Dynarek grał niestety na swojej pozycji i wyszło, że w drugiej lidze miał dużo miejsca i mógł spokojnie rozgrywać, a tu okazał się zwyczajnie za wolny, nie dawał rady celnie dogrywać pod presją, miał sporo strat; lwowianie po prostu go zaskoczyli. Jako zmiennik w 1 lidze powinien zostać, bo słusznie mówią przedmówcy, że takiej drużyny jak Karpaty tam nie będzie. Ale musi zrobić wyraźne postępy, jeżeli chce się utrzymać na poziomie, do którego ta drużyna jest szykowana.
-
-
Wojciech Stawowy: treningi sparingi taktyka
Niestety ale w I lidze będzie wiele drużyn zagęszczających środek i presja będzie spora bo firma Cracovia sama w sobie coś znaczy .
I dobrze, niech sie boja chamy.
torreador Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Niestety ale w I lidze będzie wiele drużyn
> zagęszczających środek i presja będzie spora
> bo firma Cracovia sama w sobie coś znaczy .
Zagęszczenie środka w polskiej lidze nie istnieje
Ja uwazam że taktyka powinna byc raczej dostosowana do zawodnikow a nie na odwrot, co z tego że Stawowy nakresli super plan z 6 pomocnikami skoro np Dudzic w decydującym momencie przyjmnie na golen,,,Po tym sparingu widac ze druzyna ma pomysl na gre i to jest niewatpliwie na + jednak potrzebne sa wzmocnienia i to widac gołym okiem.Pierwsze to bramkarz ktory bardzo dobrze gra nogami i wysoko poza polem karnym, do tego trzeba dodac solidnego napastnika i obronce środkowego i mysle ze wtedy z wiekszym optymizmem bedzie mozna spojrzec w przyszlosc
tiki-taka Stawowego
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sport/pilka-nozna/1230218-tiki-taka-stawowego-cracovia-jak-hiszpania.html,0:pag:2,0:pag:1#nav0
La furia PASY :)
Dzisiaj na treningu http://www.90minut.pl/kariera.php?id=19466
garry Napisał(a):
> tiki-taka Stawowego
> http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sport/pilka-nozn
> a/1230218-tiki-taka-stawowego-cracovia-jak-hiszpan
> ia.html,0:pag:2,0:pag:1#nav0
>
> La furia PASY :)
Jezus Maria!
Niezły zawodnik. Byłby wzmocnieniem?
http://www.youtube.com/watch?v=sR-epJ_pHJ0
Może grać z lewej strony i w środku.
Lewą nogą może krawaty wiązać, prawą też się posługuje.
Ale jak? podwójny windsor? kent? czy 4 in hand?
węzeł windsorski np.
Tak, ale w tym meczu był też niejaki Nowosielski, gdzie on teraz jest? Numer 10, masywny środkowy napastnik.
docent Napisał(a):
> Tak, ale w tym meczu był też niejaki
> Nowosielski, gdzie on teraz jest? Numer 10,
> masywny środkowy napastnik.
Jezeli to jest masywny srodkowy napastnik tzn, ze nie wie co to jest tiki-taka.
Przez gardło by mi to nie przeszło, ale przez klawiature tak - niech spada.
Do tiki-taki trzeba mieć wykonawców. Tiki-taka Irlandii zakończyła by pogromami w każdym meczu, trzeba patrzeć czym sie dysponuje
PASYTV na FB
W sobotę 7 lipca o godz. 11:00 Cracovia zmierzy się w kolejnym sparingu z Sandecją Nowy Sącz, na boisku Centrum Treningowego przy ul. Wielickiej 101.
Zanim to jednak nastąpi, w piątek 6 lipca o godz. 13:30 w budynku klubowym przy ul. Wielickiej 101, odbędzie się konferencja prasowa, na której zostanie zaprezentowany pełny sztab szkoleniowy Cracovii.
