konserwa Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Misiekm i leszeczek - obaj macier pojęcie o
> geografii, że hej :)
> Edgar Bernhardt nie jest ani Uzbekiem, ani
> Kazachem a po prostu Kirgizem,
Właśnie miałem zamiar sprawdzić czy jest z Kazachstanu czy Kirgistanu, bo mi to nie dawało spokoju, ale zdążyłeś mi wbić szpilę:) Wnisek na przyszłość, najpierw sprawdzać potem pisać:) W każdym razie nie jest uzbekiem, a Uzbeko-Rosjanin kojarzy mi się podświadomie z ubekami, dlatego szybko reagowałem:)
-
-
Wojciech Stawowy: treningi sparingi taktyka
Jest też wymóg gry określonej liczby "młodzieżowców" którzy muszą przebywać na boisku. Więc się zastanówcie jak macie pisać brednie. Chyba że urządza was WO 0-3.
Peterps Napisał(a):
> Jest też wymóg gry określonej liczby
> "młodzieżowców" którzy muszą przebywać na
> boisku. Więc się zastanówcie jak macie pisać
> brednie. Chyba że urządza was WO 0-3.
przecież to do nich nie trafia. najchętniej by na miejsce Sebastiana wstawili Ruska.
nie mają pojęcia, że ustalanie składu zaczyna się od Stebleckiego/Zejdlera.
Zajdler, Dąbrowski, Skrzeszewski.
Ale nic nie mam przeciwko Stebleckiemu, ale nie mam zamiaru pisać, że jest za.je.bi.sty jak mu nie idzie. Widać, że przepis o młodzieżowcach może im przynieść szkodę.
Trochę bez sensu jest ten przepis.
Najbardziej mnie śmieszy to, że taki Rooney był już dobry jak miał 16 lat, 18-20 latkowie grają regularnie w klubach europejskich, a u nas jak gość ma 24 to ciągle jest "młody i perspektywiczny, chociaż brakuje mu doświadczenia" :D
Ciekawe co będzie z Suvorovem...
kuuuurvva ludzie nauczcie się że to nie jest Zajdler tylko ZEJDLER.
Zajdler jest Zejdler? Bez sensu.
konserwa Napisał(a):
> Edgar Bernhardt nie jest ani Uzbekiem, ani
> Kazachem a po prostu Kirgizem, do tego z
A skąd to wytrzasnąłeś? Jakim znowu [b]Kirgizem[/b]?
Jest Rosjaninem z pewnie jakimś tam niemieckim przodkiem po ojcu.
Czy np. Polaków urodzonych w Kazachstanie też nazywasz Kazachami? [!!!]
[quote="Sam Edgar o sobie"]
- Wszyscy piszą, że jestem Niemcem. Ale to nieprawda. Moi rodzice pochodzą z Syberii, są stuprocentowymi Rosjanami. W poszukiwaniu pracy i cieplejszego miejsca do życia przenieśli się do dzisiejszego Kirgistanu, gdzie się urodziłem. A potem trafiliśmy do Niemiec. I tak mam trzy paszporty. W reprezentacjach Niemiec i Rosji raczej ciężko byłoby się przebić. Przeprowadziłem już rozmowy z władzami kirgiskiej federacji. Wiele wskazuje na to, że będę mógł występować w kadrze w meczach eliminacji do Pucharu Azji 2015.
[/quote]
ps: Czyli w tym sezonie w 11-e Cracovii występują wyłącznie Słowianie jak narazie ;) :)
Khalid Napisał(a):
> A skąd to wytrzasnąłeś? Jakim znowu Kirgizem?
> Jest Rosjaninem z pewnie jakimś tam niemieckim
> przodkiem po ojcu.
>
A może jeszcze Żydem ? ;)
Ma 3 paszporty, w tym niemiecki, czuje się Rosjaninem, ale grać chce w reprezentacji Kirgistanu, dokąd chce trafić poprzez klub z Polski. Prawdziwy internacjonał. W każdym razie z formalno prawnego punktu widzenia znacznie bliżej mu do Kirgistanu, niż do Kazachstanu, czy Uzbekistanu, a to było tu kwestią wywołującą sprostowanie.
To kim się czuje z urodzenia jest tu mniej istotne, choć nie zazdroszczę mu takiej mieszanki.
Można, i to też nie ostateczna liczba ;)
Bernhardtowie z Syberii są stuprocentowymi Rosjanami? no cos sie chyba te procenty nie zgadzają ;-)
Trenerze ,Edgar ma grać jak Messi oczywiście w pewnej proporcji.Ma drybling.podanie i szybką nogę.Zdecydowanie jednak nalezy ograniczyć
jego samotne ,ambitne biegi na podających sobie 3 obrońców przeciwnika.Jednocześnie trzymajmy się zasady,że nazwiska nie grają.Stąd Steblecki nie może być forowany,że wychowanek.Zresztą stać go na to by był filarem zespołu.W dalszym ciągu brak mi 3-go defensywnego pomocnika.Przy ofensywnych Kreciku i Budzyńskim moze właśnie Sebastian?Kiedyś grał to Struna ale zawsze uważałem ,że linia obrony winna być constans .
