Kiedy to było ? Pewnie lata temu a nie ostatnio. Zresztą budynek klubowy nie jest przy Grzegórzeckiej.
-
-
Ciężkie okolice
Podobno ciekawe były derby dzielnicy pomiędzy Dąbskim a Grzegórzeckim.
Przypadkiem znalazłem zdjęcie tunelu na Olszy z naszymi napisami :)
http://www.mundek.krakow.pl/pages/krakow_olsza/2004-12-06_02.jpg
[quote]Ro Man Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> jak sytuacja na Azorach ? ilu tam naszych? :D[/quote]
Dostałem pewne info telefoniczne, że 13 chuliganów i 8 bardziej ultrasow, reszta gts.
o Azorach się nie będę wypowiadał, bo jak ktoś napisał wcześniej - są pewne sprawy, o których przez net się nie gada. Chociaż ciekawe co będzie, gdy pewne osoby wyjdą na wolność, pożyjemy, zobaczymy.
Co do Kuźnicy, to "stara" część jest za rzeką (domki, bloki wojskowe), Marczyńskiego to nasza młoda, ale aktywna banda, a cała reszta - pustynia. Podziwiam tych, co malują okolice kuźnicy, bo wiem, że prądnik biały ich tam próbuje tępić. Ale jak widać nie za mocno :D ładnie się graf Jude Gang prezentował, dopóki nie przestrzelili.
Co do Felińskiego, Majera - to już w sumie prądnik czerwony, także rzeka, chociaż bardziej pustynia.
Tak czy siak, poza Marczyńskiego, to nie są ciężkie okolice :D
Dr.Oetker Napisał(a):
> Podobno ciekawe były derby dzielnicy pomiędzy
> Dąbskim a Grzegórzeckim.
btw, coś żadko widać chłopaków z Dąbia...
> Przypadkiem znalazłem zdjęcie tunelu na Olszy z
> naszymi napisami :)
> http://www.mundek.krakow.pl/pages/krakow_olsza/200
> 4-12-06_02.jpg
Hmmm... miejsce, gdzie spędziło się kawałek dzieciństwa na różnych zabawach przy torach - jedno utkwiło mi w pamięci najbardziej - wygląd patyka położonego na torach po przejechaniu pociągu :D
Najgłupsze było przykładanie ucha do szyny i słuchanie czy jedzie pociąg - on jechał - był jakieś 200m od tego miejsca.
Tuż obok przejścia była dziura w siatce...
Bardziej w prawo, pamietam, że stał dość stary drewniany dom zdeka zarośnięty krzakami.
co Was tak wielu wspomina to przejście pod torami? ja tam latami mieszkałem i jakoś Was tam nie widywałem, po stronie Brogi/Wileńska sporo osób w barwach nie-naszych, a tu wygląda na to że pół naszego forum mieszka w tych rdzennie wiślackich rejonach ;)
Ja tam nie mieszkam, nie mieszkałem i nie zamieszkam :P
Ro Man Napisał(a):
> co Was tak wielu wspomina to przejście pod
> torami? ja tam latami mieszkałem i jakoś Was tam
> nie widywałem, po stronie Brogi/Wileńska sporo
> osób w barwach nie-naszych, a tu wygląda na to
> że pół naszego forum mieszka w tych rdzennie
> wiślackich rejonach ;)
Bo tak się akurat składa, że nie każdy rodził się Pasiakiem, nie każdy miał możliwości by rozwijać się w tym kierunku.
Skoro tam mieszkałeś to musiałeś wiedzieć gdzie był botaniczny na Brogi (kupiłem tam żółwia za 130 000PLN), gdzie były w spożywczym nieświeże chrupki i kto pił szampon kupiony w kiosku przy rzeczonym przejściu oraz gdzie chodziło się na wiśnie czy czereśnie - przy starej drewnianej chacie - też na Brogi...
Mowa o początku lat '90 :)
W Łodzi ciężka okolica: http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,12629274,Otwarcie_2000__Biedronki_w_Polsce__Przepychanki_z.html
Próba wjazdu z bramą, promocj itd. :)
[url=http://tvp.info/wiadomosci/wideo/03092012-1930/8255307][b]od 23:00 min , Włokiennicza najlepsza Łódzka ulica[/b] ;)[/url]
edit : usuneli skurwysyny, jeszcze jak dodawalem to bylo
Pod tym linkiem wyskakuje błąd.
Hrabia Napisał(a):
> Spojrzałem. Faktycznie Grzegórzecka leci dalej
> równolegle do Alei Pokoju. Nie wiedziałem.
> Reasumując zaliczyłem solidną wtopę :)
Stare Grzegorzki od okolic Hali Targowej do Ronda Grzegorzeckiego (dawna Restauracja Nowa) sa pasiaste.