Na filmie w ogóle nie widać, żeby on chciał z kimkolwiek rozgrywać piłkę. Nie wiem, może cały mecz tak wyglądał i nie było z kim. Ale nie wiem, czy on się nadaje do gry preferowanej przez Stawowego. Jeśli on mówi, że tak, to ok. No i może jest próbowany na obronę. Młodzieżowców i tak potrzebujemy.
Kolejny sparing za nami, czas na garść skarg i wniosków.
- Koncepcja Stawowego o grze w ustawieniu 4-6-0 ciekawa, z tym żę póki co zamiast Tiki-Taka, momentami jest to co najwyżej Riki-Tiki. Plusem jest to, że bardzo miło momentami patrzeć na grę naszej drużyny, lecz przewaga którą osiągamy jest tylko pozorna.
Co z tego, że mamy piłkę, skoro drużyna jeszcze nie czuje się dobrze w nowych kanonach i wypracowuje sytuacje przeciwnikom? W samej I połowie Sandecja nie stworzyłaby sobie ŻADNEJ sytuacji, gdyby nie nasze kardynalne błędy w środku pola. Po prostu oddawaliśmy piłkę rywalom. Tak mógłby wyglądać nasz ligowy mecz z Sandecją. Gramy sobie gramy, a rywal czeka na to co się stanie. Potem -bach- wykorzystuje jeden, czy dwa błędy, punkty jadą do Sącza, a nam na pocieszenie zostaje 70 % posiadania piłki w meczu i 7843 wymienione podania.
- Brakuje wykonawców o wysokiej (zadowalającej) jakości. Oblał mnie zimny pot, gdy w II połowie zdałem sobie sprawę, że na placu gry mamy kilku piłkarzy słabszych niż Bartek Dudzic. Choć Dudzio akurat wyglądał pozytywnie. Dobra motoryka, zapał do gry, komunikacja z zespołem... Ale wracając do tematu - nie możemy myśleć o zdominowaniu przeciwnika grając piłkarzami typu Rupa, czy Niedziela. I abstrahując od motywów Suvorova - cieszę się, że został i mam nadzieję, że po wyzdrowieniu będzie grał w naszej drużynie jesienią.
- Tak chwalony przez wielu Seba Steblecki dziś zagrał bardzo słabo. Bardzo lubię chłopaka, ale widać, że musi po prostu przestawić się na pierwszoligowe realia i chyba jednak popracować nieco nad nabraniem masy.
Balans ciałem, kółeczko w środku pola, najczęściej kończył się stratą. Cios w piszczele, sędzia pozwala grać, Seba leży i podnosi ręce, a na bramkę sunie atak.
- Napastnik jednak by się przydał. Rozumiem, że taktyka Stawa może mieć bardzo optymistyczne założenia, ale sorry - Vlado Boljević na szpicy? Koleś który do niedawna grał defensywnego pomocnika? Atakując skrzydłami trzeba tę piłkę do kogoś zagrać, a nie wierzę, żeby Władek nagle obudził w sobie snajpera. To nie ten typ piłkarza.
- Na minus moim zdaniem Nykiel. Wyglądał okrutnie surowo. Żyto i Kosanović prezentowali się o wiele pewniej w destrukcji, jak i konstrukcji, nie sprawiali wrażenia, że piłka przeszkadza im w grze. Nie wiem co się dzieje z Krzyśkiem, ale dziś zagrał bardzo słabo.
- Kolejny raz bardzo pozytywnie zagrał Marciniak. Pewny, zdecydowany, solidny. Choć on jeszcze ma naleciałości z taktyki Nawałki, to uważam go za ogromne wzmocnienie. Ale na jego przykładzie widać różnicę jakościową między piłkarzami Ekstraklasy, a pozostałymi. Taki Marciniak w Górniku był tylko wyrobnikiem i niewielu zwracało na niego uwagę. Gdy gra w sparingach w Cracovii, widać że góruje nad wieloma kolegami z drużyny.
Ładne podsumowanie widowiska ;) , Moim zdaniem brakuje nam Solidnego bramkarza, środkowego obrońcy, noi Mocnego punktu w napadzie..
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)