Patologia wygrała z rozumem, widać zabrzan stać na taki gest...
[i]Na wtorkowej sesji Rady Miasta, poświęconej tylko tej sprawie, projekt stosownej uchwały pod obrady wniosła prezydent Zabrza Małgorzata Mańka-Szulik. W uzasadnieniu zaznaczyła, że celem poręczenia będzie osiągniecie przez klub "stabilnej pozycji ekonomiczno-finansowej w perspektywie długookresowej", a brak działań naprawczych może oznaczać upadłość Górnika. Udzielenie gwarancji poparło 14 radnych, a 7 było przeciw. Obligacje będą spłacane do 2028 r. Razem z odsetkami chodzi o 48 315 575 zł.[/i]
-
-
U NASZYCH RYWALI....(prywatne "pogaduchy" będą kasowane) cd.
U sąsiadów...
http://www.90minut.pl/news/246/news2462938-Jean-Barrientos-pilkarzem-Wisly.html
Portugalska II liga? Wygląda na "wzmocnienie" a la Zawisza :D
Śmiejecie się...a może zrobi tak jak ten murzyn co go do Chin opchnęli za zrezygnowanie z kasy? Tego życzę samemu zawodnikowi jak i towarzystwu
U Osucha :
Ściąganie szrotu do Polski CD.
Tym razem właściciel Zawiszy sciąga kolejnego kompletnego napastnika któremu raz w udało się strzelić(przez przypadek) 11 goli w Lidze litewskiej. [b]Od 6 lat co pół roku zmienia klub[/b] (w niektórych sezonach częściej) czy tym razem będzie inaczej ?
http://www.90minut.pl/news/246/news2462700-Giorgi-Alawerdaszwili-pilkarzem-Zawiszy.html
gentlemen Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jankes, zwróć uwagę, że bramkarz kolejki
> przyznawany jest nie tyle za fantastyczną
> postawę, a jedynie za najlepszy występ spośród
> wszystkich zawodników na tej pozycji. Nie
> oglądałem wszystkich spotkań tej kolejki
> (jeszcze nie dałem rady, z polską kopaną po
> przerwie zimowej należy oswajać się stopniowo
> ;) ), ale jeśli masz lepszego kandydata, to podaj
> jego nazwisko.
>
> Mi ten młody bramkarz zaimponował pewnością na
> przedpolu. Oj, chciałbym, żeby Krzysiek Pilarz
> miał taką umiejętność czyszczenia górnych
> piłek w polu karnym, jak ten młodzian.
Gentelmen, jeszcze raz DUŻYMI LITERAMI, bo chyba piszę po chińsku...
Ja NIE NEGUJE jego dobrego występu, a wręcz przeciwnie, uważam, że ZAGRAŁ BARDZO DOBRY MECZ,
uważam tylko, że mu w tym BARDZO POMOGLIŚMY SWOJĄ NIESKUTECZNOŚCIĄ....
Po prostu nie wykorzystaliśmy wielu sytuacji, nie trafiając w bramkę (lub lepiej... nie oddając strzału na bramkę!!!)
w sytuacjach sam na sam lub oddając strzały z 5-7 metrów
Tak naprawdę jedyny celny strzał oddał Rakels w środek bramki a w tej sytuacji strzał w każdym innym kierunku w światło to po prostu bramka.
Drugi to zablokowany strzał Dąbrowskiego (efektowna parada), wybronił coś innego? w tej chwili nie przychodzi mi na myśl...
Oczywiście tak jak napisałem, uważam, że (jeszcze raz powtórzę) ZAGRAŁ BARDZO DOBRY MECZ, czyścił przedpole i pewnie zasłużenie dostał się do "11 kolejki", ale zupełnie inny odbiór byłby, gdybyśmy strzelili mu ze trzy bramki a powinniśmy to zrobić i moim zdaniem właśnie DLATEGO GO WYKREOWALIŚMY NA GRACZA MECZU
ten chłop z Zawiszy to mi pasuje do Floty teraz co do Zabrza to dobrze (niestety) zdiagnozowali to w dodatku. Tam też kilka sympatycznych wykresów i notatek było. Nie jedyny to klub, któremu miasto życie ratuje. Pytanie tylko czy Zabrze na to stać, bo bogatszym miastom jest o to ciężko. W dodatku mam wrażenie że poza dokładaniem kasy nie mają tam na nic wpływu.
A co w takim Zabrzu ludzie maja robic bez ekstraklasy? Miasto dobrze wie co robi.
Rock Napisał(a):
> A co w takim Zabrzu ludzie maja robic bez
> ekstraklasy? Miasto dobrze wie co robi.
Na 40 miast powyżej 100 000 mieszkańców, tylko 13 z nich ma ekstraklasę. Co robią w pozostałych 27?
Czy to aż taka wspaniała rozrywka żeby wydać 48 baniek na spłatę cudzych długów?
Zrobić ustawę aby ze środków publicznych można było finansować jedynie młodzież i ośrodki szkolenia młodzieży to się skończy ten idiotyczny proceder ładowania kasy w studnię bez dna. Niestety nikt nie ma jaj żeby coś takiego stworzyć (co nie byłoby potrzebne gdyby radni mieli jaja aby powiedzieć "nie").
