A no oczywiście, kwestia jego formy i ostatnich występów to druga strona medalu. Gość ostatnio gra po prostu tragicznie, a sprawia wrażenie jakby czuł się pewniakiem do reprezentacji.
-
-
Krzysztof Danielewicz witamy w Cracovii!
quentin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak to się ma do wystawienia Bernharda w meczu z
> ZL? Dodam że to Bernhard ma pewniejszy wypad z
> klubu niż Danielewicz. Nie wspomnę o innych,
> którym się kontrakty kończą. Tego się dało a
> tego nie wystawić? Jakieś inne kryterium było?
> Chętnie poznam.
Wg mnie roznica jest taka, ze Bernhard juz zostal skreslony, odejdzie po sezonie, Danielewicz ciagle probuja zatrzymac, chociaz takie zagrywki na pewno nie pomoga.
> Danielewicz może odejść, jedno jest pewne na
> 100% nigdy za Cracovię umierać nie będzie, co
> więcej za pieniądze wypłacane w Cracovii
> również.
Nie wiem, dla mnie wywiad raczej wskazuje na to, ze chce grac i walczyc o utrzymanie za wszelka cene, niezaleznie od tego czy zostanie czy nie. Ale bez kontekstu mozne odczytac inaczej.
Moja ogolna opinia, moze troche naiwna, jest taka, ze mlodzi gracze, typu Steblecki, Zejdler, Danielewicz, Dabrowski,Jaroszynski ktorzy dopiero zaczynaja grac w powaznej pilce, nie kombinuja. Chca grac i wygrywac, choc maja cholernie spore zmiany formy i nie potrafia na jednym poziomie grac przez wiele tygodni, czasami zagraja wrecz kompromitacje (patrz Dabrowski z Piastem), ale nie szukam tam wyrachowania i grania przeci komus.
Natomiast z graczami, ktorzy juz swoje widzieli, glownie licza kase na koncie, to roznie bywa - nie wymieniam nazwisk ale mozna miec swoje typy...
mlody3xL Napisał(a):
> Po raz kolejny zapytano go, czy przedłuży
> kontrakt. Odparł, że jeszcze nie wie, ale
> zapewnił też, że nie wpływa to na jego
> zaangażowanie. ? Nie chcę mieć w CV spadku z
> ekstraklasy ? argumentował.
>
> Ten fragment nie jest ciężki do
> zinterpretowania. Wypowiedź jego oznaczała, że
> da z siebie wszystko mimo braku podpisanego
> kontraktu, żeby Cracovia nie spadła z
> ekstraklasy, co siłą rzeczy pójdzie do jego
> CV.
>
> Wy tutaj piszecie tak, jakby zawodnik był
> posrany, bo podpisze kontrakt z Cracovią i
> spadnie za rok z ekstraklasy.
hmm przyznam ze mnie parnosc i upal dzis ostro przytepily, faktycznie tak brzmi bardziej sensownie Mlody ;)
Chcą zatrzymać Danielewicza i postanowili ukarać go że nie podpisał brakiem gry w ostatnich 4 meczach? Za to Bernharda nagradzają grą (pewnie wejściówkami) bo go wywalą? Trochę jak dla mnie za mocno pokręcone nawet biorąc pod uwagę duet JT i PB z resztą posta mogę się zgodzić każdy by chciał grać, w dodatku świetnie i iść na zachód zarabiać miliony, to co im w tym przeszkadza? Jednemu się już udało, tylko że na to pracował ciężko.
trochę denerwuje mnie grojek ,który po tym jak pracodawca nie rozwiązuje z nim
(swoją drogą szkoda) kontraktu za przeciętną kasę zamiast grac dwa razy lepiej aby
wywalczyć lepszą ofertę ma muchy w nosie.
Rozumiem, że chcą zatrzymać Danielewicza, ale nie za wszelką cenę. Chłopak ma ostatnią szansę, żeby błysnąć - jeśli mu się będzie chciało. Jeśli nie, żegnamy się bez żalu.
Nie pojechał do Lubina ponieważ odmówił podpisania nowego kontraktu.
Raczej nie pojechał bo słaby jest zwyczajnie, już to przerabialiśmy. Saidi, Nykiel, Rakels, Edek jakoś pojechali.
Nie pojechal bo jakiś głupi tekst rzucił Tabiszowi jak ten składał mu ofertę nowego kontraktu.
bu3o Napisał(a):
> Nie pojechal bo jakiś głupi tekst rzucił
> Tabiszowi jak ten składał mu ofertę nowego
> kontraktu.
Może podzielisz się szczegółami skoro cos wiesz.
Poczytaj kilka stron wcześniej, to dowiesz się więcej, a szło mniej więcej o tekst Krzyśka - "nie chcę mieć spadku w CV
Info z jakiegoś komentarza na TP wzięte jak widzę. Poniżej treść:
[quote="22:06 / 20.05.14 Pierwsza to taka że w sobotę przed meczem z Zagłębiem Tabisz z Burlikowskim wezwali Danielewicza proponujac mu podpisanie kontraktu. Odmówił mówiąc że jeszcze nie wie czy chce podpisać (pewnie ale to jest mój domysł uzależniał to od tego czy Cracovia się utrzyma) To już bezczelność Danielewicza! Ten pseudo piłkarzyna który w nie małym stopniu przyczynił się do wyników jakie były ma się za Messiego. Tabisz i Burlikowski się na niego wkur..li i dlatego nie pojechał do Lubina i dobrze bo aż się jeszcze teraz boję co by było jak by grał."]
[/quote]
Nie dość że bez formy to jeszcze głupi? Przecież są klauzule że po spadku umowa przestaje obowiązywać co on z tym swoim menago ustala. Litości.Inna kwestia to podejście obu Panów do sytuacji w klubie przed najważniejszym meczem w sezonie, szkoda że pół zespołu tak nie wyautowali.
To samo miałem napisać.
Nie bardzo ogarniam taką sytuację, że się na boisku ustala zasady kontraktu, choć przyznaję, jest to w stylu Tabisza.
Nie wiem w jakim stylu Danielewicz to powiedział, ale myślę, że dali mu czas na zastanowienie, nie wzięli go z zaskoczenia. Moim zdaniem jeśli zawodnik przed ważnym meczem (pod wieloma względami - nowy trener, uczczenie ś.p.Madeji, walka o utrzymanie) coś odpyskował to słuszna kara, ale szczegółów nie znam więc wyroków żadnych nie feruje.
widocznie reszta chce podpisac tylko nie moga sie dogadac co do kwot, a tu jak widac nie chodzi o kwote tylko generalnie o brak checi zostania w klubie.
Niech spierdala i tak jest słaby
Po pierwszej połowie to ja bym tego co robi Danielewicz grą nie nazwał...
Dajcie już spokój z tym pajacem. Pasuje do Cracovii jak Małecki do 1 z 10-ciu... Niech weźmie swoją trendy pedalską torebkę i wypierdala.
DiegoKSC Napisał(a):
> Dajcie już spokój z tym pajacem. Pasuje do
> Cracovii jak Małecki do 1 z 10-ciu... Niech
> weźmie swoją trendy pedalską torebkę i @#$%&.
Jak dla mnie to moglby byc pozegnalny post dla tego gwiazdora.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)