w Sączu? Dla Zawiszy która wygrała 5:0? Dla Floty która wygrała 2:0? Nawet Warta wygrała tam 1:0. Z klubów z czołówki jedynie Termalica się tam pomęczyła i wywiosła bezbramkowy remis.
13 miejsce w tabeli w meczach u siebie z bilansem 7-1-7 i 22p, nie nazywałbym Nowego Sącza jakąs twierdzą nie do zdobycia :D
W meczach "u siebie" Stomil też nie bryluje, a nam to jakoś nie przeszkadzało. Patrząc na nasz marny dorobek wyjazdowy (punktowy i bilans bramkowy), to dla nas każdy wyjazd to twierdza nie do zdobycia.
gentlemen Napisał(a):
> W meczach "u siebie" Stomil też nie bryluje, a
> nam to jakoś nie przeszkadzało. Patrząc na nasz
> marny dorobek wyjazdowy (punktowy i bilans
> bramkowy), to dla nas każdy wyjazd to twierdza
> nie do zdobycia.
Zgoda, co nie zmienia faktu że to my będziemy faworytem tego meczu (szczególnie jeśli rzeczywiście Warta nie ma już żadnych chęci na walkę o grę w 1 lidze w przyszłym sezonie)
Wg. mnie są jeszcze szanse matematyczne, ale niewielkie na awans- mecz klucz z Flotą zremisowaliśmy :(.
Ps.Boję się, że realnie przy geniuszu trenerskim WS szanse dzisiaj spadły nam do zera.
dangorka , chodziło mi o nasze mecze w Sączu a kilka z nich widziałem. To jak i gdzie grają inni nie powinno nas w ogóle interesować...
Które konkretnie mecze masz na myśli? Bo nie przypominam sobie żeby było ich zbyt wiele w ostatnich latach :D
Tak swoją drogą najwyższe w historii zwycięstwo Cracovii w oficjalnych rozgrywkach mamy właśnie z Sandecją 1946-08-04 Cracovia - Sandecja Nowy Sącz 17:0 a nasz cztery bramki ustrzelił ... Szeliga ;))
znaczy się walka o awans jest prawie przegrana....ale to ciagle jest "prawie".
nie czas na razie na jęki i płacze. bylibyśmy cięzkimi frajerami jakbyśmy o tą ostatnią szansę nie powalczyli.
A ja powiem tak - nie wdając się w te szczegółowe wyliczanki tak jakoś mi się wydaje, że jeśli wszystkie mecze drużyn walczących o awans będą się rozstrzygały wyłącznie w sposób sportowy to - paradoksalnie - nie awansujemy niestety... I powtórzę to jak mantrę - zabraknie 2 punktów z najsłabszą drużyną ligi na wiosnę na K1 - Kolejarzem a i być może kolejnych 2 z równie słabą Flotą.
I brak awansu będzie - drogi Rafie_1 - w miażdżącej większości (tak na 80% oceniam) winą pana Stawowego i jego składu trenerskiego.
Ale dopóki awans jest możliwy, dopóty wierzę....
Jak mamy nie powalczyć...całe nasze życie to walka i nic pewnego,a potem........radość.tego wam i sobie życze!
całe nasze życie to walka - to fakt. najbardziej prawdopodobne scenariusze na przyszły sezon to WALKA o awans do EKlasy, albo WALKA o utrzymanie się w niej.
[b]Z moich obliczeń wynika, że jeśli wygramy 4 mecze do końca rozgrywek to na 99% awansujemy![/b] tylko kataklizm może nam to pokrzyżować. Musiałaby Zawisza przegrać oba mecze i z Flotą i z Termaliką... wtedy nie wejdziemy (1%)
Problem w tym, że my w tym sezonie jeszcze tylu meczy pod rząd nie wygraliśmy, ale Stawowy miał już kiedyś taka serię z Cracovią więc jest szansa...
Każdy kolejny mecz będzie trudnieszy, a twierdza Legnica to będzie KULMINACJA
Mam jednak przeczucie, że wejdziemy z Zawiszą do Ekstraklasy - my z drugiego, oni z pierwszego miejsca
ale opcji może być dużo...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)