Albert Napisał(a):
> Trenerze ,Edgar ma grać jak Messi oczywiście w
> pewnej proporcji.Ma drybling.podanie i szybką
> nogę.Zdecydowanie jednak nalezy ograniczyć
> jego samotne ,ambitne biegi na podających sobie 3
> obrońców przeciwnika.Jednocześnie trzymajmy
> się zasady,że nazwiska nie grają.Stąd
> Steblecki nie może być forowany,że
> wychowanek.Zresztą stać go na to by był filarem
> zespołu.W dalszym ciągu brak mi 3-go
> defensywnego pomocnika.Przy ofensywnych Kreciku i
> Budzyńskim moze właśnie Sebastian?Kiedyś grał
> to Struna ale zawsze uważałem ,że linia obrony
> winna być constans .
Odpowiem cytatem z Peterpsa:
"Jest też wymóg gry określonej liczby "młodzieżowców" którzy muszą przebywać na boisku. Więc się zastanówcie jak macie pisać brednie. Chyba że urządza was WO 0-3."
A po drugie kto to jest Budzyński?
Krst pod Triglavom Napisał(a):
> Bernhardtowie z Syberii są stuprocentowymi
> Rosjanami? no cos sie chyba te procenty nie
> zgadzają ;-)
masz dużo racji.
znam trochę niemieckie prawo imigracyjne i sposób przyznawania niemieckiego obywatelstwa.
nie ma możliwosci otrzymania niemieckiego paszportu zachowując swój dotychczasowy.
prawo nie przewiduje ustępstw nawet w stosunku do zamieszkujących od trzech pokoleń Niemcy Turków.
prawo posiadania podwójnego obywatelstwa mają jedynie Aussiedlerzy (zamieszkujący obecnie na terenie Polski) oraz Ubersiedlerzy ( Rumunia, były ZSRR )
aby otrzymać status Ubersiedlera (zakładam własnie, że dotyczy to rodziny i samego Edgara) trzeba udowodnić niemieckie pochodzenie.
skończyły się czasy kiedy pochodzenie przyznawano na owczarka niemieckiego :)
Nie badałem losów rodziny Bernhardta, ale coś mi pachnie Niemcem Nadwołżańskim. Osiedlili się oni w Rosci jeszcze gdzieś w 18 wieku (za panowania carycy Kartarzyny o ile się nie mylę i żyli nad Wołbą zachowując odrębność ku;lturową, do czasu aż Stalin nie wyznaczył im z obawy o utworzenie przez nich 5 kolumny innego miejsca do życia, w nieco zimniejszych rejonach.
O sprawdziłem:) :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Niemcy_nadwo%C5%82%C5%BCa%C5%84scy
Sypię głowę popiołem i nić już nie będę krytykował trenera co do wyboru składu. Zawodnicy, których się domagałem przed okocimskim i którzy wtedy wchodząc z ławki uratowali nam mecz, dzisiaj zawiedli. Może Zejdler dalej jest lepszy od Stebleckiego, ale na tle podmęczonego rywala sprawdzał się znacznie lepiej. Bernhardt, też lepiej wypadł w meczu z Okocimskim, ale wtedy był też chyba inaczej ustawiony. Ktoś w innym wątku sugerował by może spróbować Skrzeszewskiego jako młodzieżowca, co dało by szersze pole manewru, a bramkarz i tak w meczu ze Stomilem i Okocimskim nie miał wiele pracy. Propozycja na słabszego rywala, który 90% czasu muruje swoją bramkę jak najbardziej do przemyślenia. W dzisiejszym meczu gra milsza dla oka, jednak zbyt mało zdecydowania pod bramką rywala. Widoczny brak przebojowego napastnika.
Panie trenerze takiego powitania w Krakowie to nawet nie miał ś.p.Jan Paweł II najwiekszy kibic Cracovii.
Szkoda by to było roztrwonić ale z taką "tiki-taką " to my daleko nie zajedziemy;a gdzie jakies strzały,gra skrzydłąmi itd.
Jak na razie to najlepiej wychodzi panu bałamucenie kibiców i dziennikarzy bo przy innym trenerze juz dawno były by gwizdy.
Trzeba otwarcie powiedzieć Prezesowi że bez napastników będzie bardzo ciężko o zwyciestwa.
Powodzenia w Cracovii.
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,12364211,Cracovia_chce_pozyskac_napastnika__ale_zostal_jej.html
jakis temat jest
Bez napastników ciężko będzie wygrywać mecze Panie Trenerze.TYPOWY SNAJPER a nawet dwóch, potrzebni są od zaraz!
Nie mamy zmienników!
Zwłaszcza w napadzie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)