Ale miejsce w I-szej piątce sie zrobiło po Wajdzie, jakoś Kolusz w Sanoku dał radę na nietypowej dla siebie pozycji ! ;)
-
-
Transfery 2012 - fakty, plotki, życzenia
Patryk Noworyta za Patryka Wajdę i ok czas najwyszy na pozytywne wiadomości jak dla mnie transfer na plus nie tylko dla tego ze pierwszy :)
Ciekawe ilu dziś na pierwszym treningu było zawodników??
Jak w temacie - plotki z hokej.net:
[i]Wszystko wskazuje na to, że [b]w drużynie Zagłębia w nadchodzącym sezonie zabraknie Roberta Kosteckiego, który pojawił się na treningu Cracovii. Z kolei z Krakowa do Sosnowca przyjechali Łukasz Kulik i Piotr Sarnik. Bardzo prawdopodobne, że po roku przerwy obaj zawodnicy ponownie założą koszulkę Zagłębia.
Być może przygotowania z sosnowieckim zespołem do nadchodzącego sezonu rozpocznie także Łukasz Rutkowski[/b], zaś drużynę będzie musiał opuścić Łukasz Kisiel.
We wtorek podopieczni Mariusza Kiecy i Krzysztofa Podsiadło rozpoczną przygotowania do sezonu.[/i]
No to mamy 11-tu zawodników plus trzech trenowało. Ciekawe jak graja wewnętrzny sparing, bo bramkarz tylko jeden (?). Chyba, że o czymś nie wiemy albo nas nie informują. Żeby tak listę, albo choć ilość trenujących podano, to kuźwa gdzie tam. Kibic nie musi wiedzieć.
Noworyta OK, Sarnika i Rutkowskiego byłoby szkoda....
Z nowych twarzy to na treningu byli Piotr Kmiecik , Robert Kostecki, Jarosław Kłys no i Noworyta oczywiście :)
O jakim ty sparingu wewnetrznym chlopie opowiadasz?
torreador Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> O jakim ty sparingu wewnetrznym chlopie
> opowiadasz?
Jak to jakim;)
Przeca teraz silowe przygotowania to beda sie dobierac wagowo i sparowac:P
Jaki to naraz ruch zrobił się na naszym Forum Hokejowym po jednej oficjalnej informacji o nowym/starym nabytku naszej drużyny ! :) Widać wszyscy z niecierpliwością czekamy i nasłuchujemy, co przyniesie nam los ! ;)
Chodziło chyba o jakąś wewnętrzną gierkę...
W dyspozycji jest chyba jeszcze Mateusz Kulig nasz młody bramkarz - więc jakoś grają...
Chyba, że się mylę?
Ps... Rutona i Sarnika mi szkoda jak sku*&^yn... :(
torreador Napisał(a):
> O jakim ty sparingu wewnetrznym chlopie
> opowiadasz?
Dobrze wiesz co to sparing wewnętrzny, a moje pytanie było trochę retoryczne, a trochę ironiczne.
qsss Napisał(a):
(...)
> Ps... Rutona i Sarnika mi szkoda jak sku*&^yn...
żal, żal i to strasznie żal, zwłaszcza, że w porównaniu do np. Wajdy, czy Kostucha ich pozostanie było całkowicie w naszym zasięgu i w sumie to zależało tylko od woli naszych decydentów, a przynajmniej tak się wydaje... No i Kosidły też okropnie żal, miałem sporą nadzieję, że właśnie taki Rutkowski czy Kosidło to nasza przyszłość i to ta całkiem nieodległa, wszak Leszek i Słaboń wieczni nie będą...
qsss Napisał(a):
> Ps... Rutona i Sarnika mi szkoda jak sku*&^yn...
> :(
Mi też żal tak strasznie, że aż mi się płakać chce, a tak liczyłem, że Piotrek po latach tułaczki po innych klubach znajdzie u nas swoją spokojną przystań u boku swojego starego najlepszego kolegi z ataku, z którym rozumieją się jak nikt w naszej lidze, no i żal Rutona, naszej nadzieji na przyszlość ! :(
Tak...Żal pasiaści Bracia,smutek i żal ale też i nadzieja której nigdy tu nie brakowało chyba że mnie.......Tak dla odpoczynku umysłów :http://www.youtube.com/watch?v=7KV56kwxiHg&ob=av3n.
A mnie nie będzie żal pod warunkiem, że sprowadzimy perspektywiczny atak Kmiecik-Neupauer- Ziętara. Ruton nic sie nie rozwijał a Sarnik amplitudę max swoich możliwości ma juz za sobą i chyba nawet Rudi z niego nic wiecej nie wyciśnie. na początku sezonu był w gazie a potem juz tylko równia pochyła.
torreador Napisał(a):
> Sarnik amplitudę max swoich możliwości ma juz za sobą
> i chyba nawet Rudi z niego nic wiecej nie
> wyciśnie. na początku sezonu był w gazie a
> potem juz tylko równia pochyła.
Na MŚ w Krynicy zaprezentował się z bardzo dobrej strony.
CHT Napisał(a):
> torreador Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Sarnik amplitudę max swoich możliwości ma juz
> za sobą
> > i chyba nawet Rudi z niego nic wiecej nie
> > wyciśnie. na początku sezonu był w gazie a
> > potem juz tylko równia pochyła.
>
> Na MŚ w Krynicy zaprezentował się z bardzo
> dobrej strony.
Chyba ze strony boksu, na tafli to był Sarnik z początku sezonu - nijaki.
