bylaby to asysta Rocka gdyby nie fakt że ten przepuszczał do Dąbrowskiego. pozostawiłbym to bez punktu
-
-
Klasyfikacja kanadyjska Cracovii - sezon 2012/2013
Bernhard - Ostatnie podanie.
Rok miał spory udział przy tej bramce i tego mu się nie odbierze, ale asysty niestety nie zaliczył.
asysta to nie ostatnie podanie tylko ostatnie, umyślne podanie otwierające drogę do bramki. Edi nie zagrywał umyślnie do Boljevica. Czy asystą byłoby podanie bramkarza z piątki do Żytki gdyby ten po nim przedryblował całą drużyne rywala i strzelił gola?
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
Czy
> asystą byłoby podanie bramkarza z piątki do
> Żytki gdyby ten po nim przedryblował całą
> drużyne rywala i strzelił gola?
dokładnie tak.
Asysta to ostatnie podanie.
Gdyby bramkarz wybijał piłkę i zawodnik z jego drużyny ją przejął i strzelił np. z połowy bramkę, również asysta byłaby bramkarza.
Czyli że podsumuje ,wyglądało to tak ze Edek podawał do Rocka , który przepuszczał do Dąbrowskiego, ale wszystko zepsuł Władek go huknął w bramę :)
To może przyznawać punkty jak lotnikom za zestrzelenia powiedzmy takie 1/3 asysty ;)
Rok tunelowal ta pilke, przedluzyl bez dotkniecia, to trzeba umiec, wyksztalcenie wyzsze u pilkarza,
zdecydowanie punkcik za asyste, he he ;)
Bzdura, jak sprawdzic czy zagranie jest umyslne? Jesli zawodnik chce strzelac a wyjdzie asysta to nie zaliczac? Albo skad wiadomo, ze chcial podawac do tego a nie do innego albo moze w ogole zagrywal "na afere"?
Asysta to podanie, po ktorym zawodnik znajduje sie w sytuacji strzeleckiej i ja wykorzystuje, zagranie Bernhardta jak najbardziej sie kwalifikuje.
thunderlord Napisał(a):
> Bzdura, jak sprawdzic czy zagranie jest umyslne?
> Jesli zawodnik chce strzelac a wyjdzie asysta to
> nie zaliczac? Albo skad wiadomo, ze chcial podawac
> do tego a nie do innego albo moze w ogole zagrywal
> "na afere"?
> Asysta to podanie, po ktorym zawodnik znajduje sie
> w sytuacji strzeleckiej i ja wykorzystuje,
> zagranie Bernhardta jak najbardziej sie
> kwalifikuje.
Dokładnie, i co wtedy z zagraniami w stylu pamiętnego "centrostrzału":D?
Nzg Napisał(a):
> Dokładnie, i co wtedy z zagraniami w stylu
> pamiętnego "centrostrzału":D?
Wtedy od razu dwa punkty, za bramkę i za intencjonalną asystę:)
W NHL - u punktowane sa dwa podania ... czyli w przypadku gola strzelonego LKS - owi przez
Bernhardta po punkcie otrzymali by Budzinski i Dudzic .Morzna by tez dodac do tabeli procentowosc punktowa na mecz
danego zawodnika . Dzieki Olszi za ciekawy temat !
Gdyby taka statystyka ( 1-szej ligi oraz Extraklasy ) byla prowadzona na Teraz Pasy to mieliby znacznie wieksza ilosc
odslon bo jest to podstawa dla scautingu i kibicow.
[b]7 kolejka:[/b] 14.09.2012
[b]Warta Poznań - Cracovia 2:2[/b]
Bramki: 37.Dudzic, 23.Zejdler
Asysty: 6.Marciniak, 40.Straus
9 dni później
[b]8 kolejka:[/b] 19.09.2012
[b]Olimpia Grudziądz - Cracovia 2:0[/b]
[b]9 kolejka:[/b] 23.09.2012
[b]Cracovia - Bogdanka Łęczna 2:0[/b]
Bramki: 2x 4.Boljević
Asysty: 40.Straus, 23.Zejdler
od kiedy strzał na bramkę jest asystą?
SaNtO Napisał(a):
> od kiedy strzał na bramkę jest asystą?
Przeciez podawal, a bramkarz tylko lekko zmienil tor lotu pilki ;)
A tak na serio, to strzal, po ktorym nastepuje skuteczna dobitka jest asysta wedlug chyba wszelkich standardow
No właśnie ja też tak jak SaNtO myślałem dawniej,ale gdzieś widziałem za co się przyznaje asysty i rzeczywiście Rokowi należy zaliczyć asystę.
Po tym co zrobił Rok przy bramce to bym mu dwa punktu zaliczył za styl. Jak najbardziej asysta.
7 dni później
Kto asystował przy bramce Boljevića w Stróżach? Wydawało mi się, że ostatnie podanie zaliczył Straus ale pewności nie mam.
Ciekaw jestem, czy w chwili podania w ogóle przeszło mu przez głowę, że może zaliczyć asystę.
[b]10 kolejka:[/b] 30.09.2012
[b]Kolejarz Stróże - Cracovia 0:1[/b]
Bramka: 4.Boljević
Asysta: 40.Straus
Jak to wyglądało przy strzale Szeligi? Oficjalna podaje, że Steblecki.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)