Bez jaj panowie, to jest popis bujnej wyobraźni jakiegoś pismaka.
Szanse na to, byśmy my (albo ŁKS) wylądowali nagle w Ex są zbliżone do zera. A właściwie nie zbliżone, równe.
-
-
W EKSTRAKLASIE ...
http://www.sport.pl/sport-warszawa/1,124558,12154873,UEFA_zablokuje_przenosiny_Polonii_.html
;]
Według przepisów UEFA od 2009 roku przejmowanie spółek i handel licencjami jest zabroniony.Lech-Amika,Polonia-Groclin były to fuzję przed 2009r.KP Katowice mogą nie otrzymać zgody na grę w ekstraklasie co ucieszy pewnie tysiące kibiców Gks-u.Królowi pozostanie albo ogłosić upadłość nowego tworu, albo włączyć go do pierwszoligowej Gieksy.Przepisy w takiej sytuacji nakazują by miejsce za drużynę, która nie przystąpi do rozgrywek zajęła 15 drużyna poprzedniego sezonu, ale ŁKS nie dostał licencji.
Cracovia tez nie dostala licencji, wiec nie ma co wpadac w panike na razie
Wnioski do Ekstraklasy Cracovii i ŁKSu nie byly formalnie rozpatrywane.
To jak będą rozpatrywać to niech zrobią coś w klubie, żebyśmy tej licencji nie dostali. Nasze miejsce na tą chwile jest w 1 lidze.
boniekKrK Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Według przepisów UEFA od 2009 roku przejmowanie
> spółek i handel licencjami jest
> zabroniony.Lech-Amika,Polonia-Groclin były to
> fuzję przed 2009r.KP Katowice mogą nie otrzymać
> zgody na grę w ekstraklasie co ucieszy pewnie
> tysiące kibiców Gks-u.Królowi pozostanie albo
> ogłosić upadłość nowego tworu, albo
> włączyć go do pierwszoligowej Gieksy.
Przecież wtedy w Ex wystartuje Polonia. Wystarczy, że np ten gość z Płocka odkupi licencję od Króla, który przecież nie wywali 5 baniek w błoto, tylko będzie coś chciał odzyskać.
Nie martwcie się, nie grozi nam żadne cudowne utrzymanie. Nawet w jakimś nieprawdopodobnym przypadku wycofania "tworu", do ligi wróciłby ŁKS. Przecież dostali licencję na 1 ligę, więc tym bardziej otrzymaliby na Ex.
Ale, tak jak wcześniej pisałem, raczej jednak wystartuje Polonia.
Aston1906 napisał/a:
"Przecież dostali licencję na 1 ligę, więc tym bardziej otrzymaliby na Ex. "
Dobre dobre:)
A co w tym nielogicznego? Wymagania infrastrukturalne spełniają, a tylko te są ostrzejsze w Ex niż ligę niżej.
A co do finansów, to w Ex mieliby wręcz łatwiej, bo dochodzi kapusta z C+.
Myślimy kolego :)
PS. To, że ŁKS nie zasługuje na żadną licencję to zupełnie inna para kaloszy, ja jednak zauważam tylko prostą zależność, o której mowa wyżej
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A co w tym nielogicznego? Wymagania
> infrastrukturalne spełniają, a tylko te są
> ostrzejsze w Ex niż ligę niżej.
>
> A co do finansów, to w Ex mieliby wręcz
> łatwiej, bo dochodzi kapusta z C+.
>
> Myślimy kolego :)
>
> PS. To, że ŁKS nie zasługuje na żadną
> licencję to zupełnie inna para kaloszy, ja
> jednak zauważam tylko prostą zależność, o
> której mowa wyżej
Chodziło mi o to "tym bardziej" ale mniejsza:)
Ale jakby rzeczywiście nam kazali grać w Ex to by była jakaś farsa:)
podniecajcie się dalej, podniecajcie a tym czasem UB-ecja spokojnie rozliczy sobie EURO 2012
Potencjalnym rywalem Legii w III rundzie Ligi Europejskiej jest dobrze znana nam drużyna - Szachtior Soligorsk. Co bo co, ale liczę, że cwks przejdzie i Szachtior ich rozgromi.
nie wiem gdzie to wkleic :)
http://www.sport.pl/sport-slask/1,124014,12161819,KP_Katowice_nie_zastapi_Polonii__Cracovia_wraca_do.html
[quote]nie wiem gdzie to wkleic
[www.sport.pl] [/quote]
Hyde park - śmieszności
A jeśli nowy KP nie wystartuje do nowego sezonu to co wtedy?
Wystartuje:
http://www.sport.pl/sport-slask/1,121813,12161830,Katowice_beda_miec_dwa_kluby__Krol_nie_chce_miec_nic.html
:D
Król jak to mówi nasz Profesor "daleko odleciał" :D
Ciekawe czy ma stadion?
Zobaczycie, że tak jak wczoraj napisałem, skonczy się na tym, że wystartuje jednak Polonia. Zapewne w kadłubowym składzie i z nowym właścicielem, ale Polonia.
Innej opcji nie widzę.
Pewnie się tak skończy, bo jaki interes ma Król w takim tworze, skoro nawet piłkarze się wypowiadają tak:
"KP to chyba jedyny klub na świecie z jednym kibicem, panem Królem. Dla kogo my będziemy grać? - cytuje jednego z piłkarzy dziennik."
Nie będzie kibiców, sponsorów, wyników. Nie będzie niczego ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)