Miałem na myśli czy jest jakaś koncepcja stworzenia w Krakowie zespołu juniorskiego w przyszłości występującego w CLJ lub tworzącego rezerwy.
-
-
Młodzież 2012/2013
qsss Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Miałem na myśli czy jest jakaś koncepcja
> stworzenia w Krakowie zespołu juniorskiego w
> przyszłości występującego w CLJ lub
> tworzącego rezerwy.
Pewnie dopiero jak żacy dorosną do wieku juniora i nie znudzi im się gra w hokeja.
w przyszłym sezonie będzie problem stworzyć młodzika, a w żaku starszym będzie więcej chętnych do grania niż miejsc na zestawieniu :)
w żaku młodszym też nie powinno być problemu oraz w mini hokeju
Zgłoszenie dwóch drużyn nie wchodzi w grę?
Mam prośbę - czy mógłby ktoś napisać które roczniki w przyszłym roku to jaka drużyna - człowiek z zewnątrz jest ciekawy, a nie za bardzo ogarnia ;)
aż tylu nie ma zeby zglosic 2 druzyny, a nie jest to takie hop siup.
W sezonie 2013/2014 roczniki powinny wygladac tak:
mlodzik - 98,99
zak starszy - 2000/2001
zak mlodszy - 2002/2003
mini hokej I - 2004/2005
mini hokej II - 2006 i mlodsi
Bardzo dziękuję - lubie takie "ciekawostki" :)
To może znowu jakaś współpraca z Dębicą, bo chyba nie wygląda źle skoro tylu chłopaków tam grywa, chociaż pewnie organizacyjnie nie jest to łatwe z racji odległości.
mam nadzieję że uda się młodzika zrobić.
Może tym razem to Dębica podesłałaby kogoś do Krakowa i się uda :-)
chyba mają na tyle żeby się zgłosić samemu.
wiemy ze jest kilku chłopaków w Krynicy, którzy nie będą mieli gdzie grać i może ktoś im zaproponuje grę u nas. Mają bramkarza, a to jest bardzo ważne bo my mamy do młodzika tylko jednego, a trzeba mieć 2.
Marcin - a juniorzy to jaki wiek zawodników ?
I jeszcze jedno. Na podanej przez Ciebie stronie widzę kilku zawodników z lat 1992-9, czyli mają obecnie 19-21 lat. Oni nie mogą teoretycznie zagrać w pierwszej drużynie ?
http://www.hokejwpa.webd.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=62:modzicy&catid=34:druyny&Itemid=59
Teoretycznie mogą, ale czy reprezentują odpowiedni poziom ?
Oni już tylko rekreacyjnie trenują. Żal mi ich bo to takie niedobitki z czasów Klekota i jego "rządów" w sekcji. W sumie powinni być już wykasowani ze stronki, ale ja ich bardzo szanuję że mimo wszystkich przeciwności losu, wciąż mają pasję do trenowania hokeja.
Po mojemu to jedyna możliwość na wychowanka w składzie jest ściągnięcie z Oświęcimia Karola Kołaczkowskiego, który w tym roku kończy edukację w Liceum i mógłby trenować z Cracovią.
Mam nadzieję że na Wielickiej ktoś to w ogóle kontroluje, a wolę mieć swojego niż kolejny import.
Serca i woli walki mu na pewno nie braknie.
Wielka szkoda że pozbyto się swego czasu Marcina Kopczyńskiego, bo to był niezły talent i dziś spokojnie na 3 piątkę by był.
nie wiem jak ustalą juniorów w następnym sezonie bo teraz jest tak:
[b]Juniorzy[/b]
- 1992 ? 3 zawodników
- 1993
- 1994
- 1995
- 1996 ? 5 zawodników o wysokim poziomie sportowym oraz uzyskaniu pisemnej zgody lekarza medycyny sportowej oraz rodziców lub opiekunów prawnych
[b]Juniorzy młodsi[/b]
- 1995
- 1996
- 1997
- 1998 ? 5 zawodników o wysokim poziomie sportowym oraz uzyskaniu pisemnej zgody lekarza medycyny sportowej oraz rodziców lub opiekunów prawnych
Propozycje zmian na sezon 2013/2014
- Mikrusy : roczniki 2003, 2004;
- Mini hokej : kategoria I ? 2004 oraz zawodniczki 2004;
- Mini hokej : kategoria II ? 2005 oraz zawodniczki 2005;
- Mini hokej : kategoria III ? 2006 oraz zawodniczki 2006
- Zespół zgłoszony do rozgrywek musi posiadać minimum 15 zawodników jednego
rocznika ? jednej kategorii;
Wszystko powinni ustalić jutro w Tychach na spotkaniu koordynatorów.
