Jak przeniosą mecz z Areczką to pewnie zagramy w najsilniejszym składzie.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.. (niekończąca się opowieść)
O Zejdlerze:
[i]Przedłużające się, trwające aż miesiąc (sic!) testy w Cracovii spowodowały, że w międzyczasie młodzieżowy reprezentant Polski otrzymał bardzo kuszące oferty z co najmniej dwóch klubów Ekstraklasy. Wczoraj trener Wojciech Stawowy długo rozmawiał z zawodnikiem i jego menadżerem. Wydaje się, że szkoleniowiec Pasów przekonał obu do związania się z Cracovią...[/i]
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/Aktualnosci/Terazpasy.TV-Lukasz-Zejdler-w-czwartek-zostanie-pilkarzem-Cracovii
Tak się kończy gadanie Stawowego o perełkach przed dopięciem transferu... Mam nadzieję, że podpisze z nami dziś kontrakt..
Tak się kończy zarządzanie na Wielickiej. Ten chłopak trenuje z nami od miesiąca i od co najmniej 3 tygodni wiadomo, że chcemy go u nas. Dlaczego więc jeszcze nie ma kontraktu?
Stawowy sobie do mediów gada ale ludzie chyba nie są ślepi prawda? Zejdler grał u nas w sparingach i prezentował się fantastycznie więc normalnym jest, że wzbudza zainteresowanie. To też wina Wojtka? Może powinien zamknąć go w szatni, żeby nikt przypadkiem go nie zobaczył?
Trafił nam się ogromny talent i to widzą wszyscy. My zamiast z tego korzystać i brać chłopaka to wykłucamy się o 50 tysięcy euro. Jeżeli się i tak uda i Łukasz podpisze z nami kontrakt to fajnie. Jeżeli nie, to najmniejsza w tym będie wina Stawowego.
Jak zawsze wszystko na ostatnią chwilę.. przypominają mi się słowa Szatałowa "Proces pozyskiwania zawodników jest w Cracovii zbyt wolny".
[quote=3lvis]
Trafił nam się ogromny talent i to widzą wszyscy. My zamiast z tego korzystać i brać chłopaka to wykłucamy się o 50 tysięcy euro. Jeżeli się i tak uda i Łukasz podpisze z nami kontrakt to fajnie. Jeżeli nie, to najmniejsza w tym będie wina Stawowego.
[/quote]
Z tego by wynikało, że pochwalne słowa Stawowego nt. Zejdlera wypowiadane dla TP były raczej "delikatną" sugestią dla zarządu żeby spięli tyłki i załatwili ten transfer. W każdym razie należą się chyba "delikatne" przeprosiny Karvinowi bo wychodzi, że nie był bez racji zarzucając Stawowemu zbyt dużą szczerość przy tym transferze.
Oby tym razem i trenerowi i zarządowi się upiekło i nauczyli się na swoich domniemanych błędach.
g4lu Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> Z tego by wynikało, że pochwalne słowa
> Stawowego nt. Zejdlera wypowiadane dla TP były
> raczej "delikatną" sugestią dla zarządu żeby
> spięli tyłki i załatwili ten transfer.
Wreszcie ktoś zakumał czacze.
3lvis Napisał(a):
> Tak się kończy zarządzanie na Wielickiej. Ten
> chłopak trenuje z nami od miesiąca i od co
> najmniej 3 tygodni wiadomo, że chcemy go u nas.
nieprawda
Nieprawda...ok...brakuje mu czterech dni do miesiąca.
Przepraszam za to okrutne niedopatrzenie.
Nie zmienia to jednak sensu całej wypowiedzi.
A tak przy okazji. Małe zapytanie. Kto w Cracovii odpowiada za transfery i obserwowanie potencjalnych kandydatów do gry w Cracovii?
Jest u nas ktoś taki? Czy też wszystko to na głowie ma Szaraniec?
