Trzeba być ostatnim gnojem,żeby jako trener wypowiadać się o sprawach licencji!Świnko zapamiętaj jedno-ty jesteś od trenowania!!!!!Mam nadzieję,że Filipiak w końcu zmądrzeje i zastąpi cię.W tym przypadku kimkolwiek...Może być nawet Makino...
-
-
Tomasz Kafarski - treningi sparingi taktyka
wy myslicie ze on sam te historie sobie w glowie uklada i potem sprzedaje je w wywiadach?
pobudka!
hehehe Makino ;].
A kto mówi,że on sam sobie to wymyśla?Trener ma o takich sprawach sie wypowiadać?Chyba nie bardzo...No chyba,że Jakubek mu powiedział,że może "chlapać gębą"na prawo i lewo...i nieważne że nie jest kompetentną osobą w tej materii.
Kur.wa drugiego Tabisza sobie znaleźliście???
Pomyślcie trochę . O to mu chodzi wszystkowiedzacemu.
Co z tego, że Cracovia zleciała, ważne że stołek zachował (tak przynajmniej myśli), więc napięcie opadło, a wraz z nim pełna kontrola tego co się pepla do mediów.
Macie racje... wyzwiska to najlepszy sposób oceniania... biedni jesteście jeśli z ironii i sarkazmu nie potraficie się uśmiechnąć...
ronnie79 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Trzeba być ostatnim gnojem,żeby jako trener
> wypowiadać się o sprawach licencji!Świnko
> zapamiętaj jedno-ty jesteś od trenowania!!!!!Mam
> nadzieję,że Filipiak w końcu zmądrzeje i
> zastąpi cię.W tym przypadku kimkolwiek...Może
> być nawet Makino...
Makino nie przyjdzie bo jest obrażony za WTSK.
Każdy trener powinien być oceniany za wyniki jakie osiąga z danym zespołem. Rozumiem, że Kafarski podobnie jak Pasieka nie miał łatwego zadania, ale są pewne granice przyzwoitości, których nie można przekroczyć. 6 punktów w 10 spotkaniach (koszmarny sosunek bramek, najgorsza defensywa w lidze) i jedna, dość przypadkowa wygrana z Podbeskidziem to zdecydowanie za mało by mógł zostać. Do tego szlag mnie trafia jak gada głupoty przed kamerą i się uśmiecha po spotkaniach, które najłagodniej mówiąc nam nie wyszły... Ile można robić dobrą minę do złej gry?? Jak widać można długo gdy ma się pewność że i tak nie zostanie się zwolnionym... Od samego początku byłem przeciwny jego zatrudnieniu i wiedziałem, że się to źle skończy - niestety nie mam jednak satysfakcji że miałem rację bo to co zobaczyłem przeszło moje najgorsze scenariusze... Mam nadzieję, że wreszcie w tym klubie zajdą zmiany i to poważniejsze niż tylko zmiana trenera...
http://www.weszlo.com/news/10401-O_dziwo_najweselszym_trenerem_niedzieli_byl_Tomasz_Kafarski
Czy ten usmieszek mu przykleili - czy cos wie czego my nie wiemy?
100% racji ma kolega Khalid -ten trener ma zenujaco słabe wyniki podobne do Ulatowskiego.
Za wrażenia artystyczne punktow nie ma .Graliśmy piłkę podwórkową nie przystojącą klubowi ekstraklasy.
Liczba goli straconych woła o pomstę do nieba !!
I jeszcze jedna najważniejsza sprawa co to za trener co nie potrafi wymóc na kopaczach by wchodząc na boisko gryźli trawę.
Kopacze snuli się jak smród po gaciach nie mieli pomysłu na grę.
Ten ,,trener ''nie da nam nic także w 1 lidze.Im wczesniej pójdzie precz tym lepiej.
Patrzymy na to przez pryzmat Filipiaka, wielkiego biznesmena.
Kafarski jako pracownik jego firmy osiąga fatalne wyniki oraz kompromituje spółkę w mediach, działa na jej szkodę. Co robi się z takim pracownikiem? Wywala się go.
Kafarski ma nie zostać zwolniony, a wylecieć na zbity pysk.
Ja pierd.. znowu będziecie szastać nie swoimi pieniędzmi??? Przecież takiemu trenerowi o nic innego nie chodzi jak o zwolnienie go... Dostanie kilkumiesięczną odprawę i na dodatek nie utknie jako trener z drugiej ligi. Wypromować go wtedy by mógł awans a o to będzie ciężko....
Mam nadzieje ze Kafarski odejdzie z klubu jak najszybciej i w koncu do Cracovii przyjdzie jakis normalny trener, nie pierwsza lepsza osoba z lapanki. Lenczyk z dosc przecietnej druzyny zrobil mistrza Polski, czyli mozna, tylko trzeba troche ruszyc glowa panie Filipiak.
Wszyscy po tym spadku w klubie jacys tacy radosni ... moze taki byl plan ...
Nie ma problemu Kafarskiego jest tylko problem bardzo słabych zawodników nie mających podstaw uztkowej techniki potrzebnej do gry w piłke nożną. Nie da sie wygrywać z zawodnikami którzy nie potrafią celnie i dobrze podać do partnera nawet na 5m nie mówiąc o 40 m.
Miejce szrotu jest na złomowisku a potem huta i wielki piec a nie stadion przy ul. Kałuży w Krakowie
Może.
Przyznam, że ja też jestem dziwnie szczęśliwy. Ten spadek to chyba najlepszy sposób na wyczyszczenie klubu z pasożytów, beztalenci i symulantów. Jak byśmy się utrzymali to dalej męczyłaby nas ta mizeria.
Przy selekcji negatywnej i pozytywnej trzeba teraz się kierować przede wszystkim kryterium charakterologicznym. Potrzebujemy walczaków bo to cecha, której obecnej drużynie brakowało, a która okazała się niezbędna do osiągnięcia wyniku sportowego. Potrzebujemy graczy zespołowych a nie indywidualistów. No i ludzi związanych z klubem, którzy swoim przywiązaniem będą potrafili zarazić całą szatnię.
Spadek ma też tą dobrą stronę, że jeśli/kiedy uda się awansować to nie będziemy mieli drużyny z mentalnością przegranego, która dokucza naszym zawodnikom od kilku sezonów. Do awansu potrzeba zwycięstw, a te budują mentalność zwycięzcy co zaprocentuje w ekstraklasie.
g4lu
Ja w 1984 roku , jak spadli z ekstraklasy, podobnie myslałem co teraz Ty.
W życiu nie pomyslałbym ze na awans do ekstraklasy przyjdzie mi czekać [b]20[/b] lat.
pasy22 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> g4lu
>
> Ja w 1984 roku , jak spadli z ekstraklasy,
> podobnie myslałem co teraz Ty.
> W życiu nie pomyslałbym ze na awans do
> ekstraklasy przyjdzie mi czekać 20 lat.
-----------------------------------------------------------------
Mam podobnie..Mój pierwszy raz był na jesieni 1981..euforia..golimy Zawiszę 2:0,awans,a potem z pieca na łeb.
Ale kiedyś były inne czasy. Teraz mamy infrastrukturę, której nam kiedyś brakowało i kasę. Teraz to wszystko jest. Mimo spadku zaczynamy z innego poziomu niż . przed 10, 20, czy 30 laty.
Poprzedniego spadku z ekstraklasy nie pamiętam ( byłem jeszcze małym berbeciem, który jeszcze nie interesował się piłką), ale wierzę, że tym razem szczęście będzie po Naszej stronie i szybko awansujemy z powrotem do ekstraklasy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)