Betony bez Lotosu http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/kadra/lechia-gdansk-traci-bogatego-sponsora/z7536
50mln przy blisko 300mln jakie trzeba na budowę stadionu wydać to nie jest porażająca suma, tym bardziej że rozłożyli spłatę na wiele lat. Większy problem to mają z dokończeniem budowy, która miała się skończyć w początkowych kalkulacjach blisko 2 lata temu!!! Budowa nie ma GW obecnie każde prace idą w osobnych przetargach, w których średnio najtańsza oferta (a praktycznie nikt się nie zgłasza) jest droższa od zakładanych na ten cel środków o 60-70%. Ta doraźna pożyczka ma być ostatnią deską ratunku. W Zabrzu liczą na cud że stadion w 3/4 będzie gotowy do grania na jesień i by się zapełniał musi być ekstraklasa bo tylko w takim wypadku wydanie ponad 300mln ma sens. Dodajmy do tego jeszcze rok w rok koszty utrzymania stadionu i zaczyna się problem. Tak samo jest z innymi stadionami +20tyś. Jak mają się zwracać musi być ekstraklasa bez względu na wszystko. Nie przez przypadek Polonia i ŁKS to na razie jedyne kluby, które pożegnano bez żal po procesie licencyjnym (wtedy bredni o tradycjach nikt nie powtarzał).
Częściowo rozwiązałem "zagadkę" na temat wypromowania się bramkarzy grających przeciwko Cracovii:
Drużyna Cracovii po 20 kolejkach oddala na bramkę przeciwnika 108 celnych strzałów, po tym względem wyprzedzają nas tylko takie zespoły jak:
- Lech 128
- Legia 10-
- Sląsk tyle co Cracovia 108.
Wystarczyło by "muszkę" lekko przesunąć i dziś bilibyśmy się o "pudło";)
PS
Kolego Jankes, wg opisu kolegi, bramkarz Sląska obronił 2 strzały - statystyka po meczowa podaje 5 celnych strzałów (w tym 1 bramka):S
Plizga wypożyczony z Zabrza :
http://www.90minut.pl/news/246/news2463238-Dawid-Plizga-wypozyczony-do-Termaliki-Bruk-Betu.html
szuwarek Napisał(a):
> Częściowo rozwiązałem "zagadkę" na temat
> wypromowania się bramkarzy grających przeciwko
> Cracovii:
> Drużyna Cracovii po 20 kolejkach oddala na
> bramkę przeciwnika 108 celnych strzałów, po tym
> względem wyprzedzają nas tylko takie zespoły
> jak:
> - Lech 128
> - Legia 10-
> - Sląsk tyle co Cracovia 108.
> Wystarczyło by "muszkę" lekko przesunąć i
> dziś bilibyśmy się o "pudło";)
Właśnie o to mi chodziło:)
>
> PS
> Kolego Jankes, wg opisu kolegi, bramkarz Sląska
> obronił 2 strzały - statystyka po meczowa podaje
> 5 celnych strzałów (w tym 1 bramka):S
Pewnie tak było, ale ja tak jak napisałem po prostu sobie innych nie przypominam,
zapewne były to jakieś zupełnie nie groźne sytuacje, po prostu strzał strzałowi nierówny
szuwarek Napisał(a):
> Wystarczyło by "muszkę" lekko przesunąć i
> dziś bilibyśmy się o "pudło";)
>
> PS
> Kolego Jankes, wg opisu kolegi, bramkarz Sląska
> obronił 2 strzały - statystyka po meczowa podaje
> 5 celnych strzałów (w tym 1 bramka):S
leniwy jesteś Szuwarku i trochę upierdliwy ;)
Kolega Jankes (wg mnie) wspomina 2 strzały które miały jako taki wyraz i zmusiły bramkarza do wysiłku, a nie skupia sie na czystych statystykach
nic więcej godnego uwagi po prostu NIE BYŁO
;)
a co do muszki, to trochę tak jak z tym posiadaniem piłki za WSa, i co z tego?
musi być jakość (ostatnio modne określenie hehe), ja np pamiętam próbę Kapustki, zeszło mu trochę, ale ja wiem, że chłopak myśli i próbuje strzelić mądrze, sprytnie, a nie tylko " oddać strzał" --> patrz Rakels pierwsza połowa, w dużo trudniejszej sytuacji Zachara u nas się odwrócił na prawą i precyzyjnie zawinął, trochę zimniej krwi i inteligencji boiskowej przede wszystkim, nie nazywałbym tego tylko "muszką"
[i]Kilka dni temu w serbskich mediach pojawiła się informacja na temat możliwego transferu Miroslava Radovicia do Chin. Po kilku dniach o temacie przypomina jednak Przegląd Sportowy. Według dziennika liderowi Legii chiński drugoligowiec Hebei China Fortune zaproponował zawodnikowi ok. 1,5 mln euro rocznie. Radović nie ma w umowie z Legią sumy odstępnego, więc na ewentualny transfer musi zgodzić się klub.[/i]
Jeśli to prawda to ciekawe ile za niego dostaną i czy pozbędą się go dopiero po dwumeczu z Ajaxem :D
Kolego Diable (chyba tak można?;))
Może i jestem upierdliwy? ale gdyby Kolega czytał ze zrozumieniem, a jeszcze lepiej gdyby Kolega z uwagą obserwował mecz, to zapewne by Koledze nie uszły uwadze, strzały oddawane wprost w bramkarza (to tez jest umiejętność ustawiania się bramkarza na linii strzału)
No cóż, widocznie "upierdliwości" nie po drodze z "niezrozumiałością lub z nieuwagą":)
Nie ma dobrych bramkarzy. Są tylko źle trafieni.
nie uszły :) i taki np strzał, mocny w miarę Nykiela był po prostu kiepski, nie widziałem tam jakiegoś kunsztu ustawiania a tylko uderzenie dokładnie w bramkarza, zero kłopotu dla gościa, posłałby Krzysiek piłkę +/- 2m w jedną albo drugą i już wyglądałoby to inaczej
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)