Może Trener miał już dość tłumaczenia na konferencjach dlaczego przegraliśmy takie mecze jak ten u siebie z Podhalem ;)
Może jako zmiennika dla Radzika dałoby się sprowadzić do Nas Marka Rączke? W Tychach raczej nie przedłuży kontraktu bo sciągnęli Witka. Pomijając juz kwestie tego czy chciałby go Rudi, czy sam Marek chciałby do Nas wrócić to obawiam się, że może być dla Nas poprostu za drogi.
PS. Zaznaczam, że powyższy wpis nie jest żadną plotką transferową tylko pobożnym życzeniem autora.
Marek Rączka jest już free, o czym powiadomił jakiś czas temu na łamach facebooka, zmieniając przy tym miejsce zamieszkania na NT. Z resztą pisałem o tym na forum, jednak wszyscy żyliśmy wtedy nadzieją, że Ondřej u nas zostanie.
Czekamy na jakies wzmocnienia bo narazie to slabo to widze !!!
[quote=wuzek]
Czekamy na jakies wzmocnienia bo narazie to slabo to widze !!!
[/quote]
Nie chce Cię martwić ale lepiej będzie jeśli zmienisz trochę nastawienie bo w przeciwnym razie możesz się srogo rozczarować.
Kpiny krakowian
Krakowianie wyczuli pismo nosem i chcą zatrudnić pięciu młodych nowotarżan. Tylko, że kwota, jaką za nich zaproponowali powala z nóg. 10 tysięcy złotych za piątkę. To nie pomyłka. W siedzibie nowotarskiego klubu mówią, że to kpina.
Więcej -http://www.sportowepodhale.pl/index.php?s=tekst&id=5042
a co z Aronem?
volker0 Napisał(a):
> a co z Aronem?
Ślub ma w lipcu więc moze trener mu dał trochę więcej wolnego ?
http://www.sportowefakty.pl/hokej/277505/brakuje-mi-tylko-morza-rozmowa-z-aronem-chmielewskim-zawodnikiem-comarch-cracovi
Dzieki :)
*REVENATOR* Napisał(a):
> Kpiny krakowian
> Krakowianie wyczuli pismo nosem i chcą zatrudnić
> pięciu młodych nowotarżan. Tylko, że kwota,
> jaką za nich zaproponowali powala z nóg. 10
> tysięcy złotych za piątkę. To nie pomyłka. W
> siedzibie nowotarskiego klubu mówią, że to
> kpina.
Jeżeli taki numer przejdzie to byłby wyraźny znak że szkolenie latami młodzieży mija się z celem. Taki obrót sprawy będzie katastrofalny dla przyszłości hokeja w Krakowie. Wiemy wszak że szkolenie dzieciaków u nas to prawie hobbistyczne zajęcie trenerów połączone z całkowicie bezinteresownym działaniem kilku "zajawionych" osób i rodziców rzecz jasna. Wkład klubu w szkolenie młodzieży jest minimalny i strach pomyśleć, że mógłby być jeszcze mniejszy. A tak może się stać jeśli włodarze pozyskają pięciu młodych zawodników praktycznie za darmo.
agent44 Napisał(a):
> Może jako zmiennika dla Radzika dałoby się
> sprowadzić do Nas Marka Rączke? W Tychach raczej
> nie przedłuży kontraktu bo sciągnęli Witka.
> Pomijając juz kwestie tego czy chciałby go
> Rudi, czy sam Marek chciałby do Nas wrócić to
> obawiam się, że może być dla Nas poprostu za
> drogi.
>
> PS. Zaznaczam, że powyższy wpis nie jest żadną
> plotką transferową tylko pobożnym życzeniem
> autora.
Jasne... Dymal klub 2 lata na szkoleniu bramkarzy a teraz za drogi :) zeby nie bylo to mial zapis w kontrakcie.
Rajski jest do wyciągnięcia za darmo i na natłok ofert nie narzeka ! ;)
Ruton zostaje, a Sebastian Kowalówka znowu w Cracovii !!! :)
http://www.cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/lukasz_rutkowski_zostaje_sebastian_kowalowka_przychodzi
wow, no to jest niespodzianka!!!! wydaje się, że ze środkiem będzie ok, bo już się bałem prawdę mówiąc... Wielkie słowa uznania dla Zarządu się należą tym razem!
Sympatycznie :)
Powroty i niespodzianki (Sebastian Kowalówka ) ?!Ciekawie to wgląda ,bo przy Rohaczku prawie każdy może zajść bardzo daleko
Super z Rutonem...
Jeszcze mnie zastanawia jedno - co ze Sznotalą?
No i ciągle mam ten promyczek nadziei jeżeli chodzi o Pawła Kosidło! :)
A ja mam nadzieję, że jak z Rutonen przedłużyli, to i z Sarnikiem też przedłużą !
Oby....potrzebujemy takich zawodników.
Od początku pisałem żeby nie wierzyć prasie i jej donosom, że nie kupimy żadnego doświadczonego zawodnika, tylko młodzików z Podhala. Niektórzy już siali ferment o Cracovii w play-out, a jak na razie mamy realne szanse na walkę o medale (np. o brąz z Jastrzębiem).;)
Valusiak i Kłys też prawdopodobnie w Cracovii.
A Unia w ogóle wystartuje w lidze?
Pewnie tak, ale w bardzo okrojonym składzie także walka o utrzymanie nic więcej. A Prezes Klęczar chyba powoli wycofuje się z hokeja może to być ostatni sezon Unii na poziomie Ekstraligii i podobny los jak Podhale.
maja juniorow to jakos przezyja.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)