Krst pod Triglavom Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> > Myśleliście, że będziemy w każdym meczu
> wygrywać po 5-0?
>
>
> a kiedy to ostatnio skórokopy wygrały 5-0 ze
> mielibysmy tak mysleć??
Ale połowa ludzi na forum przed każdym meczem ma sny i się nakręca na bardzo wysokie i przekonywujące wygrane!
-
-
(GLOS) [5. kolejka] Dolcan Ząbki-CRACOVIA 2 września 12.15 (niedziela)
Ale rzeczywiście, widac, tak jak piszą w DP, i jest to widoczne na skrocie - przy bramce na 1:0 na boisko wszedł wpuszczony przez sędziego zza linii zawodnik Dolcanu, nie powinno go tam być - zabrał piłke, przebiegł dzielnie (chory przed chwilą) pół boiska i strzelił... I to rzeczywiście ustawiło mecz...
[b]Panowie Szlachta[/b] - prawda jest taka, że teraz każdy cham bez Ząbków, Stróż czy inny nawet z Cieczką zrobi wszysko
aby błotem boiskowym znieważyć mości Pana Cracoviaka.
To jest typowa mentalność potomków Jakuba Szeli i z tym trzeba się liczyć!
A chama jak mawiał książe Jarema herbu Korybut najodpowiedniej batem prosto przez łeb walić, aby pojął prędko, kto Pan jego...
[b]Mówiąć krótko trzeba wyciągnąć wnioski z tej niedzielnej zniewagi[/b]
A tak poza tymi wszystkimi dywagacjami o taktyce itp, to właśnie najbardziej tego się bałem, że po spadku będziemy dostawać w dupę od jakiś Dolcanów, Temalik czy innych Kolejarzy Stróże. Miejmy jednak nadzieję , że moja wyliczanka skończy się tylko na Dolcanach.....;)
CracoviaNH Napisał(a):
> A chama jak mawiał książe Jarema herbu Korybut
> najodpowiedniej batem prosto przez łeb walić,
> aby pojął prędko, kto Pan jego...
wiem że to zwykła metafora, ale Ty się koleś hamuj, bo z podkrakowskich miejscowości do których nomen omen pijesz wychodzi wielu chłopaków robiących dużo więcej niż zblazowanych gamoni z Huty i akurat wiem co mówię bo mieszkam/łem tu i tu. Dlatego kolejny raz zalecam Ci kubeł zimnej wody.
Ja się w kontekście całej rundy bardziej niż o umiejętności piłkarskie tej drużyny obawiam, czy ten zespół uciągnie fizycznie i czy po jeszcze kilku kolejkach będzie miał kto grać (kontuzje, zmęczenie itp.) bo harpaganów twardo grających to Ci u nas jak na lekarstwo.
[b]@Redcclise napisał:[/b] "wiem że to zwykła metafora, ale Ty się koleś hamuj..."
Skoro wiesz, że to zwykła metafora to po kiego grzyba pijesz do mnie nomen-omen coś o zblazowanych gamoniach z Nowej Huty???
Ja jednak wykażę się wyższą kulturą - nomen omen trudno dostępną w pewnych kręgach - i suptelnie udam, że twój post mnie osobiście nie dotyczy...
A tak na marginesie to z racji wielotelniego przyzwyczajenie wolę zdecydowanie prysznic, aniżeli wodę noszoną w kubłach...
pawlus17 Napisał(a):
> Jest taki lament po tym meczu jakbyśmy już
> spadli albo stracili szansę na awans.
> Myśleliście, że będziemy w każdym meczu
> wygrywać po 5-0?
> W tamtym sezonie zwycięzca 1 ligi miał taki
> bilans- 19 -7-8, czyli przegrał aż 8 meczy.
> Jak dla mnie start rozgrywek mamy bardzo dobry,
> jesteśmy w czołówce, do tego mamy dość
> szeroką kadrę więc jest dobrze i nie ma co
> dramatyzować, a tutaj ludzie popadają od
> skrajności w skrajność bo komuś nie wyszedł
> jeden mecz.
> Przed sezonem wielu prorokowało środek tabeli,
> teraz większość po kilku udanych meczach chce
> wygrywania wszystkiego co się da-dramat.
Masz w sumie rację w tym poście ale z tą szeroką kadrą to chyba kolego przesadziłeś :D
środkowego obrońcy i napastnika zdecydowanie brakuje.
Ale ja jakoś nie mogę zrozumieć Stawowego, jakim cudem ten Boljević gra w ataku, przecież on nic tam nie robi dobrego. Strzał życia mu wyszedł z cyganami a oprócz tego to wnosi tyle właśnie co Niedzielan. Nie wiedziałem, że kiedyś zatęsknie (chociaż trochę) za Dudzicem w ataku.
Wiem, że już "trochę" minęło od meczu w Ząbkach, ale czy było jakieś info tutaj odnośnie naszego wyjazdu ( nie czytałem ostatno trochę wątków więc mogę się mylić więc proszę o łagodne potraktowanie smiling smiley ) bo chętnie bym się wybrał lecz nic takiego tutaj chyba nie było. Ilu Naszych w Ząbkach ? smiling smiley
Pozdro.
[b]PS Czemu nic się nie pisze na temat kibicowski o meczu z Dolcanem na stronach czy to SYC czy na sportowej Cracovii czy na Teraz Pasy ?[/b]
Po każdej kolejce na jednej ze stron kibicowskich Cracovii powinno być podsumowanie kibicowskie odnośnie wyjazdów innych drużyn jak i oczywiście naszej - jak to jest na stronkach innych polskich klubów.
Takie małe moje zdanie :) oczywiście jeśli je mogę wygłosić. Bez spiny :)
Sorki STC miało być oczywiście :)
naucz się edytować własne posty
@perkins007
Bez spiny się nie da:)
knur Napisał(a):
> naucz się edytować własne posty
Fajnie, że się ty nauczyłeś.
Nas na tym wyjezdzie ok. 200
a tu kompletna foto galeria
http://www.dolcanzabki.com/index.php?view=category&catid=15&page=1&catpage=1&option=com_joomgallery&Itemid=26#category
Mythos pw.
Podbijam i też jestem ciekaw pytania Perkinsa, było jakieś info apropo wyjazdu? Coś przeoczyłem ?
pozdro!
8 dni później
a tymczasem sensacja, pada twierdza Zabki rozjezdzanan przez Kolejarzy ze Strozy
co zaglądnę to kolejna bramka.
Obecnie 1-4.
No i jak teraz wygląda nasz wynik z Ząbek przy 1-4 ze Stróżami?
no to za 2 tygodnie w Stróżach będzie pogrom :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)