W takim razie sorki.
-
-
Wojciech Stawowy: treningi sparingi taktyka
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/rozmowki/Terazpasy.TV-Wojciech-Stawowy-Pracujemy-z-ludzmi-nie-z-maszynami
Dwa treningi dziennie ?, Po treningu pozostają na gierki ? Nie spieszą się do domu ?
To takie dziwne że aż podejrzane.
ja mam glupie pytanie :P. bedzie moze jakis grill tam dzisiaj i kielbaski ??:> bo mam smaka :D
Trzeba iść na ten pierwszy sparing
Może w końcu zobaczy człowiek grę Cracovii, myśl taktyczna... bo ostatnie lata to prawdziwy dramat kopaniny nic więcej.
na to jeszcze bym troche zaczekal , nie oczekujcie ze nagle bedą grac jak z nut
Póki co prowadzimy 2-0. Dudzic dwie bramki
http://cracovia.pl/pilka-nozna/mecze/live/sparingi/30-06-2012/Cracovia_vs_Polonia_Bytom
http://live.malopolskatv.pl/
Też wam stream padł?
tez
Dudzic jak zawsze dobra gra w sparingach a w meczach o stawkę kicha...
3-0, Dynarek, ładna akcja Niedzieli.
i jak to wyglądało taktycznie? pytam szczególnie o pomoc. w romb, czy w linii? kto w środku, kto z boku?
Ciężko to ocenić z perspektywy kamery małopolska.tv, ale zdaję mi się, że Danielewicz miał prawe skrzydło, Steblecki z Budzińskim w środku (przy czym Steblecki bardziej wysunięty do przodu), a Dudzic często schodził do lewej strony.
dla bardziej w linii, ale b.gorąco było :)
pierwszą połowę nawet przyjemnie się oglądało.
+
W pierwszej połowie dużo komunikacji na boisku, wiele wymian podań szczególnie po szerokości w strefie obronnej, śmiem twierdzić że wiedzieli co mają grać i tak to momentami wyglądało.Budzik stempluje każde wyjście, Kosa z dużym opanowaniem i spokojem.
Marciniak - chłop mi dziś zaimponował, jak zresztą całej trybunce za co dostał oklaski przy zejściu.
Bardzo poprawnie Żytko.Steblec momentami ok, sił ma na 30 min. wydajnej walki.
Na prawym skrzydle w II połowie dobrze pokazał sie Niedziela z Arki,
-
skład z drugiej połowy - inna ,gorsza jakość.
o bramkarzach nic nie powiem, jeden strzał Bytomia w całym meczu w światło bramki.
tomek1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> dla bardziej w linii, ale b.gorąco było :)
> pierwszą połowę nawet przyjemnie się
> oglądało.
>
> +
> W pierwszej połowie dużo komunikacji na boisku,
> wiele wymian podań szczególnie po szerokości w
> strefie obronnej, śmiem twierdzić że wiedzieli
> co mają grać i tak to momentami
> wyglądało.Budzik stempluje każde wyjście, Kosa
> z dużym opanowaniem i spokojem.
> Marciniak - chłop mi dziś zaimponował, jak
> zresztą całej trybunce za co dostał oklaski
> przy zejściu.
> Bardzo poprawnie Żytko.Steblec momentami ok, sił
> ma na 30 min. wydajnej walki.
> Na prawym skrzydle w II połowie dobrze pokazał
> sie Niedziela z Arki,
>
> -
> skład z drugiej połowy - inna ,gorsza jakość.
>
> o bramkarzach nic nie powiem, jeden strzał
> Bytomia w całym meczu w światło bramki.
Podpisuje się pod tym. Wiadomo, że przeciwnik słaby, warunki trudne i etap nie ten, ale jakoś mi to zapachniało czymś nowym.. więcej grania piłką, podań- jakieś to było przyjemniejsze dla oka.
Bez Budzika nie wyobrażam sobie tej druzyny -kapitalna gra ,niezły ten Niedziela" gwiazdeczki" :Saidi ,Visnia,Straus a szczególnie Suart nasłuchali się trochę epitetów na temat swojej postawy i dośc niepyszni opuszczali Wielicka -niech spadają jak najszybciej i jak najdalej!
Byle klub na nich zarobil troche grosza :)
Moze to bedzie sezon Dudzica :D zycze mu tego z calego serca :D
co do Budzika to obawiam się iż nie tylko my to widzimy
Właśnie wróciłem to i ja się podzielę wrażeniami. Na wstępie chciałbym podkreślić, że atmosfera w zespole jest bardzo dobra. Wszyscy gorąco zagrzewali się do meczu i widać, że zależało im na dobrym wyniku. W I połowie środek pomocy który tworzyli Budziński - Żołądź - Boljević bardzo dobrze operował piłką. Wszystko spokojnie po ziemi, dużo zagrań z klepki, ale bez nonszalancji; w ciągu 45 minut była może jedna strata. Najlepszy Budziński, bardzo dobrze zagrał Żołądź i Marciniak. Na plus Dudzic (3 szansy - 2 bramki) i Danielewicz.
Druga połowa dużo dużo gorsza. Jarabica dał ogrywać się jak dziecko, a Biernat nie przekonał mnie do tego aby miał zagwarantowany plac (może dlatego że grał nie na swojej pozycji). Nykiel bez szału, Janus poprawnie w ofensywie. Z pozostałych na plus można zapisać Dynarka, no i przede wszystkim testowanego Niedziele - brać go!
Czas pokaże czy z tej mąki będzie chleb, brakuje napastnika i dobrego prawego skrzydłowego bo w pierwszej połowie miał ta, grać Steblecki a grał za dwóch Marciniak. Jest duży postęp w porównaniu do tej ekstra-klasowej bryndzy. Wychodząc ze sparingu słychać było głosy optymistyczne, bo gorzej być nie mogło. Idzie lepsze...
Na sparingu byłem, frugo z kafeterii piłem. Obecni w kuluarach Saidi, Suart i Visniakows wyluzowani, bo wiedzą, że odejdą i już nie będą się tu musieli męczyć. CO do samego sparingu, to w pierwszej połowie grał skład szykowany na ligę i całkiem dobrze to wyglądało na tle beznadziejnej Polonii. WIdać, że Staw zakazał grać balonów, bo wreszcie piłka chodziła po ziemi. Na plus większość zawodników, ale Polonia dramatycznie słaba. W II połowie u nas grali zawodnicy drugiego garnituru - szału nie ma - kilku nada się na zamienników, a przed resztą praca. Nie podzielam również zachwytów nad Żołędziem. Ot grał po prostu.
Najlepszy u nas Marciniak. No i Dudzic dwie brami strzelił, zwariował czy co?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)