3lvis Napisał(a):
> Nieprawda...ok...brakuje mu czterech dni do
> miesiąca.
> Przepraszam za to okrutne niedopatrzenie.
> Nie zmienia to jednak sensu całej wypowiedzi.
to ze Stawowy go chcial od 3 tygodni nie znaczy, ze chcial go Klub.
I o to właśnie chodzi. To już nie wina Stawowego co próbują niektórzy zarzucić.
Mam nadzieję, że dziś lub jutro kontrakt zostanie podpisany na co wiele wskazuje i cała ta dyskusja będzie mogła wylądować w śmieciach.
Kimura ( testowany) z tego co widziałem strzelił jednego gola w II lidze wschodniej...
kkk_84 Napisał(a):
> 3lvis Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Nieprawda...ok...brakuje mu czterech dni do
> > miesiąca.
> > Przepraszam za to okrutne niedopatrzenie.
> > Nie zmienia to jednak sensu całej wypowiedzi.
>
>
> to ze Stawowy go chcial od 3 tygodni nie znaczy,
> ze chcial go Klub.
kkk, jak sam zawodnik chce u nas grać, sam trener go chce, mało! chcą go też kluby ekstraklasy bo po sparingach granych w naszej drużynie widzą jak świetnie się prezentuje a nie chce go klub, jak piszesz a wiesz że Ci wierzę :) to ja nie mam słów do zarządu tego klubu...
pracowanie nad kontraktem z nim powinno się zacząć dużo wcześniej...
Według TP Dąbrowski podpisał kontrakt
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/Aktualnosci/Damian-Dabrowski-pilkarzem-Cracovii
Według http://www.90minut.pl/news/193/news1938099-Damian-Dabrowski-pilkarzem-Cracovii.html też
http://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/damian_dabrowski_wypozyczony_do_cracovii
Według oficjalnej też :)
Czekamy na Zejdlera.
Czy ten Kimura to nie jest realizacja pojawiającego się od dłuższego czasu żądania zatrudnienia Japończyka:). Czy to nie rmszar forsował ten pomysł?
podobno Kimura to inicjatywa pasiastego fanklubu Kapitana Tsubasy
Nie wiem czy ktoś to wcześniej wrzucał bo news jest już leciwy, a ja na niego wpadłem dopiero dzisiaj. Jeśli dla kogoś ma to znaczenie to dodam, że news podpisany przez Szymona Opryszka:
[url=http://m.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,117195,12180573,Cracovia_walczy_o_Lukasza_Zejdlera___Perelka___Transfer.html][m.krakow.sport.pl: Cracovia walczy o Zejdlera][/url]
[i]Mimo wszystko latem nowy właściciel przeżywającego kłopoty finansowe Banika (Czesi wciąż nie zapłacili za transfer IV-ligowej Unii) przedłużył automatycznie kontrakt z piłkarzem o dwa lata. Tyle że na warunkach juniorskich. To nie spodobało się pomocnikowi, który chce odejść do Cracovii. Jego agent Edward Socha skierował sprawę do arbitrażu FIFA.
Jego przygoda z Cracovią nie zaczęła się jednak najlepiej z powodu oczekiwań menedżera, który zażądał 150 tys. zł prowizji oraz 50 tys. za podpis zawodnika na kontrakcie. - To skandaliczna propozycja, bo ten zawodnik to kot w worku - grzmiał Janusz Filipiak, prezes klubu.
Socha: - To był początek negocjacji. Prezes jest w gorącej wodzie kąpany, kilka razy zawiódł się na menedżerach. Nie ma takiego klubu, z którym bym się nie dogadał. Najważniejsze, że Łukasz chce grać w Cracovii, a ja robię wszystko, by działacze nie musieli za niego nic płacić Banikowi.[/i]
EDIT:
Właśnie się pojawił news na oficjalnej, że Zejdler został wypożyczony do Cracovii na rok z opcją pierwokupu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)