Dalej azyl - Nowe Grzegorzki do wiaduktu kolejowego - tam znowu masz pasiaste Dabie. W sumie chyba az do M1 teraz, bo naturalne miejsce spotkan z osiedlami nowej Nowej Huty nad stawami, zamieniono na drugie centrum Plaza.
Nowe Grzegorzki - czyli glownie przystanek zwany Merkurym od nazwy dawnego sklepu. Kiedys nie robili sztycha w spotkaniu z Dabiem - jak teraz - nie wiem dokladnie. Mysle, ze sie poprawili, na pewno sporo napisow na murach i tu aktywni, a jak z reszta to powinna sie wypowiedziec mlodziez z Dabia.
dawno temu: Chodkiewicza/W.Pola/Prochowa.
z centrum przy nieistniejącym już monopolowym na rogu Chodkiewicza/Pola.
Twixxx Napisał(a):
[...]
> Dalej azyl - Nowe Grzegorzki do wiaduktu
> kolejowego - tam znowu masz pasiaste Dabie.
> Nowe Grzegorzki - czyli glownie przystanek zwany
> Merkurym od nazwy dawnego sklepu. Kiedys nie
> robili sztycha w spotkaniu z Dabiem - jak teraz -
> nie wiem dokladnie. Mysle, ze sie poprawili, na
> pewno sporo napisow na murach i tu aktywni, a jak
> z reszta to powinna sie wypowiedziec mlodziez z
> Dabia.
Nie do końca choć niestety w większości...
Jest tu paru Pasiaków choć na codzień tego nie widać. Faktem jest, że raz na jakiś czas małolaty sąsiadki dostaną puche i lecą przez osiedle i w zasadzie tyle tego...
Odnośnie młodzieży z Dąbia - coś żadko ostatnio ich tu widać a zaryzykowałbym stwierdzenie, że nawet wcale.
Biedron Napisał(a):
> dawno temu: Chodkiewicza/W.Pola/Prochowa.
> z centrum przy nieistniejącym już monopolowym na
> rogu Chodkiewicza/Pola.
Bardzo lubię te tereny - jedne z lepszych w Krakowie do mieszkania. Obecnie raczej spokój, lecz po zmroku różnie bywa :)
8 dni później
Ja jestem z Kuźnicy, 2 lata tu mieszkam i raz tylko widzialem kibiców w barwach gts-u jak na mecz samochodem jechali i to tez byl jakis hit wtedy. Sam w sumie tez na mecze bez barw chodze bo nie wiem czy da sie przejechac bezpiecznie na Krowodrze Górke, bo tam juz nasi wsiadaja. Mieszkam od strony Marczyńskiego w nowych blokach i rzeczywiscie widac ze ta ulica Pasiasta jest. Ale Kuźnica ogolnie jest chyba neutralna.
Marcus17 Napisał(a):
> Ja jestem z Kuźnicy, 2 lata tu mieszkam
.....................
> Ale Kuźnica ogolnie jest chyba neutralna.
weź się zdecyduj bo jak piszesz mieszkasz 2 lata i dalej nie wiesz kto jest wiodącą siłą na osiedlu ?
no wiesz nie bardzo jakos, w barwach klubowych nikt tu nie chodzi a napisy sa przebijane co jakis czas, wokół sama wisła z pradnika, oprocz bliskiego sasiedztwa marczynskiego, to skad mam wiedziec kto je maluje gts z pradnika cracovia z marczynskiego czy ktos z kuznicy, jak sa tu jakies preferencje klubowe to raczej nikt ich nie okazuje otwarcie, na kuznicy ogrodzone bloki sa czyste, napisy pojawiaja sie na przydroznych ogrodzeniach tylko, stad wywnioskowalem ze kuznica jest neutralna.
najlepsze były napisy wiślackich w tamtym rejonie .np na Kuźnicy napisy " wisła kuźnica" a juz na witkowicach " jebać kuźnice" :) później chyba sie zorientowali i pisali już o Marczyńskiego
Ci z pradnika nie do konca sie zorientowali chyba bo nie tak dawno widzialem pod wiaduktem na siewnej koło ronda napis "j@#$ć Kuźnice" (nie wiem czy dalej jest), także oni sami chyba nie wiedza czyja jest kuźnica, na pewno ta czesc od strony Marczyńskiego jest pod silnym działaniem Cracovii, bo cały czas tam jakieś napisy powstaja, co prawda dosc szybko przestrzelane ale zawsze, denerwuja tam tylko TS i WISLA na murze jak sie na aleje wjeżdża, ale to juz stare jest i jakos nikt sie tym nie interesuje.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)