Zwłaszcza, że meczy I ligi nie oglądają nawet pracownicy*) orange sport, (poza tymi transmitowanymi oczywiście), więc "czarni panowie" będa mogli hasać bez zahamowań.
*) doszedłem do tego wniosku na podstawie tego, że w skrótach pokazują tylko bramki, a te łatwo znaleźć, bo wystarczy sprawdzić w protokole minutę i przewinąć. Nigdy nie pokazują prawie żadnych ciekawszych akcji, chuba, że z meczu, który był transmitowany.
-
-
Walka o AWANS :)
Kto oprócz was wygląda w tej lidze najlepiej, zdaniem Ensara Arifovicia?
- [i]Szczerze mówiąc, nie oglądałem żadnego meczu Zawiszy ani Cracovii, ale z tego, co widze w gazetach, to wydaje mi się, że Zawisza jest kandydatem numer jeden do awansu. A Cracovia - ona od pięciu lat zasługuje, żeby spaść z tej ekstraklasy, więc... Wszyscy mówią, że Cracovia to jest drużyna na ekstraklasę. Ja nie wiem, dlaczego. Jakby była, to by w niej grała, a nie w pierwszej lidze.[/i]
żr: portal na w.
Nie mogę się doczekać kiedy ten ciągle pompowany balonik pod nazwą Flota pęknie, ale zdaje się że już niedługo w meczu z nami.
Bucky Nome Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kto oprócz was wygląda w tej lidze najlepiej,
> zdaniem Ensara Arifovicia?
> - Szczerze mówiąc, nie oglądałem żadnego
> meczu Zawiszy ani Cracovii, ale z tego, co widze w
> gazetach, to wydaje mi się, że Zawisza jest
> kandydatem numer jeden do awansu. A Cracovia - ona
> od pięciu lat zasługuje, żeby spaść z tej
> ekstraklasy, więc... Wszyscy mówią, że
> Cracovia to jest drużyna na ekstraklasę. Ja nie
> wiem, dlaczego. Jakby była, to by w niej grała,
> a nie w pierwszej lidze.
>
> żr: portal na w.
Hehe to skoro od 5 lat zasługuje na spadek to czemu spadła dopiero teraz? Mam nadzieję, że wygramy z nimi i w lidze i w pucharze bo to niemożliwe żeby mieli dalej takiego farta i ciekawe co wtedy będzie mówił ten pseudopiłkarz.
Ale w sumie ma chłopak racje niestety. Tyle lat w Ekstraklasie i zawsze na krawedzi utrzymania jechanie na szczesciu czy słabosci rywali i tym sposobem utrzymanie wiec nie dziwie się że nawet Flota nie boi się Cracovii
Jak koleś może w jednym zdaniu stwierdzić, że nie widział żadnego meczu, a potem odnosić się do poziomu rywala.
Na naszym forum zrobiłby karierę:)
Niestety raczej ty nie rozumiesz jego... Chodzi mu o to że kazdy pierdoli że Cracovia faworyt Cracovia Ekstrakalsa a tak na prawdę to ciągle lecieliśmy na pysk i ostatnie lokaty w tej Ekstraklasie i utrzymanie cudowne badź kosztem kogoś .. chodzi mu o to że raczej w skrócie nie przejmują się Cracovią coś w stylu z duzej chmury mały deszcz bo ciągle nas w Ekstraklasie każdy upokarzał. Nie odgrywaliśmy żadnej roli w tej Ekstraklasie tylko do dostarczania punktów i od lat obrona przed spadkiem
Ok ale różnica poziomów między Ekstraklasą a 1 ligą jest na tyle duża, że ostatnia drużyna Ekstraklasy spada z hukiem, osłabia się a i tak jest lepsza od większości drużyn 1 ligi.
jeden wyjątek - lodzermensch ŁKS
by nie płodzić nowych wątków - pozostałe mecze
Termalica Bruk-Bet Nieciecza - Stomil Olsztyn
Bogdanka Łęczna - Warta Poznań
Kolejarz Stróże - Łódzki KS
GKS Tychy - Miedź Legnica
Flota Świnoujście - GKS Katowice.
Polonia Bytom - Arka Gdynia.
Sandecja Nowy Sącz - Okocimski KS Brzesko,
Zawisza Bydgoszcz - Dolcan Ząbki
ja tam teraz mam [b]bardzo głęboko[/b] to, czy Cracovia gra pięknie, czy nie. A także to, czy w kwietniu 2013 będzie grać pięknie czy nie.
w tej dennej 1. lidze liczy się skuteczność. Za "dominację" punktów nie przyznają.
a jeśli stracimy punkty w Grudziądzu, to trzeba będzie zmienić nazwę tego wątku na "Walka o TWARZ :( "
Bzyyczek Napisał(a):
> jeden wyjątek - lodzermensch ŁKS
ŁKS po spadku się rozpadł bo nie ma pieniędzy. Nie wiem kto tam został z poprzedniego sezonu oprócz Sasina ale raczej nie za wielu zawodników.