Ciekawe czy z Cracovii ktoś w ogóle pojedzie.
marcin_ksc Napisał(a):
> Propozycje zmian na sezon 2013/2014
>
> - Mikrusy : roczniki 2003, 2004;
> - Mini hokej : kategoria I ? 2004 oraz
> zawodniczki 2004;
> - Mini hokej : kategoria II ? 2005 oraz
> zawodniczki 2005;
> - Mini hokej : kategoria III ? 2006 oraz
> zawodniczki 2006
> - Zespół zgłoszony do rozgrywek musi posiadać
> minimum 15 zawodników jednego
> rocznika ? jednej kategorii;
>
> Wszystko powinni ustalić jutro w Tychach na
> spotkaniu koordynatorów.
> Ciekawe czy z Cracovii ktoś w ogóle pojedzie.
Chyba Radomir powinien pojechać, jako Prezes SWMT 100 lat Cracovia? Tylko, czy ma potrzebną "wiedzę" w tym temacie?
Najśmieszniejsze, że PZHL powiesił info na swojej stronie, ale zapomniał poinformować bezpośrednio zainteresowanych.
Co nie zmienia faktu, że nie mam możliwości tam być. Kolizja z innym terminem. Ale z szefem Wydziału Szkolenia na pewno będę rozmawiał.
Na pewno nie powinno tak to wyglądać, że rozgrywki młodzieżowe w Polsce, są "uzależnione" od rozgrywek niektórych drużyn w lidze Słowackiej.
A jak dla mnie PZHL wlasnie powinien na to zwrocic uwage. Gra na Slowacji czy w Czechach nam tylko wychodzi na dobre! Wystarczy popatrzec chociazby na mlodziez Sanoka czy na wczorajszy wynik reprezentacji U18! Naprawde idziemy do przodu w tych rocznikach i zal zaprzepascic to na co pracowalo przez dlugi czas wiele osob.
I tutaj ja się z kolegą Ukrainą akurat zgadzam, jak ktoś robi wysiłek i stara się ogrywać dzieciaków z tymi gdzie to robią naprawdę profesjonalnie (nie wiem mniej czy bardziej, ale efektem finalnym mają elitę na poziomie seniorskim) to powinno się na to szkolenie chuchać i dmuchać. Żal, że nasi tak nie mają tylko.
Natomiast fakt, że PZHL informuje zainteresowanych poprzez zaskoczkę na stronie oficjalnej, bez uprzedniego wewnętrznego infa bezpośrednio do nich to jest normalna żenówa proszę Państwa, tu się naprawdę nie ma co śmiać, zwłaszcza, że to świadczy też o stopniu konsultowania podejmowanych decyzji, to jest litość i zasłonić kurtynę, nic więcej...
Nie wiem czy to właściwy wątek, ale nasza U18 na MŚ u18 dywizji 1B w Tychach dziś przegrała 1:8 (0-3; 1-0; 0:5) z Austrią, czym de facto zamknęła sobie drogę awansu. Było to drugie spotkanie Polski, która w tym momencie zajmuje 4 pozycję. Przed naszymi teraz spotkania z Ukrainą (środa), Kazachstanem (czwartek) i Koreą Płd. (sobota), przy czym kluczowe jeśli chodzi o utrzyamnie będą te z Ukraińcami i Koreańczykami. Łomot od Kazachów można chyba od razu wkalkulować, ale poza tym powinno być raczej co najmniej w porządku.
marcin_ksc Napisał(a):
> Propozycje zmian na sezon 2013/2014
> - Zespół zgłoszony do rozgrywek musi posiadać
> minimum 15 zawodników jednego
> rocznika ? jednej kategorii;
>
Gdyby to ustalili, to czy nasz mini hokej mógłby gdzieś w ogóle grać? Przecież z żadnego rocznika nie uzbiera się 15-stu zawodników..
W Tychach bardzo niedobry wynik dla nas - w drugiej tercji Korea U18 prowadzi z Japonią U18 1:0
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)