Damian marzy o kadrze.
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,cracovia-damian-dabrowski-marzy-o-kadrze,artykul,611515,1,1059.html
-
-
Damian Dąbrowski - witamy w Cracovii!
I bardzo dobrze , że stawia przed sobą taki cel . Powodzenia .
Według mnie Nawałka powinien mu dać szansę w jakichś meczach towarzyskich. Powinien tylko poprawić strzały zza pola karnego.
6 dni później
Damian Dąbrowski wykonuje średnio w meczu 66 podań - i po 12 kolejkach jest najczęściej zagrywającym piłkę zawodnikiem w ekstraklasie. Inni zawodnicy Cracovii też pojawiają się na eksponowanych miejscach w ligowych statystykach tej rundy.
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/9010701,pilkarze-cracovii-maja-dobre-statystyki-dabrowski-wyprzedza-surme-i-maczynskiego,id,t.html
17 dni później
To co Damian gra w meczu ze Śląskiem to czapki z głów!!!
Ale i tak dalej Maczynski w k adrze...
Szacunek!! :)-D
[img]http://bujalski.blox.pl/resource/czapki.jpg[/img]
...co tu pisać(tu)
Super, że się wykartkował na Lechię, przynajmniej pewny udział w derbach.
Dobrze Damian że nie zagrasz. Z betonami bo musisz grać w derbach!
Niedawno krzyczano prześmiewczo, że Dąbrowski do reprezentacji. Teraz słowo stało się ciałem - Dąbrowski po prostu zasługuje na powołanie. Czego mu brakuje? W czym ustępuje Linettemu? Mam nadzieję, że w końcu zarówno Damian jak i Cetnar (a może i ktoś więcej ;) ) dostanie swoją szansę w reprezentacji przed EURO.
Podanie do Kapustki przy drugiej bramce (Rakels) wysokich lotów. Ogółem, dobrze widzi kto i jak ustawiony na boisku. Dobry mecz. (tu)
O co się tak Damian wku....ł na Jendriska po tej akcji kiedy dostał kartkę?
MSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> O co się tak Damian wku....ł na Jendriska po tej
> akcji kiedy dostał kartkę?
O to, że Jendrisek szedł do prostopadłej piłki, zamiast wystawić się "na ścianę". Raczej wyraz frustracji z tego, że Śląsk wchodził w nas jak w masło w tamtym okresie
Nie ma tylko jednej umiejętności : uderzenia , celnego mocnego uderzenia . A on od kilku lat próbuje i zawsze mocno tylko że kilometr od bramki. Jak nie umie to nie strzelam , po co tracić piłkę??? Tak mnie to wk.urwia wrrrrrrrrrrrrrr
Jak dla mnie to niech próbuje uderzać, w końcu zacznie kiedyś wpadać.
setka meczów i 2-3 bramki , uderzenia to straty , gdyby nie to to kadra. Myślę nawet że gdyby nie próbował strzałów to byłby już w kadrze.
KamilloLce Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W czym ustępuje Linettemu?
Obecnie pewnie w niczym, ale generalnie Nawałka nie rezygnuje szybko ze swoich wyborów. Linetty został uznany za jednego z architektów MP dla Lecha, chwalony z każdej strony za tamten okres. Trudno nagle z chłopaka zrezygnować, po takim sukcesie. Damian rozgrywa najlepszą rundę w karierze i jak tylko na tym nie poprzestanie to w tej kadrze wyląduje i to nie kosztem Linettego a może wraz z nim. Obstawiam jednak że obecna kadra a raczej jej 85% już jest klepnięta na Francję i załapać się do niej będzie bardzo ciężko. Paru pewniaków, paru "syneczków", kilku jeszcze pojedzie "za zasługi" i miejsc o które będzie się toczyć walka zostaje dramatycznie mało. Po turnieju nastąpi klasyczny reset i to wtedy pewnie będzie największa szansa do niej wskoczyć (nie koniecznie od razu do pierwszego składu). Jak widzę powołania dla piłkarzy z Gdańska to nie mam wątpliwości że selekcja już praktycznie jest zamknięta. Te nieliczne "zaskoczenia" to margines w dodatku lądujący we Francji na trybunach.
A Mila jest w kadrze? Bo jeśli tak, to znaczy, że Nawałce zatrzymał się zegar.
Oczywiście że jest. To ta grupa "za zasługi", acha jest jeszcze w grupie robi atmosferę i nie burzymy tego co wypracowaliśmy na kadrze! ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)