tak tak, wiem, ale w kontekście wypowiedzi Arifovicia (niegdyś ełkaesiaka), to...;)
Jasne! Flota i Zawisza już awansowały . Kłaść sie na plecach i płakać. kibice kur&*(
po paru ostatnich latach jesli ktoś mi mowi ze styl gry nie jest ważny, to wydaje mi się że nie był na większości meczów... styl JEST ważny... wole oglądać ładnie grającą Cracovię w I lidze niż padake w ekstraklasie... Cracovia ma wskazywać trędy, drogi, wyznaczać wzorcowe "zachowania" a nie tylko posyłać długie piły po punkty... tutaj chyba z paroma osobami się mijam w pojęciu Cracovii jako jednego z fundamentów krakowskiego społeczeństwa... może i górnolotnie, ale właśnie Cracovia taka jest i powinna być...
oczywiście że każdy Pasiak chce awansu, ale nie za wszelką cenę... wartości Cracovii nie są zbudowane na jak największej ilości punktów, a na zupełnie czymś innym... jeśli ktoś tego nie rozumie to już jego problem...
nie chce nikogo dzielić, ale jeśli nie awansujemy, to co, przestaniecie kibicować Cracovii i pracującym w niej ludziom?... na wszystkich będziecie najeżdzać i we wszystkich widzieć przyczyny braku sukcesu?...
Cracovia walczy, i walczy z poniesioną głową... nareszcie w stylu który się z przyjemnością ogląda... to nie Fifa, to piękno sportu...
Tymonek Napisał(a):
> Niestety raczej ty nie rozumiesz jego... Chodzi mu
> o to że kazdy @#$%& że Cracovia faworyt Cracovia
> Ekstrakalsa a tak na prawdę to ciągle
> lecieliśmy na pysk i ostatnie lokaty w tej
> Ekstraklasie i utrzymanie cudowne badź kosztem
> kogoś .. chodzi mu o to że raczej w skrócie nie
> przejmują się Cracovią coś w stylu z duzej
> chmury mały deszcz bo ciągle nas w Ekstraklasie
> każdy upokarzał. Nie odgrywaliśmy żadnej roli
> w tej Ekstraklasie tylko do dostarczania punktów
> i od lat obrona przed spadkiem
Mi chodziło o to, że pomiędzy Cracovią, która spadła z E-klasy, a tą obecną jest diametralna różnica i tego pan Arifowicz, czy jak mu tam, nie oglądając żadnego meczu nie widzi, więc za przeproszeniem pierdoli bez sensu.
Szymciu dlaczego tak zaciekle nie broniłeś Rafała Ulatowskiego ? Styl był ? - BYŁ ! Bramki były? - BYŁY ! Spełniał wszystkie kryteria więc dlaczego nie dano mu spokojnie z tą Cracovią do pierwszej ligi spaść by ku uciesze wszystkich tam mógł dalej robić swoje ? Punkty może i ważne ale skoro nie najważniejsze to pasjonat piłki powinien być dzisiaj rozchwytywanym towarem na mieście niestety ku mojemu zdziwieniu nie jest ! Dlaczego ?
Jakie bramki, jaki styl? Czy ja chodziłem na inne mecze? Styl może i był w przekręconym meczu z Legią, później już równia pochyła.
Za Ulatowskiego po 7 kolejkach mieliśmy 3 punkty i bilans bramek 7-15 i dno tabeli, za Stawowego 14 pkt. i bilans 12-8 i 3 miejsce w tabeli. Wiem, że nie ta liga, ale jednak chyba różnica jest wyraźna.
Znaczy się mam porównać wyniki Ulatowskiego z ekstraklasy do tych Stawowego w I lidze ? Myślisz ze Stawowy z takim stylem ugrałby to samo w extraklasie ;-) Bądzmy poważni , w ekstraklasie nie ugrałby nic bo tam nie ma jednej drużyny którą można porównać do Dolcanu czy Olimpii Grudziądz.
Docencie a jaki styl ? Typowo ofensywny z tym Stawowego różniący się tylko i wyłącznie tym że Ulatowski oczekiwał czterech pięciu podań i akcji zakończonej strzałem by nie narażać drużyny na głupią stratę w środku pola przy wymianie zbyt dużej ilości podań . A jeśli faktycznie chodziłeś na inne mecze i nie pamiętasz bramek to dla przypomnienia 2-3 z Ruchem , 2-3 z Górnikiem , 2-3 ze Śląskiem a nawet 0-5 z Lechem . Tylu bramek nie widzieli kibice żadnego innego klubu , niestety dla nas ofensywna ZABAWA ( bo gra to za dużo powiedziane ) z piłką kończyła się tym że więcej tych bramek zwykle strzelali przeciwnicy . Jedyny moment w którym Ulatowski myślał o dowiezieniu korzystnego wyniku to był mecz w Warszawie i tylko wyłącznie w jego końcowych momentach. . Nikt inny tego nie gra , nie grał i grać nie będzie bo w tej lidze tylko idiota odsłoni całą własną bramkę by strzelić gola .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)